Hämeenlinnan Myllymäen koulu säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hämeenlinnan Myllymäen koulu säilytettävä.

Paavo Orre

#1 Myllymäki säilytettävä!

05.11.2011 12:35

Mitä suurempi koulu, sitä irrallisemmaksi lapsioppilaat itsensä tuntevat.
Yhteisvastuullisuudesta puhuttiin paljon Jokelan ja Kauhajoen jälkeen, mutta
tänään Hämeenlinnan kouluasioista päättävät vastuuhenkilöt näyttävät unohtaneen sen täysin!

Vieras

#2

07.11.2011 11:19

Pienempi koulu on lapselle turvallisempi paikka, 250 lasta koulussa on JO TOSI ISO KOULU!!! Ala-aste ikäiset lapset tarvitsevat turvallisen oppimisympäristön, tarve monipuoliselle oppiaineiden vallinnan mahdollisuudelle tulee MYÖHEMMIN esim. lukiossa. Kaupunki ei säästä suurkoululla yhtään mitään pitkällä aikavälillä. Sitten tulee suurlasku lasten ja nuorten psykiatriasta, syrjäytymisestä, pahoin voinnista, koulukiusaamisesta ym. Äiti joka on tehnyt paljon vapaaehtoista työtä ilmaiseksi syrjäytyneiden nuorten kanssa! Kaisa Kantanen
2 tulevan koululaisen Äiti

#3 #3

07.11.2011 14:19

Pienempi koulu on ehdottomasti parempi ja turvallisempi paikka kuin nuo todella isot koulut. Itse yläasteen 900 oppilaan koulussa käynneenä en IKINÄ laittaisi lastani vastaavaan paikkaan missä lapset todella voivat huonosti ja myös heidän opettajat jotka joutuvat pelkäämään oppilaitansa ja jossa tunteen olevasi yksi numero-luokkakurssi muiden joukossa ilman että kukaan edes välittää. Tämä ei varsinkaan sovi millekkään alakoululaiselle kun ei siellä ole yläkoululaisenkaan hyvä olla. Suosittelen näille päättäjille vierailua tälläisessä suuressa koulussa ja tutustumista niiden todellisiin ongelmiin eikä vain siihen mikä mukamas on edullisin ratkaisu. Eiköhän meillä ole jo tarpeeksi ongelmia ratkottavaksi kouluissa joten tarviiko niitä tällä tavalla hankkia lisää!!? Ja lisäksi muistuttaisin siitä että kyseessä on kumminkin meidän tulevaisuuden veronmaksajamme, joten luulisi että jos yhtään katsoo tulevaisuutta niin antaisin myös arvoa heille ja sille että heistä tulee työkykyisiä.
Lapset jo onneksi korkeakoulussa

#4 Hämeenlinnan profiloituu???

07.11.2011 22:52

Hämeenlinna on yrittänyt profiloitua asumiskaupungiksi. Silloin pitäisi myös kaikkien kaupungin palveluiden tukea tätä tavoitetta. Usein pääkaupunkiseudulta muutetaan kauemmaksi juuri siitä syystä, että lapsilla on turvallinen pieni koulu ja lähellä kotia. Nykyisen normaalikoulun lähellä ei ole paljon turvallisia kouluteitä, joka vetäisi pääkaupunkiseudun asukkaita Hämeenlinnaan. Myllymäen koulu on tarjonnut tähän omat ratkaisut mm. porrastamalla aloitusaikoja, mikä pienessä koulussa on mahdollista. Ihmetystä herättää myös, miksi Hämeenlinnna pitää vuokrata Tampereen yliopistolta tiloja, kun kaupungilla olisi myös omia tiloja. Suunnitelmissa on rakentaa iso kampusalue Visamäkeen, jolloin kaupunki saisi taas "edullisella" vaihdolla Lahdensivulta HAMKin tilat käyttöön. Kaupunki on päästänyt monet omat koulurakennukset huonoon kuntoon, eikö niiden ylläpidosta uskalleta ottaa vastuuta? Siksikö vaikka veromarkat Tampereelle? Mitä hyötyä tuollainen iso koulu tuo? Isoissa kouluissa saatetaan säästää muutama euro, mutta kustannukset saattavat siirtyä sinne terveydenhuollon puolelle ja paljon isompina kuluina. Ottakaa kokonaisuus huomioon päätöksiä tehdessänne.

Vieras

#5

08.11.2011 15:54

Myllymäki-Kankaantaka on laaja alue, jossa tarvitaan koulu monestakin syistä, joista yksi pitämään alue mielenkiintoisena lapsiperheille jatkossakin.

