hameenlinnan kehitysvammaisten kerho-ja leiritoiminta uhattuna

Pirkitta

#1 Taisteltiin muutama vuosi sitten Hyvinkäällä

08.10.2011 22:06

Pyytäkää myös paikalliselta lehdeltä apuja, julkisuus/ tiedon jako myös Hämeenlinnan asukkaille, ja kerätkää lisäksi nimiä eri tapahtumapisteissä:=)
Ensivuodesta ei vielä meilläkään tietoa, toivottavasti ymmärretään se säästä mitä yhdistystoiminnalla tehdään juuri leirien ja eri kerhojen kautta.

Vieras

#2

09.10.2011 02:51

Tässä nähdään valtion ja kuntien halu auttaa huonompi/vähäosaisia ihmisiä,heiltä viedään ensimmäisenä tuetut toiminnat pois,mutta kyllä Kreikkaan ja muihin huijaus valtioihin tungetaan valtion takuita mitkä myöhemmin lankee suomalaisten veronmaksajien syliin.Terv:Jari
kahden Down-lapsen ystävä

#3 Re:

09.10.2011 22:15

#2: -

 

Voi Jari,sä olet niin oikeassa.Erityislapset ja -nuoret eivät ole nykypäivänäkään samanarvoisia ns.tavallisten lasten ja nuorten rinnalla.

Piia

#4 Re: Taisteltiin muutama vuosi sitten Hyvinkäällä

09.10.2011 22:23

#1: Pirkitta - Taisteltiin muutama vuosi sitten Hyvinkäällä 

 Kiitos Pirkitta! Kyllä, kyllä, nämä kaikki jo työn alla. Aikataulu tiukka, mutta parhaamme yritämme. Tsemppiä myös Hyvinkäälle, on niin käsittämätöntä, että tällaisista asioista edelleenkin tarvitsee taistella!

aabeeceedee

#5 Käsittämätöntä!

10.10.2011 23:46

Monelle kehitysvammaiselle kesän leirit ja muut reissut ovat ainoita tilaisuuksia päästä "pois kotoa". Monen kotona asuvan omaiset ovat jo nyt ylikuormitettuja, ja nämä pienet reissut ovat heillekkin olleet hengähdystaukoja. Asumisyksiköissä taas harvalla on omaisia, jotka kuljettaisivat tai ottaisivat kyläilemään. Asumisyksiköiden resurssit taas eivät riitä järjestämään esim. leirejä vastaavaa toimintaa. Useat kehitysvammaiset ihmiset asuvat asumisyksiköissä ihmisten kanssa, joiden kanssa he eivät asuisi jos saisivat valita. Nytkö nämä asukkaat eivät saa mitään hengähdystä ja lomaa arkirutiineistaan. Miettikääpä tätä omaan elämäänne. Kehitysvammaisten tuki ry on vuosia tehnyt hienoa työtään, jonka arvoa harva tajuaa.

Vieras

#6

11.10.2011 12:29

Toivon että asia saa kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun.

Vieras

#7

12.10.2011 22:46

Meillä jokaisella on oikeus hyvään elämään!

Vieras

#8

16.10.2011 15:24

Kerhot ja leirit ovat ehdottomasti
tarpeelisia vammaisille
heidän hyvinvoinnin takia.

Todella sikamaista jättää tällaisia pois.
kyllä kaikkiin turhuuksiin löytyy rahaa.
Jos kerho ja leiri rahoja ei tule niin
maksaa kaupunki tämän kalliisti
teveyskeskus maksujen kera.

Vieras

#9

20.10.2011 12:15

Vammaiset, vanhukset,lapset sekä sairaalapalvelut tulee olla etusijalla. Niihin tulee olla rahaa eikä mihinkään tyhjiin parkkihalleihin ja moottoritienkattamisiin. Rahan kohdennus aivan pielessä kaupungin päättäjillä. Tämä adressi on hyvä asia, toivon että tästä olisi hyötyä. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien puolia on pidettävä.
Entinen kehitysvammaisten ohjaaja

#10 Arvokasta toimintaa kehitysvammaisille

23.10.2011 22:26

Itse olen toiminnut kehitysvammaisten päivätoiminnan ohjaajana ja leirin ohjaajana. Olen nähnyt miten suuri merkitys tälläisillä leireillä ja päivätoiminnalla onkaan näille kehitysvammaisille. Päivätoiminta on tuonnut rytmiä kehitysvammaisten elämään ja heillä on jotain mitä odottaa. Muuten monen aika saattaa vain olla makoilua ja oleilua. Päivätoiminnan puitteissa olen saannut aivan mahtavia tuloksia miten kehitysvammaiset ovat piristyneet ja innostuneet toimimaan myös omalla vapaa-ajallaan. Päivätoimintaan osallistuvat odottavat aina innokkaana ja ovat iloisia kun näkevät ohjaajan tulevan paikkalle. Olisinkin sääli että tälläinen toiminta loppuisi. Nämä kerhot mitä järjestetään, onkin kallis arvoisia kehitysvammaisille sekä leirejä odotetaan innokkaana viikkoja aikaisemmin. Kerhot ja leirit ovat mukavia kokoontumis paikkoja, missä kehitysvammaisten on mahdollisuus nähnä myös toisiaan.

Pakko sanoa viellä tähän loppuun, että jouduin lopettamaan kehitysvammaisten päivätoiminnan ohjaamisen hommat juuri tämän takia, että emme saannet lisärahoitusta toiminnan jatkamiseen ja yrityksellä ei ollut varaa ilman rahoitusta jatkaa sopimusta. Olisikin sääli jos tämä kerho ja leiritoiminta joutuisiin myös lopettamaan rahan takia. :(


Vieras

#11 leiri-ja kerhoavustukset

17.11.2011 18:24

Samanlaisen päätöksen asiasta tekivät virkaihmiset, meillä täälä kokkolassa. Mutta eivät olleet tietoisia siitä, että olimme tehneet kaupungin kanssa sopimuksen kyseisetä asiasta jo vuosia sitten, ja että sopimus on edelleenkin voimassa. Jotenka virkaihmiset joutuivat pyörtämään päätöksensä. Ja myöntämään yhdistyksen leireille ja kerhoille avustukset.