Stop eläinsuojeluterrorismille.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Stop eläinsuojeluterrorismille..

Vieras
Vieras

#251 Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

06.02.2011 19:57

zzzzz...zzzz.. krooohh
Vieras

#252 abloootia

06.02.2011 23:27

kyllä kotieläintuotannossa on asiat taas hyvin, heti niiiiinnnnn... hyvinnn..!
Vieras
Vieras

#253 Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

07.02.2011 14:02

#250: Vieras - Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 

Kiitos vastauksesta, vaikka olenkin edelleen eri mieltä asioista. Jos pitkälle jalostetun lehmän suhteen nyt voidaan puhua luonnollisuudesta niin vaikka synnyttäminen olisikin luonnollista vuoden välein niin jatkuva maidontuotanto ei sitä ole vaan se luonnostaan vähenisi kahden kolmen kuukauden kuluttua vasikan syntymästä, jolloin vasikka söisi jo heinää ja ruohoa. Lypsylehmän keho on valtavassa rasituksessa jatkuvan maidontuotannon takia synnytysten välissäkin.

Lypsylehmien määrä Suomessa on jotain alle 300 000 ja jos lehmä 3-6 vuoden elinaikanaan poikii yhteensä kahdesta viiteen vasikkaa niin tosiaan usein osa jää syntytiloilleen ja osa sonnivasikoista siirretään lihatiloille, joilla ne saavat elää vuoden pari, mutta minne loput joutuvat? Niillekö vasikoille kuuluva ternimaito myydään ihmisille vai mistä se tulee, eihän noin neljä päivää poikimisen jälkeen erittyvästä ternimaidosta luulisi muuten riittävän myyntiin ihmisille.
Teidän tilastanne en sano edelleenkään mitään, mutta emän ja vasikan vieroituksessa käy joskus niinkin, ettei pelkästään vasikka huuda vaan myös emä, joka voi jopa "seota" ja menettää stressistä ruokahaluaan niin, että maidontuotanto vähenee. Tiedossani on sellaisiakin asioita, että oikeastaan vain luomutiloilla vasikat saavat oikeaa emän maitoa, eikä maidonvastiketta juotolla, luomutiloillahan vasikat saavat olla kolme kuukautta emän kanssa, samoin joillakin lihatiloilla emä ja vasikka saavat olla kesäkuukaudet yhdessä.

Siitä olen kuitenkin mielissäni, että olet vaatinut teuraskuljettajilta kunnioittavampaa eläinten kohtelua. Kuljetukset ja myös teurastamotoiminta ovat varmaankin tärkeimpiä syitä, mitkä herättävät eläinsuojelijoidenkin tunteet. Lypsytiloja sinänsä ei kuitenkaan pidetä läheskään ongelmallisimpina eläintensuojelun tai -oikeuksien kannalta. Vaikka en tiedäkään aktivistien intresseistä niin Ylistaron "lehmienvapautus" ei kuulosta radikaalimpienkaan eläinoikeusihmisten toimilta vaan vaikkapa mieluummin sellaisten, jotka yrittivät lavastaa teon aktivistien tekemäksi ja siten herättää turhaa pelkoa maatiloilla ja mustamaalata koko eläinsuojelua, jossa kuitenkin suurin osa on maltillisempaa ja lainkuuliaista väkeä. Uskallan väittää, että vaikka onkin eläimistään välittäviä ja niitä hyvinhoitavia ihmisiä niin jos maailmassa ei olisi koskaan ollut eläintensuojelijoita niin tilanne olisi ollut jo kauan sitten niin mahdoton, että tällä planeetalla tuskin voisivat ihmisetkään enää elää, koska huonosti kohdelluista eläimistä ihmisiinkin leviävät sairaudet olisivat tehneet tehtävänsä kaikista.

Vieras
Vieras

#254 puutuin teidän keskusteluun

07.02.2011 21:25

#253: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

mutta minun mielestäni tässä ylistaron jutussa on ollut nyt kyse siitä että suojeliat eivät ole hyväksyneet sitä että lehmät olisivat parressa kiinni ja siksi päästivät ne irti.

niin ja pitäisikö tässä ruveta oikein emolehmätilalliseksi että vasikka voisi olla tyytyväinen?

