Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta.


Vieras

#476 Re:

26.03.2014 12:34

#455: -assamies- -

Eipä ole paljon vielä aikaa kulunut hyvin toimineen varuskunnan alas-ajosta, kun Idästä jo rupesi tuulemaan. Ois voinut olla järkevämpää ja turvallisempaa, jos varuskunta olisi saanut olla toiminnassaan. Itä-Suomen puolustus, huhhuhh, . Ja päivän lehdistä saa pelonsekaisin tuntein lukea UUTISIA, mitä on kehitteillä tuolla rajan takana. Ja  kyllä täällä pelko on päällä, kun rikolliset ja raakimukset kaikenlisäksi ovat nurkilla vaanimassa tavan kansalaisia. Mitä on Suomen puolustus ja turvallisuus tänä päivänä enää, varuskuntien alasajo, vanha rajamies ei tätä voi käsittää, menneet ajat ovat vankasti vielä mielessä, Suomella ei olis ollut varaa huseerata tällä tavoin.

 


Vieras

#477 Re: Re:

11.04.2014 10:43

#453: Tykkijulli 1981-82 - Re:

Kontiorannan varuskunnalla on pitkät perinteet ja sillä on ollut vankkumaton kannatus ja kunnioitus koko maakunnan ihmisiltä kuin myös muulta väestöltä Suomessa, jokainenhan ymmärtää kuinka tärkeä kokonaisuus etenkin täällä Itä-suomessa kyseinen varuskunta on kaikenkaikkiaan merkittävänä elimenä ollut koko laajudesaan ja monine vaikutuksineen ympäristöönsä. Mainetta varuskunta on aina tuonut maakunnalle ja eikä vähiten nyt lopetusvaiheessa, kun varuskuntaan myönnettiin yhdelle sen monista pätevistä upseereista ja koko hyvästä henkilökunnasta, Suomen paras kouluttaja -ansiomitali-kunniakirja. Tässä olisi ollut varuskunnan lopettamispäätöksen tekijöille näytön paikka rehdisti nostaa kiitoksen sanat ja onnittelumaljat juhlanpuheisiin mukaan, yleensä näin tehdään pienemmistäkin saavutuksista, ja olishan tämä kohottanut lopetettavan varuskunnan imagoa ja arvoa ja kertonut varuskuntaa kannattamattomaksi arvostelleille, että täälläkin on menestyjiä ja parhaita ja kyllä täällä on pärjätty hienosti monista lyttyynlyömispuheista huolimatta. Varuskunnalle olisi ollut nyt todella tarvetta, ja se olisi tuonut hieman turvallisuuden tunnetta rajan läheisyyteen, kun  Putin, Venäjä, Ukraina, varustelu rajan takana, ja myöskin puheet tuolla naaapurissa ovat jo sitä luokkaa, että päättäjätkin nyt sitten kohottelevat kulmakarvojaan, että miten tässä nyt näin... miten Itä-Suomea puolustetaan, kansalaiset täällä pitäisi olla tasa-arvoisessa asemassa turvallisuuden kuin alueellistamisasioidenkin suhteen. Tänne saatiin aikanaan osaamista, vaurastumista, teollisuutta, maanviljelys kukoisti, maaseudut toimivat vilkaasti ja hyvinvoivina tuottaen puhdasta ruokaa myös etelän väestölle, silloin päättäjät antoivat tukea ja toivoa ja mahdollisuuksia tänne kurjaan Karjalaammekin, nyt tätä hyvinvointia, suomalaisuutta, omavaraisuutta, kaikkea sitä mitä rakennettiin hartia voimin, ollaan kiivaalla tahdilla ajettu vain alas, näinkö tukipilarit pysyy pystyssä, nehän sortuvat. Raha-mahtimiehet ja asioista päättävät jättävät uppoavan laivan häipyen omille teilleen hyvin toimeentulevina,maa velkoineen, ongelmineen, kansaa kyykytetään, töissäkäyvien pitäisi maksaa veroja entistä enemmän ja venyä työelämässä aina vaan pidemmälle, samalla kamppailla ulkomaal. työntekijöiden kanssa työpaikoista. Omalle porukalle ensin työpaikat, ja sitten jos työvoimaa ei riitä, voi harkita muualta tulevia, tämähän on aivan älytöntä poliiikkaa, samoin kuin maan-kiinteistöjen myynti ja suomalaisten firmojen myynti ulkomaille. Löytyykö esim. Pohjois-Karjalasta nyt vahvaa miestä, joka puutuisi tähän peliin ja kääntäisi suunnan Suomessa uuteen nousuun!?


