Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#13476 Re: Leskinaisesta huolehtiminen

13.05.2013 11:59

#13458: vieras - Leskinaisesta huolehtiminen

Moos. 5;5 ei ole olemassakaan meidän Raamatussa!


Vieras

#13477

13.05.2013 12:23

Ensimäisen maininnan laki: Pelkistetysti, ensimmäinen ilmoitus on se, joka ohjaa tulkintaa aiheesta. Ensimmäisessä maininnassa ei välttämättä kerrota asiaa tyhjentävästi, vaan myöhemmät maininnat voivat tarkentaa, myös UT:ssa.
http://www.biblicalresearch.info/page48.html



Homoseksuaali voi eheytyä ja muuttua:http://koti.phnet.fi/petripaavola/Homoseksuaalisuus_Raamatun_valossa

1 Kor 6:9: Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset (arsenokoites), eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

Hekumoitsijat sana on kreikaksi malakos, joka tarkoittaa pehmeää, naismaista, miehen ja pojan välistä seksisuhdetta, miestä joka antautuu luonnottomaan irstauteen, sekä miesprostituutiota. Jumalan sanan mukaan myös miehen ja pojan välinen seksisuhde (homous) on syntiä sekä myös miesprostituutio.

Miehimykset sana on kreikaksi arsenokoiteen - arsenokoites, joka tarkoittaa homoseksuaalia, joka tulee selkeästi esille Septuagintan tekstistä. Arsenokoites tulee sanoista arrhen ja koite. Arrhen tarkoittaa miestä ja koite petiä ja sänkyä. Raamattu tuo hyvin selvästi esille sen että homoseksuaalisuus on väärin ja syntiä. Raamattu tuo myös sen selkeästi esille, että homoseksuaaliuden synti on pelastuksen este.

Septuagintassa on ajatus ja käsite arsenokoites:

1 Moos 18:22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.

1 Moos 20:13 Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

1 Moos 18:22 (Septuaginta)

kai meta arsenos ou koimeeteesee koiten gunaikos bdelugma gar estin

1 Moos 20:13 (Septuaginta)

kai os an koimeetee meta arsenos koiten gunaikos bdelugma epoieesan amphoteroi thanatousthoosan enokhoi eisin

Arsenos tarkoittaa miestä ja koiten petiä. 1 Moos 18:22 ja 20:13 opettavat, että mies ei saa maata (seksuaalinen akti) miehen kanssa, niin kuin naisen kanssa maataan. Arsenokoites sanan alkuperä tarkoittaa homoseksuaalista toimintaa ja homoseksuaalia. Tästä on selkeästi todisteena Septuagintan jakeet 1 Moos 18:22 ja 20.13, sillä juutalaiset käänsivät sanat arsenos koiten kuvaamaan miesten välistä seksiä (homoseksuaalisuus), joka on syntiä ja Jumalan tahdon vastaista. Paavali ei keksinyt Uuteen Testamenttiin sanaa arsenokoites, niin kuin jotkut valheellisesti väittävät, vaan se oli jo olemassa käsitteenä VT:ssa, jossa se tarkoittaa homoseksuaalisuutta.

Juutalaiset oppineet käänsivät 1 Moos 18:22 sekä 1 Moos 20:13 kohdissa kreikankielisessä Septuagintassa sanoilla arsenos koiten kuvaamaan homoseksuaalisuutta, jonka Raamattu kieltää. Raamatun todistus on siis selkeä siitä, että arsenokoites tarkoittaa homoseksualistista aktia sekä homoseksuaalia. Täten on myös selvää, että Raamatussa esiintyvät sanat arsenos koiten tarkoittivat VT:n aikaisille juutalaisille homoseksuaalisuutta sekä arsenokoites tarkoitti UT:n kirjoittajille homoseksuaalisuutta.

Jumalan sana opettaa selvästi, että homoseksuaalisuus on synti, jonka harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaa elleivät tule uskoon ja tee parannusta synnistään eli luopuvat homoseksuaalisuudestaan. Näistä jakeista käy myös se selvästi ilmi, että Korintossa, jotkut olivat olleet myös homoseksuaaleja, mutta eivät olleet enää, sillä he olivat tulleet uskoon ja olivat nyt pyhitetyt Jeesuksessa Kristuksessa.

