Vetoomus am Sergein palauttamiseksi Valamon luostarin johtajaksi

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.11.2011 16:54


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.11.2011 20:56


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.11.2011 22:08


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.11.2011 09:25


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.12.2011 11:44


sananvapaus

#681 Sananvapaus

09.12.2011 18:30

Miksi adressin aloittaja rajoittaa suomalaisten sananvapautta?
Maritta Koskinen

#682 Perustelu viestien poistamiselle

22.12.2011 16:38

Poistin viestit, koska sain KS Joensuun piispa Arsenilta seuraavan 29.11.2011 päivätyn kirjeen:

"Armoa ja rauhaa!
Valamon Kristuksen kirkastumisen luostarin johtokunnan nimissä ilmoitan, että teille asetettin 28.11.2011 kolmen vuoden porttikielto luostariin. Syynä tähän on internetiin aloittamanne adressi, jonka kommenttiosan loukkaavat ja luostaria vahingoittavat kirjoitukset jätitte siistimättä.

Teidän toimenne nähdään luostarissa ulkopuolisen tahon pyrkimyksenä puuttua yhtäältä arkkipiispan ja toisaalta luostarin johtokunnan ratkaisuihin, jotka eivät maailmassa asuville kuulu. Luostarin toimintaa ohjaa kirkkojärjestys ja luostarin ohjesääntö eikä ulkopuolisten maailmallinen toiminta. Alulle panemanne adressi häpäisi aiheetta luostaria ja vahingoitti Valamon mainetta.

Luostarille myönteisempää asennetta ja rakentavampaa toimintaa taholtanne toivoen,

Piispa Arseni
Valamon Kristuksen kirkastumisen luostarin vt. johtaja"

OD Tiina

#683 Re: Perustelu viestien poistamiselle

27.12.2011 21:06

#682: Maritta Koskinen - Perustelu viestien poistamiselle

Valitettavaa on se että ortodoksien rahat kelpaavat luostariin "yhteisen" nimessä, mutta sitten loput onkin asiaa "ei kuulu teille kenellekään". Uskon että sananvapaudesta sanktiointi iskee tuhdimmin luostarin omaan nilkkaan.

ihmettelijä

#684 Re: Re: Perustelu viestien poistamiselle

27.12.2011 22:03

Reilua on tietysti se, että M.Koskinen on poistanut kaikki viestit, tasapuolisesti.

Ihmetystä tosin herättää se, että vaikka piispa perustelee asioita niin sitä ei haluta uskoa. Luostarin sisäiset asiat ovat luostarin sisäisiä asioita, matkailutuotteet pyhiinvaeltajille (niitähän luostarin vierailijoiden pitäisi olla) suunnattuja palveluita. Pitäisikö, ostaessaan vaikkapa 50 eurolla luostarista majoituksen/matkamuistoja/ruokaa, saada samassa suhteessa puuttumisoikeutta luostarin sisäisiin asioihin?

Piispa kirjoitti hyvin!! Aksios-aksios-aksios piispa Arsenille!

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

ortodoksiko?

#685 mielipide

27.12.2011 23:08

Totta,se koira älähtää,johon kalikka kalahtaa.Tässä tapauksessa älähti ort.kirkon johto.M.Koskinen ilmaisi tukensa hengelliselle isälle ja sai seuraajikseeen yli 800 kannattajaa.Suuri kiitos M.Koskiselle,että hän julkaisi piispa Arsenin kirjeen.Edes joku uskaltaa.Olisiko kirkossa aika nostaa "kissa pöydälle" ja kertoa rehellisesti ja avoimesti asioista.Salailu ei ainakaan lisää ihmisten luottamusta.

Vieras

#686 Re: mielipide

28.12.2011 01:23

#685: ortodoksiko? - mielipide  

 Tasapuolista tietenkin olisi määrätä sama porttikielto kaikille adressin allekirjoittajille.

ortodoksiko?

#687 re

28.12.2011 09:49

Totta,luulenpa,että moni allekirjottaneista noudattaa vapaaehtoista porttikieltoa.Allekirjottaneista usea on muuttunut "ei halua nimeään julkisuuteen" henkilöksi.Muistaakseni siellä oli useita pappeja ja muita kirkon palveluksessa olevia.Lienee käsky käynyt ylemmältä taholta.Toivon ort.kirkon johdolle suurta siunausta päätöksissään,rehellisyyttä ja nöyryyttä.Ja meille tavallisille "riviortodokseille" sydämen viisautta erottaa Jumalan tahto ihmisen tahdosta.Ihmisiähän he ovat vain piispatkin.Ihmiset tekee virheitä ja vaatii suurta viisautta ja nöyryyttä myötää oma erehtyväisyytensä.Ainakin minun kunnioituksen saa ihminen/pappi/ piispa,joka rehellisesti ja avoimesti myöntää inhimillisen virheensä,sen sijaan,että salaillaan ja piilotellaan asioita,annetaan porttikieltoja jne.
äimän käki

