Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta.

Euroopan omistaja

#76 Kansan ääni kuuluviin.

09.11.2011 18:34

Eurooppa luisuu päiväpäivältä syvemmälle kriisiin. Taloutta on jo kuukausien ajan yritetty pelastaa turhaan. Alamäki näyttää vain jyrkentyvän. Jotain kertoo jo sekin, että Berlusconi on vapaaehtoinen eroamaan. Kukapa sitä haluaisi kipparoida uppoavaa laivaa.

Kun tämä todellisuus ja sanallasaoen "kaaos" on edessämme, on äärimmäisen kummaksuttavaa kuunnella puheita puolustuskyvyn alasajosta. Venäjä on ilmoittanut Euroopan yhteisen puolustuksen ja naton olevan pelkkä paperitiikeri. Ja on siinä täysin oikeassa. Tämä tuli todettua Libyan kriisissä, jossa Euroopan maat eivät saaneet mitään aikaiseksi ilman amerikkalaisten apua. Turvallisuustakeita emme lähialueilta tule saamaan.

Puolustusvoimat on pakon edessä ajamassa alas rakenteitaan, eikä sitä voi sinällään syyttä väistämättömän kohtaamisesta. Kansan olisikin ilmaistava tahtonsa selkeästi hallituksen järjetöntä talouspolitiikkaa kohtaan. Sotilas ei nouse kapinaan, mutta kansa voi mielipiteensä kertoa. Jää vain nähtäväksi, haluaako hallitus kuulla heidät valinutta kanssaa.


Vieras

#77

09.11.2011 19:04

Itä-Suomesta ei saa lakkauttaa mitään valtion toimintoja, ja varsinkaan ei maanpuolustukseen eikä muuhunkaan yleiseen turvallisuuteen liittyviä toimintoja. Jos rahat ei riitä, pitää puolittaa aluksi ministereiden, kansanedustajien ja heidän avustajiensa palkat tai vähentää vastaava rupuliviillekesakki puoleen.

Vieras

#78 Varuskunta perustaa kriisin aikana huomattavan paljon joukkoja, mm jääkäriprikaatin ja varastoi Re:

09.11.2011 19:58

#49: -  

 


Vieras

#79

09.11.2011 21:46

EHDOTTOMASTI SÄILYTTÄVÄ.

Vieras

#80

09.11.2011 22:04

EHDOTTOMASTI SÄILYTETTVÄ.

Vieras

#81

10.11.2011 08:23

Tärkeä toimi Prikaatin säilyttämiselle.Olinhan siellä minäkin.

Vieras

#82 Re: Re: Tervetuloa nykypäivään

10.11.2011 12:33

#73: elina sormunen - Re: Tervetuloa nykypäivään

Minun ukki taisteli rintamalla, mutta häneltä opin vähän muuta kuin raivoamisen tuntemattomille ihmiselle. Onko rasismi ja sananvapauden vastustaminen sellasia arvoja, joiden puolesta sotaveteraanit taisteli ja joita haluat opettaa lapsillesi?... Oli pakko kommentoida, vaikka trollilta tämä elina enemmänkin vaikuttaa :D


Vieras

#83 Re: Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

10.11.2011 14:03

#77: -

Armeija oli ainakin ennen mietsen koulu, ja sitä se PITÄISI olla edelleenkin, viimeistään armeijassa kasvettiin ns. miehiksi ja vastuunkantajiksi. Onko todellakin parempi, että nuoriso vetelehtii työttömänä, kittaa kaljaa päivästä toiseen ja sortuu rikoksen teille kuin että ainakin armeijan ajan opittaisiin jotakin hyödyllistä elämää varten. Jos Kontiorannan varuskuntakin nyt lopetetaan, mihin laitetaan taas työtöntä porukkaa, kun ei täällä Suomessa kohta ole mitään työtä kellekään, riittääkö valtiolla rahaa työttömien elättämiseen, ja onko parempi, että Suomen kansa hukkuu viinansa juontiin kui että se pysyisi ryhdikkäänä ja ahkerana, sitkeänä kansana, jota ei noin vain lannisteta ja valloiteta. Armeija on nimenomaan tätäkin varten. Onko kaikki särettävä ja ajettava alas, jälkeenpäin huomataan, että mikä hyöty tästä sitten oli? Valtioko huolehtii sitten autioituneesta Itä-Suomesta, kun täällä on kaikki muserrettu? Ja miksei niitä vähäpätöisempiä varuskuntia lakkauteta? Pohjois-Karjalan edustajat siellä pääkallon paikalla, kampoihin on laitettava ja kovaa, pitäkää nyt Pohjois-Karjalan puolia, jottei täältä viedä kaikkea elinmahollisuuksia, mistä keksitte uusia korvaavia työpaikkoja nuorille ja perheille, että heidät saadaan pysymään täällä, onko mitään tarjottavaa?