Koiviston Hannu
Vieras

#255 Suojelijat

08.02.2011 01:44

Ylistarossa oli kysymys pihatosta, jossa eläimet ovat vapaana ja tekevät asiat oman rytminsä mukaan.
Lapinlahdella taas eläimiä ei osattu päästää pakkaseen, vaan siellä
suojelijat pakottivat eläimet tiloihin, missä ne teloivat itseään, hajoittivat
kalusteita ja lypsykoneita. Eläimiä loukkaantui ja osa
jouduttiin lopettamaan. Tilan väki on hoitanut eläimiä, suojelijat rääkkäävät.
Peikko
Vieras

#256 Seinät kai ahdistaa

08.02.2011 09:52

Ylistaron tapahtumiin ilmeisesti provosoi se, että naudat olivat seinien sisäpuolella, eivätkä ulkona. Kun tämä cityurbaani "suojelija" itse lymyää kolosessaan laittomuuksia suunnitellen päivät päästään (rikoksen valmistelu kun ei ole laitonta), niin koska sisälläolo on hänestä tukalaa, niin tottahan naudatkin ahdistuvat pihatoissa.

Minusta olisi kohtuullista "vapauttaa" pari cityekologia tai kettutyttöä tuonne Lapin kairaan 30 asteen pakkaseen linkkarin ja tuluksien kanssa metriseen hankeen 200 kilsan päähän lähimmästä ihmisasumuksesta. Eikä sitten muita tykötarpeita, ei ulkovaatteita, suksia, kompassia, telttaa tms. Kysytään sitten näiltä muilta samanlaisilta, kuinka onnelliseksi tämä kairaan nakattu heidän mielestään olonsa tuntee. Eihän hänen todennäköisesti enää koskaan tarvitse todistaa tätä "rääkkäämistä..."
Vieras
Vieras

#257 Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

08.02.2011 10:29

#253: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 Vastaan vielä tämänkerran, koska huomaan kirjoituksessasi selviä virhekäsityksiä.

Lehmän keho ei rasitu maidon tuottamisesta, kun se saa ravinnosta riittävästi energiaa sekä elämän ylläpitoon että tuohon maidontuottamiseen. Tämä energian tarve pystytään laskemaan lehmäkohtaisesti. Tärkeintä on siis turvata riittävä ravinnonsaanti. Maidontuottamisessahan pätee kysynnän ja tarjonnan laki. Samoin kuin meillä ihmisilläkin. Äitikin voi imettää lastaan vaikka vuoden ikäiseksi tai pitää maidontuloa yllä ja lypsää sitä keskosille. Eikö niin? Asia ei oikeasti ole sen kummallisempi. Meidän naaraspuolisten nisäkkäiden nisien tarkoitus on ravinnonantaminen vaikka ihminen on antanutkin rinnoille muunkinlaista käyttötarkoitusta ;)

Kysyit mihin ne loput vasikat joutuu? No kolmas suunta on jalostus. Jalostuskarjoihin pääsee vain rotunsa parhaat. Mutta yksikään vasikka ei takuuvarmasti liiku emätilalta minnekkään ennenkuin on saanut juoda emänsä maitoa. Tässä ei ole mitään eroa onko tila luomussa vai ei. Vaihtoehtoa ei nimittäin ole olemassa. Vasikan elimistö ei pysty käsittelemään juomarehua kuin vasta viikon iästä lähtien ja silloinkin siirtyminen on tehtävä vähitellen. Ternimaitoa jää joskus vähäisiä määriä yli ja esim. sellaisissa tapauksissa, että vasikka syntyy kuolleena voidaan terni käyttää ihmisille. Jokainen vasikka saa kuitenkin omansa, siitä ei tarvitse kantaa huolta.

Tuo mainitsemasi emän "sekoaminen" on juuri tuota valitettavaa eläinsuojelujärjestöjen propagandaa enkä ole monikymmenvuotisen urani aikana törmännyt tuollaiseen ongelmaan.  Lehmä "sekoaa" säikähtäessään jotain. Syömättömyys taas on aina vakava oire ja vaatii eläinlääkärin käynnin. Syy löytyy jostain lehmän mahoista, ei päästä. Vasikkaa ei koskaan revitä samantien emältänsä vaan on vasikan vastutuskyvynkin kannalta tärkeää olla ensihetket pitkään ja rauhallisesti emänsä nuoltavana.

Luomun lisäksi haluaisin huomiota valio laatukyltti -tiloille. Kun näet valiolehmä- kyltin tien pielessä, tiedät että tällä tilalla on mm. maidon laatu E-luokkaista, suunnitelmallinen eläinten terveydenhuolto, eläinten tilat parhaat mahdolliset (etenkin vasikkatilat), hoidettu tilaympäristö, jatkuva kouluttautuminen ja ulkopuolisen auditoijan tarkastama laatujärjestelmä.

Tämä keskustelu on ollut mielenkiintoinen ja selvästi tarpeellinen. Nyt kuitenkin keskityn töihini. Valoisaa kevättalvea ja hyviä hiihtokelejä kaikille!

