Pittbullterrierin pitäminen kiellettävä myös Suomessa

Kolmen KILTIN pitbullin omistaja

#26 KOULUTTAKAA KOIRANNE!

26.09.2011 23:34

Lakatkaa valittamasta ja mustamaalamasta ROTUJA!
KOIRAN OMISTAJAT, KOULUTTAKAA KOIRANNE!
ärsyyntynyt

#27 Lukekaahan tarkkaan

27.09.2011 09:40

Tässä luetellaan lyhyesti muutamia rotuun liittyviä virheellisiä tietoja joihin törmää lehdissä ja joita kuulee jopa koira-asiantuntijoiksi itseään kutsuvien suusta. Lisätietoja ja hyllymetreittäin dokumentaatiota pyynnöstä / Sathy

1)Väite, että amerikanpitbullterrieri on vaarallinen on väärä.. Pitbullia ei ole koskaan esimerkiksi jalostettu vahtikoiraksi ihmisiä tai muita eläimiä kohtaan. Pitbulli ei ole mikään harvinainen koirarotu ja silti sen ohi menee purematilastoissa (vaikka ne on suhteutettu rodun yleisyyden mukaan) sellaiset koirarodut kuin kultainennoutaja, saksanpaimenkoira, dalmatialainen, cockerspanieli, yms. Tämä ei tarkoita, että nämä rodut olisivat vaarallisia vaan sitä, että koirat eivät ylipäätänsä ole ihmiskunnalle vaarallisia - eivätkä varsinkaan amerikanpitbullterrierit. SATHY ry. keräsi aikanaan koko maailmasta kaikki tunnetut koira-aiheiset purematilastot (tilastot on nyt saatavilla yksissä kansissa, maksutta) ja tulos oli mykistävä: Minkäänlaista tukea väitteelle amerikanpitbullterrierin vaarallisuudesta ei saa tilastoista tai muistakaan faktoista. Ongelma on pitbullin huono maine, joka ylläpitää itse itseään.

2)Väite, että pitbullit ovat tappaneet enemmän ihmisiä kuin mikään muu koirarotu on väärä. Esimerkiksi USA:ssa, jossa pittejä on paljon, menevät monet muut koirarodut (kuten saksanpaimenkoira, bernhardilainen, tanskandogi, kiinanpystykorva, jne.) pitin ohi näissä tilastoissa.

3)Väite, että pitbullit ovat rikollisten suosiossa on väärä. Väite on käsittämätön ja täysin väärä. Esimerkiksi Suomessa ei tietääkseni yksikään pitbullinomistaja ole rikollinen. Sama koskee kaikkia niitä pitbullin omistajatuttuja, jotka tunnen Ruotsissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Luultavasti väitteen takana on tällainen logiikka: Norjassa pitbullin (ja monen muun koirarodun) omistaminen on kielletty ja siten kaikki norjalaiset pitbullin-omistajat ovat rikollisia

4)Väite, että amerikanpitbullterrieri on joissain maissa kielletty on väärä. Joissakin maissa on olemassa tiettyjen koirarotujen hallussapitoa ja jalostusta koskevia rajoituksia. Joissakin maissa kuten Tanskassa ja Norjassa on tietyt koirarodut kiellettyjä (on syytä mainita, että esimerkiksi Norjassa on suojelukoiratoiminta kielletty), ja esimerkiksi Islannissa on kaikki koirarodut kielletty. Missään maassa ei ole yksistään amerikanpitbullterrierirotua kielletty. Mainitsemisen arvoista on myös se, että mikään koirarotukielto ei ole perustunut minkäänlaiseen faktaan vaan kyseessä on AINA ollut poliittinen päätös, jolla on ollut pelkästään lyhytnäköiset poliittiset tarkoitukset.
Juuri näin