#688

28.12.2011 10:10

voi,voi ja minäkin menin lahjoittamaan rahaa luostarin velkoihin,kaikki tuki Koskiselle,jos nuon rankasti rangaistaan sananvapaudesta,niin mahtaneekohan siellä olla luurankoja kaapissa,miten paljo? Pitäiskö laittaa adressi : Koskisen porttikielto luostariin kumottava
Luostarijuridiikkaa

#689 Porttikielto rangaistusmuotona

28.12.2011 13:38

Olisi syytä pohtia, missä tilanteissa porttikielto on hyväksyttävä rangaistusmuoto. Mieleeni tulee toteen näytetty häiritsevä käyttäytyminen luostarin alueella kuten jonkinlainen äänekäs mielenosoitus tai sitten juopumus. Käsittääkseni ei ole näyttöä siitä, että Koskinen olisi käyttäytynyt häiritsevästi ja moitittavalla tavalla luostarin alueella. Adressista ei sinänsä voi tehdä johtopäätöstä oletettavasta häiriökäyttäytymisestä luostarissa. Pääsääntöisesti suomalaiset on jo varhaisvaiheessa opetettu siihen, että Suomen alueella vallitsee sananvapaus. Luostari sijaitsee Suomen valtakunnan alueella ja tahtoisin tietää, hyväksytäänkö siellä Suomen perustuslain mukaiset oikeudet vai ei. Ilmeisesti luostarin hallinto ylittää oikeuksineen sen mitä ihmiset pitävät perustuslaillisina oikeuksinaan. Kerätty adressi ja adressin kerääjä eivät tarkoita ns. luostarirauhan rikkomuksia luostarin arjessa, minkä seurauksena porttikieltoa voitaisiin pitää oikeutettuna sanktiona. Nyt sanktiointi vaikuttaa ilman muuta masentavasti sananvapautta käyttäviin ortodokseihin ja muihin luostarielämästä kiinnostuneisiin ihmisiin. Adressi on tahdonilmaisu eikä tietoinen ilkityö. Adressiin kaiken kaikkiaan voisi suhtautua ymmärryksellä vaikka ajattelisikin toisin. Porttikieltoa ei mielestäni saisi antaa muuta kuin itse häiritsevässä tilanteessa luostarin sisäpuolella. Tällöin häiritseminen on kyettävä näyttämään kuten juopumus tai jonkinlainen äänekäs mellakka. Nyt Koskinen sai porttikiellon ikään kuin etukäteen ellei hän ole luostarissa toiminut sopimattomalla tavalla. Valamon luostari on hengellinen ja kulttuurinen keskus, joka markkinoi itseään kaikille suomalaisille uskontokunnasta riippumatta. Silloin se myös herättää laajaa huomiota. Luostari on sekä maailmassa että sieltä pois. Uusi Valamo ei ole profiloitunut erakkolaksi sanan tiukimmassa merkityksessä. Missään tapauksessa en tahdo kiistää luostarin sisäistä hallinnointia enkä sen mukaista päätäntää. Luostarin johtaja on ns. julkisuuden henkilö sanan painokkaimmassa mwerkityksessä. Hän on ortodoksinen mediatähti, joten kaikki mikä koskettaa johtajan tehtävän hoitajaa näkyy laajasti eri kanavilla. Tämäkin tulee ymmärtää tilanteen haltuunotossa.

Vieras

#690 Niinpä niin

28.12.2011 16:03

"Pääsääntöisesti suomalaiset on jo varhaisvaiheessa opetettu siihen, että Suomen alueella vallitsee sananvapaus."

Typeryyksiä saa sananvapauden puitteissa jokainen tehdä, mutta niiden seuraamuksilta ei sananvapaus vapauta. Kuten jos sananvapauden nimissä lähtee tieten tahtoen haistattelemaan arkkipiispalle, sitä ei - yllätys yllätys - välttämättä painetakaan villaisella.
äimän käki

#691 Juurikin näin

28.12.2011 16:47

Kirkollisverot ja lahjoitukset kelpaavat kyllä,mutta missä kuullaan seurakuntalaisten ääntä? Miten Jeesus käyttäytyi temppelissä tekopyhien pappien kanssa??? Tässä tilanteessa viisas ehkä pitäisi suunsa supussa ja äänestää "jaloillaa",se,että ei enää käy Valamossa,tai jopa eroaa kirkosta,missä on näin paljon salailua,ei tarkoita eroa Jumalasta
Luostarijuridiikkaa

