Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.


Vieras

#126 Re: keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

29.03.2012 02:50

#123: jarmo - keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

Jarmo: "TÄMÄ tila tuskin koskaan tulee kannattavaksi" tarkoiti varmasti ettei teidän tila tule enää koskaan kannattavaksi. Hyvä että sisäistät edes yhden faktan. Ehdoittaisin että avataan adressi teidän tilan pelastamiseksi konkurssilta, siihen samaan voisi laittaa myös tilinumeron minne kaikki halukkaat voisivat laittaa almuja rankan työn raatajille!

jarmo

#127 Re: Re: keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

29.03.2012 03:16

#126: - Re: keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

Ymmärsit tietenkin tahallasi väärin, tarkoitin tietenkin kyseistä sikatilaa. Jos se olisi kannattava, ei tarvitsisi investoida, eikä imuroida lainarahaa yritykseen. Olemme toki kuulleet huhuja k.o. sikatilan vaikeuksista. Jokainen ymmärtää, että 45 ha peltoa ja sen sisältävä omaisuus ei riitä tällaisten investointien vakuudeksi, vaan rahan on tultava muualta. Tavallinen perheviljelmä ( joka meilläkin on ) vastaa omaisuudellaan lainoistaan. Näin k.o. sikalassa ei ole nykytilanteessakaan. Saamiemme tietojen mukaan teurastamo on mukana näissä suurissa sika- ja broilerpuolen hankkeissa ja teurastamo määrää hyvin pitkälti yksikkökoosta ja millä ehdoilla possuja ja broilereita haetaan tilalta. Ei tämä mikään salaisuus ole. Puhelinvastaajassamme on viesti. jossa suoraan sanotaan, että k.o. hankkeesta päättää ATRIA!!!


Vieras

#128 Re: Re: Re: keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

29.03.2012 12:01

#127: jarmo - Re: Re: keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

Tuskin kannattamaton maatila suunnittelisi laajennusinvestointeja, te olette siitä hyvä esimerkki. Vetäydytään omaan kuoreen ja valitetaan koko ajan kuinka huonosti menee, jos kaikki viljelijät ajattelisivat samalla tavalla ei Suomessa tuotettaisi ruokaa 10-vuoden kuluttua. Jos vuorokaudessa vielä riittää tunteja, voisit perustaa yksityisetsivätoimiston "saamiemme tietojen mukaan" kun faktat näyttävät olevan tuostakin hankkeesta noin hyvin hallussa.

Eläkeläinen

#129 Vieras

29.03.2012 20:05

NYt on kysymys sikatehtaan aiheuttamista vahingoista ja haitoista ympäristöihmisille, eikä Maskulaisen maatilan kannattavuudesta.Keskustelu siitä voidaan lopettaa.
raha ratkasee

#130 Re: Vieras

29.03.2012 20:29

#129: Eläkeläinen - Vieras 

 Samaa mieltä. Sikalan ympäristöhaitoista tässä pitäis keskustella, eikä maitotaloudesta. Onkohan kirjoittaja eksyny väärälle sivulle. Minkä tähden näitä tehtaita pitää rakentaa. Eräältä sikaihmiseltä kuulin, ettei teurastamo enää halua hakea possuja niitten tilalta, on kuulemma liian pieni sikala. Tarttis välillä kysyä kuluttajaltakin missä ne haluais possujen kasvavan.  Tohon aukiallekin kuulemma tulee kerrostalon kokoisia torneja rehua varten. Kyllä toi näkymä tosta pilaantuu ihan kokonaan, mut ei ne rahamiehet välitä muusta kun rahasta. On se nähty!

Vanhanaikainen.

#131 Ei paluuta kustannustehottomuuteen.

