Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.


Vieras

#276

22.04.2012 13:57

Ei sikatehdasta, Kiitos.

Vieras

#277 Re:

22.04.2012 13:58


Vieras

#278

22.04.2012 14:06

En halua jättisikalaa Nousiaisiin.

Vieras

#279

22.04.2012 14:13

Ei jättisikalaa eikä muitakaan hajuhaittoja tänne.

Vieras

#280

22.04.2012 17:21

Piilniemi
#254 Vehmaan Biovakasta 17.04.2012 19:07

Kommenttina Biovakan lähistöllä asuvana: kiinteistön arvo laskee, oman pihan virkistyskäyttö estyy, ulkona ei voi kuivattaa pyykkiä, autot, kengät ja koirantassut suttaantuvat tielle läikytetystä sontalietteestä, haju on jokapäiväinen vieraamme, joka aiheuttaa päänsärkyä ja ketutusta. Ulos ei välttämättä voi mennä, jos on hajuherkempi ihminen. Autolla laitoksen ohiajaneet tietävät, miltä täällä haisee. Laitoksen ovet prosessista jäävän kuiva-aineen varastohallissa ovat selällään, eihän siellä voi olla töissä, jos ovia pidetään kiinni. Täältä puuttuu enää loppumaton jana säännöllisin väliajoin käänneltävää kompostiaumaa, jotta hajukokemus olisi lähtemätön. Hajutonta tällaisista laitoksista ei koskaan saakaan, mutta tätä Vehmaan laitosta ollaan markkinoitu - kuvitella - HAJUTTOMANA. Ympäristökeskuksen tädit ja sedät vaan pyörittävät papereitaan ja näyttävät tehokkailta - laitoksen prosessit pysäytetään, kun valituksia hajusta on liikaa - hajuntulo vähenee hetkeksi, kunnes taas on saatu uusi koetoiminta/perusaloittamislupa/yrittämisentukialoituslupa ja sama peli jatkuu. Vanhan ympäristöluvan kriteerejä ei ole koskaan pystytty täyttämään ja nyt on käytössä jo uuden luvan meiningit, vaikka lupa on valitusvaiheessa. Kuljetusralli on kasvanut jokapäiväiseksi ja generaattori, joka ei tuota mitään valtakunnanverkkoon, ulvoo päivin öin ärsyttävällä vaihtelevankorkuisella äänellään. Laitoksen haittojen todettiin ulottuvan vain 150 metrin päähän laitoksesta, tosiasiassa hajut kulkeutuvat sää- ja topologiamuotojen mukaan useiden kilometrien päähän. Piippua piti korottaa, jotta käryt menisivät naapurikuntiin, mutta ilmaa raskaampana käryt ja happosateenomainen painava pilvi painuu maanpinnan tasoon meitä ilahduttamaan. Täällä alkaa palaa ja mädäntyä siankakkalietteen sijaan kokonaan toisenlaiset aineet : soluviljelmäjätteet Hangosta, pilantuneet maitoerät, Tyksin ruokajätteet, sian- ja kananruhot ja valkoisilla kiiltävillä Biovakan tankkiautoilla tuodaan Vehmaalta rejektivettä Topinojan laitokselle kasteluvedeksi. Rekat eivät varmaan aja Vehmaalle tyhjinä? Lingottua yhdyskuntajätettä kenties? Turusta!

Jos teillä on epäilyjä lähiomaisen dementiasta, tuokaa hänet ajelulle Kalannintie 191 ohi - jos hän haistaa jotain, ei ole dementiaa.

Maalla on mukavaa, mutta haju ei täsmää !
Seis tautiriskeille

#281 Pahin skenaario

22.04.2012 19:01

Olen samaa mieltä EELAN julkaisun kanssa: tilan tuotantomuodon lisäksi tautien leviäsmisriskin kannalta muitten tilojen lisäksi on tilalla pidettävien sikojen lukumäärät. Suuri määrä sikaloita on lopettanut ja samalla sikojen määrä tiloilla on noussut. Tilat erikoistuvat entistä enemmän - mikä lisää eläinten liikkumista. Lisääntyt liikkuminen synnyttää riskit tautien leviämiselle. Suomi on toistaiseksi välttynyt suurilta katastrofeilta. Taudinpurkaukset todennäkäisesti rajoittuisivat muutamaan tilaan mm. suurella riskillä Lounais-Suomessa. Suurin osa tartunnoista välittyy eläinkuljetusautoista. Henkilöistä johtuvien tartuntojen lisäksi taudinhallintatoimetkin voivat olla syynä tautien leviämiseen. Eläinyksiköiden suuri koko ja läheinen sijainti edesauttavat mm. sikaruton leviämistä. Nämä kannattaa Eviran selvityksen mukaan huomioida uusia sikojen tuotantopaikkoja suunniteltaessa.

