Iitin kunnan kaikilla kyläkouluilla on paikkansa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Iitin kunnan kaikilla kyläkouluilla on paikkansa.

Pirate

#1

17.10.2012 22:14

Ihan sutena ärrrsyttää tämän V***N keskittäminen ihan joka asiassa.
Aidosti kaikkien kyläkoulujen puolesta!

#2 miksi esitetään faktaa vain kymentaan koulusta....

18.10.2012 14:16

jos tämä adressi on yleensäkkin kaikkien kyläkoulujen puolesta, niin miksi ihmeessä siinä on esitelty faktat vain kymentaan koulun asioista ja muut koulut jätetty ulkopuolelle...hieman liian läpinäkyvää toimintaa...!
Jan Nyquist
Adressin tekijä

#3 Re: miksi esitetään faktaa vain kymentaan koulusta....

18.10.2012 18:26

#2: Aidosti kaikkien kyläkoulujen puolesta! - miksi esitetään faktaa vain kymentaan koulusta....

Adressin on laatinut Kymentaan koulun tukiyhdistys ry ja koen ainakin henkilökohtaisesti johtokunnan jäsenenä ettei ole korrektia puhua toisen koulun asioita vaan pikemminkin yritän saattaa tämä "kyläkouluasian" yleiseen keskusteluun koko Suomessa. En halua, eikä ole tarkoitus, asettaa kouluja mihinkään vastakkaisasetteluun, koska siitä seuraa vain riitaa ja tärkeä asia jää ilman huomiota. Toivonkin sydämestäni että puhalletaan yhteiseen hiileen ja että muutkin koulut tekevät adressin ja lupaan allekirjoittaa kaikki. Tärkeää on saada päättäjille tiedoksi mitä kyläkoulut merkitsee sekä lapsille, kylän kehityksellä että olemassaololle.

Suurella kunnioituksella kaikille kyläkoulujen puolustajille.

Jan Nyquist

Näyttelijä

Kymentaan koulun tukiyhdistys ry:n johtokunnan jäsen.

Aidosti kaikkien kyläkoulujen puolesta!

#4

18.10.2012 19:03

#3: Jan Nyquist - Re: miksi esitetään faktaa vain kymentaan koulusta....

jos näin todella on, olisi ollut hyvä tehdä hieno yleinen ja yhteinen adressi kyläkoulujen puolesta yleisesti ja kehua sitä kaikkea mitä kunnassa on kyläkoulujen osalta jäljellä. Nyt tämä adressi kerää käytännössä ääniä "kyläkoulujen puolesta" otsikon alle, mutta jakaa porukkaa taas yhden koulun kannattajiksi kierosti...ihan hassua alkaa samasta asiasta montaa adressia tekemään juuri tällaisen jaon takia..hoh hoijaa...

itse olisin ainakin allekirjoittanut mielelläni yhteisessä hengessä tehdyn adressin, mutta en tällaista adressia joka koululakkautusten uhan alla on tehty...huono maku tästä jää suuhun... :(

Kaupungista maaseudun rauhaan muuttanut...

#5 Re: Asiahan tässä on tärkein...

18.10.2012 22:12

#4: Aidosti kaikkien kyläkoulujen puolesta! -  

 .. ja asioita voi hoitaa monella tavalla - se on totta. Kovan uhan alla ihminen puolustautuu ja vasta myöhemmin tajuaa muutkin hyvät tavat toimia. Itse ehdottaisin nyt vain yhteen hiileen puhaltamista, eikä mielestäni tuossa alkukirjeessä ole mitään koulua lähdetty erikseen lakkauttamaan.

Toivotan kaikille kyläkoulujen puolustajille tsemppiä. Olette todella hyvällä asialla ja harmittelen jos laitatte energianne turhan pohtimiseen....

Päivi Peltola

#6 Kaikkien kyläkoulujen puolesta.

19.10.2012 13:24

Hyvät ystävät lähellä ja kaukaa,ei aleta riitelemään kylökouluasiassa. Kaikki kyläkoulut ovat tarpeellisia ja puolustamme niitä kaikkia, vaikkakin Kymentaankoulu on minun sydäntä lähellä,koska lapsemme käyvät koulua siellä. Pienenkoulun hyvät puolet ovat oppilasryhmien pieni koko,näin tulee huomioitua ne oppilaat,joka tarvitsevat tukea enemmän,kuin toiset ja opettajakin kerkeää paremmin antamaan tukea heikommin menestyvälle lapselle. Me ihmiset olemme,niin erillaisia oppimaan asioita. KYLÄKOULUT KUNNIAAN!
Aidosti kaikkien kyläkoulujen puolesta!

