Yksikin lapsimurha on liikaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Yksikin lapsimurha on liikaa.

**

#276 Re: Toinenkin tapaus, lapsi

02.09.2012 04:51

Marina

#277 Re: Re: Re: ehotus =)

02.09.2012 08:50

#15: Jees - Re: Re: ehotus =)

Kirjoitus virheen kanssa tai ilman ASIA tuli hyvinkin selväksi Hennan laatimassa tekstissä, MITÄ asia koskee! On se sit murhanuhri tai murhan uhri. Kun paljon kirjoittaa,niin virheitä tulee! Joskus näppäimistö v-tuilee myös! Typerä kommenti,mielestäni!

B-King

#278

02.09.2012 09:30

Joku vastuuseen tapahtuneesta!! Kun kaikki menee hyvin, niin kovaa palkkaa puolustellaan isolla vastuulla. Ja kun jotain tapahtuu, niin ei niitä vastuunottajia löydy mistään!!
ahdistunut

#279 luin jostain että...

02.09.2012 09:31

Touko Tarkki olisi tuomittu jo aiemmin pedofiliasta, miten tuollaiselle elukalle on sitten vielä annettu lapsen huoltajuus? Pedofiilit ei parane.. eräässäkin dokumentissa vankilassa oleva pedofiili sanoi itse, että älkää päästäkö häntä vapaaksi, rikos tulee uusiutumaan. No mercy näille joita ei voi edes ihmiseksi kutsua!
gretsi

#280

02.09.2012 09:32

Paljon muutakin hiukan tähän liittyvään väärää käytöstä ja asennetta löytyy monien kaupunkien sosiaalityöntekijöiltä. Asiakkaan on melko helppo manipuloida heitä jos on persoonallisuushäiriöinen. Kokemuksia löytyy....
mother

#281 Tässä samaisessa piirissä kuin Eerikakin kuului

02.09.2012 09:51

Kävin juttelemassa perheneuvolassa aikanaan lastenvalvojien kanssa. Isä ja hänen uusi vaimo tietoisesti yrittivät vieroittaa lapset minulta eivätkä päästäneet heitä luokseni. Keskustelu jossa oli aina isä mukana ja välillä lapset tai lapst yksinään ei johtanut yhtään mihinkään. Puolentoista tunnin ajasta meni aina puoli tuntia seuraavan ajan katselemiseen. Tantat pelkäsivät eksääni. Minulta on mennyt usko lastensuojeluviranomaisiin. Heitä on paljon sellaisia arkoja hissukoita jotka pelkäävät mitä ylemmältä taholta sanotaan ja eivät osaa tulkita lapsen hätää tai suosivat toista, yleensä ylenpalttisen ystävällistä vanhempaa joka olisi vaikka kuinka kiero. Olen laittanut asiasta mailia Päivi Räsäselle (tuli vastaus), Maria G-R:lle ja sosiaalijohtaja Paavo Voutilaiselle, että tämä asia on selvitettävä ja ko. lastensuojeluviranomainen Eerikan tapauksessa on laitettava vastuuseen. Eerika olisi elossa jos olisi toimittu toisin. Luulen, että kaikki on taas ennallaan pölyn laskeuduttua, pieni hitunen toive elää kuitenkin tämän adressin myötä. Kiitos adressin aloittajalle, olet tehnyt hyvää työtä.
surullinen

#282

02.09.2012 10:21

Enemmän, kun syyllisen etsimistä (jotka nyt siis ovat selvästi isä ja naisystävä ja heille siitä kunnon rangaistus), odotan, että tutkimuksilla löydetään ne aukkokohdat joita lastensuojelussa on ja saadaan sitä näin ollen toimivammaksi. Sitä kautta estetään ettei tälläisiä enää tapahtuisi.

