Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.

Luomu kakka tuoksuu hyvälle!!!

#401 Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

24.05.2012 17:21

#400: Hajuaisti tallella - Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

En luule. Kokonaisvaltaisesti kaikille elollisille olisi parempi mikäli ihmiskunta siirtyisi luomutuotantoon sikaloita myöten.

Kritisoin vain sitä etteivät kaikki ymmärrä mikä olisi ympäristölle parasta. Haju ei ole huonoin vaihtoehto, huonoin vaihtoehto on hajuton keinolannoite.

Kertokaa ihmeessä jos olen väärässä?

 


Vieras

#402 Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

24.05.2012 20:30

#401: Luomu kakka tuoksuu hyvälle!!! - Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!! 

 Haju tulee olla hajautettua, ettei yhdessä paikassa haise sadan keskikokoisen sikalan verran. Koko vuoden p....aa ajetaan etäsäiliöihin, sekoitetaan, pumpataan ja kärrätään. Normaalit maaseudun hajut kyllä kestetään, muttei tällaista koko aikaista käryä läpi vuoden. Olen samaa mieltä, että ihmiskunnalle olisi parasta siirtyä luomuun, mutta siinäkin on monta kysymystä. Miten luomussa saataisiin sellaisia satoja, että tämä kasvava ihmiskunta tulisi ruokittua. Tuossa edellä eräs kirjoittaja lainasi eilistä Maaseudun Tulevaisuutta, jossa taas kerran kirjoitettiin lihan kulutuksen vähentämisen tärkeydestä, jos tämä maapallo halutaan pelastaa. KASVIKSIA LAUTASELLE!

Luomu kakka tuoksuu hyvälle!!!

#403 Re: Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

24.05.2012 20:35

#402: - Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

"Miten luomussa saataisiin sellaisia satoja, että tämä kasvava ihmiskunta tulisi ruokittua"

Riittävästi siankakkaa niin kyllä kasvaa!


Vieras

#404 Re: Re: Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

24.05.2012 21:09

#403: Luomu kakka tuoksuu hyvälle!!! - Re: Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!! 

 Älähän nyt höpsi. Siat syövät ihmisille tarkoitettua viljaa ja muita kasviksia. Aina enemmän tarvitaan peltoalaa, mitä enemmän viljasta kierrätetään sian suoliston kautta. Toki se sonta, mitä eläimistä tulee pitää käyttää hyödyksi, mutta sikatuotantoa ei tule lisätä ja jokaisen pitäisi vähentää lihan kulutusta.  Ja muuten sian p.... ei koskaan haise hyvälle, kyllä nytkin Nummella on ollut aivan karmea lemu. Selvää on, ettei tähän Nousten peltoaukealle kaivata yhtäkään sontaa tuottavaa sikaa enää lisää. Lisääntyvä "luomukakan" haju on vietävä muualle, meillä on jo nyt TARPEEKSI, IHAN TARPEEKSI JA AIKA PALJON YLIKIN.

Hajuaisti tallella

#405 Luomutuotannosta

24.05.2012 21:36

Jos kuuluu ympäristötukijärjestelmään, lannanlevityksessä minimitekijä on fosfori. Tällöin kasvit saavat typpeä auttamatta liian vähän. Kasveille ei voi siis lannan kautta antaa niin paljon typpeä, kun ne tarvitsevat kunnolliseen satoon. Tämä on luomun ongelma, kun tavoitellaan hyviä satoja. Luomun ongelmaksi pitemmän päälle muodostuvat myös kestorikkakasvit, jotka lisääntyvät valtavasti. Niiden torjuntaan käytetän kesannointia, joskus myös koko sato joudutaan tuhoamaan. Luomu tarvitsee näin paljon enemmän peltoalaa ja lantaa ei voi ylettömästi ajaa luomupellollekaan. Toinen asia on tietenkin, jos ei kuulu ympäristötukiohjelmaan tai ei noudata sääntöjä. Tämän palstan kirjoitusten mukaan Nousiaisten sikaisännän lannan käyttö viittaa siihen, ettei hän kuulu tukijäjestelmään ja kirjoittajien mukaan myöskään sääntöjä ei ole kaikin ajoin noudatettu. Tiedä häntä? Luomussa tarkastuksia tehdään erittäin usein ja tuotanto on hyvin valvottua, mutta Nousiaisten sikatila ei tietenkään kuulu luomuun.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.05.2012 05:14



Vieras

#407 Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

25.05.2012 15:35

#401: Luomu kakka tuoksuu hyvälle!!! - Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!! 

kyl ne nousten siat syövät keinolannotteella kasvatettua viljaa, se on varmaa. ja soijaa jonka tieltä on sademetsää raivattu niin maan perusteellisesti... mitä luomu kakkaa se sitten on, älkää nyt täällä mainostako sitä minään luomuna. luomukakalle ei tarvii mitään yva menettelyä.... 

