Yleinen asevelvollisuus vapaaehtoiseksi myös miehille

Risto Pasanen
Vieras

#26 Hyvä asia

16.07.2010 17:10

Näin se kuuluisi olla!

Vieras

#27 Re: ihan sama

21.08.2010 10:35

#2: pasi alakangas -

Onko niitä 1000 vai 10 000 yks ydinkärki ja se on siinä ja kun ei ole edes varaa kenkiin ni mitä helvettii sillä enään tekee

Vieras

#28 Re: Inttiin, mars!

21.08.2010 16:38

#13: Jouko Nyman - Inttiin, mars!

Mikään naurettava sotilasvala ei sua pelasta, kun on aika jättää tämä maailma :D

Vieras
Vieras

#29 Re: Possu

21.08.2010 16:41

#25: Sauli niinistö - Possu

Ja sä oot aivopesty mulkvisti, jota voidaan viedä kuin pässiä narussa!! Se on sit kivaa, jos liitytään Natoon ja sieltä pyydetään itsemurhamatkalle.. pakollinen intti on muinaisjäänne, onneksi yhä enemmän tulee järkeviä ihmisiä vastaan jotka osaavat käyttää älliään, eivätkä ole joitan tunteettomia tappokoneita, siellähän yritetään tehdä ihmisistä tuollaisia..

 

Suomen armeija olisi parempi jos se EI olisi pakollinen ja ne tyhmät voivat mennä tappamaan itsensä koska nykyainen sota ei ole kuin silloin talvisodan aikaan..


Vieras

#30 Pelkureita koko kansa

01.09.2010 15:58

Minun on nyt ihan pakko selventää homaa - onko nyt siis todella niin, että ihminen on menettänyt väkivaltaviettinsä kokonaan? Ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että ihminen on peto, tai kuten roomalaiset asian sanoivat, ihminen on susi toiselle ihmiselle. En tosiaankaan voi ymmärtää, että ette ole valmiita suojelemaan teille rakkaita asioita. Tai sitten olette vain PELKUREITA! Pelkuruutta en voi käsittää alkuunkaan, luuletteko tosiaan olevanne tärkeitä? Te hyvät ihmiset olette osa valtiota, ja jos te ette näe valtion etua omana etunanne, niin te olette mielestäni valtion vihollisia. Toisaalta tälläinen lässytys kaikesta rauhasta ja muusta on mennyt niin pitkälle, että tavallaan en syytä teitä. Vaan itseasiassa TE olette niitä, jotka on aivopesty.

Haluankin vain sanoa, että älkää kuvitelko elämänne olevan yhtään tärkeämpää kuin tyhjää.

pete
Vieras

#31

07.09.2010 15:58

Säälin kyllä "vierasta" yllä. Sinulla ei ole rationaalisia argumentteja, pelkästään älyttömän naiiveja ennakkoluuloja ja 10v pojan mentaliteetti. "Ihminen menettänyt väkivaltaviettinsä"? Voi herranjumala, et voi olla tosissasi. Mihin neandertalinihminen-äärikonservatiivi-junttihybridiin tulikaan törmättyä...

 

Paras oli kyllä kun kutsuit pakollisen asevelvollisuuden vastustajia "valtion vihollisiksi". Kasva jo vittu aikuiseksi. Pointti oli, että emme nää yleistä asevelvollisuutta "valtion etuna" vaan päinvastoin äärettömänä rahantuhlauksena joka nojaa pelkästään kaltaisesi idioottien vanhentuneisiin ajattelutapoihin ja sokeisiin arvomaailmoihin.

Reservin alikersantti
Vieras

#32

11.09.2010 22:04

Mitä vittua te oikeen aattelette jos tämä ehdotus menee läpi niin armeijan käy enää murto-osa siitä jonka sen käy nyt eikä niillä joukkoilla puolusteta kuin pieni osa pääkaupunki seutua.

Taavi Ankka
Vieras

#33 En ymmärrä

29.09.2010 10:06

Onko tuo adressi siis asevelvollisuutta vastaan vai varusmiespalvelusta vastaan? Vai molempia? Täällä olevien kommentien perusteella varusmiespalvelusta vastaan.
Vieras
Vieras

#34 Re: Possu

11.10.2010 00:41

#25: Sauli niinistö - Possu

Ei hyvänen aika kuinka lapsellista tekstiä.. taitaa olla kirjotettu joltain jolla on noussu kusi päähän

Vieras
Vieras

#35 Re: Pelkureita koko kansa

11.10.2010 00:44

#30: - Pelkureita koko kansa

ei sitä maata taikka rakkaita asioita suojella menemällä armeijaan, vaan sodan sattuessa otat aseen mukaan ja lähet siihen sotaan, niin tätä maata suojellaan

voiprkl
Vieras

#36 RE: kaikki

23.12.2010 01:48

Ei tätä pakollista asepalvelusta tarvita maan suojelemiseen. Miten intistä käsin suojellaan maata? Annetaan bruttokansantuotteen laskea per nuppi ja ollaan siellä vasten tahtoa. Itse olen lykännyt opiskelun vuoksi, ja olen jopa ajatellut jos vaikka pystyisin livahtamaan koko palveluksesta ongelmien takia jotka tulevat monesti murtuneen käden takia.

