Oamkin tanssinopettajakoulutus säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Oamkin tanssinopettajakoulutus säilytettävä.

ta

#176 Re: Älytöntä

15.08.2016 17:30

#175: ta - Älytöntä 

 lopettaa tanssin opetusta Oulussa, joka on kymmenien vuosien ajan kehittänyt sitä ja menstynyt.


Vieras

#177

15.08.2016 17:45

Olen tulevan tanssinopettajan äiti

Vieras

#178

15.08.2016 19:16

Tanssinopettajien koulutus on erittäin korkealaatuista ja olen itsekin päässyt
oppimaan useiden pätevien tanssinopettajien ohjauksessa. Opetus on ollut niin huippua, että koulutusta ei voi missään tapauksessa lakkauttaa.
Ammattitaito ei synny itsestään myöskään tanssinopettajille. Tanssin fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset edut on niin monissa tutkimuksissa todettu olevan kiistatta  terveyden edistäjinä kärkipäässä liikuntalajeja.


Vieras

#179

15.08.2016 19:29

Oulussa korkeatasoisella tanssitaiteella on pitkät perinteet. Samoin Oulu tunnetaan laajasta tanssin harrastamisesta. Suuri osa oululaisista ilmiselvästi rakastaa tätä taidemuotoa.
Tanssinopettajakoulutusta ei missään nimessä saa lakkauttaa. Taiteen ja pedagogian yhdistäminen tuottaa sekä hienoja teoksia, että varmistaa tanssitaiteen perinteen jatkumisen Pohjois-Suomessa. Eläköön tanssi!
Marjo Kemppainen, kasvatustieteiden- ja draaman opettaja, teatteriohjaaja (vihr.), Oulu

Petri Kauppinen

#180

15.08.2016 19:38

Millainen on sinun tanssisi?

virtaako se vapaana ja pelottomana kuin kevään sulattama purovesi

hyräileekö liikkeesi sielun syvimpiä sointeja koskettaako ruumiin jokaista hipukkaa

vai kietoutuuko tanssisi ympärille, syliin ja lomitse pehmeämmin kuin vastasyntyneen henkäys

Onko sinun tanssisi runo vai manifesti?

astuvatko askeleesi inhimillisyyden, tasavertaisuuden ja laaja-alaisuuden puolesta jättäen vihan ja synkkyyden sijattomaksi

Uskooko sinun tanssisi ihmisyyteen?

kuiskiiko ruumiisi sivistyksen pitkäjännitteisistä jatkumoista

tempaudutko sanattomuuden vietäväksi niin, että hiljaisimmista hetkistä puhkeaa kauneinta maailmassa

tanssitko sellaiseen tulevaisuuteen, johon voi hypätä ja heittäytyä mustelmia kaihtamatta

Tanssitko? Saatko tanssia?

jatkuuko liike vai joudummeko tukahdutetuiksi mahtavamman edessä

Kenen pillin mukaan tanssivat nuo ylipäälliköt?

Millaista tanssia he petaavat lapsilleen?

puhkeavatko siihen suloisimmat kukkaset vai pienimmänkin oivalluksen hyydyttävät jäätiköt

Jääkö tanssisi unelmaksi vai onko se sittenkin totta?

 

Petri Kauppinen

tanssitaiteilija, tanssin lehtori Oamk


Vieras

#181

15.08.2016 19:46

Ehdottoman tärkeää säilyttää tanssinopettajakoulutus Oulussa. Tanssikaupunki, jossa useat mahtavat tanssinopettajat tekevät arvokasta työtään esimerkiksi nuorten kanssa, ei voi "säästää" lakkauttamalla tanssinopettajakoulutuksen.

Vieras

#182

15.08.2016 20:42

Hyvän asian puolesta

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.08.2016 21:06


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.08.2016 21:08



Anonyymi

#185 Oulun koulun nykyisen tanssinopettajaopiskelijan suusta

15.08.2016 21:12

Oulun tanssinopettajakoulutus oli pitkään yksi selkeimmistä kiintotähdistä koulutushaavetaivaallani. Lukion jälkeen suoritin toisen asteen tanssialanperustutkinnon opinnot sekä tanssin korkeakouluopintoihin valmistavan tanssitaiteenlinjan opinnot. Heti ensimmäisten tanssiopintojeni alettua päädyin vahingossa opettamaan useita lasten- ja nuorten tanssiryhmiä: minua pätevämpiä tanssinopettajia ei ollut saatavilla. Noina vuosina koin tanssinopettamisen hyvinkin haasteelliseksi, sillä minulla ei ollut tanssinopettamiseen tarvittavaa tietotaitoa, vaan yritin kerätä sitä pelonsekaisesti rämpien erityksen ja erehdyksen kautta, opetustehtävästä toiseen. Vaikka suoriuduin ajoittain hyvin opetustyössä, koin tanssin opettamisen todella raskaaksi.