Vieras

#282 Re: Pahin skenaario

23.04.2012 07:42

#281: Seis tautiriskeille - Pahin skenaario 

 Totta. Ihmettelen, miksi samalle alueelle täytyisi laittaa näin paljon sikoja tautiriskinkin takia. Jos tauti tulee, pahimmassa tapauksessa kaikki siat on hävitettävä. Tämä on tietenkin yrittäjän ( lue RAHOITTAJAN ) riski, mutta onko Suomen ja EU:n  eläinterveyslainsäädäntö ajan tasalla, jos se salliit tällaiset tehtaat. Toinen juttu on, onko Suomen lainsäädäntö ylipäätään ajan tasalla, jos tällaisia sikatehtaita edes suunnitellaan keskelle kuntakeskuksia, lähelle asutusta? Tässä vaikutuspiirissä on tuhansia asukkaita. Luulisi heilläkin olevan jotain oikeuksia?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.04.2012 08:19



Vieras

#284 Kirjuutuksia!!!

23.04.2012 09:40

Puolesta ja vastaan,joissakin hanketta vastustavissa viesteissä oli niin epäasiallista tekstiä että tuli vaikutelma yrityksestä luoda vastustajista jonkunlaista"hörhö" mielikuvaa,eli kun tämä adressi viesteineen jossakin vaiheessa jätetään kuntapäättäjille niin asiaamme ei vie eteenpäin se että solvataan epäasiallisilla kielikuvilla vastapuolta,sillä se palvelee ainoastaan vastapuolen etua.

Jarmo ja Seija

#285 Re: Kirjuutuksia!!!

23.04.2012 10:07

#284: - Kirjuutuksia!!!

Voitko yksilöidä mielestäsi sopimattomat viestit. Adressin aloittajajina katsomme ne läpi ja tarvittaessa poistamme ne. Sikala- ja bioasia herättää tunteita ja varsin lennokastakin kieltä on käytetty puolin ja toisin. Tiedossamme on, että sikalan suunnasta ( ei yrittäjä itse ) on naapureille tullut puhelinsoittoja sekä viestejä vastaajiin ja sähköposteihin. Myös muuta häirintää on tehty. Osa näistä on tietojemme mukaan poliisitutkinnassa. Olemme itsekin saaneet näitä häirintäsoittoja ja-viestejä. Täällä palstalla olevat kirjoitukset ovat melko "laimeita" näihin viesteihin ja häirintätekoihin verrattuina.

Jarmo ja Seija

#286 Kiitos kaikille allekirjoittajille

23.04.2012 10:12

Juuri äsken tuli tuhannes allekirjoitus Masku-Nousiainen alueelta. Toinen yhteinen tavoitteemme on täyttynyt. Kiitämme kaikkia allekirjoittajia ja toivomme aktiivisuuden jatkuvan, jotta saamme vielä lisää kannatusta sikalahankkeen vastustamiselle. Jokainen allekirjoitus on arvokas kannanotto asuinympäristömme puolesta. Toivomme, että keskustelu tästä asiasta jatkuu vilkkaana niin tällä palstalla kuin turuilla ja toreillakin.

Vieras

#287 Re: Kiitos kaikille allekirjoittajille

23.04.2012 12:59

Se joka välittää

#288 Re:

23.04.2012 15:38

#276: -

Idea on huonoin kuulekmani. Miksi sikoja pitäisi vangita, pilata maisemat ja ympäristö, sekä saastuttaa Masku hajuilla. Ajatelkaa! Ihmisetkin joutuisivat kärsimmään astmasta enemmän kuin yleensä. Jos vesikään ei riitä niin eikö asia ole harvinaisen selvä.

EI JÄTTISIKALAA!


Vieras

#289 Re: Re: Kirjuutuksia!!!

23.04.2012 16:34

#285: Jarmo ja Seija - Re: Kirjuutuksia!!!

