Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista


Vieras

#376 greenpeacen vakoilujuttu, Channel 4 uk

12.11.2011 16:53

Koko homma liittyy hyvin läheisesti EPR turvallisuuspuutteisiin jotka haittaavat reaktorityypin vientiä Englantiin, mielenkiintoinen epäsuora yhteys Ranskan tiedustelupalveluun...todennäköisesti enemmän kuin GP, urkkijoita kiinostivat sen yhteistyökumppanit ja tietolähteet...ja tietysti tuloksia oli myös tarkoitus hyödyntää.
http://www.youtube.com/watch?v=-70sjmTJlsQ&feature=email
Viimmeiset hetket Käsillä.

#377 Uraania ei saa missään Euroopan maassa louhia,,,!

12.11.2011 20:53


Suomessa on kunniotettava ,,,Myös kansan valtaa,,,!
Jos näin ei tehdä ! Seuraukset ovat surulliset jonakin päivänä !
Esimerkkejä on monista maista näkyvissä !

Enemmistö on kirkkaasti vastaan Uraanivoimaa !

Naisista n. 76 %  Eduskunta ei voi enää hyväksyä ydinvoimaloita !

Tämä tie on kuljettu ,,,Loppuun ,,!

Kansan ,,Enemmistö ,,Ei ,,Hyväksy ,,Enää Ydinvoimaa,,!
Joka ,,Tarkoittaa Sivistyneessä,,Kansan ,,Vallan ,,Maassa,,!
Että Ydinvoimalat Purkuun ,,Välittömästi !
Talvivaarassa Kylvetään jo Uraanipölyssä !
Annetaanko Koko,,, Kainuu sekä,,,, Oulujärven vesistöt tuhoutua ,,?
Tuhotaanko Koko Suomi,,,,? ,,,?,,,,?




Alfa

#378 Ydinvoiman kustannuksista

13.11.2011 08:54

Fennovoiman ja TVO-4 hankkeiden julkistamisen aikoihin viitisen vuotta sitten firmat esittelivät projektejaan 3-4 miljardin euron budjetilla. Harva uskoi jo tuolloin, Olkiluoto-3:n vaikeudet olivat jo alussa. Tuoreemmat kotimaiset uutiset pehmittävät näiden yhtiöiden osakkaita karuun todellisuuteen: 6 miljardin hintalappu on jo mainittu. Mutta ei tässä vielä kaikki. USA:ssa kaatui 2010 muutama reaktorihanke, Calvert Cliffsin kolmosreaktorin yhteydessä vuodettiin myös hintatieto ulos: 9.6 miljardia dollaria. Yli 7 miljardia euroa. Mitä lie vaikuttaa tämän päälle turvamääräysten tiukennukset Fukushiman jälkeen?

USA:ssa ydinvoiman talouspohja on koko ajan keskustelussa mukana. Floridassa voimayhtiö lypsävää mahdollisen uuden ydinvoimalan suunnittelukustannuksia sähkön kuluttajilta, todennäköisyys voimalan rakentamiseen on olemattoman pieni.

http://www.npr.org/2011/11/09/142166324/fla-utility-customers-pay-now-for-future-power

Tuore analyysi kertoo, että maakaasun hinnan pitäisi nousta 50-kertaiseksi nykyisestään ennenkuin ydinvoiman rakentaminen kannattaa.

http://healutah.org/news/nuclearpowerplaguedhugecosts/11/11/11
Sami

#379 Pellekerho

13.11.2011 11:07

Luin tällä sivustolla olevia ydinvoimaa vastustavia kirjoituksia. Herranjestas mitä asiaa tuntematonta pelleilyä. Korkeintaan yhden fiksun artikkelin löysin. Yököttää miten idioottimaisia tekstejä! Phyi!

Vieras

#380

13.11.2011 17:10

"Vasta kun viimeinen puu on kaadettu, viimeinen joki on myrkytetty ja viimeinen kala pyydetty, mekö tajuamme ettemme voi syödä rahaa"

Vieras

#381

13.11.2011 17:25

Kiitos tämän adressin aloittaneelle henkilölle.
Totuutta ei voi peittää !

#382 Re: Loistavaa !!! Tietoa lisäävä ,,Adressi ! ,,,Kiitokset adressin laittajalle ,,,Tuhannet kiitokse

13.11.2011 19:31

#381: -  

 Ydinvoima on ala-arvoisin ,täysin ,,Valheisiin,,sekä ,,Lahjontaan

 Perustuvaa ,,,  Ala-maailn jätetuotantoa,,jolla pilataan kaikki elämän edellytykset

 Palloltamme.


