Tampereen konservatorion ja TAMK musiikin yhteistyön puolesta


Vieras

#26 Re: Re: Re: Re: Faktoja...

23.05.2012 00:31

#25: - Re: Re: Re: Faktoja...

Kas. Pressakin on allekirjoittanut...

Ööööö...

#27 Faktoja...

23.05.2012 00:55

#26: - Re: Re: Re: Re: Faktoja...

Uhhhh!

Nukkumaan. Herään aamulla, ja kaikki olikin vain pahaa unta :/


Vieras

#28 Re: Re: Re: ALLEKIRJOITA ADRESSI

23.05.2012 13:37

#20: nimetön - Re: Re: ALLEKIRJOITA ADRESSI

Nyt näyttää kyllä siltä, että tänne voi keksiä ihan minkä tahansa nimen ja sähköpostin ja se jääpi listaan, eikä poistu mihinkään, eikä kukaan pyydä vahvistusta mistään. Minkä arvoinen tällainen adressi mahtaa olla yhtään missään käytössä?

Maritta

#29 Re: Re: Re: Re: ALLEKIRJOITA ADRESSI

23.05.2012 17:32

#28: - Re: Re: Re: ALLEKIRJOITA ADRESSI

Ei se jää listaan, että kyllä tämä adressi on minkään arvoinen. Hölmöily ja pilanteko on mälsää, sen voisitte kyllä jättää tekemättä.

Toinenkin mielipide

#30 Kuka olisi siis sopiva uusi johtaja Musiikkiakatemialle?

24.05.2012 19:38

Noista aiemmista kommenteista voi ainakin vastakkaisen mielipiteensä esittäneistä tehdä sen yleisen havainnon, että ollaan tyytymättömiä Ilarin johtajataitoihin. Voitaisiin siis miettiä, kuka olisi hyvä henkilö hänen tilalleen, jos taloudellista päätäntävaltaa ei tarjota ja kaivataan johtoon tasapuolisesti kaikenlaiseen musiikin tekemiseen suhtautuva johtaja? Päätäntävaltaa (taloudellista ja taiteellis-pedagogista) kannattanee joka tapauksessa hajauttaa, muuten ainoastaan yhden henkilön mielipiteet heijastuvat kaikkiin päätöksiin, kuten on tuntunut tähän asti tapahtuvan. Jos tämä ei ole ainoastaan henkilökysymys, joka se ei siis ainakaan saisi olla, tehkää vapaasti ehdotuksia edes keskustelun herättämiseksi. Talon omasta porukasta esim. Hannu Pohjannoro, Kari Turunen, Timo Salo, Mirja Kopra tai Matti Ruippo.

Tällaisenaan en ainakaan itse tätä adressia allekirjoita, haluan myös vaihtoehtoja.

Klasaria ei ränttätänttää

#31 Tuli vaan mieleen

25.05.2012 19:51

Fakta on, että Ilarilla on heinäkuun loppuun saakka yhdistetyn johtajan työsopimus, jossa osa työnkuvasta muodostuu konservatorion rehtorin työstä ja osa TAMK Musiikin johtajan työstä. Että asiat eivät ajautuisi samaan onnettomaan pisteeseen kuin muualla Suomessa, näin tulisi olla jatkossakin, oli johtajan nimi mikä tahansa.
Työsopimus on tiettävästi aikoinaan solmittu PIRAMK Oy:n kanssa, joka edelleen on Tampereen ammattikorkeakoulun ylläpitäjä ja omistaja.
Kannattaisi selvittää faktat ennenkuin esittää omia asenteitaan faktoina.
Anu

#32

25.05.2012 23:00

Tätä kommenttisotaa käydessänne ottakaa huomioon ettei kenenkään ole pakko allekirjoittaa adressia, jos ei itse halua. Adressin tarkoitus on kuitenkin ajaa meidän musiikinopiskelijoiden ja kyseisten oppilaitosten opettajien yhteistä etua ilmaisemalla mielipide, ei hyppiä kenenkään varpaille tai loukata.
Adressi on vapaaehtoista kannanottoa ja mielipiteen julkituomista. Faktojen selventäminen tässä yhteydessä lienee toki asiallista, muiden kommenteissa ilmenneiden asioiden oikeaa paikkaa voinee kukin itse miettiä.
Ei tasapäistämiselle

#33 Tasapuolisuudella hukataan profiili

27.05.2012 19:59

Tampereen konservatorio ja TAMK Musiikki ovat profiloituneet ns. klassisen musiikin koulutukseen. Pop/jazz -koulutukseen on olemassa ihan omat oppilaitoksensa, joihin sitä kaipaavien on pikimmiten syytä hakeutua. Edellä mainitulla "tasapuolisuudella" hukattaisiin toiminnasta ydin, joka todistettavasti (esim. Linkola, Bernstein)on ollut laajasti klassisen musiikin genren ymmärtävä.
Anna kaikkien kukkien kukkia