29.03.2012 21:57

Pieniin tuotantoyksiköihin ei paluuta ole näköpiirissä on sitten kyse aivan minkälaisesta tuotannosta tahansa, eli koskee myös maataloutta.
Kaunista toiveajattelua muut höpötykset ikävä kyllä ovat.
Jarmo

#132 OHO KYLLÄPÄ KOLAHTI

29.03.2012 23:34

#128: - Re: Re: Re: keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

ULKOPUOLINEN VIERAS .... SISÄPIIRI?Unohditko kommenttimme asiaan ? Lue uudelleen sivu 3 kokonaan tai kommentit 60 ja 64.ETsivätoimistoa; ei tarvita asukkaat kertovat .OKT:n seinät täynnä raatokärpäsiä, rotat niin suuria että sisäkissat juoksevat pakoon... kaikenlaisia tarinoita liikkuu maskun ja nousten puolella.OLET OIKEASSA ,  FAKTAT  ESIIN.                                                                                                                                                                                                                                           LISÄÄ ALLEKIRJOITUKSIA JA KOMMENTTEJA TARVITAAN!

ENERGIA INS .Sinulla on ehkä okt rivari kesämökki kerrosasunto. Kuvittele että ko blaitos ja sikala rakennetaisiin 500m päähän omasta asunnostasi.Mieti kaikkein pahin poikkeama tilanne minkä kokemuksesi perusteella tiedät sikaloista ja kaasulaitoksista ja kuvaile se tällä palstalla. Haluan tietää mitä ympäristölle silloin tapahtuu ja kuinka kaukana vaikutus alueen raja sijaitsee ja mikä on maksimissaan ollut poikkeaman kesto sekä tiheys.

Mikäli olette sitä mitä väitätte eli ammattilaisia niin teidän on varmasti helppo hommata tiedot kaikkien nähtäville.

Haisuli

#133 maaseudula

30.03.2012 01:49

Vakan kommentit. Maskun ja Nousiaiste kunnanhallitusten päätökset olivat lievästi kielteisiä
jättisikalan suurentamiselle tehdassikalaksi ,joka 200.000 tuottaisi kaksisataa tuhatta tonnina mädätys jätettä ,joka levitetään lähi ympäristöön pelloille .Kysymys kunnanhallitus.
Oletteko oikeasti vastaan sikatehdasta tai ei ?Kuntalainen ihmettelee mistä kunnanhallitus on Tehty? Odotamme selkeitä päätöksiä. Kun liitämme kunnan tontti myynti ilmoitukseen
viereen tontti on biolaitoksen vieressä .Niin kauppa käy!

Anonyymi

#134 Re:

30.03.2012 02:37

mites kun ymmärsin asian niin adressin on laittanut vireille karja tilallinen kyllä se karjan lantakin haisee ja enemmän se luontoa saastuttaa kun siitä enemmän jokeen sadeveden mukana valuu kun niillä ei ole umpisäiliötä

 

JARMO

#135 Re: Re Haisee tottakai

30.03.2012 03:11

#134: - Re:  

 Arvostamme naapureita ja muita vaikutuspiirissä olevia erittäin paljon ja pyrimme minimoimaan haitat. Luomutuottaja vastaan ottaa lantaamme, taivaalta satavaa vettä käytetään laimennuksessa.Säiliöiden täyttö rajaa seurataan ja sitä ei tietenkään ylitetä.Ole hyvä ja lue kommentit 60 , 64 , 66 ja 68. TOIVON että luet koko viestiketjun ja allekirjoitat adressin. UNOHDIN MAINITA .Aloite adressiin tuli nousiaisista .HIENO JUTTU JA SUURI KIITOS HEILLE JA MUILLE JO ALLEKIRJOITTANEILLE.

Oikeesti vanhanaikainen

#136 Re: Ei paluuta kustannustehottomuuteen.

30.03.2012 12:08

#131: Vanhanaikainen. - Ei paluuta kustannustehottomuuteen. 

 Siat tehtaaseen ja sikatuottajat kilometritehtaalle. Maaseutu kiinni ja lappu luukulle LOPETETTU.  Teurastamot ovat pörssiyhtiöitä, jotka ajavat sijoittajien etuja. Tämä nykymeno on kammottavaa ja pelottavaa. Näinhän se menee, että tällä menolla koko Suomi on kohta kiinni. Kai ruuantuotantokin kannattaa tehdä Kiinassa enemmin.  Tajuatteko mihin ollaan menossa. Ei tällä tehdastuotannolla ole mitään tekemistä maatalouden kanssa. VASTUSTAN RANKASTI TÄTÄ JA MUITA TEHDASHANKKEITA.