Vieras

#383

13.11.2011 23:30

Ydinvoima on auttamatta vanhanaikainen ja pitkän ajan uhka ympäristölle ja asukkaille. Teknologisella kehittymisellä mm. Geoterminen lämpövoimala, maalämpö ym energiamuotojen kehittämisellä ja käyttöönotolla saadaan turvallisempi tulevaisuus. Ydinvoiman jäteongelma on vielä pääosin ratkaisematta. Ydinvoima on ainoa energia-ala jossa mahdollisten ympäristöhaittojen aiheuttamisesta vastuu on tuottajalta poistettu.

Vieras

#384 Re:

14.11.2011 08:27

#383: -  

Höpö. N 20 vuoden kuluessa siirrymme pois kevytvesireaktoreista. "Jäteongelma" ei ole ongelma ensinkään.


Vieras

#385 Re: Tuulivoimasta taas

14.11.2011 08:41

#374: Alfa - Tuulivoimasta taas 

No niin, hyvä että sinäkin esität pitkän aikavälin lukuja. Mikäli saan huomauttaa, olet itse ensimmäisenä tällä palstalla viitanut VTT:n raporttiin, virheellisesti poimien siltä yksittäisiä huippulukuja. Tähän asti olet poiminut rusinat pullasta ja esittänyt 40 - 60% hetkellistä tuotantoa normina. Kuten olen sanonut uudemmat laitokset ovat hieman tehokkaampia kuin vanhat ja merialueella tuo 30 % on jo saavutettu. Sulon kerrostalovoimalat jäänevät pysyvästi paljon alle tuon murheellisen 18%.

Noissa merialueen voimaloissa on huonona puolena hinta, joten niiden rakentaminen tuskin on kovin yleistä. Todennäköisemmmin rakennetaan maalle hyvin korkeamastoisempia laitoksia, joissa siis on parempi vuosituotos. Ne ovat kalliita, mutta muuten ok kunhan eivät muodosta liian suurta osuutta sähköntuotannosta suuren tuotantovaihtelunsa vuoksi. Sulon kaipaamia voimalakohtaisia energiavarastoja tuotannon tasoitukseen ei koskaan kannata rakentaa, vaan tasaaminen on edullisinta tehdä koko verkon tasolla joko säätövoimalla tai kulutusta säätämällä.

 

Alfa

#386 Höpö

14.11.2011 08:45

Fuusioreaktoria mainostettiin jo 50-luvulla: se tulee 20 vuoden kuluttua käyttöön ja päästään ydinjäteongelmasta. Nyt fuusioreaktorin tuloa ei enää mainosteta suureen ääneen, kerrotaan sen tulevan tuotantokäyttöön n 40 vuoden kuluttua.

Tuoreimmat "uutuudet" ovat 4. sukupolven reaktori ja thoriumreaktori. Ensiksimainitun prototyyppi käynnistyi jo 50-luvun puolivälissä, muutamia rakennettiin mutta tuotantokäyttöön näistä hyöytöreaktoreista ei ole ollut. Ranskan Super Phenix suljettiin pari vuotta sitten. Myös thoriumreaktorin "puhtaus" on varsin kyseenalainen juttu, sen käynnistämiseen kun tarvitaan plutoniumia. prototyyppi käynnistyi 60-luvun puolivälissä mutta kaupallista menestystä ei tästäkään syntynyt.

Takaisin lähtöruutuun siis.
Alfa

#387 Karua kaivostoimintaa

14.11.2011 08:48

YLE:n uutinen raottaa uraanikaivokseksi haluavan Talvivaaran karua todellisuutta.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/11/suomesta_kaivosten_kultamaa__vai_suolajarvien_satama_3024030.html

Ranskalainen tv- dokumentti taas raottaa uraanin tytäraineiden, radiumin ja poloniumin aiheuttamista ympäristöhaitoista vielä vuosikymmeniä kaivosten sulkemisen jälkeen.

http://www.youtube.com/watch?v=oHvnmcaOnCU&feature=results_main&playnext=1&list=PL832A1C5B70781178

Vieras

#388 Re: Höpö

14.11.2011 09:26

#386: Alfa - Höpö 

Fuusioreaktori tuskin tulee käyttöön 40 vuodenkaan kuluttua. Siinä on huimia haasteita, vaikka ITER demo toimisikin joskus.