#34 Re: Tasapuolisuudella hukataan profiili

28.05.2012 19:11

#33: Ei tasapäistämiselle - Tasapuolisuudella hukataan profiili

Höpöhöpö, eipäs nyt ajeta ketään hyvistä opiskelijoistamme pois talosta, meillä on edelleenkin suuntautumisvaihtoehdoissa mm. teatterimusiikki ja musiikkiteknologia, jotka eivät todellakaan edusta pelkkää ns. klassista musiikkia. Nämä suuntautumisvaihtoehdot on aikanaan hyväksynyt myös TAMK Musiikin koulutusjohtaja, joten turha on enää porua pitää asiasta. Eiköhän olisi parasta jättää tuollainen typerä musiikkigenrejen arvottaminen pois ja yrittää ymmärtää musiikkia monipuolisemmin puolin ja toisin tyylilajeista riippumatta. Profiloituneita ei todellakaan ole kuin osa porukasta tuohon pelkkään klasariin, on hyvä että sitä on, mutta se ei ole ainoa musiikin laji, joka tulee työllistämään talon opiskelijoita. Yhtä hyvin voitaisiin väittää, ettei pelkkä klassinen koulutus kannata, työpaikkoja ei ole kuin muutamille ja tarjonta niihin on runsasta. Monipuolinen osaaminen (esim. pianisteille lisää vapaata säestystä!) mahdollistaa erilaisten työtehtävien vastaanottamisen ja niissä pärjäämisen. Po/jazz -musiikki on luonnollinen lisä musiikkitarjontaan, ei ole syytä rampauttaa talon toimintaa rajoittumalla vain yhteen musiikin osa-alueeseen. Yhteistyön puolesta minäkin, yksipuolistamalla pilataan profiili ja tehdään porukasta tasapäistä...

Dietrich Bonhoeffer

#35

29.05.2012 11:37

#27: Ööööö... - Faktoja...

"Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan
olemme kaikki hiljaa kätketyt.
Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan,
yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.

Jos ahdistuksen tie on edessämme,
myös silloin Kristus meitä kuljettaa.
Annamme Isän käsiin elämämme.
Hän itse meille rauhan valmistaa.

Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa,
tyyneksi, lämpimäksi liekki luo.
Valaiset pimeän, voit pelot poistaa.
Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo!

Kun pahan valta kasvaa ympärillä,
vahvista ääni toisen maailman,
niin että uuden virren sävelillä
kuulemme kansasi jo laulavan.

Hyvyyden voiman uskollinen suoja
piirittää meitä, kuinka käyneekin.
Illasta aamuun kanssamme on Luoja.
Häneltä saamme huomispäivänkin."

Kirjeestä perheelle 1944

Buchenwaldista Flossenbürgin keskitysleiriin siirrettynä  muutama kuukausi ennen…

Suomalainen virsikirja 600

gsdfgmkfksm

#36 Re: produktiot

11.01.2014 17:00

#14: KEISARIN UUDET AATTEET - produktiot

"Olemme olleet eräänä päivänä tilanteessa, jossa viimeiseen suureen produktioon on kissojen ja koirien kanssa etsitty laulajia, kun ei talosta löytynyt tarpeeksi halukkaita tai semmoisia, jotka olisivat voineet uhrata niinkin paljon aikaansa, kuin harjoitukset vaativat. Samassa tilanteessa kerrottiin, että TAMKin johdolle joudutaan jatkuvasti selittelemään valmistuvien opiskelijoiden suunnattoman suuria ns. "vapaasti valittavien opintojen" (lue: osallistuminen produktioihin) pistemääriä. Että siis "kun opiskelijat HALUAVAT olla mukana produktioissa, niin pisteitä väistämättä kertyy..." Kuis on?"

En ole aikoihin ollut Tampereen konsan kanssa tekemisissä, mutta aikoinaan opiskelin itsekin siellä. Ammattikorkeakoulun laulajat ainakin valittelivat silloin sitä, että produktiot valitaan katsomatta lainkaan sitä, millaisia laulajia talossa on. Eli jos ammattikorkeakoulun laulun opiskelijoista 80 % oli naisia, niin saatettiin teettää produktioita, joissa varsinaisia naisrooleja oli ehkä pari. Niistäkin vähemmistö saattoi päätyä talon omille opiskelijoille. Ei sitä laulun opiskelijat kovin montaa kertaa edes halua hakea talon sisäisiin produktioihin rooleihin, laskeskella mahdollisuuksiaan monen hakijan joukossa, ja kuulla lopulta tuloksena, että OPISKELIJOIDEN produktioon on valittu julkisesti haussa olleisiin rooleihin esittäjiksi taas pääasiassa sellaisia, jotka eivät ole edes talossa opiskelijana.

Laulun opiskelijat haluaisivat solistisia rooleja, eivät nimettömän kuorolaisen osaa, jota ei kehtaa kirjata edes CV:hen. Suurin osa ammattikorkeakoulun laulun opiskelijoista ei pääse koko opiskeluaikanaan KERTAAKAAN harjoittelemaan eikä esiintymään orkesterin solistina. Nimenomaan opiskeluaikanahan solistisessa roolissa olemista pitäisi päästä kokeilemaan ja harjoittelemaan, jos myöhemmin haluaisi alalla työssä olla. Kuorolaisia varmasti saakin etsiä kissojen ja koirien kanssa, varsinkin sellaisissa produktioissa, joissa kuorolla ei ole juuri mitään laulettavaa, joissa ei tarjota minkäänlaista yksilöohjausta, ja joissa produktio vie silti satoja tunteja, mikä on pääasiallisesti odotusaikaa. Jos produktiossa tarjolla olisi vaikkapa jonkinlaista opetusta, ja jos produktio olisi valittu yhtään huomioiden sitä, millaisia laulajia talossa opiskelijoina on, laulajia produktioihin löytyisi helposti.