Hyvät kollegat, pää pystyyn!

 

 

Älkää yrittäkö viedä meidän kunniaa!!!
Vieras

#258

08.02.2011 10:44

Me teemme työtä päivittäin tautitorjunnan ja eläinten hyvinvoinnin eteen, joten katson kunnian Suomen hyvästä tautitilanteesta lankeavan meille tuottajille eikä eläinsuojeluihmisille!
Vieras
Vieras

#259 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin.

08.02.2011 11:24

#257: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 Tarkennan vielä: vasikan elimistö toimii ensin kuin yksimahaisilla ja kehittyminen monimahaiseksi märehtijäksi alkaa vasta viikon iästä. On tärkeää siinä vaiheessa tukea tätä kehitystä sillä pötsin saaminen toimimaan on elintärkeää vasikalle.

Vieras
Vieras

#260 Re: Suojelijat

09.02.2011 11:18

#255: Koiviston Hannu - Suojelijat 

 

En osaa muuta sanoa, kuin ihmetellä, jos aktivistit olisivat käyneet Ylistaron tapauksessa pihattonavetan kimppuun vaikka sellaisen luulisi olevan hyväksytympi kuin parsinavetta. Lapinlahden tapauksesta en ole löytänyt minkäänlaista uutista mistään.

Mitä kyseiseen adressiin tulee niin olisi hyvä erottaa eläinten suojelijat kansalaistottelemattomuutta harjoittavista ja jopa laittomuuksia tekevistä eläinoikeusaktivisteista. Viimemainitut ovat ilmeisesti mihinkään yhdistykseen kuulumattomia tai ehkä kuuluvat radikaaleimpiin ulkolaisiinkin yhdistyksiin, jotka puolestaan eivät saa, eivätkä hae Suomen valtion tukea vaan toimivat paljolti vapaaehtoispohjalta ja jäsenmaksujen tms. varassa. Adressi onnistuessaan siis tuskin toisi mitään muutosta eläinoikeusaktivistien toimintaan, mutta saattaisi tehdä hallaa perinteisille eläinsuojeluyhdistyksille, esimerkiksi täysin lailliselle eläinsuojeluvalvojien tärkeälle työlle.

Vieras
Vieras

#261 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin.

09.02.2011 11:36

#257: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 

 

Et ehkä kiireiltäsi enää lue viestiäni, mutta kirjoitan kuitenkin, vaikken odotakaan vastausta. Mielestäni ei olisi tarpeellista väitellä vastuuntuntoiselta ja eläintenhoidossa ilmeisen hyvin onnistuneelta vaikuttavan ihmisen kanssa, mutta haluan selventää pari asiaa.

En enää palaa ternimaito- enkä muihinkaan asioihin, mutta selvennykseksi, että emän "sekoamisesta" sain tietoa Valion nettisivuilta, tosin olen tiennyt asiasta jo aiemmin. Vaikken mikään Valion suuri ihailija olekaan niin arvostan kuitenkin sitä, ettei ainakaan kaikkia asioita peiteltäisi ja kaunisteltaisi. Luin Valion sivuilta paljon kaikenlaista muutakin todella ikävää lehmien ja vasikoiden sairauksista ja vaivoista ja siitä, mitä kaikkea ikävää ne saattavat joutua kokemaan. Muutkin tietoni olen saanut tuottajapuolen nettisivuilta, joko tavalliselta tai luomutuotannon puolelta, enkä siis kirjoittanut mitään varsinaisesti eläinsuojelupuolelta. Tosin jos voin pitää itseäni eläintensuojelijana niin suhtauduin lukemaani tietenkin siltä kannalta.

Eläinsuojelijoiden sivuilta lukemastani voisin kirjoittaa, että valitettavasti Suomessakin on jo jonkinlaista "Herodes -vasikkakuljetusta" liittyen vasikoiden kolmivaihekasvatukseen, jossa maataloustukien koukeroiden vuoksi vasikoita saatetaan kuljettaa jopa Etelä-Suomesta Pohjois-Suomeen.
Eläinoikeuspuolen nettikirjoitukset ovatkin jo niin rankkaa tekstiä, että hyvä, kun pystyin lukemaan edes yksityiskohtaista kuvausta nupoutuksista ja siksi jätän sen puolen asioista tarkemmin kirjoittamatta tai sentään sellainen viisaus, että "ei lehmä siitä välitä, onko sen nimi Mansikki vai Mustikki vai onko sillä nimeä ollenkaan vaan tärkeää lehmälle olisi, että se saisi käyttäytyä lajilleen tyypillisellä tavalla". Lajityypillisestä käyttäytymisoikeudesta mainitaan Suomen Eläinsuojelulaissakin kaikkien eläinten suhteen, mutta ikävä kyllä monen eläimen kohdalla tilanne supistuu vain fysiologisten minimitarpeiden tyydyttämiseen.