#28 Onko pitbull yhtään vaarallisempi kuin muut ? Ei

27.09.2011 09:42

Onko pitbull vaarallinen?
Vastaus: Ei ole. Pitbullia ei ole koskaan esimerkiksi jalostettu vahtikoiraksi ihmisiä tai muita eläimiä kohtaan. Pitbulli ei ole mikään harvinainen koirarotu ja silti sen ohi menee purematilastoissa (vaikka ne on suhteutettu rodun yleisyyden mukaan) sellaiset koirarodut kuin kultainennoutaja, saksanpaimenkoira, dalmatialainen, cockerspanieli, yms. Tämä ei tarkoita, että nämä rodut olisivat vaarallisia vaan sitä, että koirat eivät ylipäätänsä ole ihmiskunnalle vaarallisia - eivätkä varsinkaan amerikanpitbullterrierit. SATHY ry. keräsi aikanaan koko maailmasta kaikki tunnetut koira-aiheiset purematilastot (tilastot on nyt saatavilla yksissä kansissa, maksutta) ja tulos oli mykistävä: Minkäänlaista tukea väitteelle amerikanpitbullterrierin vaarallisuudesta ei saa tilastoista tai muistakaan faktoista.
Ongelma on pitbullin huono maine, joka ylläpitää itse itseään.
fakta homma

#29 Pitbullin omistaja!

27.09.2011 09:43

Pitbullin omistajan on oltava kuten kaikki muutkin koiranomistajat, lemmikkiään rakastava ja siitä huolta pitävä hyvä koiranomistaja. Pitbullin omistaminen ei vaadi mitään erityistä luonteenlujuutta vaan reipasta koiranomistamista. Uudelle omistajalle luovat omat paineensa naurettavan typerät lehtiotsikot ja rodun huono maine mutta tosiasia on se, että tämmöinen-koira on omistajansa paras kaveri.
!!!!!!

#30 Muutama fakta rodusta

27.09.2011 09:51

Kenen ei kannata hankkia pitbullia? Pitbullterrieristä on kirjoitettu ja kerrottu paljon asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Sen takia on olemassa mahdollisuus, että tämänrotuinen koira hankitaan täysin väärin perustein. Tässä muutamia kuvitteellisia esimerkkejä tapauksista, joissa joku toinen koirarotu voisi olla parempi vaihtoehto.



Vahtikoiran hankkija. Pitbullterrieri on koira siinä missä muutkin ja koiramaisuuksiin kuuluu tietynasteinen vahtikoirana olo. Mitenkään erityisen hyvä vahtikoira pitbulli ei ole, joten jos koiranhankinnan ensisijainen peruste on saada hyvä vahtikoira, niin päästään parempaan tulokseen hankkimalla heti alkuun vahtikoiraksi sopivan koirarodun edustaja. Yleensä pitbullterrierit ovat niin ihmisystävällisiä koiria, että niistä ei ole talonvahdiksi (etenkään jos ovat talossa yksin) vaan heiluttavat murtovarkaalle mieluummin häntäänsä. Esimerkiksi suuremmissa pitbull-kenneleissä on vahtikoirina aina jonkin muunrotuisia, hyviksi havaittuja, vahtikoiria.


Näyttelykoiraa etsivä. Amerikanpitbullterrieriä ei rekisteröidä Suomen Kennelliitto ry.:ssä ja sen takia pitbullin kanssa ei voi osallistua Suomen Kennelliitto ry.:n järjestämiin näyttelyihin. Sen sijaan ei ole olemassa estettä, minkä takia pitbullin kanssa ei voisi osallistua match-show näyttelyihin, tms.


Koirapuistokoiraa haluava. Pitbullia ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua koirapuistokoiraksi. Vaikka pitbulli tulisikin toimeen muiden koirien kanssa on muiden koirien vapaa läsnäolo pitinomistajalle sietämätöntä piinaa. Pitbullit eivät ole mitenkään verenhimoisia tappajia mutta jos koirapuistossa alkaa koirien välinen rähinä, niin lopputulos voi olla kiusallinen - pitbulli ei päästä irti toisen koiran korvasta vaikka toinen koira olisi kuinka hädissään. Tällaisissa tilanteissa on ratkaisevaa miten koiranomistajat toimivat. Koirat on irrotettava toisistaan ja sovittava mahdollisista paikkauskuluista (koirat eivät yleensä ole moksiskaan nahistelusta). Koirapuistoihin valikoituu ajan myötä sellaiset koirat jotka tulevat sopuisasti toistensa kanssa toimeen, pitbulli muovautuu vain harvoin tällaisen yhteisön jäseneksi.


