Mualiman kehnoin tie, Juankoski-Nilsiä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Mualiman kehnoin tie, Juankoski-Nilsiä.

Ilkka Parviainen

#1 Ajotapa

23.08.2012 19:25

On selevä että tie pitää saada kuntoon, mutta siihen asti vois itse kukin huomioida tien kunnon ajotavassaan. Ajonopeus kohilleen, ei oikaista mutkissa,varotaan jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä vähän hitaammin liikkuvia työkoneita. Ja kun ei ole sulkuviivoja ja muita ajoratamerkintöjä, jää ohitus ym. tilanteet jokaisen omaan harkintaan. Itse liikun traktorilla melko usein ja vaaratilanteita syntyy aika usein,annan heti tietä kun on pysäkki tai suoran pätkä. Myös talvella pitäisi ajella omaa kaistaa, sen pystyy tekemään mutkassakin kun ajonopeus on oikea.
Tommi

#2

23.08.2012 19:45

Älkää ainakaan Juankosken kaupunkia pyytäkö korjaamaan tietä. Rahattoman kaupungin tien kunnostukset on jo nähty Muuruvedelle ja Kellolahteen menevällä tiellä. Jokohan ne nyt kestäis ensikesään...
Ilkka Parviainen

#3 Uusi pinta

23.08.2012 21:32

Ja sen verran vielä jos laitetaan pelkkä uusi sileä pinta niin liian monet ulosmittaa saadun parannuksen nostamalla nopeutta, ottamatta huomioon mäkiä,mutkia ja sivuteiden liittymiä.
Keijo

#4 Nimi alle

24.08.2012 09:46

Laittakaa hyvät ihmiset nimenne näkyviin. Nimettömänä on turhaa edes allekirjoittaa!!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.08.2012 07:02


Silja Huotari

#6 Juankoski - Nilsiä -tie

27.08.2012 10:15

Tie on todella huonossa kunnossa ja ihmetellä pitää, ettei siellä ole isompia kolareita sattunut. Täytyy sanoa, että ONNEKSI! Ajaessa keskittyminen menee kuoppien ja notkahduksien väistelyyn - ei hyvä lainkaan! Tehkää asialle jotain ennenkuin pahempaa sattuu!
Sakari Pentikäinen

#7 Tie 569- Heikko kunto näyttö kuntien surkeasta yhteistyöstä

27.08.2012 10:50

Olen ollut aloitteen tekijänä jo vuosia sitten Nilsiän valtuustossa tien välttämättömään peruskorjaukseen. Ja haluan, että aloitteet etenevät myös eduskuntatasolla. Paikallinen pankki on lupaillut korjauksen rahoitusta elinkaari-mallilla
Timo Asikainen

#8 kynnöspelto

27.08.2012 20:44

Juankoski - Nilsiä tien päällyste on erittäin huonossa kunnossa. Tien kuopat ja halkeilut aiheuttavat vaaratilanteita ja voivat vaurioittaa autoa, lisäksi tie on muutenkin vaarallinen koska siinä on niin paljon mutkia. Tie pitäisi saada mitä nopeimmin kuntoon, ettei sattuisi mitään vakavempia henkilötapaturmia.


