Itsenäisyyspresidentti2018

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Itsenäisyyspresidentti2018.


Vieras

#26

05.10.2016 15:51

Tasavallan presidentin vaaleihin tarvitaan todellisia vaihtoehtoja, vähimmillään todellinen vaihtoehto, että voidaan puhua oikeista vaaleista. Siispä adressi hyvällä asialla. Sitten on kansalla mistä valita.

Vonkamies

#27

05.10.2016 17:02

Vuonna 2005 kirjoiteltiin näin --- 

Presidentin vaalin lähestyessä on hyvä palauttaa mieliin presidentti Kekkosen aikakausi. Kekkosesta on kulunut yhtä paljon aikaa, kun oli hänen valtakausi Suomessa, siis saman verran kuin sosialidemokraatit ovat Suomen presidentin virkaa hoitaneet, 24 vuotta. 

Meillä on kokoaan uusi sukupolvi, joka ei elänyt Kekkosen aikakautta. Meillä on lisäksi sukupolvia, jotka väkevästi muistavat vallankäyttäjän, jolla oli särmää, karismaa ja auktoriteettia. Kekkosen henki elää edelleen kansan piirissä, kuten vuorineuvos Kari Kairamon Nokiassa.
...

Suomeen rakennettiin nykyisen sosiaali- ja hoivayhteiskuntamme pohjabetoni oikeistolaisten presidenttien aikana; ns. Paasikiven-Kekkosen linjana. Ammattiyhdistysliike hoiti oman osuutensa ja elintaso nousi. Lähitulevaisuudessa olemme tosiasioiden edessä, kun joudumme reivaamaan kurssiamme huolenpitoyhteiskunnasta useamman piirun verran oman yrittämisen ja huolehdinnan yksilösuuntaan.


Joudumme myös uudelleen tarkastelemaan presidenttimme valtaoikeuksia takaisin; 

 ... vaikka Suomi muodostuisi seuraavalla Suomen 24 vuositaipaleella EU:n "itsenäiseksi" osavaltioksi, tarvitsemme silti vahvan identiteettijohtajan. Lähes kaikki kansalaiskyselyt viittaavat vahvemman päämiehen tarpeeseen. Hyvin monet muistavat Kekkosen aikakauden ajanjaksona, jolloin "talossa oli isäntä". 


Virhe ei ollut presidentin valtaoikeuksien kavennus; 

virhe syntyy siinä, jos emme näe yhteiskuntamuutoshalukkuutta sisältä ja -tarvetta ulkoa. Seuraava presidentin vaali tulee antamaan kansalaisilta selvän suunnan, onko valinta vahvuutta vai edustuksellisuutta. Suurin toivomus on korkea äänestysprosentti, sillä tulevassa äänestyksessä mitataan kansalaisten viestiä poliitikoillemme.


Presidentti Kekkonen nautti aikoinaan luottamusta Neuvostoliitosta 

Nyt olemme EU-jäsen ja toimintamalli on toinen. Venäjän presidentti ja muut meille tärkeiden maiden päämiehet ovat vahvoja ja he rakentavat mielellään hyviä henkilökohtaisia suhteita päätöskoneistoon, joka istuu yhdellä tuolilla. 

Demokratia ei asiassa kärsi; myös Kekkosen aikana meillä oli kansanvalta yhtälailla valinnoissa kuin nytkin, nyt on asia vieläkin paremmin: kansa valitsee presidentin suoraan. Suomi ansaitsee presidentin, johon luotetaan ja joka osaa käyttää valtuuksiaan ja näkee metsän puilta.


Suomi on elänyt vaikeat historian hetket vahvojen presidenttien ja marsalkan aikakausina, 

 ... auktoriteetin ja karisman ollessa kiistaton. Kekkosen aikakaudessa oli paljon hyvää, josta olisi verrantoa uudelle valittavalle presidentille. Kekkosen aikana ulkomaankauppa kukoisti ja saimme tilauksia kasvattamaan ostovoimaamme ja hyvinvointia (devalvaatio tosin auttoi säätämisessä). 

menestyvä valtakunta tarvitsee myöskin,menestykseen ohjaavan presidentin

#28 Itsenäisyyspresidentti 2018

05.10.2016 18:22

Presidenteistä Kekkosen aikakausi on oma-aikakautensa, satavuotta taaksepäin on erilainen ja tuhatvuotta eteenpäin on taas erilainen, johtuen kehityksestä, joka vasta varsinaisesti alkoi Kekkosen aikakaudella. Kaikki teknillinen kehitys, koneet ja kaikki tietämys koki todellise vallankumouksen, joka on edennyt kiihtyvällä nopeudella ja jatkuneekin vielä.