#692 Asioitten erottelu

28.12.2011 17:48

Kunnianloukkaus tai vihapuhe ovat eri asioita kuin sananvapaus. Se että ilmoittaa olevansa eri mieltä Sergein erottamisen suhteen on mielipide eikä rikos. Sen sanominen ei voi johtaa porttikieltoon luostariin. Ajatuskin on typerryttävän naurettava. En tunne tapauksen yksityiskohtia. Mutta henkilökohtaisesti sananvapauden ahkerana ja uskaliaana käyttäjänä tämä ajatus etten jonkin sanomani mielipiteen takia voisi mennä luostariin ahdistaa minua. Käyttäydyn luostarissa korrektisti enkä häiritse ketään enkä ymmärrä että joku partioiva munkki kyyläisi selkäni takana sinä aikana kun täyttä maksua vastaan vierailen siellä. Ortodoksinen kirkko on kallis kirkko jäsenilleen verrattuna luterilaiseen ja kyllä sillä rahalla ostaa jo hieman sananvapauttakin orjamaisen alistumisen ja auktoriteettiuskon lisäksi. Jotakin peilausta kirkon johtokin tarvitsee vaikka kuinkakin olisivat suoraan jumalallista jatkumoa. Ortodoksina todella suren nyt tätä porttikieltoa niin että se aiheuttaa myötähäpeää ja sitä tahtoisi salailla niin paljon kuin suinkin. Ihmisen pitää olla paikan päällä rajusti luostarihäirikkö ennen kuin hänelle näytetään punaista korttia. Se ettei pärstävärkki miellytä veljestöä ei ole mikään syy portin sulkemiseen. Epäilen että tämä porttikielto saattaa aiheuttaa samanlaisen eroaallon kuin suuri homokeskustelu luterilaisella puolella. Toivon ja rukoilen ettei aiheuta. Teen ristinmerkin. Johtajiston pitää olla paineensietokykyistä ja adressin voi laittaa omaan arvoonsa jos niin halutaan mutta ei sen päälle tule sentään oksentaa, ei tämä niin mene. Nyt on pelissä todella suuresti kirkon uskottavuus ja sen armollisuuden viesti, sen käsitys suvaitsevaisuudesta ja rakkaudesta. On arkoja ihmisiä, jotka etsinnässään suuntautuvat ortodoksista kirkkoa kohti ja jotka nyt surevat ehkä enemmänkin kuin parkkiintuneet ortodoksit. Luostari on rikkirevittyjen sielujen paikka, johon joskus saavutaan ujona ja jos etukäteen on porttikiellon uhkia ilmassa niin väistymisiähän tilanne aiheuttaa. Kaikkien rangaistusten pitää olla suhteessa rikokseen. Adressin aiheuttama ärsytys on mahdollisesti raivostuttavaa, mutta ei se adressista tee sanktioitavaa toimintaa. Yritetään olla armollisia toisiamme kohtaan vaikeissakin käänteissä, ettei Jumala anna meille porttikieltoa taivaaseen.
ortodoksiko?

#693 kysymyksiä

28.12.2011 20:07

Haluaisin esittää kysymyksen piispa Arsenille,koska joko,hän,tai joku hänen alaisistaan seuraa tätäkin keskustelua.Mitä sanktioita seuraa adressin allekirjoittaneille aktiiviortodokseille,valamon ystäville,luostarin työntekijöille ja naapuri luostarin nunnille? Saavatko hekin porttikiellon? Mitä ort.kirkossa tehdään,jos pappi,piispa tai jopa ap ei enää nauti seurakuntalaisten luottamusta? Minusta tuntuu,että tätä pölyä ei voi lakaista maton alle ja yrittää vaimentaa sanktioilla yksittäisille ihmisille.Joko piispa on antanut porttikiellon myös Pirkko Jalovaaralle? Kotimaan haastattelussa piispa sanoi ottavansa asian puheeksi luostarin johtokunnassa,jopa kiitti toimittajaa hyvästä ideasta

Vieras

#694 Selvä kuin pläkki

28.12.2011 21:31

"Mitä ort.kirkossa tehdään,jos pappi,piispa tai jopa ap ei enää nauti seurakuntalaisten luottamusta?"

Ei tietystikään mitään. Mihin kirkonmiehet riviseurakunnan touhutätien luottamusta muka tarvitsevat?

"Minusta tuntuu,että tätä pölyä ei voi lakaista maton alle ja yrittää vaimentaa sanktioilla yksittäisille ihmisille."