Vieras

#283 Re:

02.09.2012 10:37

#9: -

samaa mieltä, viranomaiset vastuuseen HE sen päätöksen ovat tehneet.....

itsekkinäiti

#284 itsekkin asioinut

02.09.2012 10:42

kirjoittelin tuonne jo aikaisemmin itsestäni ja eerikasta. olen itse asioinut samaisten lastensuojelu työntekijöiden kanssa, jotka olivat myös eerikan tapauksessa. valitettavasti en voi yhtään ihmetellä että he tekivät päätökset päin seinää, maalikon järkeä ja ammattitaitoa ei heillä ole. en minäkään heiltä apua saanut, vaikka pyysin. kaikkeen vastaus oli aina "ei kuulu meidän toimen kuvaan". kun poikani koulukiusaaminen karkasi käsistä ja sain nämä lastensuojelu työntekiät lopulta auttamaan poliisin kuvaan tulon jälkeen. keskustelimme koululla ja lastensuojelu henkilöt totesivat "mietin vain olisiko lastensuojelu voinut tehdä jotain enemmän", jälleen jälkikäteen mietitään kun ei aikaisemmin äitiä voitu kuunnella ja uskoa. maalikon järki ja asioiden selvittäminen olisi voitu eerikakin pelastaa. eerikan äiti teki töitä asioiden eteen vuosia ennen tilanteen kärjistymistä, äiti ja sukulaiset oikeasti välitti ja oikeasti yritti. nämä äidin sairaat naapurit, eivät vain jättäneet rauhaan. eikä eerikan perhe ole suinkaan seudun ainut joita nämä naapurit ovat terrorisoineet. olen itsekin lastensuojeluun näistä naapureista kertonut ja heidän sairaasta kiusaamisesta. mielestäni he ovat myös vastuussa tapahtumista perättömine ilmoituksineen. ulkopuolinen ei todellakaan usko ennenkuin itse näkee, kuinka hirveitä nämä naapurit ovat ja sitä kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään. seudulla on perheitä joissa juodaan oikeasti humalahakuisesti ja siellä pyörii muksut seassa silloinkin kun yöllä tapellaan, kukaan naapuri ei siellä näihin puutu. eerikan kohdalla ei kuitenkaan ollut tuota. eerika oli iloinen ja puhelias aina, hänestä pidettiin hyvää huolta.
Aikuisten oikeasti aikuisen vastuu

#285 Vanhemmuus

02.09.2012 10:53

Tämä adressi on varmasti oikealla asialla ja tapaus on kammottava. Tottakai seuraamuksia on syyllisille oltava ja asiasta otettava tarkka selko. Se on kuitenkin tämän asian pintakuohu: massan suuttumus johon on helppo hetkeksi mennä mukaan ja unohtaa sitten.

Viranomaisia on tässä kommenttiketjussa jo moitittu ja kehotettu toimimaan tehokkaammin. Nostan nyt esille myös vanhempien vastuun vanhempana ja aikuisena olemisesta. Mitä nämä kyseiset vanhemmat ovat oikein ajatelleet? Luultavasti vain itseään ja omia ongelmiaan, lapsesta viis.

Joku sanoi, että tämä 8-vuotias olisi elossa jos lastensuojeluviranomaiset olisivat toimineet toisin. Mielestäni on kohtuullista todeta myös, että tyttö olisi elossa, kenties myös tasapainoinen ja onnellinen lapsi jos hänen vanhempansa olisivat tehneet erilaisia valintoja. Sanot ehkä, että heillä oli niin vaikeaa, että eivät jaksaneet. Aikuisen pitää hakea apua jos on ylipääsemättömiä vaikeuksia. Sitä se vanhemmuus on. Että on se, joka selvittää omat ongelmansa.

Vieras

#286 Hannu

02.09.2012 11:00

toivottavasti nuo päätöksistä vastuussa olevat juotuvat oikeuden eteen ja tuomitaan.
Aika kansan puhua!

#287 Re:

02.09.2012 11:10

#282: surullinen -

Kirjoitat asiaa. Ei tule etsiä Syypäitä vaan Pääsyitä.

Mitä lastensuojeluun tulee, mitä kouluväkivallan kurimuksessa elävien lasten suojeluun tulee, aukkoja on niin paljon, että on suorastaan mahdotonta saada ongelmia 100 %  kuntoon. Näitä - väitetyistä "säätösyistä" - syntyneitä aukkoja on liikaa. Rahat valuvat muualle, rikkaiden ja öykkäreiden taskuihin!

Resurssipula?