Perheen toiseksi koiraksi. Pitti on parhaimmillaan jos se on perheen ainoa koira. Pitbulli voi tulla mainiosti toimeen myös jos perheessä on toinen tai useampi koira, mutta luultavasti ei. On paljon omistajasta kiinni miten asennoituu jos talossa on useampi koira ja niiden kesken alkaa syntyä nahistelua. Luultavasti ongelma ei selviä minkään asteisella koulutuksella vaan käytännössä koirat on pidettävä jatkuvasti valvonnan alla ja muutoin erillään. On tarkoin harkittava onko tähän mahdollisuus.


Näyttävää lemmikkiä tarvitseva. Pitbulli ei herätä huomiota, se on yllättävän pieni, se on sympaattinen eikä oikeastaan välitä kovinkaan paljon muusta maailmasta. Kukaan ei koskaan tule kysymään pitbullin omistajalta "onko tuo pitbulli". Yleisimmät kysymykset ovat onko koira bokseri, onko tuo sellainen staffi, jne. Ikävä tosiasia on myös se, että kukaan ei oikeastaan ole kiinnostunut Sinun pitbullistasi.



Moni yhdistääkin pitbullin mastiffiin / bokseriin tai johonkin muuhun ns. näyttävään rotuun- ja se leimataan isokokoiseksi tappajakoiraksi - mediassa (esim tuo 45 minuuttia ohjelma oli aivan naurettavaa yleistystä)sekä TIETÄMÄTTÖMIEN joukossa jotka kuulopuheiden ja median (on paljon ihmisiä jotka uskovat että kaikki median antama on totta) perusteella tuomitsevat ko. rodun.
Tiedoksenne niin pitbull on noin dalmatialaisen kokoinen seura- ja harrastuskoira. Menkää vaikka katsomaan youtube ja siellä näette kuinka hyvin ihmisten (vauvat) ja muiden kanssa toimeentuleva tuo koirarotu on.. Parempaa koiraystävää saa hakea! Enemmän murhetta aiheuttavat nuo pienemmät koirat, jotka räksysttävät ja herkemmin purevat kuin esim. tapetilla oleva pitbull.. Pienikin koira voi olla vaarallinen - jos sitä ei kouluta tai väärinkoulutetaan! Sama koskee kaikkia rotuja. Kyse ei siis ole PITBULLISTA itsestään vaan koiranomistajasta
Amen

#31 Onko pitbull yhtään vaarallisempi kuin muut ? EI

27.09.2011 11:22

pitbullien huonoon maineeseen ovat syypäitä vastuuttomat koiranomistajat ja sensaatiohakuinen media!!!!!!
Mikko Salminen

#32 Huomoimatta jättäminen

27.09.2011 11:36

Jos on addressi ja se allekirjoitetaan, tulee se tehdä omalla nimellään, eikä piiloutua, niinkuin eräät täällä tekevät. Monessakin kohtaa lukee teksti "Allekirjoittaja päätti, ettei halua nimeään julkaistavan Internetissä". Jos on pokkaa arvostella, tulisi sen tapahtua omalla nimellään, tälläiset piiloutujat tulee jättää huomioimatta ja ns. "allekirjoitukset" poistaa heti. Minä ainakin uskallan omalla nimelläni esiintyä. Jos tulee vastaava addressi huonolle medialle sekä räksyttäville pikku-koirille tai pikku-sieluisia ihmisiä vastaan - allekirjoitan sen heti!
Jutta

#33 Hohoo

30.09.2011 21:47

Sanonko suoraan että v*ttu mitä p*skaa nää tämmöset on :D Haluaisin tavata luonnossa tän adressin alottajan, pistäis eka faktat kohalleen ja tulis sen jälkeen huutelemaan! Ketuttaa tällaset koirien vihaajat, lähinnä just jotkut tiukkapiposet ämmät jotka ei tiedä mistä puhuu :) Koira on ihan yhtä vaarallinen kun omistajansa, turha rueta sekarotusia kieltämään, epäpäteviltä ihmisiltä tosin kovat ja itselleen liian haastavat koirat tulisi kieltää. Ajakaa mielummin sitä koira-ajokortti asiaa eteenpäin, tällaista lakia kierrettäisiin kuitenkin, koska millä ihmeen DNA testillä aiotte määrittää mikä näistä koirista on pitbull? amstaffi? staffi? Kokemattoman silmään hyvinkin samannäköisiä koiria.

