Kansanäänestys sukupuolineutraalin lakiehdotuksen kumoamiseksi

Kansanäänestys sukupuolineutraalin lakiehdotuksen kumoamiseksi / Tiedotteet / Kansalaisaloite parempi tapa vaikuttaa / Kommentit


Vieras

#1

30.12.2014 19:15

Todella jos olisi kansan äänestys niin sanotusta sukupuoli neutraalista avioliittolaista , niin varmasti enemmistö äänestäisi vastaan . Nyt etelän media ja etelän viher vasemmisto on pitänyt ääntä enemmän kuin on paino arvoa

Vieras

#2

30.12.2014 20:10

Vetoan Raamattuun mitä se sanoo tästä asiasta. On vastoin kristinuskon ja raamatun oppia hyväksyä nämä asiat. Raamattu kieltää tällaiset suhteet ja liitot. On myös minun vakaamustani vastaan hyväksyä tämä asia uskovaisena ihmisenä

Vieras

#3

30.12.2014 20:18

kannatan kansanäänestystä sukupuolineutraalin avioliittolain kohdalla -koko lain kumoamiseksi.
Ari

#4 huoli lapsistamme

30.12.2014 20:20

Moi ! 

Olen huomannut, että ns. sukupuolineutraalista avioliittolaista keskusteltaessa heteroseksuaaleina itseään pitävät ihmiset usein ajattelevat, ettei tuo lakimuutos vaikuta heidän omassa elämässään suuntaan eikä toiseen. Toivoisinkin nyt kuitenkin, että jokainen tykönään miettisi loppuun asti, mihin kaikkeen tuo lakimuutos tulisi vaikuttamaan. Itselleni vaikeinta tulisi olemaan hyväksyä ne muutokset, jotka tulisivat koskemaan lasten kasvatusta. Olen aivan varma, että koulujen seksuaalikasvatuksessa tultaisiin varsin pian opetukseen sisällyttämään tavat, kuinka homoseksiä harjoitetaan ja miten se olisi kiva jokaisen ainakin kokeilla. !!! Tietysti muutkin vaikutukset, jotka koskettavat erityisesti lapsia (esim lapsen oikeus isään ja äitiin), ovat sellaisia joita meidän kaikkien tätä asiaa miettiessämme tulisi pitää mielessä esim. äänestyspäätöksiä tehdessämme tulevissa vaaleissa. 

Toivoisinkin että mahdollisimman moni meistä ilmaisisi välittämisensä lastemme puolesta vaatimalla kansalaisäänestystä tässä asiassa. Tätä äänestystä ennen toivoisin myös käytävän avointa, julkista  ja asiallista keskustelua (ilman kiihkoa) niistä kaikista asioista mihin tämä laki tulisi vaikuttamaan. 

 

Mara heteromies

#5 Re: huoli lapsistamme

31.12.2014 09:32

#4: Ari - huoli lapsistamme 

 Näinhän tää homma etenee jollei jarrua paineta. Lapset "valistetaan" pitämään sairasta asiaa normaalina. Hyvin kirjoitit, kiitos

orpo

#6 Re: Re: huoli lapsistamme

31.12.2014 15:43

#5: Mara heteromies - Re: huoli lapsistamme 

 Aivan oikein.Olen surullinen lasten puolesta mihin se johtaa lisääntyviin masennus ynnä muihin ongelmiin


Vieras

#7

01.01.2015 06:52

Avioliitto on tarkoitettu miehen ja naisen väliseksi liitoksi perheen perustamiseksi . On myös terveen yhteiskunnan perusyksikkö.
Ilman vouhkaamista

#8

02.01.2015 17:20

Lakiesityksellä on syvempiä ulottuvuuksia kuin pelkästään homoliiton rinnastaminen perinteiseen avioliittoon (minkä jo luonnonlaki määrittelee lähtökohtaisesti erilaiseksi, koska vain heteroliitosta voi syntyä lapsia). Nykyinen lakiehdotus vaikuttaa nimen omaan lasten asemaan erittäin syvästi. Samoin sillä on seurausvaikutuksia itse asiassa kaikkeen, mitä tähän asti on ajateltu eri sukupuolista ja niiden erilaisuudesta.

Kukaan ei ole "sukupuolineutraali", joten jo lakiesityksen nimi on omituinen ja johtaa ajatukset siihen, että sukupuolien eroilla ei olisi mitään merkitystä. Eivät homoseksuaalitkaan ole neutreja, vaan miehiä tai naisia. Tällä perusteella luulisi olevan heillekin tärkeää, että edes lakiesityksen nimi olisi selkeämpi.

Mitä tulee rekisteröidyn parisuhteen ja ns. sukupuolineutraalin avioliiton eroihin, eli sukunimi- ja adoptiokysymyksiin, ne voitaisiin hoitaa nykyisen lain muutoksella. En kuitenkaan kannata homoparien adoptio-oikeutta perheen ulkopuolelta, sillä lapsella pitää lähtökohtaisesti olla oikeus kumpaakin sukupuolta olevaan vanhempaan.


Vieras

#9

02.01.2015 19:17

Toivottavasti löytyy tarpeeksi kannattajia, sillä tämä muuttaa Suomen kansan elämää, joko hyvään tai huonoon suuntaan!!!

Vieras

#10

02.01.2015 21:33

Näin vakavassa asiassa: kansanäänestys. Kerrankin!