Pelastetaan Ylikemi ja Kemijärvi Vuotokselta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastetaan Ylikemi ja Kemijärvi Vuotokselta.

Suomi nousuun,eikä suojelukseenkaan

#1 Ei enää paluuta vanhaan aikaan

24.01.2015 09:58

Suomessa on satojatuhansia järviä,ei luulisi tarvitsevan enää yhtään järveä lisää, vaan päinvastoin entisiäkin pitäisi kuivata metsätalous ja maanviljelys käyttöön.

Rakentamalla tuulivoimaloita päästään parempaan tuottoon,kuin juoksuttamalla vettä matalissa puroissa.

Aurinkovoimaa on sopivasti täydentämään.

Rakentamalla Ouluun suuri nykyaikainen atomivoimalaitos turvataan sähkönsaanti paremmin, tulevina kuivinakin vuosina.

Tulvat voidaan ehkäistä kaivamalla suuria jokia ja rakentamalla samalla patovalleja, nykyisin kun ei enää kaivella lapiollakaan työttömyystöinä,talvella routaseen maahan, on todella suuria ja nopeita kaivinkoneita kaivamaan ja se on tosi halpaa nykyisin.


Vieras

#2

25.01.2015 06:19

Lisäksi Kemijärven ylärajaa ei saa nostaa.

Vieras

#3 Hölmöläisten maa?

25.01.2015 06:24

Miksi pitää hölmöläisten rakentamisen takia laittaa ylempänä asuvat kärsimään? Jos Rovaniemeläiset rakentavat liian rantaan, niin olkoon ne sitten myös Rovaniemeläiset rakentajat itse jotka rakentavat tulvapenkereet rantatalonsa ympärille ja omilla rahoillaan.

Vastustan Vuotosvastustajia

#4 Rakennetaan vaan.

25.01.2015 14:30

rakentamisen vastustaminen on hölmöläisten hommaa. Vuotos olisi pitänyt rakentaa jo vuosia sitte. Nyt olisi korkein aika. 

lohimies

#5 Re: Rakennetaan vaan.

25.01.2015 16:06

#4: Vastustan Vuotosvastustajia - Rakennetaan vaan. 

 Ketä olivat ne hölmöläiset, jotka rakensivat Kemijoen ja tappoivat kuningaskalan sukupuuttoon Euroopan mahtavimmasta lohijoesta. Ilmeisesti sinunlaisiasi oli silloin liikaa, muutenhan se ei olisi ollut mahdollista.


Anonyymi

#6

25.01.2015 17:42

Kannatan tätä addressia.
kalastaja

#7 Itä-Lapin vainoamista

25.01.2015 18:12

Tämähän on rovaniemen seudun ja Lapin Liiton taholta järjestelmällistä vainoamista ylivallalla.

Mikähän olisi tilanne jos Kemijoki olisi nytkin lohijoki eikä silloin ennen.

 


Vieras

#8 Re: Rakennetaan vaan.

27.01.2015 08:03

#4: Vastustan Vuotosvastustajia - Rakennetaan vaan. 

Kävikö sinuakin valistamassa erittäin viisas etelän mies, joka osasi kerrata Vuotoksen hyödyt ja haitat? Hänen mielestään Vuotoksen vastustaminen on rikos yhteiskuntaa kohtaan.

Tällaisen tarinan kertoi vanha kauppias Pelkosenniemen kaavatilaisuudessa. Hän vielä sanoi, ettei hän itse ota kantaa asiaan...

Se oli ainoa puheenvuoro altaan puolesta ko. tilaisuudessa, jossa valtuustosali oli täynnä asiasta kiinnostuneita. Puheenvuoroja oli paljon ja nimen omaan lakien noudattamisen puolesta - eli ei allasta!

Matkailuyrittäjä Pekka Orava Pyhäjärvestä oli läsnä myös, eikä puhunut altaasta mitään. Kirjoitti kuitenkin parin päivän kuluttua Lapin Kansassa yleisen hengen tilaisuudessa olleen, että altaan vastustaminen on rikos yhteiskuntaa vastaan.

Altaiden rakentajien puolella valehteleminen näyttää olevan hyvin hyvin vaivatonta.

 

 

Kalastaja

#9 Re: Rakennetaan vaan.

27.01.2015 15:56

#4: Vastustan Vuotosvastustajia - Rakennetaan vaan. 

 Olisi teille rakentajille tarpeellista lukea Pentti H. ja Anja Tikkasen kirja " Runneltu Sompio" ja erityisesti luku Sompion hukuttaminen. Avautuisi ehkä , kuka on tehnyt rikoksen ihmiskuntaa vastaan?


Vieras

#10

28.01.2015 14:58

Yli viisikymmentävuotta Itä-Lapin ihmisiä on piinattu Vuotos-altaan rakentamisella. Kemijoki Oy, Jaakko Ylitalo ja muut perässähiihtäjät pitäisi haastaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen vastaamaan aiheuttamastaan piinasta. Kuinka paljon tämän 50: nen vuoden aikana on hukattu mahdollisuuksia esim. erämatkailun ja luontaiselinkeinojen puolella, kun kukaan ei ole uskaltanut allasuhkan alla ryhtyä investoimaan.
guthura

#11 Tulvasuojelun nimissä

31.01.2015 17:45

on taas rovaniemiläiset perusteen asettaneet tarjolle. Tulvasuojelu on vieras peruste vieraassa tarkoituksessa heitetty täky. Ei kelpaa.

Mustarinta

#12 Re: Ei enää paluuta vanhaan aikaan

06.04.2015 16:37

#1: Suomi nousuun,eikä suojelukseenkaan - Ei enää paluuta vanhaan aikaan 

 Tuulivoima ja vesivoima kulkevat ainakin Vuotoksen suhteen ihan käsi kädessä. Esimerkiksi Posiolle suunniteltavan tuulipuiston taustalta löytyy myös Vuotoksen allasta kymmeniä vuosia ajanut Pekkarinen.

Jos rakennetaan tuulipuisto, tarvitaan myös säätövoimaa (= vesivoimaa). Eli tuulivoiman lisääminen johtaa lopulta Vuotoksen altaankin rakentamiseen.


Vieras

#13

30.12.2015 19:50

Olen täysin samaa mieltä perusteista
Metsien mies

#14 Vuotosanarkistit on saatava kuriin

30.12.2015 20:09

Kun korkein hallinto-oikeus teki Vuotoksen altaan rakentamista koskevan kielteisen päätöksen 18.12.2002, uskottiin, että järki ja kansakunnan perusarvot olivat vihdoin voittaneet. Olisihan altaan rakentaminen tuhonnut luontoa, kuten KHO totesi, laaja-alaisesti, syvällekäyvästi ja pysyvästi.

Ilo oli kuitenkin ennenaikaista. Kuluneiden kolmentoista vuoden aikana suuri joukko ministereitä, muita poliitikkoja ja lobbareita on pakkomielteisesti yrittänyt ajaa Vuotoksen rakentamista. Siis nimenomaan Kemijoki Oy:n intressiä, ei kansakunnan etua.

Rivikansalaisen näkökulömasta tämä on selvästi anarkistista toimintaa, jonka tavoitteena on KHO:n päätöksen kiertäminen. Se, että allas nimetään nyt tulva-altaaksi, ei muuta asiaa. Kansalaisilla on lupa odottaa, että oikeuskansleri ja yleinen syyttäjä panevat nämä anarkistit kuriin.