Urheilu pois YLE puheesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Urheilu pois YLE puheesta.


Vieras

#176

09.02.2012 00:23

Urheilulle on oma tv -kanava js urheilua tulee riittävästi muualla radiossa. Antakaa pitää ainoa hyvä radiokanava, joka on ilahduttanut esim. vuorotyöläisiä. Uusinnat eivät haittaa, vaan ovat ok.
MIssä vastaukset?

#177 Re: ...lisäystä edelliseen

09.02.2012 11:15

#175: KorvaHerkkänen - ...lisäystä edelliseen 

Miksi Ylen työntekijät eivät vastaa täällä esitettyihin kysymyksiin?  

Jage

#178 Re:

10.02.2012 11:39

#1: -

En kuunnellut Puhe-kanavaa ennen urhailulähetyksiä, joten olen väärä mies kommentoimaan kovin laajasti. Sen vain sanon, että urheilulle täytyy löytää paikkansa. Jospa sitten omana kanavana..

Puheradio-unilääke

#179 Re: Olga ei ole turha höpöttäjä

12.02.2012 20:49

#47: Domo - Olga ei ole turha höpöttäjä

Olga on kivan tunnelman tuoja ja aito,eikä kiekaise loppuja,kauheinta mitä tiedän.Kati Turtola on selkeä-ääninen ja iloinen.Urheilua en todellakaan toivo,ihan hassuntuntuista kuunnella ja vallankin vanhoja lähetyksiä.


Vieras

#180

13.02.2012 10:51

Toivottavasti noteerataan allekirjoitus sellaisen henkilön puolesta, jolla ei ole tietokonetta.

Vieras

#181

15.02.2012 13:59

YlePuhe pitää palauttaa ennalleen eli siihen tasoon, jolla se oli ennen vuodenvaihdetta

Vieras

#182

17.02.2012 17:35

Kuuntelin paljon yle-puhetta. Raivostuttaa, että se on nyt pilattu. Eikö Suomessa voi olla edes yhtä erilaista kanavaa.
Vieroitettu

#183 Yle onnistui vieroittamaan itsestään erinomaisesti

17.02.2012 21:27

Yksi perustelu muuttaa erinomainen Puhe-kanava sillisalaatiksi oli Ylen mukaan se, että nyt koko Suomella on mahdollisuus kuunnella Puhetta, tämähän on "koko Suomen" aliarviointia. Ennen vuoden vaihdetta kanava oli tasokas dokumenttipainotteinen asiakanva. Nyt Yle on onnistunut laakista vieroittamaan ainakin minut radion kuuntelusta - aikaisemmin se olikin lähes jatkuvaa.
k-j fröjd

#184 Re: Yle onnistui vieroittamaan itsestään erinomaisesti

18.02.2012 16:41

#183: Vieroitettu - Yle onnistui vieroittamaan itsestään erinomaisesti

Ehkä olen ihan hakoteillä kun ajatelen että tuo ylen peruste tavoittaa ns. ruuhkaikäisiä (tms.) rikkoo yhdenvertaisuusperiatetta.

Kaikki kansalaiset on yhdenverataisia lain edessä riippumatta iästä, kielestä, rodusta, uskonnosta tms seikasta. Eihän ohjelmia voi suunnata esim rotun vedoten tai ihonväriin - miksi siis ikä olisi peruste? Kieltämättä esim. työpaikkailmoituksissa usein esitetään ikätoive hakijalta. Mutta se ei perustu lakiin. Haetaan esim kolmekymppistä nuorekasta...jne.

Puhutaan kuitenkin aikuisista ihmisistä. Ohjelman sisältöä ei tee hyväksi tai huonoksi kuuntelijan ikä. Jos ohjelma on huonosti toimitettu, ei ole väliä kuinka vanha vastaanottaja on. Höttö on höttöä iästä riippumatta. Varmaan musiikkimaku muuttuu iän myötä, mutta musaahan ei puheella ole. Minä olen koko ikäni ollut kiinnostunut esim historiasta ja olen aina kuunnellut historiaohjelmia jos tarjontaa on ollut. Ikä ei ole tottumusta tai kiinnostusta muuttanut. 15-vuotias voi olla aivan yhtä kiinnostunut politiikasta kuin 70-vuotiaskin.

Olen mailitse kysellyt puheen toimittajien koulutuksesta ja valmiuksista sekä rekrytointi- ja hakumenettelyistä - tuloksetta.

Yle on julkinen laitos. Rekrytointi pitää olla läpinäkyvää. Mehän ohjelmat maksamme. Kaikki muutkin valtion tai kunnan virat tai toimet pitää olla julkisesti näkyvillä niitä haettaessa ja ne ovat kaikille hakijoille auki. Valinnan tulokset myös ilmoitetaan julkisesti.  No - onhan meillä toki korruptiota poliittisissa virkanimityksissä, mutta nekään eivät ole perustuslain mukaisia.


Vieras

#185 Kaikille kaikkea.