Homoseksuaalisesti suuntautunut henkilö kykenee muuttumaan ja hylkäämään homoseksuaalisen identiteetin. Tämä korinttolaiskirje todistaa sen todella selvästi. Tästä on myös todistuksena nykyään moni ex-homoseksuaali, joka on tullut uskoon sekä hyljännyt homoseksuaalisuuden ja muuttunut heteroksi.



Syntejä on toki paljon ja kaikki olemme syntisiä, siksi onkin tärkeää ottaa vastaan Jeesuksen tarjoama anteeksiantamus ja pelastus. Voit olla kristitty homo, mutta et välttämättä pelastettu.

Jeesus rakastaa aina.



p.

#13478 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 12:25

#13466: - Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Hei! Yllättävää, että tuossa Lutherin tekstissä puhutaankin vain eunukeista,  eli vain miehistä. Olen aina käsittänyt sen koskevan kumpaakin sukupuolta,  siis tuon Raam:n kohdan.

Oliko artikkeli Aleksandrian kirjastosta sinulta?  Se oli mielenkiintoionen.


Vieras

#13479 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 12:35

#13469: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Voisiko saada suomennoksen kun viestisi sanoma ei oikein aukea...? Viestilläni, johon viittasit, ei ole tieteen kanssa mitään tekemistä, vaan raamatun ja sen tulkinnan. Mitä tiede siis on sinun mielestäsi keksinyt? Ei ole uusi tieto, että Jeesus puhui eunukeista, kuten voit huomata, Martti Lutherkin tunsi tämän jo vuonna 1522. Samoin kohdan tulkinnat eivät ole mitenkään uusia. Suomessa vain on totuttu siihen, että itse ei tarvitse tietää mitään, vaan joku muu kertoo senkin, mitä raamatussa lukee. Teologiaa itsessään ei muuten oikein voi pitää tieteenä:

http://www.helsinki.fi/teol/kurssit/syste/01_onko_teologia.shtml

Raamatussa ei myöskään sanota missään, että homoseksuaalisuus on synti. Ikävä, jos tosiasioiden kohtaaminen aiheuttaa sinulle vaikeuksia.


Vieras

#13480 Re: Re: Leskinaisesta huolehtiminen

13.05.2013 12:39

#13476: - Re: Leskinaisesta huolehtiminen

Kyse on tästä 5. Moos 25:5-10:

5 "Jos samalla perintötilalla asuvista veljeksistä toinen kuolee eikä hänellä ole poikaa, hänen leskensä ei saa mennä vaimoksi kenellekään sukuun kuulumattomalle. Hänen lankonsa tulee yhtyä häneen, ottaa hänet vaimokseen ja näin täyttää velvollisuutensa hänen lankonaan. 6 Naisen synnyttämä esikoinen katsottakoon ensimmäisen miehen pojaksi, jotta hänen nimensä ei häviäisi Israelista. 7 Mutta jos joku ei halua ottaa veljensä leskeä vaimokseen, lesken on mentävä kaupungin portille vanhimpien luo ja sanottava: 'Lankoni kieltäytyy säilyttämästä veljensä nimeä Israelissa eikä halua solmia avioliittoa minun kanssani.' 8 Kaupungin vanhimpien on silloin kutsuttava mies puheilleen. Jos hän pysyy päätöksessään ja sanoo, ettei halua veljensä leskeä vaimokseen, 9 lesken on vanhimpien läsnä ollessa astuttava hänen eteensä, riisuttava sandaali hänen jalastaan, syljettävä häntä kasvoihin ja sanottava: 'Näin tehdään sille, joka ei turvaa veljensä suvun jatkumista.' 10 Siitä lähtien miehen perhettä nimitettäköön 'paljasjalan suvuksi'.

http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.25.html#o61


Vieras

#13481 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 12:44

#13455: - Re: Re: Re: Re: Re: 13430

itse teet argumentaatiovrheen uskonon EROTTAMINEN poitiikasta


Vieras

#13482 Re:

