VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Marko Lind

#5526

21.04.2013 22:19

"Metsästyskoiraharrastaja ei vihaa susia vaan rakastaa koiraansa. Hän on joutunut monin paikoin maatamme valinnan eteen; hän on valinnut koiransa turvallisuuden ja tulevaisuuden puolesta taistelemisen ja siksi vastustaa vallalla olevaa susipolitiikkaa joka on uhka metsästyskoirakulttuurille"

- Sudensuojelijat kampanjoivat metsästäjiä vastaan syyttäen heitä susivihaajiksi ja valitettavasti osa ihmisistä uskoo tuohon kampanjointiin. Koen velvollisuudekseni tuoda julkisesti esille toisenlaisen näkökulman joka toivottavasti antaa valoa tähän joskus hyvinkin yksipuoliseen susikeskusteluun. Näkökulman metsästystä harrastavan metsästyskoiraharrastajan silmin joka on hyvin huolestunut harrastuksensa tulevaisuudesta. Harrastuksen, johon oleellisena osana kuuluu ihmisen parhaaksi ystäväksi kutsuttu koira - tässä tapauksessa metsästyskoira.

LUE LISÄÄ... http://markolind1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138445-rikoksena-rakkaus-metsastyskoiriin-tama-nakokulma-kannattaa-lukea

Vieras

#5527 Re:

22.04.2013 20:25

#5524: Fakta ajattelua pohjanmaalta -

Nou hämming! Ympäristöministeriö on lakkautettavana. Rakentamiseen liittyvä menee Sisäministeriöön jua lopusta tulee MMM:n ympäristöosasto. Ja ennenkaikkea SYKE katoaa lopullisesti.

pohjanportti

#5528

23.04.2013 09:39

Muistanpa kun -70 luvulla armeijasta lomalle tulleena kyselin äitiltäni velipojasta. Hän sanoi kaverin menneen susimetälle Puolangalle. Jälestä kuulin, että oli pojat viettäneet peijaisia Pohjanportissa. Nykyään ei "saa" ees hännänpäähän ampua kun oot jo linnatuomiota kuuntelemassa ja muut oikasti tappajat kulkee vapaana.....on p-le aikohin eletty....

Vieras

#5529 Mielenkiintoinen kehitys

23.04.2013 20:05

Vuosia on saanut seurata, kuinka paksun lumen aikana lopputalvesta susien röyhkeys ja pelkäämättömyys lisääntyvät. Selvähän se, kun ruoka on lujassa paksussa hangessa ja varsinkin kovasta lumikerroksesta läpi menevällä sudella.

Nyt kun RKTL on pienentänyt susikanta-arviotaan vuosi vuodelta samanaikaisesti kun tilanne on pahentunut, on mielenkiintoista seurata, mitä ensi talvi tuo tullessaan. Tämä talvi totisesti herätti susialueiden asukkaat ja metsästäjät totaalisesti. Ensi vuonna mennään taas hyvin hyvin todennäköisesti askel eteenpäin. Näemmekö silloin kenties muutakin kuin päivittäisiä susien pihoissa vierailuita lööpeistä?
vaeltaja

#5530

30.04.2013 06:17

Milenkiintoista on myös se, mikä päättäjienkin pitäisi alkaa älytä, että tähän aikaan kun on susirintamalla hiljaista, niin suurinta tuhoa tapahtuu luonnossa ennen muuta hirvieläimille. Sudet kulkevat vasovien naaraiden perässä ja napsivat vasat pois. Vielä heinä- elokuun vaihteessa näkee kun on ainoatkaan emän ja vasan jäljet, niin siinä päällä on myös suden jäljet. Sekö se nyt on sitä luonnon monimuotoisuutta.

Vieras

#5531 Re:

01.05.2013 11:01

#5530: vaeltaja -

Vain tuho ja kuolema on näille hihhuleille monimuotoisuutta. Harrastuksenakin goottismi, sadanismi ja zombismi. Laitostavaraa kaikki tyynni.