Jos luit kirjoitukseni niin toivon edelleen, etten aiheuttanut mielipahaa, se ei ole tarkoitukseni.

Vieras
Vieras

#262 Re:

09.02.2011 11:43

#258: Älkää yrittäkö viedä meidän kunniaa!!! -  

 

Ei ollut kyse kenenkään kunniasta vaan tarkoitin, että jos ei koskaan olisi ollut eläinsuojelijoita, jotka olisivat pitäneet päättäjienkin suuntaan vaativaa linjaa niin esimerkiksi eläinsuojelulait olisivat niin höllät jopa Suomessa, että täällä olisi ollut sallittua mikä vain ja minkälaiset tahansa onnen onkijat olisivat voineet elää kuin pellossa vailla vastuuta mistään.

Vieras
Vieras

#263 Re: jokaisen liiketoiminnan on oltava itsessään kannattavaa

09.02.2011 12:18

#7: suurkapitalisti - jokaisen liiketoiminnan on oltava itsessään kannattavaa 

sossustako haet toimeentulorahat. Kenenkä housuissa kukkoilet?

Koiviston Hannu
Vieras

#264 260

09.02.2011 16:30

Ylistaron tapauksesta ei ollut mainintaa julkisuudessa. Kuulin asiasta ja kirjoitin Ilkkaan. Sen jälkeen asia uutisoitiin. Lapinlahden tempausta ei ole uutisoitu.
Oli niin tai näin, en hyväksy nykyisten eläinsuojelujärjestöjen tapaa toimia. On pakko heittää kysymys: Miten suuri rooli esimerkiksi Animalialla on näiden toimien kulisseissa ?

Julkisuuteen riittää kun ei tunnusta. Miksi aktivistien luullaan puhuvan totta ?

Olen keskustellut SEY:n perustajajäsenen ja entisen toiminnanjohtajan kanssa. Hänen tapansa toimia oli keskusteleva ja rakentava. Hänen tapansa oli muita kunnioittava.
HK
Vieras

#265 Korjaus

09.02.2011 16:44

...Ei entinen perustajajsen, vaan puheenjohtaja ja hallituksen jäsen...
Make my day
Vieras

#266 Animalia/ Oikeutta eläimille

09.02.2011 17:10

Animalia toimii kulissina ulospäin mediaan jossa ollaan niiiin asiantuntevia ja osaavia vain laillisia keinoja kaihtaen ja vaikuttamalla poliittisiin päätöksentekijöihin ja antaen glamour kuvan toiminnastaan kuluttajia kohtaan strategisesti kohdistaen voimansa "ikäluokkiin" jotka ovat herkästi manipuloitavana.

Toinen kuvaajista parikymppinen tyttö yliopiston oppilas sai syytteen vastikään ja hän tuli mukaan toimintaan ensin Animaalian kautta Oikeutta eläimille järjestön toimintaan,samoin nainen joka vapautettiin syytteistä riittämättömän näytön perusteella Turussa vastikään.Kyseistä naista syytettiin murhapoltosta turkisliikkeen tiloissa missä yläkerrassa asui satakunta ihmistä.

Animalian Salla noudatatko edes itse periaatteitasi jota kerta toisensa jälkeen toilotat.Miten olisi totuus ,valitettavasti en voi paljastaa raskauttavia todisteita tässä mutta uskokaa ,nainen valehtelee.

Tuotantoeläimet ovat nyt KAIKKI  syynissä  mediatempauksissa jossa kyseiset henkilöt kiistämättä syyllistyvät itse rikoksiin mukaanlukien eläinsuojelurikoksiin.
Tilastot SEY;n omilla sivuilla kertoo ongelmien olevan toli muualla,lemmikkieläin ja varsinkin hevospuolella,missä usein on 1 tai 2 elukkaa hoidettavana.Ja näitä pidetään HUVIN vuoksi.

Ei edellenkään ole tullut näiltä asiantuntijoilta ehdotusta miten nämä tehotuotannot voisi parantaa eläinten hyvinvointia , now how ei riitä kuin kirjojen lukemiseen ,visioimiseen, jallittamiseen jostakin rapakon takaa kirjoittelevasta hihhulista joka vaan on keräämässä itselleen pääomaa hyväuskoisilta Suomalais nuorilta.