Lihastyöstä siirrytty konetyhön ja sodankäynnissäkin atomipommiin, joka Kekkosta oikein hirvitti, niinkuin meitä kaikkia muitakin. Kyllä varmaankin Kekkonen oli aikakauden huomioiden loistava selviytyjä. Kuin sensijaan senjälkeisistä presidenteistä yksikään ei ole pärjännyt toivotulla tavalla. Tietysi vieläkin hupsumminkin olisi voinut mennä, mikäli homo olisi astunut presidentin virkaan, kaikki asiat olisivat menneet täysin pieleen ja sekaisin. Ei mitään siunausta, kuin luojan kirouksen olisi kokenut koko valtakunta.

ei mitään syytä ole luottaa kehenkään,on vain tultava toimeen omillaan

#29 presidentti 2018

05.10.2016 18:58

Presidentillä on nykyisi vähempi valtaa. Koivistolla oli vain yksitehtävä vastata ulkopolitiikasta. Ahtisaari painottui enempi työttömiin ja matkustamiseen, -lahjoitti osan palkastaan. Halonen oli todellinen globaali ja äksyilevä yleismies jantunen.

Verkamiehillä ja naisilla on jokaisella omat näkökantansa ja tapansa hoitaa asioita, siis käyttää valtaa. Joihin ei voi luottaa juuri ollenkaan. Nykyisin paljon puhuttu kansalaisten luottamus poliisiin on ollut puntarissa. Asiahan on niin, että kun poliisit saavat virkamieheltä tehtävän ja sen kohde on itse, ei silloin poliisiin voi luottaa sen enempää, kuin palaneeseen puupenniin, toisinsanoen leikit on vähissä, niinkuin varsin monet ovat sen saaneet kokea, tekeevät vain vahinkoa, hajoittaavat ja särkevät vain kaikki paikatkin. On hieno asia ja voi luottaa, kun se kohdistuu vihattuun kohteeseen, kohde on vihattu.


Vieras

#30

07.10.2016 15:29

Suomessa on nykyään kahdet työmarkkinat, suomalaisten ja eestiläisten, esimerkkinä kaikki suomalaiset ovat työttömiä ja eestiläiset varastavat työpaíkkamme tekemällä työn kehitysmaa hintaan vieden myös kaiken rahan pois Suomesta hyödyttämään eestin liikeelämää ja taloutta.

Vieras

#31

10.10.2016 04:50

Kannatuksen vuoksi.
kröööööh.pthyi!

#32 Matolta lattiaan meni, että kolisee!

11.10.2016 10:44

Oi ja voi hyytyi alkuunsa tämä ... ei löydy uusia kortintöhertäjiä tätäkään kautta. Noh lapsellinenhan yritys olikin jo alkuunsa. Muka pressantekijoitä kun koko hoito on retuperällä ja joka ikinen kriittinen kysymys vaietaan kuliaaksi, ei voi pitää hanketta uskottavana, vaan pätemisentarpeisten leikkipesänä.


Vieras

#33

11.10.2016 15:44

Yhteisellä isänmaan asiallahan tässä vain ollaan:)

Vieras

#34

12.10.2016 15:15

Täyttä asiaa.
F*cking idiots

#35

13.10.2016 19:34

Asetu itse ehdolle, on siellä kuolaavia idiootteja ennenkin ollut. Tuskin tulet valituksi, mutta ainakin tarjoat hyvät naurut meille täydellä aivomassalla siunatuille. 

Natorautaa rajalle

#36 Re:

13.10.2016 19:52

#23: Stig Lång -  

 Nyky-Venäjän kaltaisen rikollisen p*skamaan kanssa ei tarvitse ollakaan missään suhteissa, mutta sitähän sinä aivoton Putin-trolli ja pseudovasemmistolainen rantahurri et kykene ymmärtämään. Tietyn erityisen heikkolahjaisen kansanosan mielestä Venäjä-suhteet tarkoittavat vanjan törkyisen mulkun sijoittamista syvälle nieluun, kuten Kekkosella, Karjalaisella ym. suomettuneilla maanpettureilla aikanaan. Mikäli ryssää niin paljon rakastat, niin rajan takana sitä Siperiaa riittää. Eikä ole Natoon tai EU:hun ihan lähiaikoina liittymässä.