Säästetään ja säästetään... Varsinkin niillä sektoreilla, joista vähiten tulee vastusta! Eli lasten, lapsiperheiden, lasten ja nuorten psykiatrian asioissa, kaikessa, missä ihmistyövoima maksaa (muka) liikaa!  Säästetään?  Koulujen määrärahoissa, koulupsykologien ja oppilashuollon tasolla yleensä. Ryhmät suuremmiksi, säästöä, säästöä! Ja tietenkin vanhusten asioissa! Ja työttömien ja syrjäytyneiden, mt-ongelmaisten.. . perusköyhien asioissa!   Siis ne yhteiskuntaryhmät, jotka eivät voi tai kykene pitämään ÄÄNTÄÄN omasta ihmisarvosta ja yhdenvertaisuudesta Lain edessä, heidän asiansa surutta jää ja jätetään sivuseikaksi!

Eikä tämä ole uusi ilmiö!  Jo yli 20 vuotta sitten tämä trendi, ja varsinkin tämän heikompiosaisten kontolle tähdätty "säästöbuumi" toi sen hypoteesin, että ONGELMIA tulee! Mutta milloinkas vallanpitäjät ovat kansalaisia vapaaehtoisesti kuulleet? Kovin, kovin harvoin...

Kun mm. lapsilisiä ei korotettu (ei edes indeksikorotuksia) ja näin jatkui hyvin pitkään. Lapsiperheiltä poistettiin verotuksessa ns. lapsivähennys.  Säästöä...

Samaan aikaan rikkaat kansalaiset saivat ja saavat kyllä tukia! Vuoden 2000 alussa poistettiin varallisuusvero. Se tuotti noina aikoina n. 100 miljoonaa euroa vuodessa. Kun valtiovalta nuokin rahat menetti ( = rikkaiden ääni kuuluu aina!) piti säästää taas! Ja keiltäpä muilta kuin köyhiltä!  Lapsiperheet mm. on ajettu alemmilla tulotasoilla, ja eritoten alimmilla tulotasoilla niin ahtaalle, että jo karut taloudelliset olot vetävät pinnan kireälle. Tiedämmehän, että rikokset sikiävät ja poikivat monesti köyhyydessä ja kurjuudessa. (Toki korkean lajin rikollisuutta on ihan vallanpitäjien nuttujen sisällä, kuten korruptio, virka-aseman hyväksikäyttö, etujen ahnehtiminen laittomin keinoin, jne. Jopa tuomioistuinlaitos kätkee kulissiensa taakse melkoisen joukon likaisilla tuomioilla oikeusmurhattujen kansalaisten luurankokoja! Siis tässä armaassa maassamme.Virkarikokset voivat hyvin!)

Resurssipula on fakta. Mutta se on adekvaattisessa suhteessa valtiovallan harjoittamaan köyhien ja hiljaisten ryöstöohjelmaan. Eli valtiovalta kantaa vastuuta. Sen on kannettava. Kun nyt pääministeri kehuu, kuinka jopa 160 miljoonaa euroa tulee vanhustyön sektorille.. Joo?  Mutta valtio ottaa uuttaa velkaa ensi vuonna 7 miljardia!  Ja, Suomi on nettomaksaja EU:ssa. Suomi maksaa nykyisellään 800 miljoonaa euroa enemmän, kuin mitä se saa tänne päin!

Kaikkein räikein ja tuomittava linjaus on tämä:  Pieni Suomi hyysää muiden euromaiden pankkilaitoksia. Aivan käsittämättömällä velanotolla!  Ja kuka maksaa? Velat erääntyvät. Ne kaatuvat aikanaan lastemme ja nuortemme maksettaviksi. Tällä hetkellä velkoja on lähes 18.000 euroa per suomalainen. Vanhukset ja vauvat mukaan lukien. (= Nimellisesti tuetaan valtioita, mutta todellisuudessa niille riskiluotoissa olevia pankkeja!)

Eli, tämän maan varainhoitopolitiikka on aivan TÖRKEÄÄ!  Lapset, nuoret, koululaiset, vanhukset, sairaatkin, jne. jne on pakotettu kärsimyksiinkin, jotta mm. euromaiden vastuuttomat pankkiherrat saisivat "maksumiehiä"  - vaikkapa Suomen kilteistä veronmaksajista! Ei (muka) riitä rahaa?  Kyllä sitä näyttää riittävän miljarditasolla huijari-pankkiireille!

