Kotihoidontukea ei saa lyhentää

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontukea ei saa lyhentää.

tuppuraali

#126 Re: Kolumni ja tutkimusta aiheesta

03.03.2012 01:39

#45: - Kolumni ja tutkimusta aiheesta

Miten vatt voi julkaista moista törkyä? Ja vielä verorahoin! Ei julkisin  varoin tulisi tukea noin lapsiin naisiin sekä matalasti koulutettuihin ihmisiin kohdistuvaa vihamielisyyttä. Kolumni on paikoin mauton ja paikoin täysin typerä. Esim. vertaus alkoholistiäitiin joka laiminlyö lapsensa kotona kotihoidontuella ei ole kotihoidontuen vika vaan puuttelisen lastensuojelun ja päihdehuollon.


Vieras

#127

03.03.2012 01:40

Shame on you!!!
laskutaito ja kokonaisuuksien hallitseminenkunniaan

#128 Re:

03.03.2012 01:59

#123: Joo -

Hyvä ehdotus tuo laskukoneiden postittaminen. Tulisivat ilmeisesti kipeästi tarpeeseen. Kannatetaan!

Pettynyt :(

#129 Vaalilupaukset Kokoomus:(

03.03.2012 02:05

Tyjiä lupauksia. Esim nykyisten hallituspuolueiden lupauksia katsellessa voi vaan todeta että Potaskaa puhuivat. Esimerkkejä(suoria lainauksia viime eduskunta vaalilupauksista):

Kokoomus "Lapsilla on oikeus vanhempiensa aikaan ja molemmilla vanhemmilla oikeus aikaan perheensä kanssa. Paremminvointivaltiossa työn ja perheen yhteensovittamista helpotetaan. Päivähoidosta ja päivähoitomaksuista on saatava joustavampia niin että perheen tarvitsema hoitoaika otetaan huomioon"
kysymysenasettelusta alkaen

#130 Re: Kolumni ja tutkimusta aiheesta

03.03.2012 02:06

#45: - Kolumni ja tutkimusta aiheesta

Kannattanee selvittää, mikä tutkimus on kyseessä ja miten monta muuta tutkimusta sen kanssa on ristiriidassa. Eipä ole tullut koskaan vielä vastaan yhtään tuota tutkimusta tukevaa... Entä mikä taho on ollut tutkimuksen tilaajana?

Mukana ollaan :)

#131 Re: Tää on hyvä

03.03.2012 02:10

#123: Joo -

Kaivetaan jokainen kaapeistamme vanhat laskukoneet ja lähetetään eduskuntaan. Kyllä menis naamat siellä punasiks ku tuhansia laskukoneita tulis postin jakamana :)


Vieras

#132

03.03.2012 02:22

Ei missään nimessä saisi vähentää tai ottaa pois! Äitiys vapaa loppuu kun lapsi on noin 9 kk...ihan vauva! Äitiysvapaa pitäisi olla kunnes lapsi on vähintään 1.5 v...ja sitten jatkaa hoitovapaalla! Minun pieni tyttö joutuu pk:n kun on 10kk koska ei ole varaa jäädä kotiin ja se surettaa!!! Mutta minkäs teet...suomi ei tue vanhempia niin että voivat jäädä kotiin hoitamaan lapsia, vaan näkevät mielummin että lapsi laitetaa pk:n! :(

Vieras

#133 Re: Re: Kolumni ja tutkimusta aiheesta

03.03.2012 02:49

#130: kysymysenasettelusta alkaen - Re: Kolumni ja tutkimusta aiheesta

kysymyksenasettelusta alkaen kirjoitti "Kannattanee selvittää, mikä tutkimus on kyseessä ja miten monta muuta tutkimusta sen kanssa on ristiriidassa. Eipä ole tullut koskaan vielä vastaan yhtään tuota tutkimusta tukevaa... Entä mikä taho on ollut tutkimuksen tilaajana?"

Niin, tuossa kolumnissahan on kirjoittajan yhteystiedot, ehkä asiaa kannattaisi kysyä häneltä itseltään? :)

hämmästynyt

#134 Re: Kolumni ja tutkimusta aiheesta

03.03.2012 02:50

#45: - Kolumni ja tutkimusta aiheesta

Juuri Itä-ja Länsi-Saksastahan kannattaa hakea tutkimus Suomea varten? Suomalaistutkimukset kannattaa ohittaa? Suomalaisten tutkijoiden arvostetut näkemykset kannattaa jättää kuuntelematta? -Miten tuntuu, ettei ihan pysty arvostamaan nyt tutkimuslaitoksen valintoja?