13.05.2013 12:54

#13477: -

Niin, alkuperäiset termit ovat tosiaan arsenokoitēs (ἀρσενοκοῖται, ), malakos (μαλακός) ja porneia (πορνεία). Nämä sanat esiintyvät alkuperäisessä tekstissä aina peräkkäin. Kuten olet itsekin kirjoittanut, "malakos, joka tarkoittaa pehmeää, naismaista, miehen ja pojan välistä seksisuhdetta, miestä joka antautuu luonnottomaan irstauteen, sekä miesprostituutiota". Niinpä useatkin teologit ovat sitä mieltä, että Paavalin tarkoituksena oli nimenomaan kieltää tämä alaikäisten poikien pitäminen seksikumppaneina sekä miesprostituutio, sillä kaikenlainen miesten välinen seksi oli tuohon aikaan alistavaa ja hyväksikäyttävää. Miehen makaamaksi joutuminen vei mieheltä hänen kunniansa, se oli keino alistaa ja nöyryyttää. Tässa valossa on ymmärrettävää, että miestä kiellettiin makaamasta "niin kuin naisen kanssa maataan", sillä nainenhan juuri oli alempiarvoinen mieheen verrattuna ja naisen tasolle joutuminen oli miehelle hirveä häväistys.

On vähän liioiteltua väittää, että termit yksinkertaisesti tarkoittavat sitä, mitä kutsutaan nykyään homoseksuaalisuudeksi. Homoseksuaalisuus kun nykyisellään käsittää myös naisten välisen homoseksuaalisuuden ja missään tapauksessa arsenokoitēs ei viittaa naisiin. Lisäksi raamatussa puhutaan pelkästä yhdynnästä, ei homoseksuaalien välisestä rakkaudesta tai rakkaussuhteesta ja vielä vähemmän avioliitosta.

http://files.kotisivukone.com/karikuula.kotisivukone.com/tiedostot/raamattu_ja_homoseksuaalisuus.pdf

Tarvitaan puolueellinen asenne, jotta Paavalin teksteistä voitaisiin varmuudella väittää mitään suuntaan tai toiseen. Ja oli miten oli, Jeesus ei aiheesta puhunut, viittauksia homoseksuaalisuuteen on raamatussa vähän ja kaiken lisäksi raamattua ei voida käyttää perusteena maallisessa lainsäädännössä. Demokratiakaan ei ole raamatullista ja tietänet, että kristityissä piireissä demokratian hyväksyminen oli aikoinaan naispappeus- ja homoseksuaalisuus-kysymyksiä vielä järisyttävämpi opillinen kiista.


Vieras

#13483

13.05.2013 13:10

Heti kun heterot osaavat kertoa, milloin he tarkalleen ottaen päättivät ryhtyä heteroiksi, voidaan olettaa, että seksuaalinen suuntaus on valinta. Samoin heti kun heteroseksuaali voi halutessaan muuttaa seksuaalisen suuntauksensa homoseksuaaliksi, voidaan olettaa, että homoseksuaalikin voi muuttua heteroksi. Simple as that. Ei ole mitään mistä eheytyä, homoseksuaalinen ihminen on jo ihan kokonainen. Eheytymistä kaipaisivat ne, joille homoseksuaalisuuden olemassaolo on uhka, jonkinlainen mörkö, vaikka ei kai seksuaalisuudeltaan varman ihmisen pitäisi olla huolissaan homoseksuaalisuudesta? Herää kysymys, mikä siinä pelottaa? Ettei vain omat salatut homoseksuaaliset tunteet, jotka projisoidaan toisiin?
p..

#13484 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 13:15

#13478: p. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Osui tuossa silmiini Tv 7:n   Roots and Reflections  - Juuret Israelissa.  Juuri tuolloin mainittiin,  että myös Kesareassa,  Israelissa, oli suuri kirjasto,   toiseksi suurin heti Aleksandrian jälkeen. Tiedätkö sen vaiheista mitään?

 

Asiasta kolmanteen, -  näyttää näissä afrikkalaisissa joukkokokouksissa olevan aina sama tilanne:  Ei minkäänlaisia turvakäytäviä.  Jos paikalliset eivät näitä huolehdi,  ei kokouksia pitävillä ole mitään mahdollisuuksia vastata turvallisuudesta. Vrt. Bonnke

Äskeinen massameeting tv:ssä  oli ruotsalaisen Tommi Liljan - ja aivan sama tilanne,   ihmismerta silmän kantamattomiin,  vailla yhtäkään aukkoa missään.   Vastuu on kokonaan afrikkalaisten järjestäjien harteilla.