Sanonpa nyt vaan

#5532

06.05.2013 12:17

Asun etelä-suomesa, omistan ajokoiran, jota käytän aina kun mahollista metällä, koska koirallani on vahva vietti. Tunnen monta tapausta, joissa on otettu ajokoira seurakoiraksi ja huomattu, miten vaikea sen on viettinsä takia olla pelkkä seurakoira, koira on annettu lopuksi pois. Moni susisuojelia ei tiedä mikä on metsästyskoira.

Sitten näen täällä lähes joka päivä ihmisiä, joilla on ulkonäöltään susia muistuttavia koiria,esim Siperianhusky ja koirat ovat huonommalla hoidolla kuin yhdelläkään metsästäjällä olen koskaan nähnyt. Enkä ole muuten yhtään rekeä nähnyt vastaan tulevan... monet näistä koiran omistajista ovat susisuojelijoita, olen itse keskustellut heidän kanssaan. En yleistä, mutta usein heidän koiransa ovat myös tottelemattomia ja lihavia vähäisen liikunnan vuoksi. Jännä muuten, että aamulenkkimme alkaa klo: 4 ja loppuu klo 6 ja sen aikana ei montaa koiraa vastaan kävele, vaikka kai ne koiran omistajatkin seittemäksi ainakin osa töihin menee.

sitten tähän susisuojelioiden lempi aiheeseen nimittäin pössyttelyyn. Sitä täällä on todella paljon. Ihmiset ovat sekaisin kuin seinäkellot, ylimielisiä, itserakkaita, kirjaa lukeneita hienostelijoita, joilla ei päässä ole maalaisjärkeä yhtään. uusavuttomia. Jostain syystä en halua tutustua yhteenkään ihmniseen täällä. Sitten muka väittävät luontoa suojelevansa, vaikka tupakoivat, eivät kunnon mehtässä ole vuosiin käyneet. kaupungin keskellä oleva kymmenenpuunläntti on heille joku suur mehtä.

eli antakaa olla, ette tiedä yhtään mitään aiheesta.

Ps: en halua loukata ketään, mutta tämmöisen kuvan olen saanut etelän susisuojelioista kahen vuoden aikana. Tämä on sitten minun mielipiteeni. niin ja todellakin muutan pian täältä pois, vaikka olisin työtön loppu elämäni.

Vieras

#5533 Re:

06.05.2013 20:50

#5532: Sanonpa nyt vaan -

Ei ne mene töihin aamulla. Ei niitten tartte, kun kolautukset tulee muutenkin. Apurahat haetaan parin vuoden välein ja jos ei kolahda, niin sitten tuskaan sv-päiväraha bönäristä. Ei ne työnteosta tiedä mitään.


Vieras

#5534

11.05.2013 22:18

Ironista, että vihreät kuitenkin ovat yhdistäneet voimansa taisteluun susien puolesta.

Metsästäjien rivit ovat täysin jakaantuneet. Suurin osa vastustaa vallalla olevaa susipolitiikkaa, mutta pieni ja äänekäs osa haluaa suojella sutta ja tekee kaikkensa mustamaalatakseen koirametsästäjiä, jotka yrittävät susipolitiikkaa muuttaa.
En pysty selittämään tätä itselleni millään muulla kuin sillä, että he eivät oikeasti välitä edes omista koiristaan sen vertaa, että haluaisivat suojella niitä susien raatelemiselta.
Susialueella on täysin mahdoton metsästää ilman jatkuvaa pelkoa koiran menetyksestä, mikään toimenpide ei sitä estä. Tämän ymmärtää jokainen, joka oikeasti susien seassa metsästää.
vaeltaja