19.02.2012 19:36

YLEn lähtökohta kanavien "suunnittelussa" on tarjota jokaisen kanavan jokaisessa ohjelmassa jokaiselle jotakin ja kaikille kaikkea. Sen takia kaikesta tehdään kaikkia kosiskelevaa sillisalaattia.

Vieras

#186

21.02.2012 08:44

Toiveeni koskee myös tyhjiä puhuvaa juontajaa, joka sopisi paljon paremmin paikallisradioon, Yle x:lle tai esimerkiksi päivittäistavarakaupan tuote-esittelyyn. Kiitos.
Uudistuksesta tuohtunut

#187 Re: Re:

21.02.2012 10:50

#152: Ilman puheohjelmia en pysty hengittämään - Re:  

Hämmästyin todella, kun näin suuren mainoksen Olga K-toimittajasta liehumassa YLE:n rakennuksen edessä. Näkivätkö silmäni oikein? Yle-Puhe oli aiemmin sivistyskanava, ei henkiöpalvontakanava. Mielestäni s-vikaiset toimittajat pitäisi lähettää puheterapiaan tai mieluummin kokonaan jollekin nuorisokanavalle. Miksi Olga K ei esiinny omalla sukunimellään niin kuin muut toimittajat?

Vihainen

#188 Re: Re: Re:

22.02.2012 00:51

#187: Uudistuksesta tuohtunut - Re: Re:  

Minusta Olgan s-vikakaan ei ole naisessa pahinta. Pahinta on se, että hänellä ei ole yhtään uutta ajatusta annettavana sen kummemmin juonnoissa kuin jutuissakaan. Tuntuu kuin hän olisi kerännyt kertaalleen jo haastattelemansa ihmiset uudelleen migrofonin ääreen ja jututtaisi näitä entisin tiedoin. Kuka Olgan on palkannut? Miksi? Kuka muuten tuli Yleisradioon O-P. Heinosen tilalle?

Laajakatse vai putkinäkö

#189

22.02.2012 13:51

Ennen urheilulähetyksiä en kuunnellut Yle-puhetta koskaan. Nykyään kuuntelen melko paljon, muutakin kuin urheilua. Ohjelmien uusinnat häiritsevät. Onneksi urheilulähetykset, eivät tule uusintana. Häiritsevin tekijä lähetyksissä on ettei äänenvoimakkuus pysy tasaisena. Tämä ilmiö on joka kanavalla sekä radiossa että televisiossa. "Musiikki", "tunnarit", mainokset ym pauhaavat huomattavasti kovempaa, kuin normaali puhe. Jk.Toivon ettei puheen aikana taustalla olisi mitään jumputusta tai pimputusta. Samaa mieltä lienevät ainakin huonokuuloiset.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.02.2012 19:30


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.02.2012 19:44


Timo Mäkinen
Adressin tekijä

#192 Kutsu kaikille

28.02.2012 17:19

Hei kaikki,
alla kopiotuna Ylen asia facebook-sivulta kutsu kokoukseen. Tervetuloa kaikki!

Kutsumme sinut täten mukaan perustamaan yhdistystä keskiviikkona 29.2.2012 klo 15 Espoon Sellon kirjaston Akseli-saliin. Varsinainen perustamiskokous aloitetaan heti, mutta paikalla on päivystys ainakin klo 18 asti. Kirjasto on auki klo 20 saakka, joten tarvittaessa olemme paikalla vielä sittenkin. Kerrothan, jos haluat tavata meitä klo 18 jälkeen.

Olemme perustamassa yhdistystä, joka vaatii Yleisradiota täyttämään lakisääteisen yleissivistystehtävänsä täysimääräisesti. Periaatteessa Yleisradion toimintaa valvoo liikenne- ja viestintäministerin sekä hallintoneuvoston lisäksi myös eduskunta. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei nykyinen valvonta riitä, vaan jonkun on ryhdyttävä vallan vahtikoirien vahtikoiraksi. Miksi emme siis me?

Meidän kiinnostuksemme kohteena on kaikki YLEn tuottama materiaali jakelukanavista riippumatta, vaikka protestiliikkeemme sai alkunsa nimenomaan YLE Puheen radiokanavan muutoksista. Selkeä juonne toiminnassamme on vastustaa viihteellistymisen levittäytymistä kaikkialle.

Asiaa ajanvietteen (= viihde + urheilu) asemesta edes jossain!
Flickan lilla

#193 En ole selvinnyt kanavauudistuksesta

01.03.2012 20:36


Mistä minä voin seurata Yle Puheen kuoppausta eli hautausta? Täälläkin keskustelu on hiljentynyt ja vallalla on tappiomieliala. Miten se Sellon kirjastossa pidetty tilaisuus meni? Kuinka paljon tuli ihmisiä paikalle? Perustettiinko yhdistys? Mitenh nämä keskustelut ovat niin monessa paikassa? Voisiko joku kirjata tänne kaikki ne osoitteet joiden takaa löytyy keskustelua Yle Puheesta. Minä en ole toipunut kaaviouudistuksesta. Mitä tehdä? Ei kuitenkaan kannattaisi luopua näin pian ja antaa urheilun ja Olga K:n jyrätä arkeamme alleen.
Adressin kannattaja