Vieras

#37 Re:

14.10.2016 06:45

#35: F*cking idiots -  

 En ole adressintekijä, mutta haluan kertoa oman kantani. Voin vain hymyillä onnettomalle 35: F*cking idiots asenteellisuudellesi. Presidentinvaaleissa asettuu ehdolle erilaisia ideologioita edustavia ehdokkaita. Vain yksi voidaan valita, mutta se ei tee muista ehdokkaista idiootteja, pikemminkin päinvastoin :) Kaikkia heitä ihmisinä kunnioitan, vaikka olenkin aatteista, vaaliteemoista yms. eri mieltä joidenkin kanssa.  Kirjoitit vielä "Tuskin tulet valituksi", mutta siitä asiastahan päättää kansalaiset, joiden mielestä paras voittakoon ja muut tyytyvät tulokseen. Sanon EI hyville nauruillesi, jos perusteena käytit täyttä aivomassaa. Kyllähän vajaasta kymmenestä on mukavampi valita omaa mieleistä ehdokasta verrattuna siihen kun ehdokkaita olisi vain muutama hassu.   


Vieras

#38 Re:

14.10.2016 06:48

#35: F*cking idiots -  

 Oot yks hoopo kans, nyt vois sanoa voi yhyren kerran. sun kans

Å

#39 Re: Re:

14.10.2016 07:32

#36: Natorautaa rajalle - Re:  

 Katsantokantojahan voidaan teoretisoida hyvinkin moneen suuntaan jos halutaan. Kun kirjoittelit suomettuneista maanpettureista, miksi rajoitat törkyiset kirjoituksesi kohdistumaan pelkästään yhteen suuntaan Venäjälle. Onhan niitä ilmansuuntia muitakin, jos teoretisointia halutaan. Suomettumista voisi olla myös Amerikkaan päin, eu:hun päin, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Kiinaan tai vinkuIntiaan päin. Laajemmalla tarkastelulla huomataan isoja muutoksia pitkällä aikajänteellä monessakin mielessä. Muutokset eivät ole alkaneet vasta kun synnyit, vaan paljon on tapahtunut jo ennen sitä. Tavallasi laukoa inhoamiasi henkilöitä suomettuneiksi maanpettureiksi on se ikävä puoli, sitä jatkettaessa tarpeeksi kauan joudut toteamaan myös itsesi samallaiseksi maanpetturiksi kohdistuen johonkin muuhun suuntaan. Rajansa se on politikoinnillakin.


Vieras

#40

15.10.2016 13:59

Suomen suunta Eu:n käskyvallassa on alistavaa. Samalla taloutemme kärsii viennin puutteesta erillaisten pakotteiden muodossa.
Å

#41 Re: Re:

15.10.2016 16:20

#36: Natorautaa rajalle - Re:  

 Kerron vain oman mielipiteeni, mutta todellisuudessa emme voi löytää kovin täydellistä maata ihmisineen sen enempää Amerikan kuin Venäjänkään suunnalta. Toiset näkevät virheitä vain Venäjän maassa, toiset vain Amerikassa ja kaikki näkevät niitä kotimaassa :)  No yritetään pärjäillä näiden kaikkien kanssa.

Kuitenkin Amerikoista on (ohjelman mukaan) saanut alkunsa Hehkulamppuhuijaus. Katsoin sen nimisen ohjelman, joka ei ole nyt katsottavissa. Ohjelma esitettiin sunnuntaina 2.10. klo 10 TV1.

Tavarat voisivat kestää moninkertaisesti sen ajan mitä ne nyt kestävät. 1920-luvulla syntyi kartelli, joka päätti kuinka pitkään lamppu saa toimia. Näin lisättiin kysyntää ja käytäntö levisi muihin tuotteisiin.

Ohjelman mukaan käytännössä insinööreille määriteltiin, että teeppäs tuote, joka saa toimia noin x vuotta ja niin insinööri pyrki tekemään sellaisen tuotteen, joka hajoaa suunnilleen x vuoden päästä. Mutta kun tämäkään ei riitä. Tulostimesta löytyi pienen pieni laskuri, jonka seurauksena tulostin lakkasi toimimasta x kerran kohdalla. 

Kerroin vain ohjelmasta, jonka katsoin, mutta ohjelmassa esitettyihin väitteisiin en luonnollisestikaan uskalla ottaa mitään kantaa. Nyt jos ostat esimerkiksi television liikkeestä, jo uusi televisio saattaa olla rikkinäinen ja takuuaikana vaihdetaan toiseen samallaiseen. 

likaista peliä

#42 Re:

15.10.2016 20:51

#40: -  

 Niimpä. Ja mitä tärkeämpi äänestys eduskunnassa sitä kiireemmällä se halutaan pelata maaliin, vaikka pitäisi toki käyttää enemmän aikaa.

Erikseen voisi mainita 2 tapausta.

EU-äänestykset pyrittiin viemään kiireellä läpi. Normaali äänestysaikataulu hitaampi.