Ei ole olemassa yhtä 4. sukupolven reaktoria, vaan koko joukko erilaisia reaktoriarkkitehtuureja, jotka kuuluvat  4. sukupolveen. Ilmeisesti poimit 4. sukupolven reaktoritermin tarkoittamaan nopeaa natriumjäähdytteistä reaktoria? Todennäköisesti natriumjäähdytteisiä reaktoreita rakennetaan tulevaisuudessa polttamaan kevytvesireaktoreiden käytetty polttoaine pois. Olet oikeassa siinä, että ne ova kaupallisesti heikosti menestyneet ja ovat jatkossakin kalliita.

Toriumreaktori, jonka kiinnnostavimmat mallit ovat ns. sulasuolareaktoreita, tarvitsee tosiaankin jotain fissiiliä ainetta käynnistyksen, plutoniumkin kelpaa. Sen käyttämisen hieno puoli on että plutonium samalla poistuu varastoista.  Toriumreaktorin "ongelma" onkin tuo käynnistyspolttoaine, jota tarvitaan kun reaktori ensimmäisen kerran käynnistetään. Loppu polttoaine koko reaktorin toiminnan ajan on toriumia, joka on melko harmiton aine. Periaatteessa käynnistyspolttoaineen voisi joku taho varastaa kuljetuksen aikana, ja tämän ollessa ainoa pulma siihen tartutaan hanakasti ydinvoimavastaisessa propagandassa. Ydinmateriaalin kuljetukseen liittyvät turvallisuustekijät ovat hyvin tärkeitä ja niistä on huolehdittava jatkossa kuten tähänkin asti. Aine voidaan lisäksi tahallaan saattaa hyvin säteileväksi, minkä seurauksena varkaan on sitä vaikeampi käsitellä. Ns. ydinjätettä syntyy hyvin vähän kyseisessä laitoksessa.

Isompi pulma toriumreaktoreille on se, ettei niiden kehittäminen  tunnu kiinnostavan ketään, koska rahat ovat kiinni kevytvesireaktorimalleissa. Aikanaan muuten lupaava toriumreaktori hylättiin USAssa, koska sillä ei voi valmistaa ydinaseeseen kelpaavia fissiilejä aineita. Sillä syntyvät aineet sisältävät sen verran ydinaseen toimintaa haittaavia isotooppeja, että kevytvesireaktorit veivät voiton. Toriumkäyttöisiä reaktoreita ei siis ole saatavilla missään.

Onneksi Kiina on aloittanut tällä torium-saralla aktiivisesti ja samoin Ranskassa on työtä meneillään aiheesta. Eli ei muuta kuin eteenpäin, lähtöruutu on kaukana takana.  

 


Vieras

#389 Re:

14.11.2011 10:10

#383: -  

Miten ajattelit Suomessa tuottaa sähköä maalämpöä tai geotermistä lämpöä käyttäen?


Vieras

#390 Re: Ydinvoiman kustannuksista

14.11.2011 10:11

#378: Alfa - Ydinvoiman kustannuksista 

Onko Gasumin rahaa jo Kemissäkin liikkeellä? 

007

#391 aristoman007 YouTube

14.11.2011 12:08

ei ole helppoa japanissakaan saada ihmisiä kadulle mielenosoituksiin. 300 ihmistä miljoonan ihmisen kaupungissa Sendaissa(Oulun ystävyyskaupunki, 100 km pohjoiseen Fukushimasta kuten Oulu pyhäjoelta). Toivottavasti Japanilaiset saavat kerättyä kymmenen miljoonaa allekirjoitusta eivätkä pidä allekirjoittamista sopimattomana käytöksenä keisaria ja yhtiötä kohtaan, yhtä konformisteja ovat kuin suomalaiset.
http://www.youtube.com/watch?v=fP6YcZL-gLQ
Alfa

#392 Kaasua...

14.11.2011 12:47

#390... Sähkön tuotannon suhteen yliomavaraisessa pohjois-Suomessa ei kaasua tarvita. Biokaasua tuotetaan kyllä pienessä mittakaavassa liikennepolttoaineeksi Tervolassa. Sähkö tuotetaan pohjoisessa suurimmaksi osaksi vesivoimalla, myöhemmin myös tuulella. Ainoa fossiilinen polttoaine sähköntuotannossa löytyy Toppilan ja Haapaveden turvevoimaloista.

Viime viikolla käyttöön otettu Itämeren kaasuputki tulee tarpeeseen Saksan energiahuollossa huipputehojen ja säätövoiman tuotannossa.


