Tenavapirtin on saatava jatkaa Akaassa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tenavapirtin on saatava jatkaa Akaassa.

Tenavapirttiläisen tytön äiti

#51 Re: --

08.10.2011 12:59

#41: Nova - -- 

 Tämä adressi on Tenavapirtin vanhempaintoimikunnan aloitteesta tehty, ei kenenkään yksittäisen ihmisen adressi.

Ja niille, jotka ovat sitä mieltä, että tässä on enemmän tunteet kuin järki pelissä: juu, varmasti osittain onkin, ainakin meidän vanhempien taholta, joiden lapset joutuvat tämän kilpailutuksen myötä vaihtamaan lapsensa päivähoitopaikkaa 1.8.2012. Monet lapset ovat ko. päiväkodissa myös kunnan ostopaikoilla (sijoitettuna) ja varmasti myös heille on tärkeää, että lapsen hoitopaikka pysyy eskari-ikään asti samana. Kyse ei ole todellakaan siitä, että tämä päiväkoti olisi niin paljon upeampi kuin muut tai ettei kunnan päiväkodit kelpaisi kaikille vaan siitä, että lapsille on tärkeää saada viettää varhaislapsuus tutussa ja turvallisessa ympäristössä, tuttujen kavereiden ja aikuisten kanssa. Nyt lapset joudutaan ensi kesänä siirtämään kuka minnekin päiväkotiin, repimään pois tutusta päiväkotiympäristöistä, rutiineista ja omista kavereistaan. Mielestäni tässä rikotaan pahasti lasten oikeuksia.

Te, joiden lapset ovat kunnallisessa päiväkodissa, esim. Rautalan , Ylpönpihan tai Nahkialan päiväkodissa, miettikää, miltä tuntuisi, jos kaupunki ilmoittaisi teille, että kaikki lapset tullaan ensi kesänä sijoittamaan eri päiväkoteihin, osa kenties myös Viialan puolelle. Ja että vanhemmilla ei olisi asiaan mitään sanavaltaa. Miettikää myös, jos kaikille kunnan päiväkodin työntekijöille ilmoitettaisiin, että päiväkoti suljetaan (sillä tilalle otetaan halvempi yksityinen päiväkoti, jota ei vielä edes ole olemassa) ja kaikki työntekijät irtisanotaan. Olisitteko TE vanhemmat tai päiväkodin työntekijät aivan hiljaa asiasta ja ottaisitte päätöksen mukisematta vastaan? Saanen epäillä...

On mielestäni myös erittäin ristiriitaista, että samaan aikaan, kun kunta haluaa ulkoistaa osan päivähoitopalveluistaan, se lakkauttaa kuntalisän mahdollisuuden muilta yksityisiltä päivähoidon tuottajilta. Akaa mainostaa itseään yrittäjien kaupunkina ja lapsiystävällisenä kuntana. Tämä toiminta on aivan päinvastaista.

Arlene

#52 Ihmetyttää

08.10.2011 13:12

Ketä tämmöinen tyhjänpäiväinen turha adressi hyödyttää? Ei ketään.
Perhe Virtaset

#53 Valintoja on tehtävä, kakkua ei voi säästää ja syödä

08.10.2011 13:17

Yrittäjyys on aina riski. Aika heppoisella pohjalla yrittäjä toimii, jos toiminta perustuu vain mahdollisiin kunnalta tai muulta taholta saataviin tukiin.
Yksityinen hoito on kallista. Kyllä. Valinnan mahdollisuudesta on aina joutunut maksamaan. Eli eiköhän tämäkin yksityinen toimija jatka toimintaansa, jos vanhemmat valitsevat sen hoitomuodon. Ja yrityksen talous on kunnossa, eikä tyhjän päällä. Tämä asia selvinnee viimeistään kevään kuluessa.
Sari L

#54 Pakko säästää

08.10.2011 13:20

Kunnallinen hoito on kunnallista hoitoa. Sitä ei voida mitenkään räätälöidä jokaisen vanhemman ja lapsen toiveiden mukaisesti. Ja se pitäisi kyllä jokaisen veronmaksajan ymmärtää. Toiveita toki voi esittää, mutta rahaa on jaettavaksi rajallinen määrä ja muitakin tarvitsijoita on.
Juuso ja vaimo