Seija

#408 Palautetta on tullut alueuutisten jutusta

25.05.2012 20:20

Olen saanut runsaasti palautetta alueuutisten maanantai-illan jutusta. Maskulaiset ovat pettyneitä uutisointiin, jossa annettiin ymmärtää, että sikalan vastustus perustuu mielikuviin ja oman edun tavoitteluun. Palautteen mukaan toimittaja ei ollut tutustunut YVA selvitykseen ja ELY-keskuksen palautteeseen sikalanomistajalle eikä myöskään adressisivuston kommenttipalstaan. Toimittaja ei myöskään uutisessaan antanut tilaa kertoa, mitä perusteita sikalan vastustukselle on. Kerroin kaikki faktat, mutta kaikki oli leikattu pois. Adressissa on lähes 1600 allekirjoittajaa. Heidän puolestaan olen pettynyt, ettei uutisointi tällä kertaa onnistunut. Mielestäni onnistuin hyvin tuomaan esiin sikalalaajennukseen liittyvät ongelmat ja riskit, toimittaja ei onnistunut kokoamaan juttua tasapuolisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Luomukakkaa lisää tuoksusta piittaamatta!

#409 Re: Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

26.05.2012 21:45

#407: - Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

Ei ole ei, mutta pitää olla!

Luomukakkaa tulee vain luomuruokitusta eliöstä!

Kommentoin vain hajun puolesta sillon kun haju on luomua ja sitä luomuhajua tarvitaan paljon lisää vaikka se ymmärtämättömiä harmittaakin.

Hajuaisti tallella

#410 Re: Re: Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!!

28.05.2012 09:36

#409: Luomukakkaa lisää tuoksusta piittaamatta! - Re: Re: Re: Re: Huomio! Luomuhajua lisää!!!!!! 

 Samaa mieltä. Luomukakkaa lisää hajuista piittaamatta. Sian luomukakkaa tulee pieniltä tiloilta. Luomussa sian on luomurehujen lisäksi saatava toteuttaa luontaisia vaistojaan, esim. tonkimista ja pesän tekoa. Sioilla on myös ulkoilumahdollisuus. Rehut ovat kotimaista alkuperää. Hyvin kannatettavaa sikojen ja ihmisten kannalta. Sikaloissa luomu ei ole saanut vielä suurta kannatusta. Toinen asia on kokonaan, miten pitkälle maapallon kasvava väestö voidaan ruokkia luomulla. Jossakin sanottiin, että päästään pitkälle, jos ruuan haaskaaminen voitaisiin lopettaa, ja tietenkin ylensyönti.

Haisuli

#411 LUOMU ASIAA

28.05.2012 15:53

A Alituvan sikala ei ole luomu, eikä mikään sikala, vaan emakoiden tehdas (tunteeton) laitos.
Miettikää jos teillä on 1250emakkoa +400siitossikaa eli 1650 sikaa, jos käytät minuutin sikaa kohti
vuorokaudessa on se 4 työntekijää jos 2 minuuttia 8 ihmistä jn:edelleen .Tietämykseni mukaan ei
Alituvan sikalassa aikaa haaskata korvan taakse krapsuttamiseen jos emakolla on joku vaiva
kuulu se 4% Honkajoen raato keräilyyn näiden 66 lopetettavan sian joukkoon.
Tämän kokoista sikalaa pitää vastustaa eettisten ja eläinsuojelullisin perustein
Tässä ei ole yhtään mitään puolustettavaa. Eräs tämän sikalan toiminta tapa tulee näkyviin kun katsot
Sanoma lehti SATAKUNNAN KANSASSA 08.04.2011 sikojen tuonti Tanskasta. Näet samalla emakkojen karsinat
KATSO KELTAINEN TOTUUS KYMMENEN SYYTÄ VASTUSTAA SIKATEHDASTA


Vieras

#412 Re: LUOMU ASIAA

28.05.2012 15:55


Vieras

#413 Re: LUOMU ASIAA

28.05.2012 17:50

#411: Haisuli - LUOMU ASIAA 

 Hyvä Haisuli, että vielä tähdensit, että NOUSIAISTEN SIKALA EI OLE LUOMUA, ei lähelläään sitä vaan tosi kaukana siitä.  Eikä näin ollen "kakkakaan" ole lähelläkään luomua. Luomusikalat on pieniä, usein alle 50 emakon sikaloita. Ja luomusikaloita on Suomessa tosi vähän. Tämä tehdasmainen tuotanto sen sijaan näyttää lisääntyvän vauhdilla. Animaliassa nämä tehdasyksiköt ovat yksi keskeisimpiä vastustuksen kohteita. Ja peruste on nimenomaan eettinen ja eläinsuojelullinen.