Eri asia on se inttiin meno kun se, että puolustaa omaa maata sodan tullessa. Jos Suomeen hyökkäisi toinen armeija, kyllä puolustaisin omaa maatani, mutta nykyisessä sodan tyylissä jossa tapetaan tuhansia yhdellä iskulla, ei armeija maassa tekisi mitään.

Ei asepalveluksessa ole mielestäni mitään tekemistä maan suojelun kanssa. Iso osa asepalvelukseen lähtevistä eivät sinne halua, koska se ottaa opiskelusta tai työstä puoli vuotta tai vuoden pois. Samoista syistä olen päättäny käydä sivarin intin sijasta, ainakin voin opiskella avoimessa yliopistossa samaa aikaa, ja tehdä jotain hyödyllistä elämälläni.

En edes tällä hetkellä ole varma jos hyväksyisin itseltäni maan puolustamisen, koska en ole sosialismin kannalla, töitä tekeviltä otetaan rahat ja työttömät keräävät. Olen opiskelemassa Ranskassa, ja Suomen kansalaisena minulle ei myönnetty opintotukea, että saisi Kela ja valtio haistaa _____.

Vieras

#37

23.12.2010 04:47

pullamössö valittaa. jos ois tuommoisia ollut sota-aikana niin nyt oltaisiin osa Venäjää.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.01.2011 22:16


Irja Häkkinen
Vieras

#39 Oma kirjoitukseni Iltalehdestä

12.03.2011 16:15

Ammattimaiset pelastustoimijat armeijan tilalle!

Väkisin höykytettäväksi raahattuja pikkupoikia Suomen puolustus ei tarvitse.
Kriisitilanteisiin koulutetut vapaaehtoiset, ehdottoman ammattitaitoiset pelastustoimijat vastaisivat tätä päivää.
Heistä olisi muodostettava tehtäviin palkattu ryhmä yhteiskunnassa tapahtuvia onnettomuuksia, kriisejä hoitamaan ja hätäapua antamaan. Suomen rajojen sisäpuolella.
Ulkopuoliseen uhkaan ei tämä puolustuslaitos ikiaikaisine torrakoineen koskaan pystyisi millään tavalla vastaamaan.
Suomen armeija on auttamattoman vanhanaikainen, kapitulantteineen, kieroon kasvaneine öykkäröijineen se on ihan liitukaudelta. ÖYHH!!

Koti, uskonto ja isänmaa on nyt huomattavisti laajempi käsite, kuin joskus 50 vuotta sitten!
Koti on yhä harvemmalla maapallon asukkaalla, uskontoja on lukematon määrä ja kaikki ne ovat yhtä turhia ja paikkansa pitämättömiä.
"Isänmaata" (MIKÄ SE ON?) ei ole kellään muualla kuin joillakin harhaisissa mielikuvissaan.

Universumi on kotimme ja maapallo on pläntti, jossa jokainen eliö ja olio yrittää toteuttaa olemassa oloaan. Mitä nyt sotien kammotuksilta ja luonnonkatastrofeilta pystyy!!

Olemassa olo maapallolla onnistuisi paremmin, jos armeijaa, siis toisten tappamiseen erikoistunutta, sadistien ja toisten alistajien keksimää laitosta ei olisi koskaan missään keksitty.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.03.2011 02:56



Vieras

#41

22.06.2011 15:36

Siirrytään NATOON ja palkka-armeijaan. Samalla myös suuri osa ikäluokan miehistä pääsee vuoden aikaisemmin opiskelemaan ja sitä kautta työelämään ja näin maksamaan veroja. Tällöin palkka-armeija ei tule kalliimmaksi kuin yleinen asevelvollisuus.
en kerro

#42 Re:

23.06.2011 09:37

#1: Simo H -  

 moikka......aattelin naisena laittaa viestiäääätuli vaa mieleen että miksei naisille ole mitään koulutusta jos tulee jotain joskus edes lotta koulutus....tai joku .....

herra huu

#43 asevelvollisuus pois!