Vieras

#35 Otsikko

27.01.2012 16:12

meillä on pitbull hyvä harrastus koira. Kaikista koirista ei tykkää mutta vastuuta kannetaan eikä pidetä vapaana taajamassa tai aidatulla pihalla valvomatta koska sen sanoo laki joka koskee kaikkia koiria. Yritän täydestä <3 parantaa rodun mainetta päivä päivältä mutta ihmiset on ahdasmielisiä ja vastustaa aina kyseistä rotua koska media on aivopessyt suurimman osan hipeistä. Kummityttöäni on purrut bison frisee muijaa Chihuahua ja minua pinseri.... Kahdessa noista omistajat on mallia ei se haittaa ku se on pieni... Koiraan ei ole karvoihin katsominen.
Puolustaja

#36 Naurettava adressi!!

26.04.2012 09:36

En pysty ymmärtämään että pitbullterrieri rotu kiellettäisiin,tällainen kielto on todella naurettava. Mielestäni ihmiset tekevät kielteiset mielipiteensä liian helposti lehtikirjoitusten ja huhujen perusteella kyseisestä rodusta. Kyllä pitäisi vähän miettii ja katsoa peiliin ennen kuin lähtee tällaisia ehdotuksia esittelemään. Rodusta jauhetaan ihan liikaa p***** suoraan sanottuna,eipä muista roduista paljon kirjotella. Onhan se järkyttävää tietysti kun koiraa ulkoiluttaa kaikessa rauhassa,kunnes nurkan takaa juoksee puudeli siihen räksyttämään ja ärisemään,pitbull katselee vaan ja jos se nyt vähän leikillään vähän hyppää puudelia kohti ni kyllä on seuraavana päivänä lehtien sivut täynnä otsikoita,kuinka pitbull hyökkäsi toisen koiran kimppuun.Kukapas siitä naapurin söpöstä puudelista kirjoittaa, kun se on niin pieni ja viaton kaikkeen ärhentelyyn. Mutta kantani on se,että tällaiset adressit ovat turhaa
p***** luulisi että on parempia ja tärkeitä aiheita joista tehdä adressi.
Pitbull

#37

04.05.2012 11:29

Pistää vihaksi tälläiset idiootit jotka allekirjoittavat adresseja missä vaaditaan ihmisten rakkaiden lemmikkien tappamista/kieltämistä. Laitetaan myös samantien adressi missä vaaditaan kaikkien lapsien tappamista ja kieltämistä, koska ei voi tietää minkälainen murhaaja siitä aikuisena kasvaa, jos sitä ei osata kasvattaa oikein!!!

Vieras

#38

22.05.2012 14:15

myöskään sellasta omistajaa ei märätty eläintepitokieltoon eikä koiraa huostaanotettu joka repi mieheltä lihaksia irti olkavarresta pihalajmäessä adressissa kuvatun tapahtuman jälkeen.silloinkin poliisi kommentoi että koirakin saa erehtyä kerran. eihän koiraa tarvitse lopettaa ensimmäisenä vaan puuttua omistajan toimintaan. koira ei saa repiä ihmiseltä lihaksia irti eikä tollanen koira ja omistaja saa jatkaa toimintaansa ilman että siihen heti puututaan.poliisin tehtävähän on ylläpitää järjestystä


Vieras

#39 Re: Sekarotuinen

25.05.2012 01:35

#5: Sekarotuinen - Sekarotuinen

Se että jos koira ei ole FCI:n hyväksymä rotu, ei suinkaan tarkoita sitä että koira olisi sekarotuinen !  FCI on SUOMEN oma rekisteröintijärjestelmä, ADBA jne ovat MAAILMANLAAJUISIA, elikä se että jos meidän pikkupikku sisäsiittoinen suomenmaamme ei ole tätä rotua omakseen hyväksynyt, ei suinkaan tarkoita sitä että nämä olisivat sekarotuisia. Rotukoira on aina rotukoira, oli se rekattuna mihinkä tahansa maahan ! Vai väitättekö että kultainennoutaja joka on esim saksaan rekattuna, olisi suomessa sekarotunen ?! haha! Älkää viitsikö naurattaa ! :D

Juusa.