Sanotaan että tieto lisää tuskaa, mutta tieto myös vapauttaa energiaa. Nyt tanssinopettajaopintojeni loppuvaiheessa voin todeta, että tanssin opettaminen on minulle nykyään ilo ja kunniatehtävä aikaisemman suorittamisen sijaan. Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus on antanut minulle sellaista ammattitaitoa, joka on keventänyt ratkaisevasti tanssinopettajan tehtävissä toimimista. Koulutus on laajentanut käsitystäni tanssista, taiteesta, oppimisesta, ihmisestä ja ennen kaikkea elämästä.  Isojen kuvien laajennuttua pystyn aidosti olemaan läsnä opetustilanteessa ja keskittymään kaikkeen siihen hyvään, jonka äärelle voin tanssinopettajana oppijat johdattaa: myötätuntoon, kunnioitukseen niin itseä kuin toisia kohtaan, yhdessä toimimiseen, toisten kuunteluun, ongelmanratkaisutaitoon ja oman toimintakykyisyyden näkemiseen, luovuuteen sekä elämän tarkoituksen ihmettelyyn. Lyhyesti sanottuna tanssinopettajana koen edistäväni kaikilla elämän osa-alueilla tarvittavien taitojen oppimista.

Tanssinopettajakoulutus on koko opintojeni ajan pyrkinyt vastaamaan tulevaisuuden työelämän haasteisiin: opinnoissa painotetaan yrittäjyyttä ja yrittäjämäisyyttä, mikä on omiaan edistämään itsenäisesti ja aktiivisesti vaikuttavien ammattilaisten kasvamista Suomen työelämään. Opiskelijoita kannustetaan etsimään ja kehittämään uusia luovia tapoja käsitellä tanssia. Tanssinopettajakoulutuksessa kehitetyt tuotteet FolkJam ja KiddieJam ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, kuinka ammattiosaamista voi tuotteistaa laadusta ja eettisyydestä tinkimättä. Opiskelijat pääsevätkin opintojen aikana näkemään ja kokeilemaan käytännössä miten rohkeita innovaatioita tehdään olemalla mukana mm. tuotekehittelyssä.  

Se, että koulutuksessa on neljä persoonallista suuntautumisvaihtoehtoa saman katon alla (kansantanssi, paritanssi, showtanssi ja baletti) on omiaan edistämään suvaitsevaisuutta, kun opiskelijat ovat koko opintojen läsnä hyvin erilaisten tanssitotuuksien kanssa. Me opiskelijat kunnioitamme kaikkia suuntautumisvaihtoehtoja ja ymmärrämme niiden arvokkaan merkityksen. Opiskellessamme kaikkien suuntautumisvaihtoehtojen tanssilajeja, ymmärrämme mitkä piirteet ovat kaikille tanssilajeille yhteisiä ja näemme myös oman päälajimme erityispiirteet ja -luonteen. Kiitos ainutlaatuisen ja monipuolisen koulutuksen, opimme arvostamaan yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia toistemme, niin tanssilajien kuin ihmisten, välillä, ja tätä taitoa me osaamme työelämässä välittää eteenpäin. Tällä taidolla todellakin on kysyntää.

Riina Hosio

Tanssinopettaja (amk) -opiskelija, kansantanssin suuntautumisvaihtoehto


Vieras

#186

16.08.2016 03:35

Tanssi on iloinen asia! Koulutus on säilytettävä, niin että se jatkossakin voi tuottaa tanssin ilosanomaa opetuksen näkökulmasta ja tuottaa päteviä opettajia meitä harrastajia opettamaan ja kasvattamaan tanssin maailmaan!