Tasa-arvoinen avioliittolaki, joka kuitenkaan ei ollut tasa-arvoinen avioliittolaki vaan sukupuolineutraali avioliittolaki, vietiin kiireellä läpi ja ilman lapsivaikutusten arviointia. Hämäävällä retoriikalla kaiken lisäksi ja kuin olisi ollut kysymys vain jostain pienestä teknisestä asiasta, vaikka seuraukset ovat laaja-alaiset kaiken kaikkiaan.

Kummassakin mukana poliittista vehkeilyä, jossa tuntuu siltä, että kansalaisia pidettiin vähän tyhminä! Ilmankos eduskunnan arvovalta on laskenut kansan keskuudessa. Ja kuitenkin päätöksentekijät ovat aikuisia, osa puolueiden puheenjohtajista on turhan nuoria ja kokemattomia vastuulliseen työhönsä nähden, tämä näkyy kaikessa.

Entinen eduskunnan puhemies Pekka Ravi, siviiliammatiltaan rehtori, joutui näitä aikuisia komentelemaan kuten koulupoikia, ja mallikkaasti komensikin!

Hyvä idea A Holthoerilta

#43

09.11.2016 14:03

Minustakin Paavo Väyrystä pitäisi edes kysyä ehdokkaaksi. Nyt kun Trump seitsemänkymppisenä kerran kelpaa jenkeille, niin kyllä samanikäisen pitäisi vielä kelvata suomalaisille. Ei hän ole mitään seniiliyden oireita näyttänyt ja sekä kokemusta että koulutusta hommaan on riittävästi. Emme tiedä vielä keitä kaikkia ehdokkaiksi asettuu, mutta kyllä Paavo vastustusta vieläkin kestäisi.
Toinen hyvä ehdokas voisi olla Heikki Talvitie jos häntä kiinnostaisi ja jos hän kannattaisi EU:sta eroa.
Mitään nuorisoa ei todellakaan presidenttinä kaivata, vaan kokemusta ja riittävää koulutusta pitää löytyä.


Vieras

#44

15.11.2016 10:23

tähän maahan tarvitaan OIKEA maata puolustava presidentti ,joka huolehtii siitä ,ettei tämän maan itsenäisyyttä myydä millekkään ilmansuunnalle . ottakoot mallia Paasikivestä tai Kekkosesta .
euro

#45 Re: Itsenäisyyspresidentti 2018

15.11.2016 13:28

#21: jos markka vaihdetaa kuudella jaollisena, on se nyt jo täysin arvotonpaperi - Itsenäisyyspresidentti 2018 

 Jos nyt otettais markka, niin olisi sen kurssi tottakai sama kuin euron. Siitä se sitten lähtis kelluvana valuuttana itse etsimään paikkaansa. 

Tärkeintähän tässä omassa valuutassa on oma keskuspankki, joka luo rahaa. Oma valuuttahan voi olla vaikka euro. 

RäyhänPuolella
Vieras

#46

16.11.2016 09:21

Minun ehdotukseni ja ääneni on Sami Sande Parkkonen! Ehdttomasti! Laittakaas asiaa eteenpäin!

ArvonsaTunteva

#47 Sanden tukena

23.11.2016 14:38

Tämä mies saisi olla se ehdokas! Uskon hänestä löytyvän Isänmaallista miestä :) 

Satakunta

#48 ItsenäinenRäyhä

23.11.2016 14:40

Parkkonen olkoon valittu :) IPU ja muut ottakaa mieheen yhteyttä niin saadaan alkaa kerätä hänelle Kansanliike taakse kerämään valitsijamiehiä :) Vapaan, riippumattoman ja kansallisvaltion puolesta :) Eiköhän Erotaan EU:sta kansanliike ole miehen tukena ja rinnalla!

Karjalan Kunnailla Kajahtaa!

#49 Räyhä!

23.11.2016 14:46

Väyrynen alkaa jo oireilemaan fyysisesti siinä missä Pesonenkin, Davidsonista ei tuohon hommaan ole, Laikko varmaan ei lähde politiikkaan muukaan. Leino ja Janitskin ei mieltä lämmitä kuten ei mikään De Witkään. Itsenäisyyspuolueen pitää nyt tarttua tähän hetkeen koska aikaa ei olisi enää mitenkään hukattavaksi.

 

ELI SIIS: SANDE PARKKONEN ON NUMBER 1 SUOMEN KANSAN PUOLESTA, ISÄNMAAN ASIALLA!!!!

Erotaan EU:sta

#50 Huomio huomio!!!!

23.11.2016 20:47

Koska tämän addressin tekijät ottavat yhteyttä Sandeen? Tämä asia on saatava nyt eteenpäin...