Vieras

#478 Re: Re: Re:

11.04.2014 11:14

#477: - Re: Re: Putin, Venäjä, Ukraina,

Pieni rajanpinnassa oleva varuskunta ei ole herr Putlerille minkäänlainen peloite. Ainoastaan helposti tuhottava maali. Enää ei eletä juoksuhautalinjojen aikakautta. Tule sinäkin ulos poterostasi!


Vieras

#479 Sotilasta tarvitaan enemmän

12.04.2014 08:47

Nykyaikainenkin sota vaatii maan kukistamiseksi maan miehitystä. Ilman maan valloittamista vihollinen ei ole saanut aikaiseksi muuta kuin kiusaa. Ilmateitse tulevat maahanlaskujoukot ja maitse tulevat rajanylittävät joukot sekä rannikoilta tulevat maihinnousu joukot on kyettävä pysäyttämään aivan kuin ennenkin. Eli taistelevia monipuolisia joukkoja tarvitaan todella paljon kaiken nykyaikaisen elektronisen sodankäynti laitteiston lisäksi.Miehitys tilanteen alkaessa olisi erittäin hyvä, jos toimintakuntoisia joukkoja olisi kaikkialla Suomessa nopeasti saatavilla, koska tilanne saattaa alkaa ja edetä täysin yllättäen ja erittäin nopeasti aivan jokapuolella Suomea samanaikaisesti. Sillä myös joukkojen siirtokalustot ovat kehittyneet erittäin nopeiksi. Silloin ei ole ainakaan mitään hyötyä siitä, että varuskunnat sijaitsevat enään vain muutamilla paikkakunnilla Suomessa. Eli paikat joista taistelukykyiset reserviläiset saisivat taistelussa tarvitsemat varusteensa sijaitsevat todella kaukana, vaikka esimerkiksi maahanlasku joukkoja saattaa alkaa satamaan taivaalta nopeastikkin aivan vaikka keskellä Suomea. Ainakin Itä-Suomen Joensuu-Kuopio-Lappeenranta-Savonlinna seudut olisivat heti välittömästi pulassa.


Vieras

#480 Re: Sotilasta tarvitaan enemmän

12.04.2014 11:14

#479: - Sotilasta tarvitaan enemmän

Mitä lähempänä rajaa ollaan, sitä helpompi on vihollisen yllärillä pommittaa tuollainen varuskunta savuavaksi kuopaksi, ennen kuin ilma- tai muu puolustus ehtii reagoida. Varuskuntien ja varastojen oikea paikka on nyky-oloissa mahdollisimman kaukana rajasta. Varsinkin itä-rajasta.


Vieras

#481 Re: Sotilasta tarvitaan enemmän

15.04.2014 15:55

#479: - Sotilasta tarvitaan enemmän

Kiitos silloisen puolustusministerinja muiden samaa ajavien varuskunnan lopettamisesta, ja sitten jätetään koko maakunta oman onnensa nojaan,pärjätkää miten taidatte ja kommmentit, tehkää kovemmin töit ja keksikää yrityksiä tai jotain vastaavaa, myös puheet koko Suomen puolustamisesta, tasapuolisesta alueellastimsesta, pelkkiä puheita, kuten on nähty maakuntaa on kurjistettu ja kurjistetaan koko ajan lisää, Kuopioon etenkin keskitetään yhä enemmän toimintoja, onko tämä viisasta aluepolitiikkaa. Varuskunta ja sen antama turva olisi ollut aivan ehdottoman tarpeellista, kuten nyt jo näyttää kaikki merkit huolestuttavilta. Ja jos tosiaan varuskunta on saanut tuollaisen meriitin, paras kouluttaja kunniakirjan, en minäkään ole siitä mitään missään  kuullut,miksi siitä ei ole tiedotettu yleisesti tiedotusvälineissä, kuulostaa kummalliselta asialta, varmasti olisi ollut kunnia-asia tiedottaa tästä. Katsotaan, mitä tuleman pitää, itäsuomalaiset ovat tottuneet tähän sorsimiseen kautta aikain, mutta katajainen kansa ponnistelee ja kestää,kävi miten kävi.