#55 Valivali

08.10.2011 13:25

Aktiiviset vanhemmat voivat järjestää taphtumia ja kerätä rahaa toiminnan jatkamiseksi.. jos viitsivät eli eivät. Kyllä se taitaa enemmän olla vallalla mun täytyy saada ilmaiseksi tai ainakin halvalla ilman vaivaa kaikki. Rutista jaksan ja viitsin - nimettömänä ja ihan oman nimeni voin adressiin kirjoittaa, jos sellaisen joku ensin tekee, mutta siihen se sitten jää.
tavallinen duunari

#56 Kunnallinen päiväkoti tulee kalliimmaksi

08.10.2011 14:02

Tähän asti Akaa on ostanut paikkoja Tenavapirtiltä, sillä kunnalliset päivähoitopaikat ovat olleet ääriään myöten täynnä. Nyt valittiin edullisin, mutta ei varmasti laadukkain päivähoidon tuottaja. (laatua kun ei saa halvalla) Mikäli todella haluttaisiin säästää, kaupunki lakkauttaisi yhden oman päiväkotinsa ja ostaisi palvelut tältä uudelta toimijalta sekä Tenavapirtiltä.

Täällä on tullut useita kommentteja siitä, että kaikki pitäisi saada ilmaiseksi. Kyllä Tenavapirtin asiakkaat maksavat ihan sen, mitä kunnan päivähoidossa olevatkin (osahan on ihan kunnan ostamalla paikalla) ja suuri osa olisi varmasti halukas maksamaan vielä enemmänkin, jotta lapset saisivat jatkaa tutussa päiväkodissa. Veronmaksajille eli meillä kuntalaisille tulee kalliimmaksi se, että kunta ylläpitää omia päiväkoteja kuin että se ostaisi palvelut yksityisiltä palveluntuottajilta. Mahtaakohan kaikki rutisijat olla kunnan päivähoidon työntekijöitä, jotka pelkäävät oman työpaikkansa puolesta???
Äiti

#57 Re: Re: --

08.10.2011 14:05

#51: Tenavapirttiläisen tytön äiti - Re: --

Kiteytit tähän kirjoitukseen myös minun ajatukseni :) Tenavapirtissä nyt hoidossa olevat lapset, jotka tarvitsevat hoitoa vielä ensi syksynäkin, tempaistaan pois tutusta ympäristöstä, uusien hoitajien ja kavereiden keskelle. Varmasti jokaiselle lapselle ja heidän vanhemmilleen stressin paikka. Lapselle kuitenkin tuttuus ja turvallisuus on tärkeää. Aina sanotaan, että kyllä lapset sopeutuvat, mutta kyllä kaikenlainen muutos jättää kuitenkin lapseen jälkensä. Toivotaan, että asiat  ratkeavat vielä LASTEN kannalta parhaalla tavalla.

Vanhempainyhdistyksen jäsen

#58 Re: Valivali

08.10.2011 14:06

#55: Juuso ja vaimo - Valivali 

 No tässä ei vielä ole ehditty tapahtumia yms. järjestämään, koska tieto asiasta tuli tämän viikon keskiviikkona. Ei asia tähän jää. Ja ilmaiseksi ei todellakaan tässä maailmassa mitään saa, sen tietävät varmasti kaikki. Eikä kukaan tässä ilmaiseksi ole mitään vaatimassakaan!


Vieras

#59

08.10.2011 18:48

Näin uuden uljaan Akaan virkamies-porras, kohtelee paikkakunnan yrityksiä ja yrittäjiä.
Ettei vaan paikkakunnan yrittäjä pärjää.
Jokunen vuosi sitten Tenavapirtti pelasti Akaan kaupungin pulasta, koska heillä ei ollut tarvittavaa määrää päivähoitopaikkoja.

Vieras

#60 Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

08.10.2011 19:03

#31: - Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO Minä voin maksaa lapseni hoidon itse, mutta se ei riitä.  Tekstistäsi paistaa kauteus...miten ihmiset voivat olla niin kateellisia...ja onko sinulla edes lasta?!