Vieras

#6

08.11.2011 19:18

Ehdottomasti Myllymäen koulu säilytettävä! Kankaantaan koulun lopettaminen jo merkitsi monelle liikenteellisesti vaarallisempaa ja pitempää koulutietä. Myllymäen koulun lakkauttaminen lisäisi näitä entisestään. Ehdoton EI suurelle koulukompleksille!
Todella ällistynyt

#7

09.11.2011 16:48

Todella ärsyttävää touhua kun muutama juippi saa häärätä kouluasioissa miten haluavat. Kansalaisia ei kuunnella pätkän vertaa. Raha, raha, raha se on mikä on olevinaan tärkeintä tässä koulujen alasajossa. Ei osata muulla mittarilla mitata kuin euron määrillä. Mikä hyvä paikka tää Hämeenlinna on asua kun rahat laitetaan kauppakeskuksen ja jonkun h...n autokeskuksen rakentamiseen. Lapset ja vanhukset heivataan sivuun tosta noin vaan. Älykääpiö päättäjät luulevat tekevänsä palveluksen meille veronmaksajille, mutta taitaa olla oma lehmä ojassa ja kuitataan vain muhkeat bonarit kun on päästy budjetissa tavoitteeseen. Torille sellaiset päättäjät ja raippaa!!!!!!!!!!!

Vieras

#8

09.11.2011 17:56

Olen käynyt Myllymäen kansakoulua 2-5 luokkaa vuosina 1966-1970. Minusta se on kiva koulu. Ihan itkettää kun luin jutun kaupunkiuutisista. Asuin Myllymäessä Tanhukadulla 16 vuotta. Vuosina 1966-1981. Minusta Myllymäenkoulu on sopivan kokoinen pienille alakoululaisille.

Vieras

#9

09.11.2011 19:57

Ei Hämeenlinna tarvitse Suomen suurinta alakoulua, varmasti saadaan pienemmillä yksiköilläkin taloudellisesti ja tehokkaasti opetus hoidettua

Vieras

#10

10.11.2011 13:02

Pieni koulu on monissa tutkimuksissa todettu lapsiystävälliseksi. Isossa koulussa lasten huonosti voimisen syyksi on sekä tutkimuksissa että sosiaalityön arjessa todettu koulun suuruudesta johtuvat tekijät. Takana lastensuojelutyötä 16 vuotta.

Vieras

#11 Järki käteen päättäjät

10.11.2011 21:17

Noissa suunnitelmissa ei ole järjenhiventäkään... lapset tarvitsevat turvallisen ympäristön aloittaessaan koulutyönsä. Kuten aiemmin jo kommentoitiin - noin isossa koulussa ei voi voida hyvin lapset eikä aikuiset.Mikä voi olla tärkeämpää kuin pienten kansalaisten hyvinvointi?Puhumattakaan opettajien työssäjaksamisesta ja hyvinvoinnista, joka on jo valmiiksi tapetilla. Käykääpä kyselemässä vaikk Vantaan opettajilta että miten hyvin siellä jaksetaan isojen luokkien ja vaikeiden lapsien ristitulessa. Vielä kun soppaan heitetään muutama "minun lapsessani ei ole mitään vikaa" vanhempi joka sysää kasvastusvastuun koululle... Tämä on arkipäivää!Älkää nyt ihmeessä lisätkö opettajien taakkaa - se ei palvele yhtään ketään osapuolta!!

Vieras

#12

10.11.2011 23:27

Meidän kaikki lapset kävivät ala-asteen siellä, lukekaa lehdistä ja tiedustelkaa muilta mitä heistä on tullut "isompana", en väheksy muita kouluja,..opetus, kasvatus (+kotikasvatus tietysti ykkösenä) ja kannustus on joka elämän alueilla on ollut mahtavaa. Tyhmä Hattiksen alue, moottoritien kate ja ennenkaikkia jäähallit vieneet kaupungin rahoja liikaa muualle...???
entinen ip-täti

#13 !!

11.11.2011 01:19

Tässä sopassa eivä ole pelkästään vain lapset ja opettajat vaan myös iltapäiväkerhonohjaajien porukka, entisenä ohjaajana (ammatillisestikin pätevänä ja pidettynä) pelkkä ajatus koulujen yhdistämisrn tuomasta ilttisporukasta saa pakokauhun aikaan... Ovatko päättäjät ajatelleet kuinka toiminta jatkuisi tulevassa jättikoulussa?? nytkin kun on eri toimijoita vastaamassa ip-toiminnasta (toiset ehkä hiukan paremmin ja ammattitaitoisemmin)... Itse en kyllä liian suureksi mitoitettuun kerhoon ohjaajaksi lähtisi ainakaan työstä maksettavalla palkalla
Hämeenlinnaan näitä kouluja ajatellen muuttanut

#14 Tuntuu uskomattomalta, että tällaista edes harkitaan.

