Terveyspalvelut säilytettävä Jäälissä jatkossakin

Juha

#1 Missä laskelmat?

26.10.2012 20:31

Adressin uskottavuutta lisäisi, jos mukana olisi laskelmat ainakin siitä, että henkilöstömäärä säilyisi samana, kuljetuskustannuksista nykyiseen käyttäjämäärään pohjautuen sekä tarkat tiedot nykyisistä ja arvioiduista tulevista kustannuksista. Lisäksi voisi myös mainita, mihin valtuuston ja viranhaltijoiden päätökset perustuvat. Onko asiasta tehty oikaisupyyntö tai valitus kuntalaissa säädetyssä ajassa?

Ei ole tarkoitus varsinaisesti ottaa kantaa itse asiaan vaan ihan antaa pari vinkkiä asian eteenpäin viemiseksi. Adressissa voisi myös mainita tarkasti, mihin se toimitetaan ja milloin.
Jääliläinen

#2 Kaikki yhden yksi kaikkien puolesta

26.10.2012 20:43

Hyvä adressi, mutta olisi ollut hyvän tavan mukaista ilmaista myös lautakunnassa ja valtuustossa kyseisten palveluiden säilyttämistä Jäälissä esittäneen ja valtuuston enemmistön taakse saaneen Kari Hildénin nimi.
Jari Laru

#3 Re: Kaikki yhden yksi kaikkien puolesta

27.10.2012 01:02

#2: Jääliläinen - Kaikki yhden yksi kaikkien puolesta

Olet toki oikeassa. Lisäksi adressiin olisi tarvittu usean muunkin asiaan vaikuttaneen henkilön nimet. Onneksi kokouspöytäkirjoista pystyy tarkistamaan kunnanvaltuuston/lautakuntien kokousten kulun helposti.

Adressin kolme nimeä edustavat kolmea jääliläistä henkilöä, jotka kukin ovat mukana myös politiikassa. Adressin tarkoitus ei ole olla poliittinen asiakirja sinänsä, joka kuvaisi joidenkin jääliläisten aktiviisuutta asian käsittelyssä kunnanvaltuustossa, muussa toimielimessä tai jäälin alueella.

Adressi on koottu nopeasti eikä sen pääasiallinen tarkoitus ole olla kuvaus siitä kuinka asiat on tehty ja kuka niihin on ollut vaikuttamassa. Adressin pääasiallinen tehtävä on koota jääliläisten tahtotila ja kertoa että lähipalvelut ovat asukkaillemme tärkeät.

Tänne keskustelun yhteyteen voidaan toki lisätä pöytäkirjanotteita ja muita lisätietoja eri toimijoiden aktiivisuudesta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.10.2012 10:02


Jari Laru
Adressin tekijä

#5 Re: Missä laskelmat?

27.10.2012 10:06

#1: Juha - Missä laskelmat?

DISCLAIMER: Vastaukseni ovat politiikkaa seuraavan asukasyhdistysaktivistin kantoja. Jos haluat tarkempia vastauksia, ole ystävällisesti yhteydessä Jääliläisiin kunnanhallituksen tai yhdistymishallituksen jäseniin.

Q: Adressin uskottavuutta lisäisi, jos mukana olisi laskelmat ainakin siitä, että henkilöstömäärä säilyisi samana, kuljetuskustannuksista nykyiseen käyttäjämäärään pohjautuen sekä tarkat tiedot nykyisistä ja arvioiduista tulevista kustannuksista.

A: Adressista tulisi monikymmensivuinen, jos tällaista tietoa liitettäisiin adressin yhteyteen. Sinunko mielestäsi pelkkä tahdonilmaisu ei ole uskottava? Harkitaan tätä.

Q: Lisäksi voisi myös mainita, mihin valtuuston ja viranhaltijoiden päätökset perustuvat.

A: Viranhaltijoiden toiminta perustuu alunpiteän Kiimingin kunnan säästöohjelmaan. Valtuusto päätti aikoinaan (2009) lakkauttaa Jäälistä terveyspalvelut osana säästöohjelmaa.

Taloussuunnitelman 2011-2013 käsittelyn yhteydessä (13.12.2011 §74) (jossa käsiteltiin säästöohjelmaa) aiempi päätös kumottiin valtuuston toimesta.

Virkamiehet eivät ole noudattaneet valtuuston tahtoa, vaan ovat ajaneet asiaa härkäpäisesti eteenpäin, siten että Uuden Oulun palveluverkkosuunnitelman luonnoksesta löytyi jälleen maininta Jäälin (ja Kellon) terveyspalveluiden lakkauttamisesta.
Yhdistymishallitus muutti mainintaa siten että "Jääli" ja "Kello" poistettiin palveluiden keskittämistä kuvaavasta kappaleesta.

Poliittiista päätöksistä huolimatta virkamiehet ovat toteuttaneet koko ajan vuoden 2009 säästöpäätöstä ja niinpä tilojen vuokrasopimus katkaistiin "ennenaikaisesti" (Rantapohjan 18.10.2012 uutinen). Ennenaikaisuudella tarkoitetaan sitä että on a) voimassaoleva päätös (valtuusto) toiminnan jatkamisesta, b) Uuden Oulun palveluverkkosuunnitelmaa ei ole vielä lopullisessa muodossaan nähty eikä käsitelty eli hyväksytty ja c) Uuden Oulun valtuusto ei ole päättänyt asiasta.

Jos lakkauttamiseen päädyttäisiin uudessa Oulussa (1.1.2013 alkavassa kokonaisuudessa), olisi vuokrasopimus tullut katkaista vasta sitten.

Q: Onko asiasta tehty oikaisupyyntö tai valitus kuntalaissa säädetyssä ajassa?

A: Asian polittinen käsittely on kesken. Rantapohjassa uutisoitiin vuokrasopimuksen päättymisestä ja uutisen takana oli viranhaltija.

Q: Adressissa voisi myös mainita tarkasti, mihin se toimitetaan ja milloin.

A: Tässähän on tapahtunut lapsus. Lisätään.

Sinällään kyse "nuppineulasta" isommassa SOTE-palveluiden säästökokonaisuudessa.