 

 

 

 

 

Matti Kettunen

#84 Pohjois-Karjalan puolesta

10.11.2011 15:12

En lukeudu sotilasfanaatikkoihin, mutta maakunnan tulevaisuuden ja työllisyyden ymv. vuoksi kirjoitin adressin. Maakunnan kansanedustajat ovat kyykyttäneet pohjoiskarjalaisia katteettomilla lupauksillaan tarpeeksi. Metsäkeskuksen sijoituspaikkana Lahti oli viimeinen niitti hallituspuolueiden kansanedustajien arkkuun. Katteettomia lupauksia ja politikointia. Jos sama meno jatkuu Prikaati siirretään muualle ja tehdään aiesopimus vaikkapa sotilaskotimuseon perustamisesta tyhjentyneen varuskunnan paikalle. Ikävä näin sanoa, mutta Metsäkeskussekoilu on toivottavasti avannut pohjoiskarjalaisten silmät, jotka vielä aiemmin ovat olleet sinisilmäisiä valitsemiensa edustajien suuntaa. Valitettavasti vain kansanadressit ovat monesti jääneet kuuroille korville. Toivottavasti maanpuolustushenkeä ja maakunnan yhtenäisyyttä löytyy edes tässä asiassa.
Reserviläinen

#85 Re: Re: Re: Tervetuloa nykypäivään

10.11.2011 21:50

#82: - Re: Re: Tervetuloa nykypäivään

>Onko rasismi ja sananvapauden vastustaminen sellasia arvoja, joiden puolesta sotaveteraanit taisteli ja

>joita haluat opettaa lapsillesi?... Oli pakko kommentoida, vaikka trollilta tämä elina enemmänkin vaikuttaa :D

Sananavapauden ja muiden länsimaisten sivistyneiden arvojen puolesta ukkimme taistelivat. Eikä Elina ole kenellekkään raivonnut -asiaa hän puhuu. Täysin allekirjoitan hänen näkemyksensä.


Vieras

#86 Re:

10.11.2011 21:55

#4: -

eihän siitä ole epäilystäkään etteikö se tulisi, katsotaan ensin niitten vaalit ja sottaillaan asiaa sitten.

Kauas on pitkä matka

#87 Vetoomus varuskunnan säilyttämisen puolesta

10.11.2011 22:06

Allekirjoitettava, siis papreinen vetoomus Pohjois-Karjalan Prikaatin säilyttämisen puolesta pitäisi olla muuallakin kuin netissä, Kontiolahden kunnassa ja maakuntaliitossa. Takuulla allekirjoittajia löytyisi enemmän, on asia kuitenkin todella monelle tärkeä. Kansalaiset saisivat silloin paremmin itse päättää kirjoittaako vai ei, nyt ei voi kaikki edes halutessaan osallistua, kun ei ole mahdollisuutta mennä noihin paikkoihin. Ja uskokaa tai älkää; kaikilla ei todellakaan ole nettiyhteyttä eikä edes taitoa käsitellä tietokonetta.

Valtiovallan taholta varuskunnan säilyttäminen osoittaisi, että jokainen kolkka tätä maata on tärkeä. Kontiolahden varuskunta on pitkällä pätkällä tätä maata ainut olemassa oleva varuskunta, eikä sen toiminta ja vaikutus rajoitu vain sinivalkoisten pylväiden rajaamalle alueelle (ainakin varuskunta-alueen ympärillä joskus oli sellaiset). Joku tuolla aijemmin kirjoittikin uskottavuudesta. Tällaisissa asioissa näkyy se mitä päättäjät meistä täällä asuvista ja täällä töitä tekevistä ihmisistä ajattelevat. Päättäjät; kunnioittakaa ja arvostakaa meitä itä-suomalaisia niin paljon, että luotte meillekin turvallisuuden tuntua, ei vain sinne ruuhka-Suomeen. Osoittakaa omilla toiminnoillanne että olette sitä mitä sanotte olevanne, että todella kannatte huolta meidän kaikkien suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kun teiltä menee luottamus, niin se ei sitten ihan vähällä palaudu. Koska maailmalla on vähän joka puolella epävakaata, eikö juuri siksi olisi hyvä säilyttää uskottavuus suomalaisten ja myös muiden silmissä ja mielissä.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.11.2011 04:28