Vieras

#13485 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 13:36

#13479: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

No se on se homo raamattu, josta homoseksuaalisuus syntinä kohdat on muokattu liberaaliin muotoon.

Raamatunopetus on selvä ettei mies saa harjoittaa homoseksuaalista suhdetta toiseen mieheen. Tekstissä esiintyvä sana kauhistus on hebr. hbewt tovebah, joka merkitsee; inhottava ja saastainen teko tai asia.  Herra, Jumala säätää  sanaansa ettei Jumalan kansa seuraisi tällaista kauhistuttavaa tapaa, että mies harjoittaa seksiä toisen miehen kanssa sekä myös eläimiin sekaantuminen kielletään. Tällaiset teot ovat syntiä Jumalan edessä ja jokaisen joka niitä harjoittaa  on tehtävä parannus, jos haluaa pelastua ja olla Jumalan lapsi.

http://www.vapaasatama.net/homoseksuaalisuus.html

3Moos.18:22-24

"Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko. Älä yhdy mihinkään eläimeen, ettet tulisi saastaiseksi. Älköön kukaan nainen paritelko eläimen kanssa, sillä sellainen on luonnonvastaista. Älkää saastuttako itseänne tällaisilla teoilla. Niiden takia ovat tulleet saastaisiksi ne kansat, jotka minä ajan pois teidän tieltänne."

Homoseksuaalisuuden toteuttaminen on niin vakava rikos, että Herra määräsi siitä rangaistukseksi ehdoitta kuoleman. Vieläpä sanotaan, että homouden harjoittajat ovat itse ansainneet kuolemansa. Tämä vain entisestään vahvistaa sen, että kyseessä on hirvittävä synti.


Vaikka Mooseksen laki ei vanhurskauttamisen, juhla-aikojen, uhri- ja puhtaussäädöksien sekä muiden liittoon liittyvien asioiden osalta enää ole voimassa Jeesuksen uhrin ja uuden liiton Hengen lain kautta

Room.8:2, sekä Jeesus että Paavali viittasivat siihen puhuessaan synnistä ja moraalista – oikeasta ja väärästä. Jeesus ei koskaan missään kohdin lieventänyt lakia, vaan ainoastaan tiukensi sitä! Vuorisaarna on täynnä esimerkkejä tästä:

"Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi." (Matt. 5:17-19)

Myös Apostolien teoissa haureussäädökset (sisältää homouden esiaviollisen seksin ohella) olivat yksi niistä kolmesta asiasta, jotka otettiin Pyhän Hengen (=Jumalan) ja apostolien päätöksellä Mooseksen vanhan liiton laista uuteen liittoon,Apt.15:28-29. Tosin verensyöntikielto oli väliaikainen, 1Kor.10:24-28


Vieras

#13486 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 13:42

#13485: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

 

 

Fundamentalistit lukekoon Raamattua kirjain kirjaimelta niin tarkasti kuin haluavat. Noilla jorinoilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Suomen valtiollisen lainsäädännön kanssa.

 

 

 

 

veritas

#13487 Re: Kuulepas, "veritas"

13.05.2013 13:59

#13453: - Kuulepas, "veritas" 

 Vaihtaisitko levyä välillä. Olet toistanut tätä viestiä monta kertaa. Tuo mieluummin jotain uutta keskusteluun.


Vieras

#13488 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 14:00

#13485: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430 

 

Jälleen aika tarkoituksenhakuista tulkintaa. Raamatussa luetellaan aika monta muutakin asiaa, jotka ovat kauhistus Jumalalle, silti vain homoseksuaalisuus muistetaan yleensä mainita. Esimerkiksi Viidennessä Mooseksen kirjassa 24:1-4 avioero ja uudelleen naiminen ovat niin ikään Jumalalle kauhistus (suom. raamatussa iljetys, alkuperäinen hepreankielinen termi on sama) Tässä esim. Kolmannesta Mooseksen kirjasta koko "luettelo" siinä mainituista kauhistuksista: "5. Noudattakaa minun käskyjäni ja säädöksiäni, sillä se ihminen, joka ne pitää, on niistä elävä. Minä olen Herra.