Vieras

#9

29.08.2012 07:38

Tie kuntoon ennenkuin sattuu jokin isompi vahinko
Mika Niemilä

#10 "Tiestä" Tie

31.08.2012 17:09

Kyseisen "tien" ajokaistoja tulisi leventää puolisen metriä kummallekin puolelle. Näin saisimme hieman lisää pelivaraa mahdollisten jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvaksi, myös traktorit yms. hitaat ajoneuvot ovat nykyään niin leveitä (mammuttirenkailla ja paripyörillä varustettuja ajoneuvoja nähdään ajoittain, joiden perässä olevat vaunut yms. työkoneet vievät yhä enemmän tilaa), sitäpaitsi nykyiset maatilat ovat ainakin kyseisellä alueella kuin tilkkutäkkejä (pellot ovat kilometrien taipaleiden takana, jolloin traktoriliikenne on lisääntynyt). Rekka-autoille montut lisäävät kaatumisen vaaraa auton yläosan heilahdellessa vaarallisesti, tästä erittäin hyvä esimerkki on kohmäen rinteessä Juankoskelta Nilsiään päin tullessa kaista "uppoaa" varmaan puolisen metriä pientareen puolelta, pelkästään henkilöautolla kulkiessani ajoneuvo käy melko syvällä kyseisessä kohdassa tietä. Hyvän ystäväni mielestä myös pahimpiin painumapaikkoihin kaivettava routakiiloja, suoritettava massanvaihto ja tien runkoa vahvistettava yleensäkin. Myös tienvierusojien luiskat tehtävä sellaisiksi että ne ovat hoidettavissa, eli niittokoneella tai murskaimella niitettävissä jolloin liikenteen näkee jo mutkan taakse. Myös mahdolliset hirvet nähdään jo matkan päästä. Tämän jälkeen "tie" on mielestäni jälleen tie.
Hanna H.

#11 Juankoski here we come jos vaan henkikulta pysyy tallessa

03.09.2012 19:22

Hieno homma, että jälleen vaihteeksi kerätään nimiadressia, mutta Nilsiän ikäjakauma huomioiden moni nimi jää tähän vetoomukseen saamatta jälleen kerran tällä kertaan sen vuoksi ku netissä ollaan. Edelliskerralla harva edes tiesi, että kaupungintalolla olisi ollut lista, mutta milläs peräkylän mummot sinne sitten olisi kipattu?

Mutta totuus on, että häpiä on tuo tienpätkä. Kyllä pistettiin kallis alikulkusilta pystyyn eläimille sinne Tahkon risteyksen lähelle, mutta mitäs immeishengillä väliä tuota Juankoskentietä kulkiessa.

Mutkikas on tie, mutkat kyllä jo tuttuja, mutta monttuja ilmestyy joka sateen jäljiltä aina vain uusia. Naurettavia niiden paikkailutkin, koska seuraavan sateen sattuessa on kuoppa taasen näkyvillä. Väistele siinä sitten niitä ja muuta liikennettä. Nopeusrajoitusta saisi kyllä senkin tiimoilta laskea (Vaikka eihän tuo 60-rajoituskaan juuri taida tehota. Tulee seurattua aika liki, kun rajoitus päättyy ja suora alkaa. Hyvä kun uskaltaa tien ylittää kouhmäen kohdalla postia hakiessa! Poliisillekin yritetty antaa hyvää vinkkiä tutkapaikasta, mutta ei oo vielä näkynynnä 10vuoden aikana, joten vähennetään vain niitä määrärahoja siltäkin osin ja annetaan sopeutumiseläkkeitä edustajille)

Ja Rokkarinne (ei kouhmäki) on vaaranpaikka todentotta. Siinä todellakin rekkoja on tienpielusta koristamassa joka talvi. Saatikka se painauma kohta Piippu-Tanen kohdilla, mikä on pahentunut joka kevät. Pelottaa ajatella, kuinka käy jos esim. linja-auto siinä kohden ajautuu pois ajoradalta (jarruta siinä sitten alamäkeen talvellakin jos vastaan tulee auto, vaikka nopeus olisikin hiljainen) ja pientäkin väkeä kulkee koulukyydeissä. Saatikka ne polanteet talviaikaan. Saapi ajaa kielikeskellä suuta kesällä ja talvella tuota Juankoskentietä.

Ja Juankoskentiellä liikkuville traktrokuskeille täytyy antaa kunniamaininta, jotta hyö antavat tietä mutkikkaalla tiellä (toisin kuin esim. Kinahmi-Pajulahti välillä) ja käyvät kiskomassa autoja tienpenkoilta :)

Tartteis nyt vaan saada jotain aikaseks ennenku jollekki sattuu vielä jotain. Siinä on vaarassa jalankulkijat, pyöräilijät ja automosbiileillä ym. kulkupeleillä liikkujat.