Vieras

#393

14.11.2011 13:15

Tuulimyllyiltä pitäisi otta kyllä tuet pois. Vihervasemmistolais-hörhöjä ei kannata kuunnella, tai yksityisllä sähkönsaanti on kohta kuin sosialistisessa Romaniassa ceausescun aikaan.

http://www.youtube.com/watch?v=OeoVaqdwZXw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MOfHxINzGeo&feature=fvwrel

Vieras

#394 Re: Re: Rikostutkintaa...

14.11.2011 13:17

#366: 007 - Re: Rikostutkintaa... 

se Kalevan päätoimittaja on kyllä Fennovoiman mies henkeen ja vereen, se on kyllä tehnyt vitsin käsitteestä "vapaa lehdistö"

siitä lehdestä ei kyllä kannata maksaa mitään, lopettakaa tekin sen tilaus, kai sen jannun löpinöitä voi lukea ilmaiseksi netissäkin, jos tosiaan kiinnostaa

 

TOTUUTTA EI VOI LAHJOA

#395 Lahjotuille Toimittajille tilikäteen ,elämmehän kansanvallan maassa !

14.11.2011 18:19


Lehdistön on ensimmäisenä ,,Kunnioitettava kansan valtaa !
Lahjotut ,,, aLA- Arvoiset ,,,Raukat ,, !    pitää ,,Välittömästi eroittaa,,!

 Jos ei muu auta ;niin poikotti ;;;Välittömästi päälle !

Sulo

#396 Re: Re: Tuulivoimasta taas

14.11.2011 19:29

#385: - Re: Tuulivoimasta taas 

 No katsotaan miltä tilanne näyttää sen jälkeen kun ulkomailla joku innostuu kokeilemaan megawatin tuulivoimalaa parisataa metrisen pilvenpiirtäjän katolla, voi olla että sen jälkeen ratkaisua kopioi aika moni myös pienempien kerrostalojen kohdalla pienempiä voimaloita käyttäen. Sittenhän meillä on esittää oikeita tuloksia tästä, että minkälaiset tehot siellä kerrostalon katolla saa siihen tuulivoimalaan

Mutta energiavarastot poistavat tuulivoiman säätövoiman tarpeen. Saksassa, Italiassa ja Espanjassa energiavarastoja on jo kokeiltu, täällä Suomessa ei tietenkään, vielä ei voi vetää johtopäätöksiä siitä, että mikä on edullisinta

Tuulivoiman tuotantovaihtelu ei ole mikään ongelma. Internethän on keksitty, joten vaikka maan jokaista tuulivoimalaa voi ohjata yhdestä tietokoneesta, jos niin haluaa. Ylituotannon sattuessa tarvittavien tuulivoimaloiden sähköntuotto voidaan katkaista, tai tuotannossa olevia voimaloita voidaan lisätä, tai energiavarastot voi ottaa käyttöön, silloin kun virta ei riitä. Tarvitaan siis vain yksinkertaista automatiikkaa. Suuri tuotannonvaihtelu ei ole peruste rajoittaa tuulivoiman kokonaisosuutta

Tiedon sekä totuuden aika

#397 Ydinvoimaa kannattaa vain pieni Vähemmistö,,!

15.11.2011 15:57


Suomessa on tämä pieni vähemmistö ajanut
Mustat ,,,Laput ,,Silmmillä,,,Kansan enemmistöä ,,Vastaan,,!" "Ydinvoimaloita,,,Seurassaan ,,Lahjonta sekä ,,,valheet,,,!
Uraanvoimaloiden aika On ,,,Ohi,,,,Juna meni viimmeisen ,,,Pysäkin ,,Ohi
jossa luki ,,,----Tiedon sekä ,,,Elämän ,,Pysäkki----!