 

Päivähoidon työntekijä

#135 Järkyttävää!!

03.03.2012 02:51

Itse olen ollut päivähoidossa töissä ja alle 3-vuotiaiden ryhmässä niin tiedän todella, mitä päivähoito on nykyään! Olen muutenkin ollut siitä todella huolissani ja nyt vielä tämä. Työntekijöiden kuormittuminen, sairaspoissaolot ja se että sijaisia EI juuri oteta puutteellisten resurssien takia EI lisää lasten hyvinvointia! Jos jo työolosuhteet monissa päivähoitopaikoissa ovat kuormittavat ja työntekijät uupuneita niin miten voimme sanoa, että lapset voivat siellä hyvin! Toki on hyviä hoitopaikkoja, mutta suurin syy miksi itse haluan olla kotona siihen asti kun lapsi on 3v on juuri se, että päivähoidon olosuhteet muuttuvat jatkuvasti kurjemmiksi tiukentuneiden resurssien myötä! Ja näistä asioista EI puhuta.. Kuka työntekijä kertoo vanhemmalle joka hakee tarhasta pikkuistaan, että "joo meiltä on koko vkon ollut yksi työntekijä pois ja kaikki 12 alle kolmevuotiasta paikalla, mutta sijaista ei ole palkattu kun on sijaiskielto".. Puhumattakaan siitä, että työntekijöiden vähyyden tai henkisen jaksamisen kuormittumisen myötä myös lapsen kohtaaminen/aito välittävä läsnäolo kärsii! Syliä ei ole eikä riitä näillä puitteilla!
Paljon on myös puhuttu siitä miten rankkoja pitkät hoitopäivät pienille ovat.. Ja siitä kuinka alle 3-vuotias ei ole kykenevä vastaanottamaan monia vuorovaikutuskontakteja.. Päivähoidossa pyritään juuri siksi enenevässä määrin pienryhmätoimintaan ja omahoitajuuteen, jotta lapsi saisi toimintarauhan ja yhden tutun turvallisen aikuisen, johon kiintyä. Ja me kaikki tiedämme miten tärkeä merkitys kiintymyssuhteella on lapsen lehitykselle! Ongelma on vain siinä, että näitä hyviä asioita on mahdoton toteuttaa lapsen edun mukaisesti koska resursseja ei ole! Päivähoidon ongelma on myös hoitajien vaihtuvuus.. Ja tämä vaihtuvuus johtuu juuri pitkälti työolosuhteista! 12 lapsen ryhmissä työskentelee 3 työntekijää. Iltapäivisin lapsia hoitaa 2 aikuista, kun aamuvuorolainen lähtee kotiin. Siihen päälle ryhmään yksi tai kaksi vaativampaa lasta, jotka sitovat/vaativat yhden aikuisen jatkuvan läsnäolon niin tälläin 10 muuta lasta hoitaa yksi hoitaja! Mikäli näistä 10 osa ei kävele niin jokainen voi itse miettiä, minkälaisia esim uloslähdöt ovat tällä porukalla kahden työntekijän kera. Tämä ei millään lailla tue pienten lasten hyvinvointia! Mikäli päivähoidon puitteet saataisiin kuntoon, asia voisi olla toisenlainen. Me emme saa antaa yhteiskunnan viedä lapsilta pois sitä, mikä on heidän hyvinvointinsa perusedellytys! Yksikään hoitaja, ei edes hyvä sellainen, voi korvata lapsen äitiä/isää! Pienen lapsen paras paikka on kotona! Ja tätä pitää tukea jatkossakin!
kannattiko porsia?

#136 on se kauheeta

03.03.2012 03:16

missään maassa ei RAHALLISESTI tueta niin paljon perheitä kuin tässä maassa. On se nyt ihan oikein, että teiltäkin otetaan jotain poijes siitä missä muiltakin. Edelleenkin on kuitenkin koulut ilmaiset jne. Älkää hankkiko niitä lapsia, ei se mikään pakollisuus ole! kyllä tänne niitä ulkomaalaisia otetaan verorahoja takomaan ja ovat paljon ahkerampia kuin suomalaiset pilalle paapotut vapaan kasvatuksen pullamössö-kersat.
kysympähän vaan

#137 tarkoitatko, että haluat verorahoillasi kustantaa kaikkien lasten päivähoidon,

03.03.2012 03:21

#136: kannattiko porsia? - on se kauheeta

mikä on moninkertaisesti kalliimpaa kuin kotihoito?