maidontuottaja

#414

28.05.2012 19:08

nykyisillä tuottajahinnoilla nuo teidän kovasti ylistämät pienet ja kivasti eettiset LUOMU sikalat ei montaa vuotta jatka toimintaansa ja mitenkäs sen luomulihan todellinen luomuus sitten punnitaan kun ruokinnassa saadaaan käyttää 50% tavanomaisella tavalla tuotettua viljaa


Vieras

#415 Re:

28.05.2012 20:37

#414: maidontuottaja -  

 Kylläpä "maidontuottajalla" on tarkat tiedot luomulihan hinnoista. Luin lehdestä, että maitopuolella meijerin luomulisä on 15 senttiä ja käytetään ainoastaan luomutuotettuja rehuja. Mites nämä säännöt olisi muka erilaisia sikapuolella? Sikaluomua on niin tosi vähän, ei vissiin ole kysyntää. Nousiaisten suursikalasuunnitelma takaa kysynnän tulevina vuosina tällä alueella. Ja luulenpa että kuluttajat heräävät muuallakin... Teurastamot ei suosi luomua, eivätkä maksa siitä. Tästähän tämä johtuu.  Rekat sullotaan täyteen tehdastuotettua elävää sikaa kahteen kerrokseen ja viedään seinäjoen suurteurastamoon. Ei sinne luomupossu joukkoon mahdu. Paljon rahaa pitää tehdä halvalla ja mahdollisimman vähällä työllä, jotta pörssiherrat on tyytyväisiä.

maidontuottaja

#416

29.05.2012 08:25

samat säännöt pätee niin maidontuotannossa kuin lihantuotannossakin. tällä hetkellä 50% luomuviljaa/rehua ja loppu 50% tavallisesti tuotettua. ehkä joskus lähivuosina säännöt kiristyy niin että tavallisesti tuotetun rehun osuus pienenee 30% mutta näin tällä hetkellä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.05.2012 10:18



Vieras

#418 Luomueläimillä luomurehut

29.05.2012 18:16

Kävin Eviran sivuilla ja maidontuotannossa kaikki rehut ovat olleet luomua 2008 lähtien. Sika- ja siipikarjatuotannossa on ollut siirtymävaihe, jossa 5 % rehuista on saanut olla tavanomaisesti tuotetteua 31.12.2011 asti. Tämän jälkeen kaikki rehut ovat luomua myös sikapuolella. Nyt on sitten samat säännöt kaikilla kotieläimillä. Nimimerkillä "Maidontuottajalla" on hieman vanhentunutta tietoa.

Haisuli

#419 Tehdas Sikala Nousiaisiin

01.06.2012 20:10

Eilen radiossa haastateltiin Suomen luonnonsuojelu liiton puheenjohtajaa radiossa, haastattelun
eräs aihe oli ympäristölupa kaivoksille ynnä muille ympäristö luvan tarvitseville toiminnolle
haastateltava totesi että luvan saavat kaikki, jos pystyvät lupa ehdot täyttämään.
Nyt tämä Alitupa on aloittanut hymy kamppanian, lietettä ei ajeta sunnuntaisin ja lietekaivot
katetaan, ynnä muuta hyvää ja kaunista luvataan sitten kun lupa on plakkarissa ei kukaan valvo eikä
välitä, mitä sikalassa tapahtuu. Nykyistä sikalaa ja sen laajennusta tulee vastustaa
viimeiseen asti ja tuoda kaikki sen ympäristölle aiheuttamat haitat ja vaaratilanteet esille
ettei meille käy kuin Talvivaaran ihmisille, Ei yksi Aki voi saastuttaa 2000 ihmisen elämää
Meille asukkaille ei ole kerrottu edes yrityksen nimeä kuka rahoittaa tätä älytöntä hanketta
Jotkut kaukana asuvat koittavat sekoittaa sikalan vastustajien rivejä kertomaalla luomusta, maidosta, biosta, halpaa, lihaa, kissoista, henkilökohtaisia tölväsyjä, ynnä muuta että keskustelu saataisiin
pois Hirvijoen rannan Sikatehtaasta, Kaikki haitat on tuotava esille jatkuvasti niitä ei saa unohtaa
vaikka tänä keväänä tuulet ovat vieneet P.... Nousiaisiin enimäkseen