 

 


Vieras

#61

08.10.2011 20:47

Uskomatonta tämä kuntien veivaus, päiväkotien ja yleensä hoitolaitosten ja vastaavien kilpailutus on järjetöntä, niistä on paljon esimerkkejä, että ei järjen häivää. Kilpailun on saattanut voittaa yrittäjä, jolla ei ole edes palvelukotia olemassa, vaan alkaa tilojen rakentaminen ym. ja kilpailun hävinnyt laitos jää ihmettelemään olemassaoloaan. Tämmöinen tapahtui joku vuosi sitten Pohjanmaalla.
Sampsa Simpanen
Adressin tekijä

#62 Re: --

08.10.2011 23:28

#41: Nova - --

Vai olen minä nykyään wannabe julkkis... :c)

 

No ollaan sitten, ei se mua haittaa. Mutta jos se että mä olen hiljaa pelastaa tämän tilanteen ja Tenavapirtti saa jatkaa, niin jään enemmän kuin mielelläni pois koko hommasta. Luonteeni ei salli hiljaa olemisen, ja niinkuin jo pari muutakin on sanonut, tämä ei ole minun projektini, vaan Tenavapirtin vanhempienyhdistyksen. Satun nyt vaan kuulumaan Tenavapirtin vanhempiin.

 

Kiitos teille kaikille jotka olette jo allekirjoittaneet. Keräämme nimiä ainakin ensi viikon vielä, sekä täällä, että paperiversioon. Ja ne jotka kokevat ettei tämä hyödytä mitään, niin se lienee meidän ongelmamme. Enemmän tästä apua on kuin siitä että jäisimme kotisohvalle makaamaan. Ääntä on pidettävä, jos meinaa että edes joskus tulee jotain muutosta asioihin.

 

Mulle voi avautua myös suoraan, ilman nimimerkin luomaa suojaa.

sampsa.simpanen@gmail.com

Reima

#63 Re: Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

09.10.2011 08:48

#60: - Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

Miten niin ei riitä että maksaa lapsensa hoidon itse?

Jos kaikki maksavat lapsensa hoidon Tenavapirtissä itse, niin päiväkotia ei varmasti lakkauteta! Aika yksinkertainen juttu.

Saranpää

#64 Lapsen vai aikuisen etujen mukaista

09.10.2011 09:39

Onko lasten edun mukaista vouhkata siitä kuinka palvelut huononevat? Päiväkoti huononee, yms.. Kiva lastenkin mennä uuteen päiväkotiin sillä ennakkoasenteelle, että pa*kapaikka!!
Ja kuitenkin nämä kaikki ovat vain arvailuja! Paikka voi olla ihana ja lapset viihtyvät entistä paremmin.
Lapset kuulevat ja aistivat nämä jutut, vaikka kuinka yritettäisiin toimia aikuisten kesken!

Vieras

#65

09.10.2011 14:35



Mielestäni on huolestuttavaa, se että me aikuiset ihmiset vauhkoamme ja emme kunnioita toistemme mielipiteitä. Asiasta olisi hyvä keskustella asiallisesti.

Minusta huolestuttavaa on se, että kysymys on laajemmasta ongelmasta. Kaikki tapahtuu lain puitteissa se on totta ja hyvä niin, mutta tässä ei nähdä nyt lasten fyysistä, psyykkistä kasvua ollenkaan ja siihen pitkäaikaisia vaikutuksia. Minusta on ihan ymmärrettävää, että vanhemmat ovat huolisaan lastensa asioista, koska vanhempien on tehtävä on huolehtia lapsistaan...huolestuttavampaa olisi, että kukaaan ei välittäisi.

Myös muissa kunnissa on lähdetty kilpailuttamaan lasten ja vanhusten palveluja se on mielestäni väärin.

Olen ymmärtänyt, että Akaassa ollaan huolissaan myös koulukuljetuksista, 5 ja 6 luokkalaisten siirrosta yläkoulun yhteyteen? Nämäkin asiat ovat laissa laillisia, mutta se onko se eettisesti oikein ja lasten ja nuorten parhaaksi on eri asia.

Tästä asiasta pitäisi keskustellan laajemmin ja tämä on muidenkin kuntien ongelma ei vain Akaan. Suomessa lapsilla ja nuorilla asiat ovat hyvin, mutta me olemme huolestuttavasti ajautumassa muun Euroopan kaltaisiin päätöksiin ja toimiin.