Ruotsissa tuetaan :)

#138 Re: on se kauheeta

03.03.2012 03:42

#136: kannattiko porsia? - on se kauheeta

Taas yksi joka ei tiedä mistä puhuu ja mistä puhutaan. Kysymys on säästöistä. Eli kotihoidon poistaminen tulee paljon kalliimmaksi yhteiskunnalle. Eli ei siitä ainakaan säästöjä tule. Jos halutaan miljardeja senttien sijaan pitää säästöt kohdistaa sinne minne ne kuuluu. Esim. Harmaan talouden kitkeminen. Siitä puhutaan mutta ei toimita. Syynä halvempi työvoima isommat voitot johtajille? Joo steissillähän(asemalla) niitä paapottuja veron takojia näkyy yötäpäivää :(

 


Vieras

#139 Re: on se kauheeta

03.03.2012 03:49

#136: kannattiko porsia? - on se kauheeta

Toivottavasti kukaan ei vastaa näin ilmiselvään provokaatioon, jos kirjoitus on tosissaan tehty eikä vitsi, niin kirjoittajan sivistäminen taitaa olla myöhäistä. Pidetään keskustelu asiallisena!

tosiköyhä

#140 Re: Köyhiä lapsiperheitä rokotetaan!

03.03.2012 04:26

#124: Lastensuojelun huippuammattilainen - Köyhiä lapsiperheitä rokotetaan!

"Lapsiperheköyhyys on yleisempää, kuin muu köyhyys Suomessa." Saisinko jonkinlaisen tutkimustuloksen tälle?

last.tarh.op./mus.l.k.op.
Vieras

#141

03.03.2012 08:43

Adressin perustelut ovat hyviä, mutta lisäksi toivon vertailua, mitä kotihoidontuki maksaa yhteiskunnalle/ päivä, mitä päivähoitopaikka/päivä. Tarkka summa päivähoidon kustannuksista riippuu hoitomuodosta, mutta pyöristettynä päivähoidossa hoidetun lapsen yhden päivän kustannuksilla maksetaan koko kuukauden kotihoidontuki yhdelle lapselle ja huolimatta rahasta: lapsen paras hoitaja on oma äiti. Yhteiskunnassa on jo merkkejä pahoinvoinnin lisääntymisestä; päivähoidon aikaistaminen ei asiaa paranna!


Vieras

#142

03.03.2012 09:14

Ensin on kyllä korjattava kaikki home ja muutkin päiväkotitomintaa tarvittavat tilat ja saatava myös henkilökunta resurssit kuntoon Ja niitä työpaikkoja vanhemmille !

Vieras

#143

03.03.2012 09:33

LASTEN PAIKKA ON MAHDOLLISIMMAN KAUAN KOTONA!!!!

Vieras

#144

03.03.2012 09:45

Ensimmäinen askel taistelussa Suomen tulevaisuuksien puolesta!!! Kyllähän poissa olevalle äidille palkataan sijainen, jolloin joku toinen saa siksi aikaa mahdollisuuden työelämään. Näin veroeurojen kertyminen valtiolle jatkuu aivan samalla tavoin kuin muutenkin. Lisäksi päiväkotien lisärakentamisen tarve vähentynee, kun lapset ovat kotona. Pikkuisimmat säästyvät kotona henkeäkin uhkaavilta päiväkodeissa kiertäviltä, nykyään välillä jo antinbioottiresistenteiltä sairauskierteiltä, jotka todellakin myös maksavat maltaita yhteiskunnalle. Niin sairaanhotokuluina kuin vanhempien työpoissaoliona. Lisäksi lapsen on pienenä parempi saada olla kotona kuin jo ylisuuriksi paisuneessa päiväkotiryhmässä. Menkää katsomaan äitinsä perään sydäntä raastavasti itkeviä yksi- ja kaksivuotiaita päiväkodin portille ja enenevässä määrin adhd-tapauksia sisältävän lapsilauman kanssa uupuneiden hoitajien välillä turtunutta nuivaa reagointia tähän. Minun sydämeni ainakin murtui ollessani tällaisen ulkopuolinen todistaja.
koettakaapa vähän käyttää yhteenlaskutaitoa!

#145 Suomen tulevaisuus vaakalaudalla!!!