Vieras

#482 Re: Sotilasta tarvitaan enemmän

16.04.2014 11:08

#479: - Sotilasta tarvitaan enemmän

Aikoinaan Kontiorannassa armeijan käyneenä ja miesten kirjoihin päässeenä minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavana, jo silloin kouluttajat olivat jämäköitä mutta oikeudenmukaisia, osasivat asiansa armeijan henkeen kuuluvina kouluttajina, enkä yhtään ihmettele jos varuskuntaan on saatu jälleen mainetta parhaana kouluttajana. Olen samaa mieltä, että sotlasta tarvitaan ja mielestäni oli suuri virhearviointi lopettaa täältä rajan tuntumasta pitkään toiminut, hyvä varuskunta. Piti vielä vanhan, sodan läpikäyneen, nähhä tämäkin asia, kun aikoinaan on Suomeen taisteltu rauha ja itsenäisyys ja saatu aikaan hyvinvointia ja vaurautta ja rakennettu Kekkosten, Virolaisten & kumppaneitten välityksellä nämä toimivat yksiköt, myös yliopisto Pohjois-Karjalaan, niin tätä ruvetaan purkamaan ja hävittämään urakalla, onko tämä kaikki aiheellista ja tulevaisuuden kannalta järkevää, tämä on maakuntamme näivettämistä, samaa tapahtuu koko maassa.


Vieras

#483 Re: Re: Sotilasta tarvitaan enemmän

16.04.2014 11:46

#482: - Re: Sotilasta tarvitaan enemmän

Palvelin Kontiorannassa muutama vuosi sitten, toiminta varuskunnassa oli mielestäni eirttäin asiallista ja asiantuntevaa, henkilökunta ja kouluttajat hoitivat hommansa jämptisti ja nykyaikaa soveltaen. Ei ole mitään hampaankolossa armeija-ajastani, päinvastoin, tuo aika oli minulle erittäin tarpeellista, kurinalaista, kasvattavaa aikaa, ja uskon että joka jätkälle pätee sama asia. Vauruskunta olis saanut pysyä toiminnassa.

 

 

 


Vieras

#484

24.04.2014 14:58

Koko ajan korostetaan, että oma puolustus pitää olla kunnossa, aika laila ristiriitaista, Pohjois-Karjalasta varuskunta lopetettiin, ymmärrän pohjois-karjalaisten huolen ja pettymyksn etelänkin vinkkelistä, maakuntaa tulisi vahvistaa ja tukea, eikä heikentää nykyisellä tavalla elinvoimaisuutta syrjäseuduillakaan. Koko maa pitäisi voida hyvin, eikä paisuttaa vain tätä eteläpuolta. Karjalaisuus on rikkaus, mikä pitäisi ehdottomasti säilyttää, olen saanut hienon kuvan maakunnasta ja sen asukkaista vieraillessani Pohjois-Karjalassa, ihmiset ovat aitoja, nauravia, vieraanvaraisia, ja maakunnasta on tullut pätevää työvoimaa tänne etelään. Metsäsissit pärjäävät aina myös käytännön asioissa eivätkä ole uusavuttomia tumpeloita tekemisissään. Armeija on kaikenkaikkiaan erittäin hyvä kouluttaja monessa mielessä nuorille miehille ja nykyään myös naisille.Näistä perusasioista ei pitäisi tinkiä säästöjä haettaessa, tulevaisuudessa asia kostautuu.
Suomen sissit

