Kauhalahden kivimurskaamo Petäjävedellä estettävä


Vieras

#1

04.03.2015 13:34

Kintauteen ei todellakaan kaivata mitään melu- ja pölysaastetta eikä kallion nävertäjiä. Jostain tänne kantautuu jo loputon kaivostoiminnan kumina. Ei lisää samaa pakkovallan käyttöä, kiitos!
Palstatilallinen Liisalan kylältä

#2 Re:

06.03.2015 07:39

Millä logistiikalla murskattu maa-aines on tarkoitus kuljettaa Kauhalahdesta pois? Uittamallako? Tuskinpa vaan. Sitä rekkarallia en tienvarren asukkaana halua. Varmaa on, että näitä tuhansia kuormia on tarkoitus suurelta osalta kuljettaa Liisalan tien ja Kirjakan tien kautta edelleen Nyrölän kylän läpi tikkakosken taajamaan ja siitä edelleen Äänekosken suuntaan. Ruumiita tulee liikenteessä ja Liisalan kylän sekä Nyrölän "maaseudun rauha" on menetetty vuosikymmeniksi. Tähän hankkeeseen kannattaisi myös Nyrölän kyläläisten tutustua! Humalamäen tien saneeraus on ollut nyt pian neljä vuotta keskeytettynä. Syynä on se, että tienpohjasta (Keltamäen alueelta) saatava murskemäärä on niin valtava, että sille ei ole varastotiloja tien varressa olemassa. Ely -keskus on keskeyttänyt tien peruskorjauksen tästä syystä määräämättömäksi ajaksi! Ajelkaa Humalamäen tie läpi. Havaitsette valtavat kivivuoret! Ihmettelen suuresti jos Petäjäveden kunta puoltaa tätä Kauhalahden hanketta. Tulen tekemään kirjallisen muistutuksen.

 


Vieras

#3

06.03.2015 08:00

Kyllä on niin että kiviä ja kalliota on erämaat täynnä, murskataan ne siellä niin ei tuu asukkaille ja hienolle järvelle ja vesistöille haittaa
Ala-Kintausjärven rannalta

#4 Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille

08.03.2015 09:57

Nämä adressit ovat sinällään ihan hyviä tapoja vaikuttaa. Mutta nyt kannattaa kuitenkin tässä asiassa vaikuttaa toimittamalla kirjalliset mielipiteet suoraan Petäjäveden kunnan lupaviranomaiselle ensi perjantaihin mennessä.

Rautakankikin taipuu, kun sitä riittävästi kuumennetaan.

Tämä louhoshanke on selvästi sekä maa-aineslain että ympäristönsuojelulain vastainen. Ympäristölupaviranomaisenkin on helppo se todeta. Toivottavasti uusi ympäristönsuojelulaki on Petäjävedelläkin luettu (ja ymmärretty).

Jos tälle hankkeelle annetaan lupa, tarkoittaa se sitä, että yhdenvertaisuusperiaatteen nojalla Petäjävedellä saa jatkossa louhia ihan mistä vaan. Maanomistajia on nimittäin näissä lupa-asioissakin kohdeltava tasapuolisesti.


Vieras

#5

11.03.2015 14:08

Alakintausjärven harvinainen vesilintukanta on asuttanut rantoja jo vuosikymmeniä, mm. kalasääskipariskunnat, kuikat, kaakkurit ja monet muut.Mökkiläisenä jo vuosikymmeniä rantoja kolunneena en missään nimessä voi käsittää näinä aikoina tällaisen tuhon aiheuttamista luonnolle ja jälkipolvillemme.
Veronmaksaja Nyrölän tien mutkasta

#6 Re:

