Kuntalaisaloite Keminmaassa koskien musiikinopiskelun tukemista


Vieras

#1

09.08.2016 20:40

Nuorten musiikki harrastuksia pitää tukea, jos kiinnostusta musiikin opiskeluun lapsella itsellä riittää niin mahdolisuus myös sen opetteluun pitää olla.

Vieras

#2

14.08.2016 08:56

Tärkeä asia
Musiikki-ihminen

#3

14.08.2016 12:40

Ei  ole musiikinopiskelijan tukemista jos kunta maksaa musiikkioppilaitoksen oppilaspaikastaan kuntaosuudet (n 45% kokonaishinnasta),vaan se on määrätty kunnan velvollisuudeksi (kun on hyväksynyt musiikkioppilaitostoiminnan omalla alueellaan) laissa "Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikinopetusta antavbista musiikkioppilaitoksista".Sitäpaitsi tätä "tukea" ei pääse joka poika eikä tyttö "nauttimaan",koska ensin pitää selvittää pääsykokeet ja sitten vielä (jos on selvittänyt ne hyväksytysti) odottaa opiskelupaikkaa.Toiseksi se olisi ikärasismia jos -niinkuin Keminmaan päättäjät härkäpäisesti vaativat-aikuisen pitäisi maksaa paikastaan enemmän sillä perusteella että musiikin tavoitteellinen opiskelu on harrastus ja ko henkilö,siis aikuinen ,on jo ansiotyössä.Kaikille musiikkioppilaitoksen tunneille on laskettu hinta,ja se on yksi ja sama riippumatta opiskelijan iästä.Keminmaassa kyseessä onkin päätöksenteon täydellinen diletantismi tällaisten säästöpäätösten teossa,kun ei ymmärretä mitä rahojen leikkaus aiheuttaa heidän samalla vaatiessa pääsykokeissa menestyneiden lasten ja nuorten sijoittamista opiskelijoiksi,mutta ollaan samalla häätämässä erään musiikkiopiston peruspilarin -yksinlaulun opiskelijat -pihalle ikänsä perusteella??Yksinlaulua ei muuten edes voi opiskella kuin vasta aikuisena,jolloin äänenmurrokset yms luonnolliset kehitysvaiheet ovat jo takanapäin.Lisäksi juuri tämä ettei opiskelu musiikkiopistossa ole pääsykokeiden takia automaatio,aiheuttaa varmasti jollain päättäjällä kateuttakin,kun mahdollisesti oma lapsi onkin toistuvasti jäänyt pääsykokeissa opiston ulkopuolelle .Näinpä on helppoa vaatia musiikkiopiston rahojen leikkausta,kun ei itse/oma lapsi sitä (opistoa) tarvitse. Minultakin jos olisi kysytty että tarvitaanko tekonurmea Keminmaan pallokentällä,vastaus olisi ollut em  perusteella ehdottoman kielteinen,mutta tällainen perustelu olisi ääliömäinen.Keminmaan kunta onkin uhkaavasti muuttumassa pelkäksi nukkumalähiöksi:talous on ehkä saatu kuntoon,mutta mitä jää jäljelle? Ei mitään , on säästetty itse itsensä hengiltä.Tällainen kunta ei ansaitse edes mainintaa itsenäinen kunta.


Vieras

#4

14.08.2016 19:24

Koska en voi hyväksyä tuollaisia leikkauksia kuntalaisten palveluista.
Sanna Papunen
Adressin tekijä

#5

15.08.2016 08:32

Muutin nimeksi Kuntalaisaloite, koska se on oikeampi termi. Mainostakaa adressia, vielä muutama nimi tarvitaan! Kun 2 % kunnan asukkaista on allekirjoittanut, niin toimitan adressin kuntaan ja lain mukaan se tulee käsitellä kunnassa 6 kk:n sisällä.


Vieras

#6

26.08.2016 16:13

Poistaakseni pimeyttä jota eräs Persupuolue yrittää levittää Keminmaan asukkaiden ylle.
Romujussi

#7

26.08.2016 16:17

Keminmaan rahavaikeudet ei poistu tuollaisilla kikkailuilla. Tekee vain tympeän vaikutuksen kun yhteisistä rahavaroista joku heppu ja Persupuolue tekee noin härskiä politiikkaa...

Kuntalaine

#8

27.08.2016 09:21

Keminmaan talous alkaa olla kuulemma kunnossa (hehheh).Mutta mitä jää jäljelle? Ei mitään.Pelkkä nukkumapitäjä koko paikka! Seuraavissa kuntavaaleissa ääneni saa se puolue jonka ohjelmassa on tavoite kuntaliitoksesta Kemin , mieluiten koko Meri-Lapin kuntien kanssa.Tämä keminmaalaissatraappien omaan napaan tuijottamispolitiikka on tulossa vääjäämättä tiensä päähän.Tämä tiedoksi kovimmallekin kepuviskaalille.


Vieras

#9

28.08.2016 04:17

Olen aktiivinen monipuolisem musiikin harrastaja.
Viulisti

#10 Re:

28.08.2016 04:18

#9: -