#485 Re: Sotilasta tarvitaan enemmän

25.04.2014 10:44

#479: - Sotilasta tarvitaan enemmän

Alueellinen maanpuolustussopimus tehtiin muistaakseni v.-65 nimenomaan Urho Kekkosen hyväksymänä, silloin ajateltiin koko maan turvaamista ja koko väestön toimeentulemista konkreettisesti, kun taas nykymenolla on romutettu näitä aivan elintärkeitä peruspilareita joka alueella järjen vastaisesti. Kontiorannan ja Onttolan miehet hallitsevat mm. sissitaidot, ja metsä on jalkaväelle kuin koti, se antaa turvaa ja suomalainen  sissi  osaa liikkua metsässä käsittämättömän ovelasti ja osaavasti, tätä puolta olisi pitänyt kehittää lisää täällä Kontiorannassa ja säilyttää jo opitut tarpeelliset taidot miehillä edelleenkin, näissä Karjalan maastoissa koulutus olis ollut tehokasta ja erittäin tarpeellista tulevillekin sotilaille. Varuskunta oli tähän ja koko maanpuolustustyöhön hyvin valmennettu ja ohjelmoitu, kiitos siitä  erinomaisten kouluttajien ja muun henkilökunnan.

tykkimies/viestimies -89-90

#486 Re:

08.06.2014 17:05

#43: -

vuonna 1990/2 ylämyllyn varuskunta toimi vielä täysin ja uusia alokkaiita/saapumis erä tuli ekä helmikuuhun aikaan 1990 ollut tietoa lakkautttamisesta,vaan jostain supistuksista,6 kkukauden varo ajalla koska itseolin sihen aikaan valtion virkamies eli sotilas/tykkimies siinä varuskunnassa.


Vieras

#487 Re: Re:

02.07.2014 08:57

#486: tykkimies/viestimies -89-90 - Re:

Miksiköhän tämä varuskunta pitikään lakkauttaa, Itärajaahan tulisi pönkittää, etenkin tänä aikana. Hiljaseksi taitaa vetää N.-kiihkoilijatkin, eikä yhtään ihme.Varuskunnassa oli minunkin aikaan hyvä koulutustaso, ja siitähän kertoo sitten  tuokln varuskunnalle myönnetty kouluttaja-meriitti viime vuonna, kun kuulemma se on tänne ansiokkaasti saatu. Sitten varuksunta lakkautettiin, eipä ymmärrä moni muukaan näitä nokkamiesten  päätöksiä, miksi maakunnan etuja ajavat eivät hoida tehtäväänsä, että tänne saataisiin jotakin kehitystä ja positiivista nousua, näivettämisen sijaan?

 


Vieras

#488 Re: Re: Re:

16.07.2014 14:34

#487: - Re: Re:

Kyllä täällä varuskunta olisi tarvittu, lakkauttaminen oli pettymys koko maakunnalle. Monta hyvää työntekijää joutui tyhjän päälle, työttömäksi tai uudelleen koulutukseen, toisilla taas pakkomuuto edessä. Näinkö maakuntaa kehitetään, hyvää,osaavaa, verojamaksavaa työporukkaa menetetään, kortistossako parempi parhaassa työiässä olevilla? Jos varuskuntaan tuli tuo paraskouluttajameriittikin, mitä se kertoo, täällä on  osaamista ja motivaatiota, ollut, tämä työ olisi ollut vieläpä tärkeää koko maata ajatellen ja sen nuorisoa. Koivumaa ei aikaillut vaan puolusti prikaatia näyttävästi ja urhoollisesti, samaa ei voi sanoa maakunnan edustajista. Hyvät muistot jäi varuskunnasta.