Sivulla 11 oli kyllä aika lennokasta tekstiä,joka helposti muuttuu pelkäksi asiattomuuksien esittämiseksi puolin ja toisin.Toisaalta taas kuten totesitte pahimmat asiattomuudet voidaan poistaa,mikä ei kylläkään mielipiteen vapauden kannalta ole myönteistä.Joten jokaisen kirjoittajan joka tänne kirjoittaa kannattaa  tosiaan sisäistää se että omasta mielestä raflaava kirjoitus helposti kääntyy itseään vastaan,tämä erityisesti kun tarkoitus on vaikuttaa kunnan päättäjiin,niin ei päättäjien arviointi välttämättä edistä tavoitetta jos se on kielteistä tai jopa jotakin loukkaavaa.Tähän lopuksi on todettava että en itse ole missään tekemisessä politiikan kanssa.


Vieras

#290

23.04.2012 17:43

sian pitään saada elää sian elämää
Oikeutta eläimillekin

#291 Eläinten kuljetukset

23.04.2012 19:19

Suursikalat on tarkoitus ilmeisesti perustaa vientiä varten Aasiaan tai Venäjälle. Aasiassa kysyntää löytyy myös koko sialle.Venäjällä voidaan saada parempi hinta. Viedäänkö siat elävänä Viipuriin tai Pietariin teurastettavaksi? Sika tuntee kipua ja kärsimystä - stressiliha ei ole hyvää. On eläinten oikeuksien vastaista sulloa ahtaasti eläimet näinkin pitkiksi matkoiksi. Näin ainakin Etelä-Suomen sanomat esittää, että sikoja on tarkoitus kuljettaa elävinä Venäjälle.
Riskit minimoitava

#292 Re: Re: keskittymisen uhat

23.04.2012 22:42

#288: Se joka välittää - Re:  

 

Lisää:ravinnetaseet nousevat, ympäristötoimien vaikutukset kumoutuvat, lisää ruokajärjestelmän haavoittuvuutta, pellon käyttö yksipuolistuu - ympäristöuhat lisääntyvät.
Jarmo ja Seija

#293 Re: Re: Re: Kirjuutuksia!!!

24.04.2012 08:06

#289: - Re: Re: Kirjuutuksia!!!

Jos on politiikassa mukana, pitää kestää arvostelua. Sama pätee kaikkeen muuhunkin toimintaan, esim. tällaisen adressin aloittamiseen. Jos laittaa itsensä alttiiksi, on varauduttava siihen, että lunta tulee tupaa ja rankasti. Ei saa olla herkkähipiäinen. Sivun 11 viestit ovat lennokkaita, ja tähtäävät nähtävästi ympäristölautakunnan herättämiseen. Lähiasukkaat ovat ilmeisen tuohtuneita.

Ihmisten tuohtumisen tässä sikala-asiassa ymmärtää hyvin. Ilmeisesti ympärillä asuvat kokevat, ettei Nousiaisten päättäjät kuuntele heitä. Myötätuntomme on näiden ihmisten puolella ja ymmärrämme hyvin, että ylilyöntejäkin saattaa kommenteissa tulla. Nousiaisten päättäjien on aika kuunnella sikalan vaikutuspiirissä asuvia ihmisiä.

Ympäristölautakunnan lausunnossa puhutaan puitten istutuksesta. Sikalan rehutornit tulevat olemaan 30 metriä korkeita. Saamme odottaa 50 vuotta ennen kuin puista on mitään hyötyä ja silloin rakennukset ovat jo käyttöikänsä lopussa. Olemme kirjoittajien kanssa samaa mieltä, että helpompi on sikala viedä metsään kuin tuoda metsä pellolle. Ympäristölautakunnan on mietittävä uudelleen lausuntoaa. Kyllä se aika omituinen oli meidänkin mielestä. Toinen asia on, että tämän palstan kirjoittajien mukaan Nousiaisten ympäristölautakunta on painanut villaisella mm. sikalayrittäjän rakennusluvan ylityksen ja siitä on  pöytäkirjamerkintä.

kemiran puolesta

#294 Loppu sikalietteen hajusta.

24.04.2012 11:14

Muistakaa aina kaupassa lihaa ostaessanne tarkastaa lihan alkuperämaa!!!!OSTAKAA ulkomaista,ANTAA SEN HAISTA TANSKASSA,SAKSASSA TAI MUISSA MAISSA KUIN TÄÄLLÄ.Ei se Suomalainen liha ole yhtään sen parempaa kuin muutkaan, jos olisi niin sehän vietäisiin käsistä ulos hintaan mihin hyvänsä.Näin ei tietääkseni ole,ja ulkomaisia sentään on huomattavasti enemmän kuin Suomalaisia.Miettikää tätä aina kun hajuhaitat alkavat taas kiristää pinnaa tai näette ne suuret lähes 3 metriä leveät liikennetraktorit vetävän niitä kymmenien tonnien lietevaunuja kapeilla maalaisteillä 60 kilometrin tuntinopeutta nuoret pojat ratissa kännykkä korvassa.
kiinalaisia riittää ja hajuja myös

#295 Re: Loppu sikalietteen hajusta.