Vieras

#137 Mitä se levitettävä kama on?

30.03.2012 12:41

Täällä kun ollaan sitä mieltä että sikojen jätökset siis sekä laitetaan sinne biokaasulaitokseen että levitetään 6000 hehtaarin peltoalalle, niin voisiko joku biokaasulaitosten päälle kertoa millaisessa muodossa tämä roina tosiasiassa tulee sieltä laitoksesta tulee? Kai se on aika erilaista käsittelyn jälkeen, kompostoitavassa muodossa kenties?
Eläkkeelä oleva ostoasiamies

#138 vastustan

30.03.2012 13:10

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ei sikatehdasta Nousiaisiin, Suomessa pitää olla kaikilla halukkailla mahdollisuus tuottaa elintarvikkeita ( sianlihaa ) jos tämänkaltaiset suureet tehtaat saavat luvan tuottaa tehdasmaisesti sianlihaa, niin sellaisilla jotka perheyrityksenä haluaisivat kasvattaa sikoja viedään mahdollisuudet tähän. Näin ollen en hyväksy sitäkään, että tämän kyseisen tehtaan sijaintia muutettaisiin jonnekin "korpeen". Sillä jättimäisiä laitoksia ei Suomessa tarvita. Vielä kaiken tämän vastustuksen päälle aina, kun on suuri yksikkö kyseessä hoitoa ei saada täydelliseksi - se on suuruuden laki ja sitä ei pysty kumoamaan. Vielä on paljon muita syitä joiden vuoksi viranomaisten ei pidä antaa lupaa Nousiaisten sikatehtaalle.
jarmo

#139 KIIRETTÄ pitää

31.03.2012 01:16

Ystäviä tuttavia yhteistyökummpanelta vieraita ja hommia on ollut tänään niin paljon että adressin seuraaaminen on jäänyt vähiin. Eilen keskustelu kävi vilkkaana liekö paineet purettu ja on hengenvedon hetki?Tarkastus kierroksella on näkynyt muutamia autoja matkustajineen.Rohkeasti vaan ulos autosta ja kysymään. Näytän kyllä mihin sikala sijoituu ja voimme yhdessä arvioda sen maisemaa pilaavaa vaikutusta,hajuputki ilmiötä tai muita sikalaan liityviä juttuja.
Haisuli

#140 vieras

31.03.2012 01:49

Lainaus ympäristön arviointi ohjelmasta. Mädätysjäännös voidaan jakaa mekaanisen kuivatuksen avulla kahteen komponenttiin: typpipitoinen rejektivesi ja fosforipitoinen humus (liete).
Rejektiveden määrä on noin 85%kuivatun mädätteen määrästä. Typpipitoista rejektivettä ei voi
nykylainsäädännön mukaan levittää pelloille: lainaus loppu. Rejektivettä tulee 120000 tonnista
102000 tonnia vettä joka täytyy puhdistaa myrkyistä. YVA ohjelmassa on maininta että rejektivivesi pitää jatkojalostaa. Mädätysjäännös sisältää saman määrän fosforia kuin mädättämöön laitettu
siansonta sisältää ,joten mädätysjäännös tarvitsee samanverran levitys alaa kuin liete lanta.
Nyt sikalalla kaksi ongelmaa lisää mädätysjäännös ja rejektivesi. Olisi jo aika lopettaa.Ja aloittaa sikatehtaan alas ajo.