#5535

18.05.2013 16:30

Metsästäjälehti muuttaa koko ajan profiiliaan, ja ei aina onneksi huonompaan suuntaan. Mietin että vetäisenkö ihan ruksin seinään, kun Kojolakin puhui hiukan järkeä. ( Ei mitään erittäin harvinaista), sillä sellaiset lausunnot halventaa vastapuolen älykkyyttä. Taviksillakin voi olla pitkäaikaista ja vahvaa kokemusta esim susista. Eniten mietitytti se lausunto, että susia on vaikea opettaa. Siinä mielessä olen samaa mieltä, että kaikenmaailman kolistelukarkotuksiin en usko, sillä suden kokemus pitää olla kauhistuttavampi. Se on jo nähty esim. armeijan ampuma-alueilla, missä sudet viihtyy hyvin. Sitten päinvastoin kun susiperhe oppii ruokailemaan kuvaushaaskalla, ja nuoret yksilöt lähtee etsimään omaa reviiriään, niin ne on jo oma lauma opettanut ihmisen ruokaan ja hajuun. Ei sitä ihmisen sen kummemmin tarvitse opettaakkaan. Eli tälläisiä asioita on vielä paljon keskustelematta!!!!! On olemassa paljon hiljaista tietoa, mitä Kojolan kumppaneineen pitäisi nyt nöyrtyä kuuntelemaan, eikä päinvastoin.

Vieras

#5536 Että näin..

24.05.2013 12:40

http://yle.fi/uutiset/susikanta_romahtamassa_geneettisesti/6656591

Kerrassaan erikoista, että Suomenlahden toisella puolella Virossa tilanne on täysin päinvastoin. Sielä metsästetään susia RUNSAASTI ja susikanta vahvistuu Venäjältä uudella verellä sekä sukusiitos vähenee. Susikanta säilyy elinvoimaisena ja sudet säilyttävät arkuutensa ihmisiin sekä kotieläinten ja metsästyskoirien raateleminenkin jää huomattavasti vähemmälle.

Mutta jos päähänpinttymänä on, että sutta ei saa missään nimessä ampua, niin silloinhan vaihdosta Venäjältä ei luonnollisesti tule paljon, koska susi on reviirieläin.
Eikä Venäjän susikanta rajoitu millään tavoin Karjalaan, Venäjän kokoisesta maasta piisaa satoja tuhansia susia meillekin, ellei sitten anneta nimiä ja kaulapantoja susille ja yli suojella niitä ja samalla niiden reviiriä Venäjältä tulevilta muuttavilta susilta.

Susien suojelijoilla olisi aivan rehellisesti peiliin katsomisen paikka salametsästyksestä räyhäämisen sijaan.
vaeltaja

#5537

25.05.2013 14:08

Juuri sitäkin tarkoitin edellisessä kirjoituksessani, ja Kojolakin sen vahvisti. Jos susi on reviirieläin, niin sehän tappaa laumana uuden idästä tulevan yksilön, joka olisi ns. puhdas susi. Samalla tavallahan se kokee koirankin. Ihan turhaa touhua vaahdota salakaadoista, sillä luonto korjaa ihmisen aiheuttamat vääristymät. Miten sen sitten selittää suojelufanaatikoille onkin sitten jo toinen juttu.

Vieras

#5538 Re:

26.05.2013 21:05

#5537: vaeltaja -

Täytyy muistaa myös suden kannibalismi. Lauma reagoi ravinnon saatavuuteen itsesäätelyllä: lisääntyy runsaan ravinnon aikaan ja vähentää yksilöitä jopa tappamalla ravinnon nvähetessä. Hirvikannan ja metsäpeurakannan romahtaminen on johtanut myös tähän, mikä osaltaan menee kuvitteellisen salametsästyksen piikkiin.


Vieras

#5539 Re:

28.05.2013 10:15

#5537: vaeltaja -

 

Susi tuntuu olevan kaikinpuolin pelkkä lyömäase metsästystä vastaan. Sudet ovat röykeitä ja vievät metsästyskoirat hyvin läheltä metsästäjää, koska niille ei voi palauttaa minkäänlaista pelkoa ihmistä kohtaan. Kun susikanta saadaan sisäsiittoiseksi liialla "omien susien" suojelemisella, niin syytetään salametsästystä lisääntymisen vähenemisestä.

 

Mitä tulee sitten susimäärään, niin kukaan metsässä talviaikaan liikkuva ihminen voi uskoa tuollaista puppua 120 sudesta.