Vieras

#489 Re: Re: Re: Re:

29.08.2014 10:45

#488: - Re: Re: Re:  

 Kontiorannassa tuli suoritettua varusmiespalvelus tässäkin, hienoa aikaa näin voi sanoa, kouluttajat hoitivat hommansa esimerkillisen hienosti ja toiminta oli muutenkin moitteetonta armeijahenkistä, en näe yhtäkään kunnon syytä, miksi varuskunta piti lakkauttaa. Päätös on jo nyt osoittautunut vääräksi ja peräti ongelmaksi. Puolustus ja turvallisuus maakunnassa heikkeni kertaheitolla, nyt kun näitä täällä olis nimenomaan tarvittu. Kyläpoliisitko tilalle, rajamiehet eivät taas kaikkeen kerkiä.


Vieras

#490 Re: Re: Re: Re: Re:

10.09.2014 16:40

#489: - Re: Re: Re: Re:  

 Kuten tällä palstalla joku jo kirjoittikin, että Kekkonen osasi hommansa, ja piti koko Suomen voimissaan, Suomen itsenäisyyden  turvaaminen oli yksi tärkeimmistä asioista, siihen kuului myös oman maan omavaraisuus, oma työ, suomalainen selkärankaisuus, ahkeruus, osaaminen, design, koulutus  ja paljon muuta. Suomi on menettänyt monella tavalla vahvaa suomalaisuuttaan, ja miksi, miksi Suomi myy kaiken tuotannon ja osaamisensa ulkomaille, katsokaa esim Saksaa, siellä pidetään omasta kiinni, Norja ja Ruotsi pärjäävät myös hyvin  omilla vahvuuksillaan? Nyt tätä kaikkea kipeästi tarvittaisiin, että Suomi nousisi taas vahvaksi ja tuottavaksi, turvalliseksi maaksi? Perussuomalaiset esittivät jo varuskunnan palauttamista takaisin, ja näin ehdottomasti tulisi tehdäkin, vaikka puolustusministeri heti tyrmäsi ajatuksen. Olemme hätää kärsimässä kohta totaalisesti, rauhattomuus vain lisääntyy. Entä poliisivoimat, nytkö kansalaisten pitäisi ruveta itse puolustamaan itseään rikollisia ja raiskaajia vastaan, miten näin epäisänmaallisia päätöksiä tehtiin Suomessa, venäläiset ja muut maat ihmettelevät tätä suuresti, kuten omat kansalaisetkin.  Varuskunta, poliisivoimat, omavaratalous olisi pitänyt kaikin keinoin turvata, tuleva sukupolvi tulee kärsimään tästä kaikesta.


Vieras

#491 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

25.09.2014 16:02

#490: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Perussuomalaisten esitys, varuskunnat uudelleen toimintaan, Kontioranta etunenässä, saa kannatusta varmasti. Täällä etenkin tarvitaan puolustusta ja etenkin nyt.

Kansa tietää

#492

25.09.2014 16:56

Persut tekee taas kerran vaalipropagandaa asialla, johon heillä ei ole mitään päätäntävaltaa. Eikä rahkeita. Puolustusvoimissa se oli se halu karsia turhia varuskuntia.

Oikeita "puskajusseja" nuo persut kun vaan huudellaan sieltä, eikä mitään saada aikaan.


Vieras

#493 Karjalan poikii

09.10.2014 15:25

Ylistys Kontiorannan varuskunnalle ja sen miehistölle, hienosti kestitte kaikki paineet ja vieläpä loppurutistus, varuskunnan purkaminen hoitui suunnielman mukaisesti ja tehokkaasti, täydellinen suoritus, kuten oli sekin, että sinne oli kuulemma myönnetty paras kouluttaja -meriitti, tästä ei kyllä  päätäjät pääkallon paikalla  tainneet kiitoslauseita ilmaista, onko mediakaan huomioinut asiaa. Tuntuu kyllä käsittämättömältä, että varuskunta lopetettiin, että säästöjä syntyy, samaan aikaan Suomella on varaa sysätä rahaa muuanne vähemmän tärkeisiin kohteisiin ja ulkomaille pilvinpimein. Yritykset myyvät firmansa ulkomaalaisille, samoin veromarkat valuu käsistä, oman maan tuotantoa, maantuottoa, osaamista, ei arvosteta, vaan kaikki alkaa olla kiinalaista kamaa. Rikollisuus on järkyttävässä nousussa, kyläpoliisitko kohta ainoita järjestyksen pitäjiä. Rajan takana seurataan tätä meininkiä tiedusteluoperaatioineen, miettikääpä mihin tämä kaikki johtaa. Varuskunta olisi pitänyt säilyttää, miksi tätä kurjaa seutua kurjistetaan oikein urakalla kaikin tavoin, onko tästä vastaavaa hyötyä kokonaisuuden kannalta, että täällä ei anneta elinmahdollisuuksia ja konkreettisia tukitoimenpiteitä järkeville toiminnoille. mitkä pitäisivät maakunnan vireänä ja voimissaan.