Vieras

#141 Villiä menoa päätöksen teossa

31.03.2012 02:12

Luin tämän viestiketjun ja mietin saako Nousiaisissa muutkin tehdä suurempia rakennuksia kuin lupa edellyttää vai onko tämä sikalan pitäjän etuoikeus. Aikamoista suhmurointia näyttää Nousiaisten päätöksen teko olevan, ei näytä kovinkaan hyvältä näin ulkopaikkakuntalaisen silmin. Ei tämmöinen peli muualle vetele. Sikalan pitäjä varmaan kuvittelee, että hän saa tehdä mitä haluaa. Ja niin todella näyttää olevan! Vaihtakaa nyt jo äkkiä nykyiset kuntapäättäjät syksyn vaaleissa. Muuten saatte sikatehtaan ja kaikki sen haitat.
Huolestunut

#142 Ei mitään järkee

31.03.2012 02:15

Mihin biolaitoksen myrkkyvesi sitten menee jos sitä ei voi pellollekaan laittaa. Ei kai vain Hirvijokeen.
Entinen sianlihatuottaja

#143 Bisnes bisnes

31.03.2012 11:12

Tässä hommassa on nyt kyse bisnesmiesten ahneudesta. Näillä suurilla yksiköillä lopetetaan perheviljelmäpohjainen tuotantoa kokonaan Suomenmaasta. Nousiaisiin suunnitellun sikalan kokoisia mahtuu Suomeen ehkä 10. Yrittäjät on suurelta osin maatalouden ulkopuolelta, kuten Vehmaalla. Eivätkä isännät ja emännät ainakaan työskentele yksikössä. Joissakin tapauksissa hämätään ihmisiä pitämällä maanviljelijä keulakuvana, niin kuin Nousiaistenkin hankkeessa. Kuvitellan, että tällä keinolla saadaan muiden maanviljelijöitten hyväksyntä. "Ei korppi korpin silmää noki". Maanviljelyksen kanssa näillä tehdasyksiköillä ei ole enää mitään tekemistä, päinvastoin. Sen puoleen kaikki viljelijät ja MTK pamput voivat laittaa nimen listaan. Lihateollisuus ja sijoittajat ovat hankkeen takana. Mitä sitten kun pieniä yksiköitä ei enää ole? Ei ole enää ketään, jonka hintaa polkee. Sitten poljetaan suurten hintoja ja ne alkavat kilpailla keskenään. Tämä oravanpyörä on loputon, eikä siitä hyödy kuin pörssissä olevat lihatalot ja niiden sijoittajat. Lopulta ei ole jäljellä muuta kuin yksi sikakaupunki, joka kilpailee eurooppalaisten kanssa ja lopulta häviää kilpailun. TEHDASHANKE ON EHDOTTOMASTI TORPATTAVA. HERÄTKÄÄ NOUSIAISTEN PÄÄTTÄJÄT JA ASUKKAAT!
Hajuista tarpeekseen saanut

#144 Viihtyvyys

31.03.2012 17:04

Asumme "maalla" koska viihdymme luonnon rauhassa. Kesäaikana olemme suuren osan ajasta ulkona. Syömme kesäisin aina ulkona. Se ei nykytuotannollakaan ole millään tavalla viihtyisää, kun sikalasta pöllähtää hajut kesken ruokailun. Hajuhaitoista olisi nykyiselläänkin päästävä eroon, eikä niitä missään tapauksessa saa lisätä.
Rekka-autojen ohjaaminen Akkoistentielle olisi järjetön ajatus. Mennen tullen ylämäessä juurttavat ja saastuttavat rekat eivät sovi tähän ympäristöön.
Muutaman ihmisen hyödystä olisi valtava haitta koko ympäristön tuhatlukuiselle joukolle. En näe mitään perustetta luvan myöntämiselle.
Tosissaan tuohtunut

#145 Valtaus meneillään...

31.03.2012 20:31

Alituvalla on jonkun toisen kanssa Tarvasjoella 14 000 sian hanke vireillä. Ja sitten on tämä Nousiaisten suunnitelma. Atria näköjään haluaa vallata suomalaisen sikabisneksen käyttäen Ailtupaa käsikassarana. Tällä palstalla sikalan puolustajat ovat vaienneet ja eihän tästä hyödy kuin lihateollisuus. Vastustajien argumentit ovat pitäviä. Siitä lähdetään, että hanke torpataan. Täällä ei tartte haistella pörssiyhtiön sianp...aa. VASTUSTAN.
Hrätys poliitikot