Vieras

#398 Ehdottomasti allekirjoitan

15.11.2011 16:40

Fukushimassa, ja totta kai myös aikanaan Tsernobylyssa mielestäni järisyttävintä näin turvallisuutta ajatellen olivat täysin hallitsemattomat räjähdykset reaktorirakennuksissa. Jokainen joka nähnyt videot esimerkiksi youtubesta voivat ehkä ajatella samoin. Vaikka tilanteeseen ja onnettomuuteen johtaneet syyt ja seuraukset olivatkin pohjimmiltaan erilaisia,yksikään insinööri tai laitossuunnitelija ei kyennyt/kulloisellakin käytettävissä olevalla rakennustekniikalla ottamaan näin massiivia luonnonvoimia huomioon. Jälkeenpäin voidaan vaan todeta että kävi näin, ja johon ei osattu varautua. Mieltäni huolettaa tästä seikasta jodettuna esimerkiksi meille kotoisaan kallioperään tulevaisuudessa loppusijoitettavat ydinjätteet. Meillähän Suomessa tässäkin suhteessa ollaan niin varauduttu kaikkeen ja kykenemme vuosisatojenkin kuluttua olemaan varmoja siitä että suuresti säteilevä ympäristölle vaaraksi oleva korkearadioaktiivinen jäte myös pysyy paikallaan kapseloituna. Vaikka Suomen kallioperä on hyvin vanhaa ja suhteellisen vakaata tällä hetkellä, tapahtuu siinäkin kyllä muutoksia ja liikettä pidemmällä periodilla paljonkin. Suomihan voisi alkaa ottamaan vastaan näin ollen ydinenergiaan sijoittamisen mallimaana vaikkapa naapurimaiden ydinjätteitä, hyvä rahanarvoisa bisnes ehkä joillekin oman edun ajajille :). Mielestäni kansanäänestyksellä on takanaan vahva oikeutus ja perustelut kun kyse on kaikkia suomalaisia tavalla tai toisella koskettavasta kokonaisvaltaisesta energiapoliittisesta linjauksesta pitkälle tulevaisuuteen T. Insinööri-opiskelija amk, alana ympäristöteknologia

Eräs insinööriopiskelija

#399 Re: Karua kaivostoimintaa

15.11.2011 17:42

#387: Alfa - Karua kaivostoimintaa

Kuka haluaisikaan uraanikaivosta omalle takapihalleen tai sen välittömään läheisyyteen ? En minä ainakaan. Jos vaihtoehdot kotikuntaani olisivat pölyävä, haiseva, vesistöt likaava kaivos ydinenergian tarpeisiin tai vastaavasti tulevaisuuden sijoitus uuteen raikkaaseen ja innovatiiviseen usean kymmenen megawatin tuulivoimapuistoon - käytössä päästöttömään ja jopa futuristiseen maisemakuvaan. Kummassa vaihtoehdossa kokonaishaitat ovat ympäristön ja ihmisen kannalta suuremmat ? Tuulivoimaloista nuristaan että ne pitävät meteliä, ovat rumia, tappavat lintuja ja kaloja ja aiheuttavat näköhäiriöitä paikallisilla asukkailla. Mitä tällainen likainen kaivos saa ympäristölle aikaan, mielestäni Talvivaara käy tästä loistavana esimerkkinä. No, Suomessa energiapolittiset linjaukset ovat perinteisesti todella mukautettu teollisuuden tarpeisiin ja näyttäisi siltä että sama meno jatkuu edelleen vuosikymmeniksi eteenpäin. Ei ole kysy siitä, että kaikkea ydinvoimalla tuotettua energiaa voitaisiin hirmu nopealla aikataululla ajaa alas,mutta innovatiivisuus Suomessa uusiutuvan energiantuotannon saralla  ja rohkeus luoda uutta kyllä kärsii pahemman kerran. Voisi yksinkertaistaen sanoa että pitkälle kaivospuuhaheikkien ja kalliilla investoinneilla vettä vaatimattomasti keittämään halajavien bisnestyyppien vuoksi. ( siis fission tarkoitushan on kuumentaa vettä, joka kovassa paineessa pyörittää turbiinia ja joka taasen tuottaa sähköä). Eikö 2000-luvun osaava uuden ajan teknologiayrityksiä täynnä oleva Suomi muka todella pysty parempaan ?

 

Tässä vielä varsin kiinnostavia linkkejä viestiä ja adressin aihetta sivuten

http://www.hs.fi/kotimaa/Talvivaaran+kaivosyhti%C3%B6+pit%C3%A4%C3%A4+p%C3%A4%C3%A4st%C3%B6v%C3%A4itteit%C3%A4+poliittisena+pelin%C3%A4/a1305549422973

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/nain+energiasi+tuotetaan+tulevaisuudessa/a720097

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/valtiot+tukevat+fossiilista+energiaa+kuusi+kertaa+enemman+kuin+uusiutuvia/a722011

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/pateeko+mooren+laki+myos+aurinkovoimaan/a719367

 

H A

#400 Re: Ehdottomasti allekirjoitan

15.11.2011 18:40