Vieras
Vieras

#267 Re: Animalia/ Oikeutta eläimille

09.02.2011 20:26

#266: Make my day - Animalia/ Oikeutta eläimille 

Animalian Salla noudatatko edes itse periaatteitasi jota kerta toisensa jälkeen toilotat.Miten olisi totuus ,valitettavasti en voi paljastaa raskauttavia todisteita tässä mutta uskokaa ,nainen valehtelee.

Anna mennä vaan pelasta päiväni ja kerro kaikki todisteet ja pistetään ne iltalehteen niin eiköhän sitten saada jotain hyvää aikaiseksi...

Make my day
Vieras

#268 Re: Re: Animalia/ Oikeutta eläimille

09.02.2011 20:43

#267: Vieras - Re: Animalia/ Oikeutta eläimille 

 Kaikella oma aikansa ja paikkansa.

Vieras
Vieras

#269 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovar

09.02.2011 21:20

#261: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. 

"Luin Valion sivuilta paljon kaikenlaista muutakin todella ikävää lehmien ja vasikoiden sairauksista ja vaivoista ja siitä, mitä kaikkea ikävää ne saattavat joutua kokemaan"

Olen lukenut. mitä ihmiset joutuvat kokemaan sairauksista ja vaivoista.  Ajatellaanpa vaikka kohdun ulkopuolista raskautta.  Siinä naisella on kovat tuskat ja jopa kuolemanvaara. Syövät ovat lisääntyneet keskuudessamme ja mitä ihminen joutuu kokemaan, kun tietää sairauden vakavuudesta.

Peikko
Vieras

#270 Eläinsuojelun "aktivisteista."

10.02.2011 09:52

Ei kai näitä po. ideologiansa pyhittämiä pahantekijöitä kukaan tosissaan kutsu eläinsuojelijoiksi ? Olen samaa mieltä siitä, että kun he ITSE kutsuvat itseään suojelijoiksi, niin se on pahin mahdollinen tapa puukottaa heille luonteenomaisesti selkään niitä tahoja, jotka OIKEASTI ja laillisia keinoja käyttäen ovat aidosti eläinten suojelemisen asialla. Vaikkapa näihin Keski- ja Etelä-Eurooppalaisiin elävien teuraseläinten ns. kuljetuksiin puuttuvat tms.
Vieras
Vieras

#271 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän ver

10.02.2011 10:25

#269: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovar 

 Niinpä. Ja on tärkeää olla tietoa kaikista mahdollisista eläintaudeista, jotta me tuottajatkin pystymme ne heti tunnistamaan ja tekemään oikeat hoitotoimenpiteet. Listaus näistä mahdollisista sairauksista ei tarkoita, että joka tilalla ja joka eläimellä olisi jatkuvasti joku sairaus.

suurkapitalisti
Vieras

#272 Kurikkalainen pallinrepijäfarmari

10.02.2011 18:54

Huomasin, että se kurikkalainen pallinrepijäfarmari ei uskaltautunut kommentoimaan asiaa mitenkään. Joten kysyn vielä kerran, revitkö edelleen pikkupossuilta pallit irti käsin ilman puudutusta, ja pistät teippiä päälle?

Minusta nämä valokuvaajat ovat pikkutekijöitä, tähän kurikkalaiseen, ja hänen kaikkiin tuntemiin sikatilallisiin verrattuna. Hän itse kertoi, että kaikki hänen tuntemat sikatilalliset tekevät samoin.

Suomi on kuitenkin niin korruptoitunut maa, että asiaa valvovat ovat samassa veneessä, eivätkä tasan varmasti puutu pallinrepijän toimintaan yhtään millään tavalla.
suurkapitalisti
Vieras

#273 Kurikkalainen pallinrepijäfarmari

10.02.2011 19:01

Näytti olevan Kurikasta 38 allekirjoitusta, myös kyseisen farmarin allekirjoitus. Joten nyt vaan tarkastajat lukemaan tukilistoilta, että miten monella näistä on sikatila, sitten tarkastus kyseisen eläinpitäjäterroristin tilalle. Toisaalta, jos menee Ilmajoen sikafarmarien puolelle, saattaa vahingossa löytyä nämä "kaveritkin".
revi siitä
Vieras

#274 syököön oman esinahkansa

10.02.2011 22:30

suurkapitalistille elintarvikelähestymiskielto.

tuskissaan
Vieras

#275 kivusta

11.02.2011 06:02

olen lukenut jostain, että porsaan kuohitseminen kestää muutaman sekunnin. Porsaan synnyttäminen tuottaa enemmän tuskaa, samoin kuin vauvan synnyttäminen. Itse olin kovasti kipeä puoli vuorokautta enkä saanut mitään kivunlievitystä.