 

6. Älköön kukaan teistä ryhtykö veriheimolaiseensa paljastaakseen hänen häpyänsä. Minä olen Herra.

 

7. Isäsi häpyä ja äitisi häpyä älä paljasta. Hän on sinun äitisi, älä hänen häpyänsä paljasta.

 

8. Älä paljasta äitipuolesi häpyä, se on sinun isäsi häpy.

 

9. Älä paljasta sisaresi häpyä, olipa hän isäsi tytär tai äitisi tytär, kotona tai ulkona syntynyt; älä paljasta heidän häpyänsä.

 

10. Älä paljasta poikasi tyttären tai tyttäresi tyttären häpyä, sillä se on sinun oma häpysi.

 

11. Älä paljasta äitipuolesi tyttären häpyä, tyttären, joka on sinun isällesi syntynyt; hän on sinun sisaresi.

 

12. Älä paljasta isäsi sisaren häpyä; hän on sinun isäsi veriheimolainen.

 

13. Älä paljasta äitisi sisaren häpyä, sillä hän on sinun äitisi veriheimolainen.

 

14. Älä paljasta setäsi häpyä, älä ryhdy hänen vaimoonsa; hän on sinun tätisi.

 

15. Älä paljasta miniäsi häpyä; hän on sinun poikasi vaimo, älä paljasta hänen häpyänsä.

 

16. Älä paljasta veljesi vaimon häpyä; se on sinun veljesi häpy.

 

17. Älä paljasta vaimon ja hänen tyttärensä häpyä, äläkä ota vaimoksi hänen poikansa tytärtä tai tyttärensä tytärtä paljastaaksesi hänen häpyänsä, sillä he ovat veriheimolaisia; se on sukurutsausta.

 

18. Älä ota vaimosi eläessä hänen sisartansa vaimoksesi ja paljasta hänen häpyänsä, sillä se tuo riidan.

 

19. Älä ryhdy vaimoon paljastaaksesi hänen häpyänsä, kun hän on saastainen kuukautisaikanansa.

 

20. Älä makaa lähimmäisesi vaimon kanssa, ettet siten itseäsi saastuttaisi.

 

21. Älä anna lapsiasi poltettaviksi uhrina Molokille, ettet häpäisisi Jumalasi nimeä. Minä olen Herra.

 

22. Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.

 

23. Älä sekaannu mihinkään eläimeen, ettet siten itseäsi saastuttaisi. Älköönkä nainen tarjoutuko eläimelle pariutuaksensa sen kanssa; se on iljettävyys.

 

24. Älkää saastuttako itseänne millään näistä, sillä näillä kaikilla ovat itsensä saastuttaneet ne kansat, jotka minä karkoitan teidän tieltänne.

 

25. Ja maa tuli saastaiseksi, ja minä kostin sille sen pahat teot, niin että maa oksensi ulos asujamensa.

 

26. Sentähden noudattakaa minun käskyjäni ja säädöksiäni älkääkä mitään näistä kauhistuksista tehkö, älköön maassa syntynyt älköönkä muukalainen, joka asuu teidän keskellänne -

 

27. sillä kaikkia näitä kauhistuksia ovat tehneet tämän maan asukkaat, jotka olivat ennen teitä, niin että maa tuli saastaiseksi - 28. ettei maa teitäkin oksentaisi, jos te sen saastutatte, niinkuin se on oksentanut ulos sen kansan, joka oli ennen teitä.

 

29. Sillä jokainen, joka tekee minkä tahansa näistä kauhistuksista, hävitettäköön kansastansa, kaikki, jotka semmoista tekevät. 30. Sentähden noudattakaa minun määräyksiäni, ettette seuraisi niitä kauhistavia tapoja, joita on seurattu ennen teitä, ettekä saastuttaisi itseänne niillä. Minä olen Herra, teidän Jumalanne."

 

Sananlaskut 16:5

 

"Jokainen ylpeämielinen on Herralle kauhistus: totisesti, ei sellainen jää rankaisematta." Ja edelleen Luukkaan Evankeliumi 16:15-18

 

"15. Ja hän sanoi heille: "Te juuri olette ne, jotka teette itsenne vanhurskaiksi ihmisten edessä, mutta Jumala tuntee teidän sydämenne; sillä mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan edessä kauhistus. 16. Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin. 17. Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää. 18. Jokainen, joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, tekee huorin; ja joka nai miehensä hylkäämän, tekee huorin."