12.03.2015 07:59

#5: -  

 Mittava rekkaliikenteen lisääntyminen tulisi koskettamaan Liisalantien, Kirjakantien, Humalamäentien, ja koko Nyrölän kylän tienvarsiasukkaita! Kauhalahden tiestä puhumattakaan. Meluhaitat, pölyhaitat, liikenneturvallisuuden vaarantuminen ja soratien kunnon heikkeneminen entisestään. Kuljetusyrittäjä valitsee aina edullisimman reitin. Hintakilpailu alalla on "verinen!" Valtion teillä saa vapaasti liikennöidä kaikkina viikonpäivinä. Yöllä ja päivällä. Yleensä aktiivisen Nyrölän kylän asukkaiden kannattaisi nyt reagoida. Kysymys on asuinviihtyvyydestä ja myös kiinteistöjen ja tonttimaan hinnan alenemisesta tämän rekkaralliväylän varrella. Pysyvästi kymmeniksi vuosiksi! Kiviaineksen tarve tulevina vuosina uuden biotuotetehtaan liikenneväylärakentamisen vuoksi sijoittuu Tikkakosken - Äänekosken suunnalle. Liisalankylän, Humalamäen tienvarren ja varsinkin Nyrölän kylän asukkaat HERÄTYS!

Kunnanvaltuutetut kanta julkiseksi!

#7 Re: Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille

21.03.2015 16:07

#4: Ala-Kintausjärven rannalta - Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille 

 Nyt näyttää valoisammalta. Ennätysmäärä muistutuksia Petäjäveden kunnan toimistoon määräaikaaan mennessä. Hienoa. Nyrölässä ja Humalamäen tien varrellakin herättiin! Toivottavasti kunnan päättäjät nyt näkevät "kellon viisareitten asennon!" Keskustelua!

Kunnallisvaalit lähestyy...

#8 Re: Re: Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille

05.05.2015 04:48

#7: Kunnanvaltuutetut kanta julkiseksi! - Re: Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille 

 Äänestyspäätös tasaäänin 6 / 6 osoittaa sen, että Petäjävedelle ei tule omaa Talvivaaraa. Nyt kunnan päättäjien osoitettava suoraselkäisyyttä ja ilmoitettava kielteinen kantansa. Petäjävedelle kyllä saadaan terveelläkin pohjalla olevaa yritystoimintaa. Tästä tulee vuosien valituskierre jos hanke vielä yhtään etenee! Hankkeen kaatuminen tulee olemaan mittavin ympäristöteko Petäjäveden kunnassa kautta aikojen. Ja on ehkäisee mahdollisia tulevia vahingollisia suunnitelmia jo alkuvaiheessa!

Valittaa valittamisesta tämä HooÄä

#9 Re: Re: Re: Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille

09.05.2015 12:51

#8: Kunnallisvaalit lähestyy... - Re: Re: Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille 

 Olipa viimeisessä Petäjävesi lehdessä joltakin Ässämäeltä reipas kannanotto tuon Kaistinmäen räjäyttämön puolesta. Oikeusasteisiin ei sais valittaa vaikka mitä tapahtuisi lähiympäristössä. Ei muuten ollut tällä H.Ä:llä intoa mainita sanallakaan, että kannattaako Kauhalahden Talivaarahanketta myös??? Miten tuo nimi on jotenkin tuttu... Olisko ollut jotenkin esillä otsikoissa. Tai jossakin ... Joo. Tottahan se on, että jos tulee joku päätös jostakin oikeusasteesta, niin eihän siitä valittaa kannata sehän on turhaa semmonen ... Vai mitä Kauhalahden hankkeesta muistutuksen tehneet ja adressin allekirjoittaneet?

HooÄä onkin itse valittaja... vai

#10 Re: Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille

23.05.2015 12:03

#4: Ala-Kintausjärven rannalta - Painetta Petäjäveden ympäristöviranomaisille 

 Tämä Ässämäki joka puolustaa näitä murskaamoja ja räjäyttämöjä onkin sama henkilö joka itse on valitellut saamastaan tuomiosta. Älkää tehkö niinkun minä teen. Vaan tehkää niinkun minä sanon. kuntavaalit lähestyy... Ja Kauhalahden älytön hanke kuopataan sitä ennen. Puhdasta kesää Liisalan kylälle jaAla-Kintausjärven rantaan!