Tervetuloa vain turistit Nilsiään! Kyllä meillä viihtyy, jahka pystytte pysymään vain hengissä tuon matkan Juankosken-Nilsiän välissä.

 

p.s. Keijo: Nimi kyllä tulee näkyviin itse adressiin, vaikka se ei tässä nettilistassa luekkaan.

Minna Reijonen

#13 Toimivalle tielle on tarvetta!

08.09.2012 11:48

Juankosken ja Nilsiän välinen tie on todella kehnossa kunnossa. Tien kunnostuksesta olemme jättäneet aloitteen vuonna 2011 usean valtuutetun allekirjoittamana Nilsiän kaupunginhallitukselle. Samankaltainen aloite on jätetty myös Juankoskella.Tiellä liikkuu esimerkiksi paljon raskasta kalustoa ja työmatkaliikennettä, sekä turisteja. Pelkkä pinnallinen meikkaus ei tässä tienkorjausasiassa riitä, vaan on tehtävä perusteellinen korjaus. On todella aihetta tehdä asialle jotain. Adressi on hieno idea ja toivon sille lämpimästi menestystä!
noppa-73

#14

10.09.2012 21:45

Saako tuolla tavalla kiusata ihmisiä..huonolla tiellä:(
15

#15 TALVELLA OMAA KAISTAA ??

11.09.2012 12:42

-
Urpilainen, Katainen,,Täys käännös

#16 Jokainen maa maksakoon omat velkansa

12.09.2012 16:19

Saksan pankkien tukemiseen menee
Suomalaisten sekä kaikkien pienten maiden varat.
Saksa tuhoaa pienten Emu maiden talouden.
Leikkaukset jatkuvat Suomessa ,Suomalisilla maksatetaan Saksan pankkien tahalliset tappiot.
Tämä kaikki on ennalta ohjelmoitu, pian Saksa määrää kaikki
Irti emusta välittömästi ennenkuin ollaan pohjassa josta ei enää nousta.
Vallassa ovat edesvastuuttomat hulttiot ;lainaavat rahaa jotta voivat lahjoittaa ne
sitten edelleen Saksan pankeille.
Kaikki menee rappiolle ;;;pian on tuho totaalinen.
Paavo

#17 Allekirjoitan ja annan anteeksi

15.09.2012 18:10

Ketkään muut kuin te Pohjois-Savolaiset ei kyllä olisi näin monisanaisia kommenteissaan.
Hienoa että sanaisuus on säilynyt, se on kielen rikkautta!
Mutta asiaan.
Olette varmaan oikeassa ja valtion pitäisi huomioida tarpeelliset tietyöt teilläpäin.
Annan teille anteeksi Helsinkiin lähettämänne väärän saarnaajan.
Seppo H

#18 Ajotavat ja ajonopeudet

23.09.2012 11:48

Ilkka kirjoittaa asiaa kommentissaan ajotavoista. Kun jokainen meistä tiellä liikkujista sopeuttaa ajonopeuden ja ajotavan tien nykyiseen kuntoon paranee turvallisuus huomattavasti.

Koko tien pätkälle kuudenkympin nopeusrajoitus kunnes tie on uudistettu.

Hieman lisää leveyttä ja uusi kestävä pohja päällysteineen auttaa asiaa. Mäkien tasoittamiseen ei kannata ryhtyä, silloin häviää tien maisemallinen arvo ja mäkiä on niin paljon madallettavaksi, että tie ei valmistuisi vuosikausiin. Keskiviivan maalaus on tärkeää, jotta ajaisimme itse kukin omalla kaistalla.
Körryyttäjä, mutta annan tietä

#19 Ootellessa

12.11.2012 18:20

Millonkahan ihme tapahtuu vai tapahtuuko jottain muuta jollonka syyllisiä etitään. Lycka till jokkaiselle, joka sitä tietä ajeloo - kukkii tyylillään.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.11.2012 03:00


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.12.2012 05:45


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.01.2013 04:52