 

Sananlaskut 3:27-35.

 

"27. Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, milloin sitä tehdä voit. 28. Älä sano lähimmäisellesi: "Mene nyt ja tule toiste, huomenna minä annan", kun sinulla kuitenkin on. 29. Älä mieti pahaa lähimmäistäsi vastaan, kun hän luottavaisesti luonasi asuu. 30. Älä riitele kenenkään kanssa syyttä, kun ei toinen ole sinulle pahaa tehnyt. 31. Älä kadehdi väkivallan miestä äläkä hänen teitänsä omiksesi valitse; 32. sillä väärämielinen on Herralle kauhistus, mutta oikeamielisille hän on tuttava. 33. Herran kirous on jumalattoman huoneessa, mutta vanhurskasten asuinsijaa hän siunaa. 34. Pilkkaajille hänkin on pilkallinen, mutta nöyrille hän antaa armon. 35. Viisaat perivät kunnian, mutta tyhmäin osa on häpeä."

 

"Väärämielisyys" mainitaan uudelleen Sananlaskujen jakeessa 11:20. Sen merkitys ei aukea ehkä ihan helposti, mutta englanninkielisten raamattujen teologit kääntävät sen usein tarkoittavan sanoja willful, contrary, and stubborn eli vastustusta, oppositiota, itsepäisyyttä. (It is related to the will. Individuals are willful, contrary and stubborn. God says such people are disgusting to Him: http://www.livingbiblestudies.org/study/JT48/028.html).

Vieras

#13489 Re: Re: Kuulepas, "veritas"

13.05.2013 14:03

#13487: veritas - Re: Kuulepas, "veritas"

 

 

Et ole selittänyt, millä valtuuksin levittelet vaitiolovelvollisuuden alaisia viranomaistietoja Internetissä.


Vieras

#13490 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 14:10

#13485: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430 

 

Lisäksi, 3. Mooseksen kirjassa luetellaan aika monta muutakin asiaa, joista täytyy rangaista kuolemalla. Myös vaikkapa oman vanhemman haukkuminen tyhmäksi on hirvittävä teko, josta täytyy surmata. Minullakin on muuten kaksi tällaista syntistä lasta, ovat haukkuneet minua jopa pöljäksi. Haluatko tulla julistamaan heidät julkisyntisiksi? Entä tehdä jotain muutoksia Suomen lakiin tällaisten lasten varalta?

 

9 "Jos joku herjaa isäänsä tai äitiään, hänet on surmattava. Hän on itse ansainnut kuolemansa, koska on herjannut vanhempiaan. 10 Jos mies tekee aviorikoksen toisen miehen vaimon kanssa, molemmat avionrikkojat, sekä mies että nainen, on surmattava.

 

11 "Jos mies häpäisee oman isänsä makaamalla hänen vaimonsa kanssa, molemmat syylliset on surmattava; he ovat itse ansainneet kuolemansa. 12 Jos mies makaa miniänsä kanssa, heidät on molemmat surmattava. He ovat tehneet luonnottoman teon ja ovat itse ansainneet kuolemansa. 13 Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.

 

14 Jos joku ottaa vaimokseen naisen ja hänen äitinsä tai naisen ja hänen tyttärensä, se on törkeä teko, jonka vuoksi sekä mies että molemmat naiset on poltettava. Sen kaltaista törkeyttä ei saa sallia teidän keskuudessanne. 15 Jos mies sekaantuu eläimeen, hänet on surmattava, ja myös eläin on surmattava. 16 Jos nainen parittelee eläimen kanssa, surmattakoon sekä nainen että eläin. Molemmat on surmattava, sillä kumpikin on ansainnut kuolemansa.

 

19 "Älä yhdy äitisi äläkä isäsi sisareen, sillä jos joku paljastaa lähisukulaisensa alastomuuden, molemmat ansaitsevat rangaistuksen. 20 Jos joku makaa setänsä vaimon kanssa, hän häpäisee setänsä. Syylliset joutuvat kantamaan vastuun synnistään. Heidät on surmattava, eikä heille saa jäädä lapsia. 21 Jos joku viettelee veljensä vaimon, hän tekee inhottavan teon. Koska hän on häpäissyt veljensä, syylliset on surmattava eikä heille saa jäädä lapsia.