Luulen että me kaikki olemme sitä mieltä, että Suomessa olisi hyvä säilyttää Euroopan parhaat olosuhteet lapsilla ja nuorilla. Raha ei saisi ratkaista, kun ajatellaan lapsia ja nuoria vaan säästöjen pitäisi tulla muualta.
lasten puolesta

#66

09.10.2011 14:49

Tässähän ei ole enään mielestäni kysymys pelkästään Tenavapirtin "hyvyydestä", vaan asiaa tulisi katsoa laaja-alaisemmin. Akaan kaupunki ei HALUA mm.tukea paikallisia yrityksiä ja näin ollen HALUAA antaa verotulonsa muualle.. Kyseessä on jo isompi ongelma jossa ns. säästösyistä tehdään nopeasti päätöksiä tutkimatta ja miettimättä TODELLISTA säästöä ja sen vaikutuksia kestävänkehityksen kannalta.
Mielestäni päätöksentekijät pissaavat tällä hetkellä omaan pesäänsä...ja totuus tarua ihmeellisempää. Säästöt kohdistuu nyt hälyyttävän paljon tämän kaupungin lapsiin ja nuoriin mm, Pirkaanmaan edullisin kouluruoka, koulukuljetukset (jossa reittiliikenne bussit liikkuu tyhjänä),suunnittelua 5-6 luokkien siirtoa yläkoulun yhteyteen(ala-koulujen ahtauden vuoksi), tässäkin on ollut puhetta yhdestä alakoulusta...mutta tosiasiahan on että, paine muuttuu sitä mukaan minne rakennetaan.

Tässä on jo mittavimmista ongelmista kyse..ei enään yksittäisestä päiväkodista.. Mutta jonkuhan on avattava ns.keskustelu ja ISOSTI, muutoinhan tämä juna etenee ja pelkäänmpä että meitä kuntalaisia, lapsia ja nuoria pahasti vahingoittaen.
Akaan kaupunki haluaa muuttovirtaa ja houkuttelee hienoilla mainoksillaan tänne lisää asukkaita. Mahdolliset muuttajat suuremissa määrin olisi todennäköisesti lapsiperheitä. Ja millaisilla eduille heitä tänne houkutellaan??? Ei minua ainakaan enään houkuttaisi tänne muuttaa, kun totuus on tullut ilmi! Täällä HALUTAA lapsista ja nuorista tehdä väsyneitä ja sairaita niin henkisesti kuin fyysisestikkin...puhumattakaan sivistyksestä ja koulujen englanniopetuksesta...täällä ei kuulemma tarvita englanninkielen lehtoreitakaan, kuka tahansa pystyy opettamaan englanninkieltä!
Valmisteluita tekevät yksittäiset virka-miehet jotka kaupungin päättäjät nuijii " edullisuuden" perusteella nopeasti läpi.
Onkohan tässä päässyt unohtumaan "kaupungin isiltä" se ajatus että minkä taakseen jättää sen edestään löytää...sillä tämän "kylän" nuorissa ja lapsissa on se teidänkin tulevaisuus..ja minkälainen on siitä tulossa... ei kovin valoisalta näytä.

vieras

#67 jaaha

09.10.2011 17:58

Valitettavaa, mutta totta, toivottavasti ette luule että tämä adressi vaikuttaa johonkin? Nämä adressit tunnetusti työnnetään samantien ömappiin vaikka saisitte 6miljoonaa suomalaista allekirjoittamaan tämän..

Vieras

#68 Re:

09.10.2011 18:04

#59: -

Totta, eikä ole vieläkään riittävästi.

Tenavapirtti, parasta liikkuville lapsille

#69 Miettikääpä

09.10.2011 20:55

Tähän asti kunnalle lasten hoito Tenavapirtissä on halvempaa kuin kunnan omissa päivähoitoyksiköissä. Joten lopetetaan mieluummin kunnan ylläpitämä päiväkoti Tenavapirtin sijaan.

Vieras

#70 Re: Re: Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

10.10.2011 12:55

#63: Reima - Re: Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

Kyse on ennen kaikkea siitä, että lasten päivähoitopaikkaa muutetaan ja todennäköisesti lapsiryhmät hajotetaan eli jokainen lapsi joutuu totuttelemaan elokuussa uuteen lapsiryhmään ja uusiin hoitajiin. Tämä taas aiheuttaa aina lapselle stressiä, kun tuttu ja turvallinen hoitosuhde katkeaa. Lapsen psyykkisen kehityksen näkökulmasta alle kouluikäisen lapsen hoitopaikan vaihtuminen on aina negatiivista, sillä suhteiden hoitajiin tulisi olla pitkäaikaisia.