Miten niin ei voida? Eivät turistit ole siinä asemassa, että heidän tyytymättömyydessään olisi jotain vaimennettavaa.

Vieras

#695

28.12.2011 22:47

"eivät turistit ole siinä asemassa" Mihin matkailukeskus tarvitsee turisteja tai turistien rahoja????????? Tämän jälkeen riviseurakunnan touhutädit saattavat etsiä muuta puuhaa
Vartiointiala on mun alani

#696 Vartiointialan opiskelija kysys

29.12.2011 09:37

Oon vartiointialan opiskelija ja kysysin että miten tota porttikieltoo niinku vahitaan. Kiinnostas mua. Onko luostarin väellä esmes valokuva kohteesta ett sen voi tunnistaa ku se tulee portille? Nehän ei nää sitte aina ees usko jos komentaa häipyyn. Mä ainaskin laittasin käsiotteilla ihan maahan ton porttarin saaneen. Ei siin tartte olla väkivaltane jos on ammatilaine mikä mustaki tulee. Jos se siin vielä tekee jotakin pakkoliikkeit ett tahtos vaan väkisin mennä sisään luostariin niin sit mä tietty laittasin käsiraudat ja käyttäsin ehkä pippurikaasuu ja sit soittasin poliisille niin keissi olis kyllä hoidettu eikä se päässy sit luostariin mihin se väkisin yritti vaikka oli porttari annettu. Mulla on yks hyvä kaveri se ehkä tahtos tulla luostarin hommiin vartsaks. Se käy jouluna kirkoski.
Jukka-Pekka Wuorikoski

#697 Voi Valamo...

29.12.2011 10:58

Voi Valamo, Kristuksen Kirkastumisen Luostari - Onko Kristus Sinut hylännyt!
Siunausta ja parempaa uutta vuotta 2012 A.D kaikille osapuolille ja ennen kaikkea Valamon Luostarille! Jumala antaa kunnnian, ihmiset häpeän!

Piispa Arsenin kirje Maritta Koskiselle:

"Armoa ja rauhaa!
Valamon Kristuksen kirkastumisen luostarin johtokunnan nimissä ilmoitan, että teille asetettin 28.11.2011 kolmen vuoden porttikielto luostariin. Syynä tähän on internetiin aloittamanne adressi, jonka kommenttiosan loukkaavat ja luostaria vahingoittavat kirjoitukset jätitte siistimättä.

Teidän toimenne nähdään luostarissa ulkopuolisen tahon pyrkimyksenä puuttua yhtäältä arkkipiispan ja toisaalta luostarin johtokunnan ratkaisuihin, jotka eivät maailmassa asuville kuulu. Luostarin toimintaa ohjaa kirkkojärjestys ja luostarin ohjesääntö eikä ulkopuolisten maailmallinen toiminta. Alulle panemanne adressi häpäisi aiheetta luostaria ja vahingoitti Valamon mainetta.

Luostarille myönteisempää asennetta ja rakentavampaa toimintaa taholtanne toivoen,

Piispa Arseni
Valamon Kristuksen kirkastumisen luostarin vt. johtaja"

Vieras

#698

29.12.2011 12:46

Tämä on erittäin surullinen tapahtumaketju alusta lähtien.Isä Sergeistä olen ylpeä,koska hän ei ap:n kehotuksesta huolimatta eronnut itse tehtävistään "terveydellisiin syihin vedoten",kuten huhu kuuluu.Luottamus ja usko Valamon luostariin ja koko ortodoksiseen kirkkoon on murentunut pala palalta täysin,mutta ei usko Jumalaan! Siunausta ja rauhaa heille,jotka kaikesta huolimatta valamossa yrittävät elää hengellistä, eikä ulkokultaista elämää.Jos heitä on vielä jäljellä.

Vieras

#699 Kaikin mokomin, mutta

29.12.2011 17:27

"Isä Sergeistä olen ylpeä,koska hän ei ap:n kehotuksesta huolimatta eronnut itse tehtävistään "terveydellisiin syihin vedoten",kuten huhu kuuluu"

Kyllä kirkollista esivaltaa vastaan kapinoivat munkit osataan järjestykseen laittaa Suomessakin.

Vieras

#700 Mikä estää

29.12.2011 17:29

"Tämän jälkeen riviseurakunnan touhutädit saattavat etsiä muuta puuhaa"

Olisikohan jo aikakin. Näissä touhutädeissä on sellainen valuvika, että he luulevat omistavansa kaiken, missä he liikkuvat.

Aivan varmasti Valamoon ovat jatkossakin tervetulleita ne, jotka osaavat käyttäytyä.