Vieras

#494 Re: etelään joutunut muuttamaan

10.10.2014 07:26

#493: - Karjalan poikii 

 Elä jo muuta virka, tässäkin piti vaan työn perässä muuttaa kotikonnuilta, mielellään sitä olisi  omaan maakuntaan veromarkkansa jättänyt, monella muulla on sama kohtalo. Maanviljelyshän on perinteinen ammatti ja vankka sellainen ollut kautta aikain, se tuo leivän niin maaseudulle kuin kaupunkiinkin, kunnioitan ja arvostan maanviljelijöitä ja heidän raskasta työpanostaan, on häpeällistä haukkua maanviljelijöitä  tukiaisista ja kadehti heitä,  tukiaisia täällä maksetaan suurille , pienille firmoille ja monelle muulle, entä suuret pomot ja heidän etuisuudet kaikkinensa, maanviljelijä on itsenäinen yrittäjä ja hyödyntää koko maata työpanoksellaan,  ja leipää, ruokaa on ihmisen ainakin vielä syötävä lähes päivittäin, miksi tällainenkin tuottava työ romutettiin, sama koskee varuskuntia, pääkallonpaikalla perusteltiin, ettei tuottamatonta työtä kannata ylläpitää, mikä täällä on sen tuottavampaa kuin esim. nuorten miesten ja myös naisten kouluttaminen armeijassa, armeijan taitoja tarvitaan koko elämää ja työelämää varten, myös kunnonkohotus, yleinen vireys, ryhti ja ryhdikäs käytös, maanpuolustus, isänmaan ja menneiden sukupolvien kunnioitus,  armeija antaa hyvät valmiudet monelle nuorelle vastuulliseen ja itsenäiseen elämään, eikö tämä ole tuottavaa ja mitä parhainta työtä, Suomessakin kuten muissakin maissa. Mutta nyt on asiat menneet siihen pisteeseen, ettei täällä Suomessa mikään tunnu kannattavan, mikä on vialla, kun ei perusasioihin enää rahaa riitä?


Vieras

#495 Re: Re: etelään joutunut muuttamaan

21.10.2014 13:24

hyvin palvelleena armeijan  läpäissyt

 Mielestäni oli edesvastuutonta ja väärin lakkauttaa Pohjois-Karjalasta Kontiorannan varuskunta. Nuorille miehille on etenkin nykyään erittäin terveellistä armeijakoulutus, varsinkin kun toiminta armeijassa on nykyaikaistettu ja senmyötä kuria höllennety, asiallinen suhtautuminen ja kaikinpuolinen asiantuntemus kouluttajien taholta antoivat minullekin innostavan yrittämisen halun suoriutua kohtuullisesti palvelleena loppuun asti, opin monta käytännön  asiaa, joista on hyötyä varmasti työelmässäkin, kunto kohosi ja tiettyä oma-aloitteellisuutta ja itsetuntoa vahvisti vähemmätkin onnistumiset porukassa. Luonnossaliikkuminen on lisääntynyt armeijan myötä paljon. Kontiorannalla oli erinomaiset vahvuudet ja vankka pohja armeijatoiminnalle, varuskunnan alasajo muutti varmasti myös käsityksiä nuorissa miehissä myös koko maanpuolustustyöstä ja isänmaallisuudesta heikentävästi enemmän kuin jos varuskunnan olis annettu jatkaa toimintaansa.