Nrolle 63 vastauksena vielä, että yksityiseen hoitoon ei voi saada edes KELA:lta tukea, jos kunta ei ole hyväksynyt kyseistä hoitopaikkaa ja kuntahan on nyt tehnyt päätöksen, ettei kunta tue muita hoitajatahoja kuin kunnan kautta hankittuja. KELA:n sivuilla asiasta sanotaan näin:

"Yksityisen hoidon tuen saaminen edellyttää aina, että lapsen hoitaja

  • ei ole saman perheen jäsen
  • on yksityishenkilö, jonka kanssa perhe on tehnyt vähintään 1 kuukauden työsopimuksen ja jonka kunta on hyväksynyt päivähoidon tuottajaksi tai
  • on muu päivähoidon tuottaja (henkilö tai yhteisö), jonka kunta on hyväksynyt päivähoidon tuottajaksi."

Ja kuten jossakin aiemmassa viestissä oli jo sanottu, Toijala ei ole minään Westend, joten ilman KELAn tukea monen on mahdotonta laittaa lastaan muualle kuin kunnan osoittamaan hoitopaikkaan. Eli vaikka Tenavapirtti jatkaisi toimintaansa, moni joutuisi silti odottamaan, minne kunta lapset päättää sijoittaa.

Just joo
Vieras

#71 Re: Re: Re: Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

10.10.2011 16:39

#70: - Re: Re: Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

Kyllähän kunta on tämän päivähoidon tuottajan hyväksynyt, koska siellä on nytkin lapsia yksityisillä paikoilla. Ei sitä hyväksymistä olla perumassa.

Varaa ja varaa.. siis yksityiseen hoitoon. Valintakysymys. Kuten myös kotihoito. Haluatko elää omassa (pankin) isossa omakotitalossa ja käydä töissä rahaa hankkimassa vai tyydytkö vaatimattomampaan ja hoidat vaikka lapsesi kotona ja säästät ne päivähoitomaksut?? Mieti sitä.

Äläs nyt!!!

#72 Re: Ihmetyttää

10.10.2011 16:43

#52: Arlene - Ihmetyttää

Eikun nyt täytyy vastustaa kaikin keinoin!! Eli kirjoittaa nimi (netti)adressiin!!!

vieras

#73 Re: jaaha

10.10.2011 16:44

#67: vieras - jaaha

HÖPÖ HÖPÖ! Tämä muuttaa kaiken. Tämä on taistelu.

Tenavapirttiläisen tytön äiti

#74 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

10.10.2011 17:19

#71: Just joo - Re: Re: Re: Re: Re: ÄLKÄÄ JEESUSTELKO

Tässä ote perusturvalautakunnan päätöksestä:

"Viranhaltijoiden näkemyksen mukaan tarkoituksenmukaisin ratkaisu on järjestää tarjouskilpailu siten, että kaupunki ostaa 80 yli 3-vuotialle tarkoitettua päivähoitopaikkaa muutaman vuoden kestävällä sopimuksella. Muilta osin palvelutarpeeseen vastataan tuottamalla päivähoitopalvelut itse. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin on viimeistään vuoden 2013 talousarviossa varauduttava uuden päiväkotiyksikön rakentamiseen tai vuokraamiseen sekä henkilöstön hankintaan.

Tarjouskilpailun lähtökohdaksi tulee ottaa se, että kaupunki sitoutuu ostamaan sopimusaikana kaikki päivähoitopaikat. Näin menetellen luovutaan nykyisestä toimintamallista, jossa asiakas voi hakea myös suoraan yksityiseen hoitoon kaupungin palveluntuottajalle maksaman kuntaosuuden tukemana. Uudessa toimintamallissa kaikki hoitopaikkahakemukset osoitetaan kaupungille."

Eli kyllä se niin on, että tällä päätöksellä Akaan kaupunki poistaa mahdollisuuden valita Tenavapirtin (tai minkään muunkaan yksityisen päiväkodin) hoitopaikakseen lopettamalla kuntalisän maksamisen kokonaan. Kelalta ei voi saada yksityisen hoidon tukea, jos kunta ei päivähoitopaikkaa ole hyväksynyt. Ja kyseessä on ilman Kelan ja kunnan tukea useiden satojen eurojen kuukausimaksu/lapsi. Vain erittäin varakkailla olisi tällaisessa tapauksessa mahdollisuus käyttää yksityistä päiväkotia, joten se joutuu siis asiakkaiden loppuessa ajamaan toimintansa alas.


Vieras

#75 Re: Rahat tiskiin

10.10.2011 18:13

#36: veronmaksaja - Rahat tiskiin 

 Haloo!!!

Uusi paikkakin on yksityinen, eli sä makst joka tapauksessa. Ennen maksoit paikkalisille, kohta maksat vieraskuntalaisille