24.04.2012 11:46

#294: kemiran puolesta - Loppu sikalietteen hajusta.

Ei se sikalietteen lemu lopu vaikka kuinka ostetaan ulkomaista. ATRIA tähtää sinne kiinan markkinoille. Me saadaan hajut ja haitat, kiinalaiset lihat. Ei nämä isot sikatehtaat anna edes työtä suomalaisille, sikaloissa työt tekee "hoonosti somea" puhuvat ihmiset. Jos oikeesti haluu vastustaa kaupassa tehtaita, tarttee ostaa luomua tai jostain pienestä teurastamosta tullutta lihaa.

haisuli

#296 politiika

24.04.2012 22:00

Hienoa että jotkut politiikot ovat omalla allekirjoituksellaan tukeneet tehdassikalan vastustajia
nyt punnitaan mitkä on jauhot pussissa kuka on niin sanottu siltarumpu politiikko eli osalla on omat nurkat kun on kunnossa niin ei sit muuta tarvitakkaan, kuten lemun politiikko meinas älä tuu tänne vaan rakenna p latokses toisten kiusaks nii oot oikee yrittäjä, Mielestäni oikea yrittäjä on sellainen yrittäjä jolla on puhtaat jauhot pussissa,kuten karjula rakennusten osalta
hän ei tuo Tanskasta productive genetitics oy ytunnus23670043-1 nimellä hengitys oireita PRCV vstaaineita sikoihin tartuttavaa sairautta jota tautia ei ole koskaan ennen Suomessa tavattu
sika yrittäjän rötöstely ei lopu tähän esim. miten on pahjavesi jota aletaan tutkia
oikea yrittäjä ei aiheuta ympäristön ihmisille kohtuutonta haittaa. Nyt kun alamme tuntea tyypin
ja hänen toimintansa ehdotan sikala toiminnan eritys tarkkailuun saattamista ja alas ajoa
Meinasi lopettaa mut jatkan tunnen muutamia ihmisiä joilla on astma onko heidän elettävä
tuulensuunnan mukaan että hankevastaava Alitupa pyörittää jotakin rahamyllyä jossa hänellä on
mukana mitä sika tai kaksi ja mopo poika ja kuka maksaja lienee kaikkea en vilä paljasta

seuratkkaa kommentteja


Vieras

#297

24.04.2012 23:08

Huhun kuulin et, hankeeseen olis lähdossä joku ulkomaalainen holding yhtiö jonka omistaja asuis Nousiaisis. Pitäneekö paikkansa?

Vieras

#298 Tänään..

25.04.2012 00:13

Turun torilla kuulin että varsinais-suomen kaikki sikalat siirretään nousiaisiin,koska sieltä on lyhyt junamatka pietariin,hanketta ajavat venäläiset oligarkit,jotka värväävät paikallisia vastustamaan hanketta jotta suomalaista sianlihaa ei käytettäisi suomessa ja näin venäjän vientiin riittää enemmän sianlihaa.
raha ratkasee

#299 Re:

25.04.2012 08:20

#297: -  

 Todennäköisesti takana on Atrian lisäksi myös ulkolaisia sijoittajia. Kuulin, että esim. Kosken hankeen takana olisi hollantilainen sijoittaja. Pitäneekö paikkansa? Varmaa on, että tavallinen "maanviljelijä" ei tällaisia hankkeita rahoita. Ei näes ole rahaa.

Jarmo ja Seija

#300 Re: Tänään..

25.04.2012 08:30

#298: - Tänään.. 

Eipä ole venäläisiä näkynyt, ihan tavallisia noustelaisia ja maskulaisia tässä on takana. Niitä, jotka ovat todella huolissaan asuinympäristöstä sekä paikallisesta luonnosta ja maisemasta. Tehdastuotanto ajaa tavalliset sikatuottajaperheet ahtaalle ja lopulta edessä on tuotannon lopettaminen. Monet ovat joutuneet jo lopettamaan.  Teurastamot ohjaavat siat hintapolitiikalla suuriin yksiköihin. Lopulta Suomessa ei ole enää kuin tehdasmaista sikatuotantoa, jota ohjaa lihatalot ja kansainväliset sijoittajat.