Vieras

#89

11.11.2011 12:22

Jo Suomen kartaan vilkaisemalla pitäi asia jokaiselle valjeta, myös asepalvelustaan suorittsvie P-karjalaisten ja savolaisten koti/palveluspaikan välinen matka olisi liian pitkä.

Vieras

#90

11.11.2011 12:34

Vainolainen hyökkää suunnasta 15.00 ---- tai suunnasta 45.00 jos se pirulainen koukkaa.

Vieras

#91

11.11.2011 13:07

On Isät täällä taistelleet.ja uskoneet ja toivoneet. Me saimme saman asunnon,ja samat vaiheet maidän on. Kunnia esi-isillemme.

Vieras

#92

11.11.2011 15:36

Ensin viedään hätäkeskus, sitten varuskunnat! Siinä menee samalla vähäisetkin työpaikat täältä susirajalta! Kuka tietää...myös motivaatio ja maanpuollustushenki?! Venäläiset katsoo tyytyväisenä sellaisia päätöksiä ja ei kun varustautuu entistä vahvemmin itärajalla!!!

Vieras

#93

11.11.2011 15:56

On se kummaa ettei johdossa olevat ymmärrä,että itäistä Suomeakin pitäsi puolustaa. Olemmeko luovuttamassa karjalan muille ??
Mainila mielessäin...

#94 Ruotsiko meitä uhkaa

11.11.2011 17:02

PK:n prikaatin taloudellinen merkitys maakunnalle on merkittävä, ehkäpä Perlos-luokkaa. Sen lisäksi
on mietittävä varuskuntien maantieteellistä asemaa. Onko oikein, että pääesikunta ja poliittinen eliitti haluaa kaiken olevan pääkaupunkiseudun lähistöllä. Maaseutua yritetään jo kaikin voimin tyhjentää, keskittämällä kaikki toiminnot sisä- ja etelä Suomeen. Itäsuomi on vihollisen onneksi
varustettu kattavalla metsätie verkostolla, joten eteneminen ilman puolustusta on nopeaa kohti
valtion ydinkeskustaa. Valtio voisi myöntää Destialle miljardiluokan avustuksen, jolla rakennettaisiin valtaväylät idästä sisäsuomeen, jolloin vihollisen hiilijalajälki pienenisi huomattavasti, mitä Erkki T ? Voimia RKP:n Stefanille !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.11.2011 18:12



Vieras

#96

11.11.2011 19:20

Olen itse palvellut kontiorannassa.Typerää jättää täl-
läinen alue ilman varuskuntaa.Rannikolta ja lännestä
voisi varuskuntia lakkauttaaa.
Riikonen

#97 Re: Totuus on...

11.11.2011 23:30

#24: Reserviläinen - Totuus on... 

 Vaikka Suomea ei puolusteta varuskunnista käsin (ei ole viimeiseen sataan vuoteen yritettykään) niin jossakin kai asevelvollisten pitää asuakin. Tuo "varuskunnasta käsin puolustaminen" on naurettava puolustelu Kontiorannan lakkauttamiselle.

Vai puolustetaanko sitten maatamme etelä-Suomen tai Lapin varuskunnista käsin?

 

Riikonen

#98 Re: Vetoomus varuskunnan säilyttämisen puolesta

11.11.2011 23:32

#87: Kauas on pitkä matka - Vetoomus varuskunnan säilyttämisen puolesta  

 Järkevä ajatus. PKO voisi ottaa listat kauppapaikkoihinsa. Jos haluaisi olla asiassa mukana


Vieras

#99

12.11.2011 06:26

Jostain muusta on tingittävä kuin maanpuolustuksesta.Maavoimia tulee kehitää samalla tavalla kuin ilmavoimia.

Vieras

#100

12.11.2011 16:57

Jos prikaati lakkautetaan, seuraavaksi lähin oikea varuskunta onkin sortavalan puolella, harmi vaan että väärällä puolen rajaa.