Vieras

#187

16.08.2016 03:57

Kulttuurin monimuotoisuuden tukemiseksi

Vieras

#188

16.08.2016 05:21

Tanssinopettajakoulutusten säilyttämisen puolesta!
Kansalainen Timppa

#189 Kansantanssi osa kansallista kultuuriamme

16.08.2016 06:59

Tänä rikkkinäisenä aikakautena oman identiteetin vahvistaminen on erityisen tärkeää. Suomalainen kansantanssi on osa kansallista identiteettiämme jonka eteen ptää tehdä töitä ja sen kuuluu näkyä ja kuulua torilla ja turuilla.

Kansantanssi yhdistää eri kansallisuuksia kuten on mahanmuuttajien keskuudessa havaittu. Se ei lisää vihapuheita vaan estää niitä. Tanssin kautta on helppo lähestyä toista ihmistä, vaikka kieltä ei ymmärtäisikään.

Pitäkäämme vahvasti kiinni omista juuristamme ja identiteetistämme, sitä kansakuntamme nyt tarvitsee!


Vieras

#190 Re: Kansantanssi osa kansallista kultuuriamme

16.08.2016 07:01


Vieras

#191

16.08.2016 07:11

Rakastan tanssia, se on pitänyt minut pois hullujenhuoneelta. :D

Vieras

#192

16.08.2016 10:30

Olen vuonna 2010 Oulun Seudun Ammattikorkeakoulusta valmistunut Tanssinopettaja (AMK). Jo työharjoitteluajalla sain tulevaisuuteeni työmahdollisuuksia, ja valmistumiseni jälkeen olen ollut täysin työllistetty tanssinopettaja. Unelma-ammatti oli mahdollinen OAMKin tanssinopettajakoulutuksen vuoksi, ja koen vieväni arvokasta paritanssin perinnettä eteenpäin koulutuksen tarjoamien oppien pohjalta.

Tanssinopettajakoulutuksen jatkumisen puolesta, 

Hanna Ojanaho, Tanssinopettaja (AMK)


Vieras

#193

16.08.2016 10:43

Oulun AMK:n tanssinopettaja koulutuksella on vuosikymmenien hioma kokemus antaa laadukasta pedagogista, taiteellista ja monimuotoista suomalaista tanssikulttuuria edistävää koulutusta. Tälläistä koulutuksen järjestämisen yksikköä ei ole tarkoituksenmukaista ajaa alas, koska koulutukselle on selkeä tarve myös tulevaisuudessa.

Miika Riekkinen
Tannsin osaamisalavastaava, Tampereen konservatorio
sekä
OPH:n musiikki-, teatteri- ja tanssialan koulutustoimikunnan jäsen (OAJ)

Vieras

#194

16.08.2016 12:15

Olen ollut Oamkin kouluttaman tanssiopettajan harjoituksissa ja opetus on ollut mahtavaa ja mukaansatempaavaa!

Vieras

#195

16.08.2016 12:31

Koska tanssi on hyvin monipuolinen ja kokonaisvaltaisesti kehittävä liikuntamuoto. Tanssiin sisältyy sosiaalisuutta, fyysisen kestävyyden sekä suorituskyvyn ja mielen tasapainoa kehittävä ulottuvuus
welimatti

#196

16.08.2016 12:34

Hyvä ja tärkeä Adressi, koska tanssi on hyvin monipuolinen, koska se sisältää fyysisen, henkisen ja sosiaalisen ulottuvuuden sekä jokaiselle löytyy jokin sopiva laji/lajit aloittaa tanssiminen sekä jatkaa vaativampaan suuntaan...


Vieras

#197

16.08.2016 14:31

Itse olen nuoren sukupolven kansantanssija, ja haaveilen pääsystä oamk tanssinopettajakoulutukseen. Olisi suuri menetys tanssialalle, jos missään ei voisi enää kouluttautua esimerkiksi päteväksi kansantanssiopettajaksi. Lopettakaa typerät leikkaukset!

Vieras

#198

16.08.2016 14:52

Voi kun järki voittaisi, sillä kaikkea ei voi mitata rahassa.

Vieras

#199

16.08.2016 15:18

Tanssi edistää terveyttä ja mielenterveyttä!

Vieras

#200

16.08.2016 16:25

Oamkin tanssiopettajakoulutus säilytettävä!