03.03.2012 10:04

Nyt kyllä sitten aletaan säästää niin vääääärästä päästä, kuin voi olla, koska säästöä ei edes synny. Sen ymmärtää nyt ihan jokainen edes vähän laskennon kanssa touhuava. Tottakai päiväkotipaikan (rakennukset ym oheiskulut) maksaminen lapselle on kalliinpaa kuin säälittävän pikkuisen kotihoidontuen maksaminen äidille. Nämä pikkulapset joutuvat kohta elättämään valtaisat eläkeläisparvet, heidän henkinen hyvinvointinsa on tälle kansalle ensiarvoisen tärkeää, itse asiassa kaikkein tärkeintä. Hei HALOO!!! Rantatunnelit ym. luksushankkeet jäihin ja lapsille kunnolinen varhaislapsuus!
Järki käteen

#146 Re: Re:

03.03.2012 10:24

#46: - Re:

Aika suppea näkökanta asiaan! Monet meistä äideistä, itseni mukaan lukien olemme olleet tiiviisti kiinni työelämässä ennen lapsien saantia ja myös lasten lasten saantien välillä, joten emmekö me ole kantaneet omaa korttamme valtion kassaan verotuloina. Lisäksi lapsen hoitopaikka maksaa kunnille n. 1000€, kun vanhempi hoitaa lastaan kotona 330€:lla. Kokemuksesta tiedän lapsen myös sairastavan päivähoidossa huomattavasti enemmän kuin kotona, mikä jo itsessään tuo lisäkuluja työnantajille ja on suuri päänvaiva elinkeinon ammatinharjoittajalle. Nykyinen sinipunahallitus ei tue lasten saantia lyhentämällä kotihoidontuen pituutta ja kiristämällä lapsiperheiden ahdinkoa. Totuus on, että nämä lapset ovat tulevia veronmaksajia ja myös sinun eläkkeesi maksajia!


Vieras

#147

03.03.2012 11:02

Kunnallinen päivähoito on huomattavasti kalliimpaa kuin kotihoito. Kodinhoidontukea pitäisi mieluimmin nostaa. Lasten hoitaminen turvallisessa ympäristössä omien vanhempien toimesta antaa turvallisuutta ja on tulevaisuuden kannalta arvokkaampaa kuin mikään muu työ.
10 vuotta kotiäitinä olleena

#148 kotihoidon tuen vähentämisyriryksest

03.03.2012 11:13

jos teillä hyvä hallitus on tarkoitus vähentää kotihoidon tukea, laittakaa siihen oikeudenmukainen tuloraja. Tietyn tulorajan ylimenevält osalt saatte vähennettyä naisten oikeutta olla kotona . Lisäksi lapsirajoitus siten että alle kolmilapsisten perheiden tulisi viedä tenavat kunnalliseen päivähoitoon ja heidän äidit verotuloja tuottamaan. Näin säilytetään luonnollinen ja terveellinen kodinomainen hoitovaste edes niissä perheissä joissa lapset saavat perusturvan sisarusten kesken kotihoidossa. En usko siihen että työtä riittäisi maan joka nurkassa niin että oikeudenmukaisuus tulojen ja hoitomaksujen suhteen olisi turvattu. Tuskin tässä auttaisi myöskään valtakunnan rajaaminen kotihoidontuen vähentämisessä. Toivonkin että otatte huomioon myös erityissairaiden lasten hoidon. Kuunnelkaa nyt kansalaisia mikä lisälasku tästä kunnille tulisi. Tätä asiaa on nyt huolella käsiteltävä ennen kuin mitään lopullisia päätöksiä pääsee syntymään. Ja lopuksi: kyllä kotiäidit on valmiitä työelämään mutta ei lasten ja perheiden kustannuksin!
Lastensuojelun huippuammattilainen

#149 Re: Re: Köyhiä lapsiperheitä rokotetaan!

03.03.2012 11:20

#140: tosiköyhä - Re: Köyhiä lapsiperheitä rokotetaan!

Kirjassa Olennainen sosiaalityössä, K. Raunio, s.250. Alkuperäinen lähde kirjan mukaan Moisio 2005, s 75, Lapsiperheiden taloudellisen tilanteen kehitys Suomessa1990-2002. Stakes.


Vieras

#150

03.03.2012 11:25

Näin yh- äitinä pakko todeta, ettei nykyinen kodonhoito tuella pitkälle pötkitä, saatika jos vieläpä lapsi sairastaakin...Ja outua nyt aatellakkaan, että äiti jättäisi " pakosta " jo vauva iässä lapsensa hoitoon =(. Sitten taas ihmetellään, ku lapset " vieraantuu " vanhemmistaa....=(.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko maahanmuuttajien vastaanottamista ja tukemista verovaroin tiukentaa?