Vieras

#5540

29.05.2013 19:27

Nyt kun tuolla telkkarissa kinastellaan hallituksen aikaansaannoksista/aikaansaamattomista asioista, niin jokohan keskusta tarttuisi tähänkin epäkohtaan. Luulisi edes heidän tietävän nämä korpikylien asukkaiden ristit. Koko tämän utopistisen petosuojelun on suutaroinut hyvin pieni ryhmä, Ihmiset joita asia koskettaa on lytätty miltei rikollisiksi. Miten tälläinen voi olla mahdollista. Tiedetäänkö jossakin Saksassa paremmin miten minun nurkillani kuuluu asua?

Vieras

#5541 Elämänviisautta

30.05.2013 07:06

Kumpaa kannattaa elättää?
"Intiaani keskusteli lapsenlapsensa kanssa.
Hän sanoi: "Kaikissa meissä asuu kaksi taistelevaa sutta.
Toinen niistä on paha. Se on viha, pelko, kateus, mustasukkaisuus, suru, ylimielisyys, itsesääli ja valhe.
Toinen on hyvä. Se on ilo, rauha, rakkaus, toivo, tyyneys, nöyryys, hyväntahtoisuus, empatia, totuus ja luottamus ".
"Kumpi susi voittaa?", kysyi lapsi.
"Se, jota ruokit", vastasi vanhus.

Vieras

#5542 Re:

30.05.2013 07:12

#5540: -

Esi sotketa sakuja tähän, pleace. Heille on aivan yhdentekevää, mitä ME teemme Uralin länsipuolen 30000 harmaasuden populaation reunayksilöille tai ennenkaikkea näiden koiriin sekoittuneille jälkeläisille, kunhan emme pyydä Heiltä rahaa ongelmamme hoitamiseen. Heillä on jo aivan riittävästi kuluja Kreikan, Pyreneiden ja Romanian susien hoitamisen maksamisessa - ai niin, maksetaanhan Mekin niistä hiukan.


Vieras

#5543 Re: Elämänviisautta

30.05.2013 14:52

#5541: - Elämänviisautta

Katsopas sellainen olokuva kuin "me kaksi ja irene" (me, myself and irene).

 

Siinä Jim Carreytä esittävä poliisi saa tarpeekseen noiden intiaanin hyvän suden ominaisuuksien noudattamisissa, kun kaikki potkivat häntä päähän. Sama juttu susien kanssa, vaikka kuinka ihailet ja suojelet sutta, niin se ei kunnioita pätkääkään sinun metsästyskoiraasi tai lampaitasi. Pari sataa km itään, niin ei kunnioita lapsiakaan vaan pistää poskeensa.

vaeltaja

#5544

30.05.2013 20:04

Olen tässä pähkäillyt suojelijoiden ajatuksenjuoksua siltäkin kannalta, että mikä tekee sudesta niin irrallaan olevan kaikista muista eläimistä luonnossa. Jo alaluokilla opetetaan, että eläinten populaation koko vaihtelee senhetkisen ravintotilanteen mukaan. Aikojen saatossa on eläimiä kuollut jopa sukupuuttoon sen takia. Sudella ei sitä vaaraa ole, mutta miksi niiden pitäisi lisääntyä sellaisena aikana, kun hirvieläimet on kohta syöty loppuun, vai lasketaanko niiden ravinnoksi myös lemmikkieläimet ja karja? Ovatko ne siinä tapauksessa enää villieläimiä, vai puolikesyjä? Onko ne sittenkin joidenkin elämässä täyttämässä tyhjiötä, mikä ei metsän eläimelle kyllä kuuluis.
Talo vuorilla

#5545 Re: Ranskan lampaankasvattajat ovat kyllästyneet susipolitiikkaan

21.06.2013 22:19

#2861: Skepsis - Ranskan lampaankasvattajat ovat kyllästyneet susipolitiikkaan

Niin - tämä Var -provinssi, josta uutisesi on, on samanlainen seutu kuin Länsi-Suomi sikäli, että sielläkään susia ei ole ollut aikoihin, koska ne myrkytettiin ja loukutettiin pois yli sata vuotta sitten. Lammastilalliset ovat unohtaneet sen, että kun heidän karjansa syö ilmaista heinää, vailla ihmisen valvovaa silmää, saattaa joku osa karjasta päätyä luonnolliseen hävikkiin. Toki valtio korvaa Ranskassakin tällaisen hävikin - mikä on jo sinänsä ihan luksusta. Osa lampaista on heikkoja ja sairaita eikä täytä hyvän karjan ja lihaeläimen tunnusmerkkejä. Tällaiset eläimet joutuvat ensimmäisinä petojen saaliiksi, mitä monissa piireissä pidetään hyvänä. Var -alue on varsinainen valittajien provinssi - siellä häärää eräs paikallinen susien vastustaja, joka ei liene syntyjään edes ranskalainen.