#194 Ylen epäjumalat Urheilu ja Viihde

02.03.2012 14:32

Me, jotka emme päässeet yhdistyksen perustamistilaisuuteen Selloon, odotamme ohjeita miten voimme liittyä mukaan. On käsittämätöntä, miten Yle Puheen asiaohjelmia seuraava yleisö pyritään ylenkatseella nujertamaan ja samalla vierottamaan radiosta.
Ei anneta periksi

#195 Haluaisi yhdistykseen mukaan

04.03.2012 21:54

Laittakaahan vinkkiä/linkkiä, jos tiedätte yhdistyksen perustamisesta.
Eli jos yhdistys saatiin perustettua, niin miten pääsisi mukaan.
Pedagoomikko

#196 Uuvuimmeko

08.03.2012 18:06

YLEn Asian Facebookissa (jota onneksi voi lukea kirjautumatta jäseneksi) näkyy pieni kiukkuinen joukko puurtavan edelleen hyvän radiokanavan palauttamiseksi. Täällä adressissa toiminta näkyy sammuvan. Surullista! Niin kuin radion kuuntelukin nykyisin: kun YLEn suomenkieliset ohjelmat tarjoavat päällekkäin urheilua, ilmavaivaista musaa tai joutavien ihmisten joutavia haastatteluja, tulee yhä useammin näpättyä päälle ruotsinkielinen Vega tai Xtrem. Niin voi ainakin treenata andra inhemskaa. Sitä paitsi Xtremin nuoret juontavat ovat semmoisia että heidät saisi heti siirtää Olga raukan tilalle Puheeseen: vaikka puhuvat joutavia, ovat itse- ja yleisironisia ja heittävät pirtsakkaa herjaa melkein tauotta. Eivätkä ole, anteeksi Olga, ässävikaisia eivätkä puhu yleisölleen kuin pienille porsaille, suu supussa. Musa sitten rangaistukseksi on kamalaa. Musasta vielä: oletteko panneet merkille, minkä todella taloudellisen lobotomialiikkeen YLE teki ykköskanavalla: arkiaamuisin Ykkösaamua seuraa tunti klassikkoiskelmiä. Eipä tarvita toimittajia eikä aivoja, 5x1h/viikko. Klassikkoiskelmät ovat ihan kivoja Lauantain toivottujen seassa mutta nyt niitä tulee siis joka arkiaamu;-
Toivon että joukkomme vielä piristyy ja saadaan uusi adressi Pasilaan.
k-j fröjd

#197 emme luovuta

08.03.2012 19:15

Emme kait ole luovuttaneet. Itse asia tuli jo ainakin minulta sanottua, joten en rasita lukijoita toistamalla itseäni. Toisaalta en usko että Ylen pomot aivan heti muuttavat toimintaansa ja Olga jatkaa puhevirtaansa jonkin aikaa.

Jotenkin asiaan pitää sopeutua. Onneksi olen ladannut kovalevylle ja ipodiin mielenkiintoisimmat ohjelmat. Nykyään lataan netistä koneelle ne ohjelmat joita kuuntelen. Sitten poltan ne cd:lle ja viikossa ohjelmaa kertyy noin 10 h. Sieltä ne voi kuunnella aina kun siltä tuntuu. Autolla tulee ajettua varmaankin juuri tuo 10 h.

Onpahan sitten koneella hyvä historian äänikirjasto. Haataset ja Enbusket ym tulee kuunneltua moneen kertaan.

Jos kiinnostaa niin Helsinkiradiolla on arkistossa kaaosteoria -sarja joka on mielenkiintoinen. Mm Kosmologiaa ja muuta tieteen ajankohtaista mustista aukoista genetiikkaan. Hyviä luentosarjoja voi kuunnella ja katsoa myös esim. Berkeleyn yliopiston sivuilla. Jos nyt sitten kiinnostaa. En tosin ole siellä sivuilla käynyt pitkään aikaan. Hienoa kuitenkin että ne ovat kaikkien saatavilla kenellä vaan netti löytyy. Toivotaan että Suomessa päädyttäisiin samaan. Olisihan se upeaa kuuneltavaa.

Toivotaan että kuunnelmien ystäviä ilahdutettaisiin mahdollisuudella ladata Ylen upeita kuunnelmiä koneelle. Odotellaan.....


Vieras

#198

14.03.2012 13:48

Urheilun lisäksi Olga K saisi lähteä kanavalta. Rauhallinen ja asiallinen keskustelu ja juonto on mennyttä kun Olga K on äänessä. Hän puhuu muiden päälle, jäkättää enemmän aikaa kun haastateltava ja nauraa ilman järjen häivää.
Urheilu ja OLga K pois YLE puheesta.

Vieras

#200

15.03.2012 22:33

Ylläoleva linkki vie aiemmin mainittuun FB-ryhmään. Eikä siis tarvitse olla Facebookin jäsen päästäkseen lukemaan asioita.