10.07.2011 14:06

Allekirjoitin ehdottomasti. Jos kuvitellaan pakollisen asevelvollisuuden hyviä puolia, saadaan seuraavat kohdat:

- Moraali (yleisen lainkuuliaisuuden ja isänmaallisuuden lisääminen)
- Erä- ja muut kansalaistaidot (ryhmässä toimiminen ja luonnossa tarvittavat erätaidot)
- Sosiaalinen pääoma (yhteinen tahto puolustaa omaa isänmaataan)
- Johtajakoulutus (mahdollisuus arvostettuun ja monipuoliseen johtajakoulutukseen)

Keksin yhteensä neljä kohtaa. Noista yksikään ei ole sellainen, jota ei oppisi jossain muualla. Ensinnäkin moraali. Uskallan väittää, että noin 99% suomalaisista on isänmaallinen. Lainkuuliaisuutta ei paranneta armeijalla! Ryhmässä toimimisen ja luonnossa tarvittavat erätaidot opitaan koulussa! Yhteinen tahto puolustaa omaa isänmaataan. Kuinka todennäköistä on se, että meidän elinaikanamme Suomeen hyökättäisiin? Mistä tämä johtuisi? Annan tälle todennäköisyysprosentin 0,000000001%. Johtajakoulutus. Tutkimusten mukaan armeijan käyminen ei lisää johtajakoulutusta yhtään - päinvastoin!

Entä asevelvollisuuden poistamisen hyviä puolia?

- Asevelvollisuus on orjuutta!!!
- Asevelvollisuus on moraalitonta!!!
- Asevelvollisuus on demokratiaa!!!
- Asevelvollisuus on todella kallista! Jokaisessa maassa, jossa asevelvollisuus on poistettu, kansantalous on noussut vuosikymmenessä keskimäärin 4%!
- Asevelvollisuus on tehotonta!!!
- Asevelvollisuus ei ole tasa-arvoa!!!
- Asevelvollisuus vähentää korkeakoulutusta!!!
- Maailman johtavan maan USA:n asevelvollisuus lakkautettiin!!!
- Asevelvollisuudesta tulee jatkuvasti vastustavia kannanottoja!!!

ASEVELVOLLISUUDEN POISTAMINEN OLISI AINOASTAAN HYVÄ ASIA KOKO SUOMEA AJATELLEN! VAIKKA SE OLISI VAPAAEHTOISTA, SEN HALUAISI SILTI KÄYDÄ TUHANNET JA TUHANNET SUOMALAISET! KOETTAKAA NYT JO YMMÄRTÄÄ!

Vieras

#44 Realisti

14.07.2011 13:03

Ei ihme, että Venäjämörköä pelätään vieläkin, kun joka itsenäisyyspäivä tulee Tuntematon sotilas telkkarista. Ei nykyään enää käydä valloitussotia ajat on muuttuneet. Ja vaikka se Venäjä tulisikin, niin ei sitä Suomen armeija pysäyttäisi, ajat on siinäkin muuttuneet.
Suomalainen sisu on vain taikauskoisten myytti. Sellaista ei ole koskaan ollut.
Apurattaat

#45 Heh!

15.09.2011 21:59

Jos pyyhkii pois vaikka itse maanpuolustuksen koko armeijasta pois, niin siltikään parempaa koulua ei ole tullut vastaan kuin armeija kun opetellaan tekemään yhteistyötä ja kestämään paineita, mitä elämässä/työelämässä tulee varmasti tarvimaan pärjätäkseen. Just ne asiat, mitä tällä pullamössö nuorisolta oikeesti vaadittais heitetään romukoppaan! Ei sitä armeijaa tarvi lopettaa väkisin, sillä se loppuu joka tapauksessa sitten kun tämä pullamössö nuorison vuoro ois tienata euroja yhteiskunnalle. Aika hiljasta taitaa olla sitten armeijan rahottaminen ja mun eläkekki niiden pitäs maksaa. Veikkaan, että ne menee ennemmin skeittaan tai juomaan batteryä.

Vieras

#46

05.09.2013 06:35

Pakollinen armeija vain miehille, on tasa-arvoa vastaan !
Alas yleinen asevelvollisuus!!!

#47 Re:

05.09.2013 08:19

#2: pasi alakangas -

Kaikkialla muualla vähennetään sotilasmenoja ja armeijan vahvuuksia. Kaksi maata joissa on kohta enää yleinen asevelvollisuus ja ne ova Suomi ja Venäjä. Suomella olisi paljon tähdellisimpiäkin menokohteita kuin pitää yllä yleistä asevelvollisuutta. Meitä ei uhkaa kukaan mistään suunnasta. Mistä tämmöinen sotahulluus? Parempi pitää yllä hyvä suhteita joka puolelle kaikin tavoin kuin kasvattaa sotilasmenoja ja pitää yllä raskasta turhaa armeijaa. Jos halutaan pitää yllä jonkinmoista armeijaa olkoon se vapaaehtoista.


Anonyymi

#48 ?

01.03.2014 02:34

Onko täällä adressia jossa ehdotetaan että asevelvollisuus pakolliseksi myös naisille? Kumpikin käy yhtä hyvin.


Vieras

#49

04.04.2015 10:09

Vapaa maa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.10.2016 15:04