11.11.2011 11:31

Ojoisten koulu, Myllymäki sekä normaalikoulu ovat kaikki olleet hyviä kokonaisuuksiaan. Jokaisella on paikkansa juuri siellä, missä ovat. Voisin laittaa lapseni jokaiseen näistä, mutta kaikkien kolmen yhdistelmän kiertäisin kyllä kaukaa, vaikka asuisimme aivan tulevan suurkoulun vieressä!

On kertakaikkisen kestämätön ajatus laittaa tuollainen määrä pikkukoululaisia samaan pihapiiriin. Ei todellakaan hyvää mainosta Hämeenlinnalle. Suurta ja mahtipontista jahdataan tässä maailmanmenossa siellä täällä, mutta jättikokoinen alakoulu ei missään nimessä edusta mitään tavoittelemisen arvoista sen paremmin lasten kuin henkilökunnankaan kannalta!

Kustannussäästöjäko tavoitellaan? Olen vakuuttunut siitä, että mikäli niin päiväkodeissa kuin kouluissakin jatkuu suuntaus kasata suurryhmiä ja kitkutella menemään henkilöstön vähimmäismäärällä, alkaa olla melkoinen valtti profiloitua paikaksi, jossa ryhmä on pieni, henkilökuntaa tarpeeksi ja heillä aikaa ja mahdollisuuksia tuntea jokainen lapsi muutenkin kuin vain pintapuolisesti. Tällaisesta jos mistä olisin ainakin itse valmis maksamaan vaikka ekstraa.

Ojoinen ja Myllymäki ovat ihania asuinalueita ja molemmat menettävät idyllisyyttään, mikäli alakoulut riistetään. Tokihan koulujen yhdistäminen on mahdollista, mutta kaikki, mikä on mahdollista, ei suinkaan ole järkevää!

Kenen kumman mielestä tällainen voi millään tasolla olla hyvä idea?

Vieras

#15

12.11.2011 12:00

Entinen kotikunta, miksi ihmeessä pitää lopettaa kouluja, vaikka oppilasmäärät ovat sopivat. Tuntuu, että tämän ajan päättäjät ovat toiselta planeetalta!
Paavo Orre

#16 Ristiriitaa!

12.11.2011 13:20

Keskustelin kaupunginjohtaja Hellstenin kanssa ja kysyin kaupungin johdon kantaa yhteisvastuullisuuden lisäämiseksi ja syrjäytymisen estämiseksi Hämeenlinnassa.
Hellsten kertoi, että kaupunki pyrkii tekemään kaiken mahdollisen lisätäkseen yhteisvastuullisuutta ja estääkseen syrjäytymistä. Onko virkamiesten puheet ja käytöntö todella näin ristiriidassa keskenään?

Vieras

#17

13.11.2011 12:34

Paavo Orre: Kyllä ovat! Tämänkin esityksen takana oleva Markku Rimpelä luennoi toisaalla asiakaslähtöisyydestä, jep jep! Sama herra on kokoajan yrittänyt ajaa kotihoidontuen kuntalisää alas ja nyt sitten siinä osittain onnistui. Tosin tän viimeisimmän selvityksenhän teki joku muu tilaajatiimistä, mutta kuitenkin. Lähinnä tulee ihmis/lapsivihaaja mieleen noiden ehdotusten pohjalta.
Entinen Hämeenlinnalainen

#18 Asuin Turuntiellä

13.11.2011 21:36

Asuin lapsena turuntiellä ja kävin myllymäen kansakoulua 60-luvulla. Se oli pieni ja mukava koulu.
Nuorena muutin Turkuun ja edelleen sieltä pikkukaupunkiin, Naantaliin. Lapsistani kolme kävivät vastaavaa Lietsalan vanhaa "kansakoulua" Naantalissa. Koulu muistutti minua aina Myllymäen kansakoulusta. Tästä pienestä koulusta ei ole jäänyt kuin hyviä muistoja. Lapseni olivat rauhallisia ja tasapainoisia. opettajatkin ovat läheisempiä pienissä kouluissa ja jaksavat paremmin. Tämä nykyajan touhu, kun kaikkea mitataan vain rahassa on lyhytnäköistä ja tulee lopulta kalliiksi.