#146 kuka tietää poliitikon mielipiteen

31.03.2012 21:17

Vaalit ovat syksyllä. En ole nähnyt kuin yhden vltuutetun nimen adressissa. En tosin tunne lähimainkaan kaikkia kunnanvaltuuston jäseniä. Kunnanhallitus ja valtuusto ovat ratkaisevassa asemassa asemakaavaa laadittaessa, Jos asemakaavaa ei laadita sikalalle, ei sikalaa rakenneta. Nyt meidän tulisi kysyä äänestmältämme henkilöltä hänen mielipiteensä teollisuussikala hankeesta. Sika mafia rakensi karjulan oman päänsä mukaan. Poliisi tutkinta on suorittamatta. Liete altaita puutuvat kannet. Kesä helteellä pestään sikaloita Hirvijoen vedellä joka pesuvesi virtaa pesun jälkeen takaisi Hirvijokeen. Olisi hyvä tietää mikä rakennus oikeus prosentti on Alituvan hallitsemassa sikalassa. Onko tässäkin jotain kuprua.
Jarmo ja Seija

#147 Re: kuka tietää poliitikon mielipiteen

31.03.2012 21:37

#146: Hrätys poliitikot - kuka tietää poliitikon mielipiteen 

 Sanopa se. Maskun valtuutetuista Jarmo Sillanpää (kok) on allekirjoittanut ja varavaltuutettu Jussi Sandberg (kok). Näille henkilöille on odotettavissa äänivyöry ensi syksyn vaaleissa, jos ovat ehdolla. Muu plutuna menee valtuustoon tämän virran mukana. Onko mahdollisesti muita valtuutettuja allekirjoittanut, kun emme kaikkia tunne? Entä Nousiaista, löytyykö allekirjoittaneiden joukosta kunnanvaltuuston jäseniä? Voiko joku valaista asiaa.


Vieras

#148

31.03.2012 22:11

Koska Nousiaisten niinsanottuun "PERINNEMAISEMAAN" ei voida muutakaan rakentaa,niin ei ainakaan haisevaa SIKATEHDASTA.
arvioinnin puutteet

#149 Asumisviihtyvyys parin kilometrin säteellä - koskeeko sinua?

01.04.2012 00:01

Arvioinnissa ei ole käsitelty kaikkia merkittäviä ympäristövaikutuksia. Ihmisiin kohdistuvia ympäristövaikutuksia koskeva tarkastelu puuttuu kokonaan. Arvioinnissa ei kuvata nykytilannetta lähtötilanteena eikä arviointialueen asukkaiden käsityksiä. Tästä syystä on tärkeää nyt kommentoida adressin kautta omia käsityksiä. Samoin vaikutukset Hirvijokeen on selvittämättä. Suurimmillaan rakennusten ala on noin 17 ha - voimmeko enää puhua kulttuurimaisemasta? Varsinais-Suomen maankäyttöjaosto edellytti, että lupiin liittyvissä määräyksissä tulee varmistaa, että tuleva toiminta ei vaaranna arvokkaan kulttuurimaisema-alueen arvoja eikä vaikeuta vesienhoidon toteuttamista. Miten tämä varmistetaan ja selvitetään riittävästi? Ajaako taloudellinen etu luonto - ja kulttuuriarvot Hirvijoen pohjaan? Seurantaohjelmat puuttuvat kokonaan haju- ja lannan vesistöpäästöjen tarkkailun osalta. Hankkeen vaikutukset ovat mittavia ihmisten elinoloihin, viihtyvyyteen ja terveyteen - vaikutuksia, jotka ovat selvittämättä.

Vieras

#150 Re: Tekopyhät salakaatajat, nyyh, nyyh....

01.04.2012 01:00

#3: Ei mikään p#askahousu - Tekopyhät salakaatajat, nyyh, nyyh....

jos täällä aletaan henkilöitä nimillä syytellä niin pystyt varmaan itsekin ottamaan yhteyttä omalla omalla nimellä

puh nro 0400-434930 JARI OJA Nousiainen. Jos tiedät asioita otat varmaan yhteyttä.

Kommentoi adressia