Jotta siis moneen asiaan saataisiin korjaavia linjauksia, myös lasten ja lapsiperheiden asioihin  -  on sanottava SUUREEN ääneen, ettei tämä laiton säästöohjelma voi toimia!  Suomella ei ole mitään velvollisuutta maksella holtittomien rahamafian tuhlareitten tekosia!  Tässä maassa pitää ruveta valvomaan omien kansalaisten todellista HYVINVOINTIA.  Emme enää kuuntele typeriä valheita "säästöohjelmista". Eli resurssit kuntoon!

Tämä valheellinen hokema resurssipulasta  ( = koska mitään säästökuuria ei sovelleta eurokriisin rahapelureitten suuntaan, vaan aina uusia tukia maksetaan, velkarahalla...) - tämä kansan sumutus on lopetettava. Oikeusvaltiossa, hyvinvointivaltiossa tulee hyvinvointia olla myös köyhille, lapsille, koululaisille, vanhuksille! Hoitotyössä on nähty, kuinka säästöt pakottavat tekemään mm. kahta työvuoroa peräkkäin! Ajatelkaa? Aamulla klo 7 töihin, ja vasta illalla klo 21.30 kotiin! Ei ole rahaa sijaisiin, ei löydy sijaisia!

No, valtiovalta on hoitanut hommat niin hyvin, että alalta on viime aikoina kadonnut n. 30 000 lähihoitajaa ja 10 000 sairaanhoitajaa. Muihin hommiin... Eikä ihme!

On siis aika nostaa ääntä. Niin kurjuuden ja väkivallan seurauksena kuolleiden lasten, syrjäytyneiden nuorten, kaikkien niiden asioissa, jotka tämä kovislinjainen hallintomalli potkii nurkkaan, ja vaatii vieläpä hiljaa olemaan!

Kyse on inhimillisen elämän perusasioista. Hyvinvoinnista, joka kuuluu yhdenvertaisesti kaikille. Ja kun sitä kaiken aikaa romutetaan, valtiovallan väärillä linjauksilla,  on asiat nostettava kokonaisvaltaisesti puhutteluun! Oikeusvaltiossa, hyvinvointivaltiossa ei pidä viattomien lastenkaan kuolla siksi,  että muka resurssipula oli syynä?

Köyhien ja muiden alistetussa asemassa olevien kansalaisten sorto ja kiusaaminen on lopetettava. On aika valtiovallankin lopettaa valheelliset sumutukset, ettei muka ole "rahaa"...

Syyskuun 2. päivänä 2012

Maijaliisa Hiekkanen

 

Petra Heide

#288 Toivottavasti

02.09.2012 11:12

Sukulaiset, tutut, kaverit tm. Aikuiset jotka ovat olleet tietoisia asiasta tekemättä MITÄÄN osaa edes hävetä raukkamaiduuttaan. Mielestäni heillekin täytyy tulla joku rangaistus heitteille jätöstä.

Ja toivon että ne jotka tietää vastaavia tapauksia tai lievempiäkin, ottavat pujelimen kauniiseen iouraan ja tee ls ilmoituksen.

Vieras

#289 Allekirjoittakaa !!!

02.09.2012 11:13

Tämä on jokaisen lähimmäisestään välittävän pakko allekirjoittaa.
Suomessa ainakin nämä kuntasektorin lastensuojeluviranomaiset tuntuvat olevan kovin kyvyttömiä ja haluttomia hoitamaan työtänsä asian tärkeyttä vastaavalla tavalla.
Ovat kuitenkin oikeutettuja aivan täysimääräiseen palkkaan, jonka yhteiskunta heille maksaa.

Vieras

#290 Re: Myös ajatteleva ihminen!

02.09.2012 11:22

#274: Myös ajatteleva ihminen - Myös ajatteleva ihminen!

kylläpäs oli aivopierua kerrakseen, oliko siinä kuitenkaan ollenkaan viattomien lasten kärsimisen lopettamiseen tähtäävää ajatusta?

Mitä sinä täällä toisilta kyselet? Näytä itse esimerkkiä!

MLHie

#291 Re: Vanhemmuus

02.09.2012 11:22

#285: Aikuisten oikeasti aikuisen vastuu - Vanhemmuus

Kirjoitat ihan oikein. Ongelma vain on mm tämä: Milloin esim. suomalainen mies hakee apua? Eihän hän usein edes itselleen myönnä, että on alkoriippuvainen, peliriippuvainen, nettinörtti, sohvaperuna,  kädessä hk:n lenkkipätkä, toisessa bissepullo! Milloin suomalainen mies lähtee perheterapiaan? Milloin hän myöntää, että kallionkutistaja on tarpeen?