#40 Luoja teidän kanssa.

11.09.2012 14:53

Ensinnäkin, Se että täällä vallitsee FCI:n valta ei tarkoita sitä että se olis sekarotunen ;) useimmat järjestöt jotka pittiä rekisteröi on huomattavasti isompia järjestöjä kuin FCI tulee ikinä olemaan. FCI ei ole ainut järjestö, eikä se voi määrittää mikä on sekarotuinen ja mikä ei.
rosaismi

#41 ROFL

25.06.2013 10:31

Kieltäkäämme myös kultaisetnoutajat ja puudelit ne on kuitenkin ihmisiä purreiden rotujen kärjessä. Näissä listoisaa pitbullit on häntä päässä jos sitten ollenkaan mukana.
smiles.

#42

14.01.2014 16:07

päivän nuarut, terveisin erittäin tottelevaisen pitbullin omistaja.

Vieras

#43

12.02.2014 11:18

Pelottaa lasten puolesta!
RaneTheMorganKane

#44 Re: Lukekaahan tarkkaan

09.11.2015 00:08

#27: ärsyyntynyt - Lukekaahan tarkkaan 

 Taas kuoli jenkeissä kyläilemässä ollut 11-v tyttö Pitbullin hyökkäyksessä. Sama koira yritti myös poliisien kimppuun, mutta sai kaikeksi onneksi napin otsaansa eikä pure enää ketään. Samaa suosittelen kaikille vaarallisille koiraroduille joilla on taipumusta totaaliseen kilahtamiseen ja tappamiseen. En ole kyllä kuullut kultaisen noutajan koskaan tappavan ketään. Itselläni on 7-v kultsu, joka on päivät pihalla omakotialueella ilman aitoja. Ei lähte pihalta mihinkään ja voi ulkoiluttaa muiden koirien joukossa vapaana, kun ei välitä muista koirista riitelymielessä. Sen sijaan dobberi on yrittänyt pari kertaa kimppuun ja kaatanut ulkoiluttajansa. Pitbulleja ei onneksi alueellamme ole tullut vastaan, mutta joku taistelukoira kyllä ja sen ulkoiluttaja pitää sen aina tiukassa hihnassa. 


Vieras

#45 Re: Kiltti koira

30.08.2017 22:40

#4: - Kiltti koira 

 Juurikin näin. 


Vieras

#46 Re: KOULUTTAKAA KOIRANNE!

06.05.2018 10:29

#26: Kolmen KILTIN pitbullin omistaja - KOULUTTAKAA KOIRANNE! 

Olen sama mieltä Kolmen KILTIN putbullin omistajien kanssa. Minusta pienet koirat ovat pahempia kun isot!

kilttejäpähyvinkin

#47 Re: Re: KOULUTTAKAA KOIRANNE!

20.05.2018 14:45

#46: - Re: KOULUTTAKAA KOIRANNE!

https://urly.fi/Y4e

"Nyt pitbull on aiheuttanut traagisen välikohtauksen Yhdysvalloissa, jossa KILTIKSI tiedetty lemmikkikoira hyökkäsi täysin yllättäen pikkulapsen kimppuun"

On niitä muitakin rotuja, mutta tappajakoira pitää saada ja joka johtaa tilastoja. Koulutuksessa aina vika.


Vieras

#48 Re: Re: KOULUTTAKAA KOIRANNE!

20.06.2018 10:13

Kirveelle töitä

#49 Re: Tappajaroduista...

15.07.2018 14:18

SPUNDE

#50 EI OLE

24.07.2018 14:38

90% näistä tapahtumista on syypäänä omistaja. VIKA EI OLE KOIRASSA VAAN OMISTAJASSA