#7 Re: Re: Asiahan tässä on tärkein...

19.10.2012 15:11

#5: Kaupungista maaseudun rauhaan muuttanut... - Re: Asiahan tässä on tärkein...

tässä adressissa ei ole lähdetty juu lakkauttamaan yhtään koulua, vaan kunta on niin mahdollisesti tekemässä.  tällä hetkellä kunnassa on kaksi kyläkoulua, joista toinen on lakkauttamisuhan alla ja kyseinen adressi puoltaa vain toista kouluista ja jättää toisen kokonaan huomiotta. Tämä ei ole millään tapaa tasavertaisesti kyläkoulujen puolesta oleva adressi, mutta mitäs tuosta, kyllä sen ihmiset tajuavat tappelemattakin. Itse en aikaani tähän enempää tuhlaa, viestini luultavasti meni perille. ja siis allekirjoittamatta jää...


Vieras

#8 Ajankohtaista kyläkouluista

20.10.2012 10:28

Olen lukenut tähän adressiin liittyvät kommentit. Ymmärrän hyvin erityisesti niiden ihmisten kommentit, joilla on omia lapsia Iitin kyläkouluissa, kaikki puolustavat "omaa" kyläkouluaan. Jos ja kun haluatte vaikuttaa asioiden kulkuun Iitin kunnassa, nyt on oikea hetki. Kuntavaalit ovat viikon kuluttua ja voitte vielä haastatella ehdokkaita kyläkoulukysymyksessä. Oma mielipiteeni on se, että kaikkien koulujen osalta on tehtävä riittävän kattava selvitys kaikista koulun pitoon liittyvistä asioista ennenkuin yhtään päätöstä asian tiimoilta lyödään lukkoon. Olen käynyt tilastokeskuksen sivuila katsomassa Iitin kunnan perusopetukseen tulevien lasten lukumäärää eikä tilaston perusteella näytä siltä, että lapsien lukumäärä tulevaisuudessakaan radikaalisti putoaisi. Tämä on tärkein tekijä, kun pohditaan kouluverkon kokoa ja myös kyläkoulujen sijaintia. Neuvoloista saamme tietoa syntyneiden ja lähiaikoina syntyvien lasten määrän sekä asuinpaikan.

ystävällisin terveisin
Pentti Suursalmi IITTI kk
Merja Lonka, www.merjalonka.ehdolla.fi

#9 Kyläkouluille työrauha!

24.10.2012 14:16

Kirjoitin Kouvolan Sanomien yleisönosastolle mielipiteen 17.10.2012. Siinä kerroin Iitin keskusta-puolueen kannan kyläkoulujen puolesta. Voitto Ruohonen ei julkaissut ko kirjoitusta Iitinseudussa, koska oli liian lähellä vaaleja. Haapakimolan vanhempainyhdistyksen puh.johtajana olin v. 2007, kun taistelimme koulumme puolesta, joten sympatiat on kyläkoulujen puolella. Yhteistyöllä toisianne tukien, pääsee parempiin tuloksiin. Ottakaa Kausalan koulu myös yhteistyökumppaniksi, mitä siellä ollaan mieltä ylisuuresta luokkakoosta, jos kyläkoulut lopetetaan??
Äänestäjä

#10 Kysykää ehdokkailta rehellinen vastaus

26.10.2012 14:06

Ei ole varmaan enää mikään julkinen salaisuus siitä että ainakin kaksi puoluetta on lakkauttamassa kummatkin mainitut koulut ilman perusteellisia tietoja nykyisestä tai tulevasta opetuksesta. Näyttää siltä että osa ehdokkaista on kääntänyt takkinsa tässä kyläkouluasiassa tai ovat valehdelleet äänestäjille. Kysykää siis ehdokkailtanne mikä on heidän rehellinen kantansa tässä asiassa jotta kuntalaisena osaisimme äänestää oikean asian puolesta.
Missä säästöt

#11 Ne säästöt, ne säästöt

24.08.2015 18:42

"Säästöjen toteutumiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota." Kiinnittäkääppä nyt huomiota niihin!