Ei, ei. Se on vuosikymmeniä nähty, etteivät varsinkaan miehet hae apua perheongelmiin. Viina, puukko, aseet, nyrkit, kirves. Siinä suomalaisen miehen tavanomaiset terapiakeinot...

No, naiset hakevat monesti apua. Naisilla on tapa puhua, purkaa paineita. Turvakodit täyttyvät varsinkin juhlapyhinä pelkäävistä naisista ja lapsista.

Totuus on, että nykyisin yhä useammat huoltajat ja vanhemmat ovat itsekin kuin lapsia. Elävät tunnetasolla, traumojensa vankeina. Käyttävät päihteitä, koettava pehmentää kurjaa arkea!  Rikottuja sieluja. Hylkäämisen tuskassa. Ei turvallista kehitysvaihetta itsellä. Kuinka voisi turvaa tarjota omille jälkeläisille?

Kerran eräs laulu kuului jossakin, näin:

"Juodaan viinaa, tullaan viisaammiksi näin,

kun arki piinaa meitä päivittäin!

Apua tarvitsevat vaarassa elävät lapset. Mutta apua tarvitsevat ne vanhemmat jotka ovat jämähtäneet vastuuttomalle lapsen tasolle. Mutta kokonaan toinen kysymys on, miten tämä tuki menisi perille mm. suomalaisille juntti-jätkille? Jotka ratkaisuksi ongelmiinsa tappavat perheensä, itsensä, lapsensa?  Apua kun ei voi pakottaa?

Ei anna aihetta

#292 Re: Re: Myös ajatteleva ihminen!

02.09.2012 11:26

#290: - Re: Myös ajatteleva ihminen!

Joku ärtyy viestistä 274? Kerrassaan upea on analyysi? Aivopierua... No, pitää jättää omaana arvoonsa, kiukuttelu.


Vieras

#293 Re: itsekkin asioinut

02.09.2012 11:30

#284: itsekkinäiti - itsekkin asioinut

Eli tämäkin viesti omakohtaisella kokemuksella tuo faktaa, jolla voidaan todentaa ettei ko. toimiston kompetenssi ole kunnossa ajamaan lasten parasta, ja kuinka monta muuta toimistoa löytyy. Näyttäis olevan mätä koko systeemi!

Marjo

#294

02.09.2012 11:30

Vaikea Ymmärtää väkivaltaa ja vielä enemmän.. Kun se kohdistetaan viattomaan, puolustuskyvyttömään, elämänsä alkutaipaleella olevaan ihmistaimeen !

Vieras

#295 Re: Tässä samaisessa piirissä kuin Eerikakin kuului

02.09.2012 11:38

#281: mother - Tässä samaisessa piirissä kuin Eerikakin kuului

hienoa, että olet ollut aktiivinen. Kehotan kaikkia muitakin lähettämään ministereille omakohtaisia kokemuksia, jolloin he konkreettisesti näkevät missä mennään ja herääväät todellisuuteen!

ahdistavaa

#296

02.09.2012 11:48

Osa lastensuojeluilmoituksista ovat täysin turhia, resursseja tuhlataan olemattomiin asioihin, sosiaaliviranomaiset ovat ylityöllistettyjä ja näin ollen todelliset tapaukset, jossa tarvitaan pikaista puuttumista lapsen asioihin jäävät täysin huomioitta. Onko kyse ammattitaidottomista työntekijöistä kenties!?
Kaikki talkoisiin!

#297 Mitä lausutaan uutisissa

02.09.2012 11:50

Lastenpsykiatri: Lasten huono kohtelu on todellisuutta Suomessa
Jari Sinkkonen toivoo muutosta puuttumattomuuden ja havaitsemattomuuden kulttuuriin.

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. 09:23
Ylen Aamu-tv:ssä haastateltu lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sälyttää vastuuta lasten kaltoinkohtelun huomaamisesta ja siihen puuttumisesta kaikille.