Tämä henkilö on saanut muut mukaansa.

Jos Alppien kainalossa sijaitsevaa Var -aluetta vertaa Pyreneiden vuoristoseutuun, on Varista kuuluva susi-rutina moninkertaista.
Mutta se vaimenee ajan myötä, kun heikkomielisimmät ja alaan muuten kyllästyneet farmarit karsiutuvat pois, ja tilalle tulee nuoria, innovatiivisia ja ekologisia yrittäjiä.

Aluehan sijaitsee Cannes'n ja Nizzan lähettyvillä ja siellä on erinomaiset edellytykset solmia hyödyttäviä liikesuhteita paikallisten gourmet -ravintoloiden kanssa.
Hintakin on kohdallaan.

Käymme vaimoni kanssa joka kevät Cannes'ssa ja autoilemme vuoristoissa, jossa meillä on eräs lempitila. Paikasta saa erinomaista, ekologista lammasvarrasta. Tila tuottaa myös viiniä pieniä määriä. Sudet eivät vaikuta tätä yrittäjää haittaavan. Suosittelen kaikille tutustumista Ranskan vuoristoseutuihin - enemmän annettavaa kuin pelkällä rantalomalla.

Maailman 150 000 sutta

#5546 Re: Että näin..

21.06.2013 22:51

#5536: - Että näin..

Venäjällä ei ole "satoja tuhansia susia".

Koko maailmassa susia on 150 000. Venäjällä tuosta määrästä noin 40 000.

Kanada on maailman susirikkain maa, noin 60 000 yksilöä.

Ihmisen vaino vaikuttaa susien geneettiseen monimuotoisuuteen.

Vain kaikkien arimmat, epäluu,oisimat, suurimmat ja aggresiivisimmat säilyvät.

Se susityyppi, josta koirat polveutuvat, tapettiin sukupuuttoon satoja vuosia sitten.

 

 

 

 

 

 


Vieras

#5547 Re: Re: Että näin..

25.06.2013 19:44

#5546: Maailman 150 000 sutta - Re: Että näin..

Uralin länsipuolen kanta on virallisesti määritelty yksilöinä 30000 +. Uralista Tyynelle merelle ei ole edes kunnon arvausta arviosta puhumattakaan - siis Siperiasta. tiettävästi sielläkin jokunen susi on - siis oikea susi eikä näitä rakkeja.

kaikkea sitä

#5548

28.06.2013 18:26

5545 Jos joku osa lampaista ei täytä lihaeläimen kriteerejä, ja joutaa sen vuoksi suden ruuaksi, niin et kyllä sinäkään täytä kriteerejä että voisit kommentoida mitään karjankasvatuksesta. Lammastilallinenkin poistaa sairaat yksilöt jo ennen susia, sillä eläinsuojelulakikin vaatii sitä. Muutenhan kettutytöt ovat jo niitä kuvaamassa, vaikka karitsa olis juuri loukannut jalkansa. No, jotkut puhuu, kuin ei olis alaleukaa olleskaan.
Mustikankerääjä

#5549 Re: Re: Helsingin lapset

06.07.2013 07:54

#826: - Re: Helsingin lapset

Helsingin ja Uudenmaan seudulle ja varsinkin Nuuksion ulkoilualueelle pitäis siirtää susia saisivat etelän vihreät tyydytyksen.  Samoin kansanedustajien ois hyvä tehä retkiä sitten Nuuksion ulkoilualueelle.

Metsästäjät riistaksi

#5550

09.07.2013 20:47

Metsästys ei ole hyvä "harrastus". Se on tarpeetonta, turhaa, raakaa, sopimatonta ja osoittaa sitä harjoittavien ihmisten olevan vähemmän ihmisiä.