Vieras

#19

14.11.2011 13:05

Järkevän kokoinen koulu auttaa oppilaita pysymään ihmisinä ja auttaa näin välttämään syrjäytymisestä yhteiskunnalle aiheutuvia miljoonakustannuksia auttaa välttämään huumeongelmien syntymistä kun kaikki tuntevat toisensa
Hanski H.

#20 Re: Myllymäki säilytettävä!

15.11.2011 17:47

Koululla on täällä Myllymäessä jo niin pitkät ja vakiintuneet perinteet. Mummu aloitti siinä koulun silloin kun se valmistui. Äiti on aikanaan käynyt koulun läpi. Minä kulutin pulpetteja -60 luvulla ja tyttäreni 6 vuotta -80 luvulla. Ensi syksynä tyttären nuorempi poika tähtää koulun aloittamiseen Myllymäessä. Hyvänen aika, jos koulua ei enää olisikaan. Viidennelle sukupolvelle tulisi tippa silmäkulmaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.11.2011 18:09


vieras

#22 Myllymäen oppilaiden sijaan OKL:n tiloihin Sibeliusopiston toimintoja

19.11.2011 11:02

Kuulin, että Sibeliusopisto mietti aiemmin joidenkin tilojen hankkimista Normaalikoulun/OKL:n kiinteistöstä (OKL:n puolella on valmiina liuta opetushuoneita yksilöopetukseen sekä ryhmätila teoriaopetukseen). Näin Myllymäen oppilaat jäisivät entisiin tiloihinsa ja samalla helpotettaisiin ko koulujen oppilaiden kulkemista musiikkiopintoihinsa (normaalikoululaisilla/ojoislaisilla soittotunnit olisivat koulupäivän päätteeksi pihan toisella puolella, myllymäkeläisille lähellä). Tämä ratkaisu ei toisi niin paljon paineita uuden suurkoulun päivän jaksottamiseen, muuten isompien oppilaiden päivä saattaisi alkaa vasta lähempänä puolta päivää ja venyä nykyistä paljon myöhempään iltapäivään. Myös piha-alueen koko riittäisi näin paremmin välitunneiksi, kun lapsia olisi 900:n sijaan 600-700. Uudessa hyvin pienen piirin kesken suunnitellussa suurkoulussa ei ole paljon muita hyviä puolia kuin rehtorin huikea palkka, kun opetusryhmiä olisi valtava määrä.

Vieras

#23 Re: Myllymäen oppilaiden sijaan OKL:n tiloihin Sibeliusopiston toimintoja

23.11.2011 17:07

#22: vieras - Myllymäen oppilaiden sijaan OKL:n tiloihin Sibeliusopiston toimintoja 

Tässä olisi järkeä. Sibeliusopisto ja kansalaisopisto OKL:n tiloihin on hyvä idea! Tuonne Verkatehtaan / Teatterin nurkille ei pidä viedä mitään yleisölle tarkoitettuja toimintoja. Siellä häärää Astori ja muut pöljät, jotka ei tajua asiakaspalvelusta yhtikäs mitään. Ne tykkää, kun siellä ei kävisi ketään heidän tiellään. Teatteriinkin pantiin monta miljoonaa, eikä sinne saatu edes jalkatilaa maksaville asiakkaille. Kaikkee muuta tyhjänpäiväistä tilaa on yllinkyllin. Mitä se muodottomien naisten verkkarimyymäläkin tekee teatterissa ? Edes lipun ostajalle ei ole jätetty parkkipaikkaa ja tämän teatterin nettiversio lipun ostoon on ihan hanurista. Kattokaas mallia muista.

2 lapsen äiti

#24

24.11.2011 10:17

Mietin tässä, että minkä laista julkisuutta Hämeenlinnan kaupunki oikein hakee? Oletteko te päättäjät miettineet yhtään kumpi antaa paremman kuvan Hämeenlinnasta? "Suomen suurin ala-aste" vai "lapsia ajatellen pidämme koulut mahdollisimman pieninä."
Turhautunut

#25 Järjetöntä ja tunteetonta

27.01.2020 11:52

Olin jo aikeissa muuttaa Hämeenlinnaan, mutta kuullessani Myllymäen koulun lakkauttamisesta peruin aikeeni. Samoin tulevat tekemään monet, jotka haluavat lapsensa rauhallisempaan elinympäristöön ja kouluun. Ovatko Hämeenlinnan päättäjät niin hukassa, etteivät ymmärrä idyllisen pikkukaupungin vetovoimaa.