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sanoo, ettei Helsingissä paljastunut 8-vuotiaan surma ole yksittäinen tapaus. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Sinkkonen sanoo, että hän tietää useita vastaavia tapauksia vuosien varrelta.
- Ei ole pitkäkään aika, kun lapsi pelastettiin viittä vailla. Siinä oli selvä hengenlähdön uhka. Nyt hän voi onneksi hyvin. Lapsilla ei ollut välillä riittävästi ruokaa. He sekottivat vessapaperia haaleaan veteen ja söivät sitä. Sitten lapset kertoivat asiasta viranomaisille ja omaisilleen. Nyt lasten asiat ovat hyvin.

Sinkkonen sanoo, että kaikkien silmien pitäisi avautua tajuamaan, että lasten kaltoinkohtelu on todellisuutta Suomessa. Sinkkonen kertoo järkyttävänsä tapauksesta.

- 5- ja 7-vuotiailla lapsilla ei ollut välillä riittävästi ruokaa. He sekottivat vessapaperia haaleaan veteen ja söivät sitä. Sitten lapset kertoivat asiasta viranomaisille ja omille omaisilleen ja nyt lasten asiat ovat hyvin, sanoo Sinkkonen.

Sinkkonen sälyttää vastuuta kaikille. Hän toivoo, että puuttumattomuuden ja havaitsemattomuuden kulttuuriin tulisi muutos.

Lastensuojelu ristitulessa

Sinkkonen toteaa, että lastensuojelussakin tehdään virheitä ja virhearvioita. Hänen mukaansa lastensuojelun työntekijät ovat toisaalta kahden tulen välissä.

- Heillä on valtava paine, ettei huostaanotoista tule kustannuksia. Toisaalta on perheen koossa pitämisen ja säilyttämisen tavoite, jota myös media on ajanut voimakkaasti.

Sinkkonen sanoo, että julkisuuteen on noussut tapauksia, joissa perhe on katsonut tunteettomien viranomaisten kohdelleen perhettä väärin.

- Toinen osapuoli ei ole voinut sanoa asiasta mitään. Monet sosiaalityöntekijät ovat tulleet hirvittävän varovaisiksi. Sitten halutaan myös katsoa myönteisiä merkkejä, jotka ovat sitten yltiöoptimistisia. Sitten näitä virhearvioita tapahtuu.

Lähteet:
Yle Uutiset
Ehtamaija

#298 Re: Sosiaalijohtajat vastuuseen !!!

02.09.2012 12:00

#22: Äiti - Sosiaalijohtajat vastuuseen !!!

varmasti asiaa hoitaneilla työntekijöillä on järkytys suuri ellei suurempikin kuin meillä jotka emme ole asiaan osallisia. Tää asenne mitä työtekijöitä ja koulua (joka muuten teki ls-ilmoituksia huostaanoton jälkeen pahoinpitelymerkkien ilmennettyä) kohtaan on ollut muillakin, on osa just sitä ihmisen julmuutta joka ajaa toiset tappamaan lapsiaan ja toiset kivittämään toisia.

Yksikään ihminen ei ole vain hyvä.

"Pienikin sota piristäisi varmasti tilannetta."

#299 Tämänkaltaiset tapahtumat

02.09.2012 12:00

On luonnollista,että näitäkin,niinkui koulusurmiakin yksittäisinä tapahtumina on.Se muistuttaa ja havahduttaa kansaakin huomaamaan ja kirkastuttamaan kuvaa todellisuudesta,tilanteesta,jossa elämme.Hyväksyäkin pitää.Mutta niinkui Päivi Räsänen huomaa ylvästellä virkansa puolestakin,tätyy kiristää aselakia.
Tapauksilla on enempi jopa myöteistäkin merkitystä,varsinkin kun se tarttuu kansankin mieliin tulleena luonnollisena tapana.Tästä on hyvänä esimerkkinä auto,jolla surmataa 500:n sataa ihmistä joka vuosi ja loukkaantuneita kymmeniä tuhansia.Eihän tästä kukaan nykyisin valita enää.Ainoa että joku kirkuu rattijuopoista,ennenkuin tämäkin tulee tavaksi.
Ensimmäisten autujen ilmaannuttua ja ajoluvat olivat tiukalla ja vain raittiit pääsivät ajamaan autolla.

_henskari87_

#300

02.09.2012 12:00

Kauheaa tälläinen eih yksikään lapsi ansaitse tälläistä kohtaloa :'(