Vieras

#496 Re: Re: Re: veronmaksaja

04.12.2014 16:35

#495: - Re: Re:

 Taisi olla paha virhepäätös lakkauttaa Pohjois-Karjalasta rajan pinnasta hyvä varuskunta. Nyt sitä isänmaallisuutta ja maanpuolustusta sekä kovaa yrittämistä yritetään suitsuttaa kaikilla tahoilla, kun ensin on koko takki tyhjennetty ja saatu asiat ylösalaisin ja sekaisin. Rajalla ollaan varuillaan, ihmisillä turvaton olo.

 


Vieras

#497 Re:

30.12.2014 17:40

#1: -  

 On taidettu huomata jo monella taholla, että itärajalta varuskunnan laukkauttaminen oli hätiköity virhepäätös. Päätös taitaa jäädä ihmettelyn aiheeksi pitkäksi aikaa myös tuleville sukupolville seuraamuksineen.


Vieras

#498 Re: Re:

02.01.2015 15:10

#497: - Re:  

 Pohjois-Karjalaa on runnottu aivan liian kovalla kädellä, menetyksiä on ollut  rajusti ja vähänväliä. Varuskunnan lopetus oli kova isku maakunnalle, käsittämätön ja aivan turha toimenpide. Maakunnan väki teki kaikkensa aina adressia myöten , samoin kuin Karjalaisen päätoimittaja Koivumaan itsensä likoonlaittaminen, vedoten päättäjiin, että varuskunta säilyisi, mutta vetoomukset menivät  "kankkulan kaivoon. Nyt vetää kuitenkin vakavaksi nämä uudet tuulet maailmalta. Varuskunta olisi pitänyt säilyttää ja olisi voitu kehittää monella tavalla uusiin haasteisiin sovittaen, keinoja olisi ollut tähän varmasti, rahasta tämä ei ollut kiinni, koskapa kuitenkin  muuhun humpuukkiin rahaa löytyy. Eiköhän tämä olis ollut yksi tärkeimmistä ylläpitokohteista kaikkien kannalta. Suomen maatalous, metsäteollisuus, suomalainen ertyisosaaminen, koulutuksen taso, Suomen laadukas tuotanto monella alalla olisi ehdottomasti pitänyt taata ja ylläpitää, siitähän kaikki lähtee, nyt täällä ei pyöri sitten mikäään, yritysjohtajat kahmivat itselleen tuotot, veromarkat menetetään ulkomaille, suomalaisuus on lopetettu. Vaikea on tästä jatkaa tulevien sukupolvien hyvinvointielämää. Miksi Suomeen suunnitellaan vielä ydinvoimaloita, kun ne muualla jo lopetetaan, jäteongelmaa ei ole ratkaistu millään tavalla, se on todellinen ongelma jälkipolvelle, vähänkään perilläolevat tietävät tämän asian, mutta se painetaan vain villaisella. Oma luoononmukainen energia käyttöön.


Vieras

#499 Re: Re: Re:

02.01.2015 20:39

#498: - Re: Re:  

 Mahtaisko Putin huolia koko pohjois-karjalan jos halvalla myytäisiin? Suomi ei tee sillä perähikiällä hevon huttuakaan. Itkijä-ämmiä täynnä. Saisitte tekin sitten varuskuntaa tarpeeksenne kun Puutin parkkeeraisi tankit takapihallenne.


Vieras

#500 Re: Re: Re: Re:

14.01.2015 14:41

#499: - Re: Re: Re:  

 Hämeen rykmenttissä  oli myös vasta lipunlasku viimeisen kerran, pitkät perinteet omaavat varuskunnat lopetettiin, miksi tähän päädyttiin? Maaseudut pitäisikin nyt olla vauraita ja asuttuina toiminta pitäisi saadakin nyt ripeästi autioille kylille tutkijoidenkin mukaan, on tämä kehittävää ja kannattavaa politiikkaa Suomessa nykyään, työttömiä riittää vientiin asti meillä.