kyl ihmetellä täytyy

#420 Re: Tehdas Sikala Nousiaisiin

01.06.2012 21:36

#419: Haisuli - Tehdas Sikala Nousiaisiin 

 Kyllä sikala tulee, ainakin jos ei ole tiukkaa vastustusta. Mä olen odottanut, milloin noustelaiset heräävät. Yhtään kirjoitusta ei Nousiaisista ole tullut lehtiin, maskulaiset ja lemulaiset kirjoittava, Nousten porukka on kuin kusi sukassa. Mitä ihmettä Nousteessa tapahtuu? Vieläkö siellä eletään pimeetä keskiaikaa? Eiko Nummella ole haissut tänä keväänä? HEI HALOO, ONKS KETTÄÄN KOTONA?


Vieras

#421 Re: Re: Tehdas Sikala Nousiaisiin

04.06.2012 22:42

#420: kyl ihmetellä täytyy - Re: Tehdas Sikala Nousiaisiin

Niinpä, ja yhtä hiljaisia ovat Nousiaisten valtuutetut ... Toivottavasti noustelaisten kunnallisvaaliehdokkaiden mielipiteet tästä hankkeesta kuiteski selviävät ennen äänestyspäivää! Kuntalaisten on pidettävä tämä kysymys esillä vaalikeskusteluissa, kyllä tässä on niin laaja-alaisesti vaikuttavasta asiasta kyse - eikä tämä ole pelkästään tämän vaalikauden taikka tämän sukupolven asia, vaan pitkälle tulevaisuuteen ja tulevien sukupolvien elämänlaatua koskettava projekti. Eikä mielipiteiden esilletuomiseen riitä tämä nettikeskustelu, ehdokkaitten ja tulevien valtuutettujen kannat on saatava julkisuuteen laajemminkin, kaikki kuntalaiset eivät tätä palstaa lue.

kyl ihmetellä täytyy

#422 Re: Re: Re: Tehdas Sikala Nousiaisiin

05.06.2012 11:28

#421: - Re: Re: Tehdas Sikala Nousiaisiin 

 Ja vaikka lukisikin, täällä kunnanvaltuustoehdokkaiden mielipiteet eivät selviä. Täällä on yhden noustelaisen valtuutetun  ja muistaakseni viiden maskulaisen valtuutetun allekirjoitus. Mitä mieltä muut ovat? Ihmettelen, miksi valtuutetut ja muut päättäjät eivät kerro mielipidettään asiaan. Mitä ihmeen salaseuraa päättäjät pitävät? Kyllä tallaiseen näin keskeisesti kuntalaisten asumisviihtyvyyteen ja luonnon tasapainoon vaikuttavasta asiasta päättäjillä TÄYTYY OLLA MIELIPIDE. Ja se on kerrottava myös kuntalaisille. Vai puhuuko taas raha? Onko ilmassa korruptiota?

Nousteen puolesta.

#424 Re: Jiiiihaaaaaa!

08.06.2012 12:20

#423: Silvio - Jiiiihaaaaaa!

Oiva idea, ilmakuivattua Nousteen kinkkua. Vaaditaan vielä luomuna niin hyvä tulee.

Nousteenkinkku maailmankartalle!! Jäävät Berlusconit nuolemaan näppejään. :)
Ilmakuivaamo Nousiaisiin myös ja markkinointi kuntoon niin kunnan verotulot ovat turvatut.

Kunnan asukas

#425 Kunnallinen neuvoa-antava kansanäänestys?

11.06.2012 14:09

Kunnallinen neuvoa-antava kansanäänestys

Kunnallisesta neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä säädetään kuntalain (365/1995) 30-31 §:ssä. Kansanäänestyksen toimeenpanosta päättää valtuusto. Aloitteen kansanäänestyksen järjestämisestä voi tehdä vähintään 5 % äänioikeutetuista kunnan asukkaista. Kunnallinen kansanäänestys voidaan järjestää minä ajankohtana tahansa, ei kuitenkaan kunnallisvaalien eikä valtiollisten vaalien eikä valtiollisen kansanäänestyksen yhteydessä. Kunnallisissa kansanäänestyksessä noudatettavasta menettelystä säädetään lailla 656/1990.
Viisi prosenttia Nousiaisten 3603:sta äänioikeutetusta tarkoittaa noin 180 kunnan asukasta. Seija ja Jarmo; nyt kansanäänestysvankkurit liikkeelle.