 

27 "Jos jossakussa miehessä tai naisessa puhuu vainaja- tai tietäjähenki, hänet on surmattava. Hänet kivitettäköön hengiltä, sillä hän on itse ansainnut kuolemansa."
veritas

#13491 Re: Re: Re: Kuulepas, "veritas"

13.05.2013 14:27

#13489: - Re: Re: Kuulepas, "veritas" 

 Se  ***** älähtää johon kalikka kalahtaa... Onko sinulla tai tuttavallasi jo aids tai hepatiitti-sairaus? Ole viisas ja luovu homoudesta/ homouden tukemisesta, tee parannus Jumalan edessä.


Vieras

#13492 Raamatun totuuksia

13.05.2013 14:40

1. Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:

2. "Tee itsellesi kaksi hopeatorvea, tee ne kohotakoista tekoa, käyttääksesi niitä kansan kokoonkutsumiseen ja leirien liikkeelle-panemiseen.
3. Kun niihin molempiin puhalletaan, kokoontukoon sinun luoksesi koko kansa ilmestysmajan oven eteen.
4. Mutta kun ainoastaan toiseen puhalletaan, kokoontukoot sinun luoksesi ruhtinaat, Israelin heimojen päämiehet.
5. Mutta kun puhallatte hälytyssoiton, silloin lähtekööt itään päin leiriytyneet leirit liikkeelle.
6. Ja kun toistamiseen puhallatte hälytyssoiton, lähtekööt etelään päin leiriytyneet leirit liikkeelle. Hälytyssoitto puhallettakoon liikkeelle lähdettäessä.
7. Mutta seurakuntaa kokoonkutsuttaessa puhaltakaa torveen, hälytyssoittoa soittamatta.
8. Ja Aaronin pojat, papit, puhaltakoot näitä torvia. Tämä olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen.
9. Ja kun te maassanne lähdette taisteluun vihollista vastaan, joka teitä ahdistaa, niin soittakaa torvilla hälytys; silloin te muistutte Herran, teidän Jumalanne, mieleen ja pelastutte vihollisistanne.
10. Ja ilopäivinänne sekä juhlinanne ynnä uudenkuun päivinä puhaltakaa torviin uhratessanne poltto- ja yhteysuhrejanne, niin ne saattavat teidän Jumalanne muistamaan teitä. Minä olen Herra, teidän Jumalanne."
11. Toisen vuoden toisen kuukauden kahdentenakymmenentenä päivänä pilvi kohosi lain asumuksen päältä.
12. Silloin israelilaiset lähtivät liikkeelle, leiri leirin jälkeen, Siinain erämaasta; ja pilvi pysähtyi Paaranin erämaassa.
13. Niin he ensi kerran lähtivät liikkeelle sillä tavoin, kuin Herra oli Mooseksen kautta käskenyt.
14. Juudan jälkeläisten leirin lippukunta lähti ensimmäisenä joukkona liikkeelle osastoittain, ja tätä osastoa johti Nahson, Amminadabin poika.
15. Ja Isaskarin jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Netanel, Suuarin poika.
16. Ja Sebulonin jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Eliab, Heelonin poika.
17. Ja kun asumus oli purettu, niin lähtivät liikkeelle Geersonin pojat ja Merarin pojat, jotka kantoivat asumusta.
18. Sitten lähti Ruubenin leirin lippukunta liikkeelle osastoittain, ja tätä osastoa johti Elisur, Sedeurin poika.
19. Ja Simeonin jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Selumiel, Suurisaddain poika.
20. Ja Gaadin jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Eljasaf, Deguelin poika.
21. Sitten lähtivät kehatilaiset liikkeelle kantaen pyhiä esineitä. Ja asumus pantiin pystyyn, ennenkuin he saapuivat perille.
22. Sitten lähti Efraimin jälkeläisten leirin lippukunta liikkeelle osastoittain, ja tätä osastoa johti Elisama, Ammihudin poika.
23. Manassen jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Gamliel, Pedasurin poika.
24. Benjaminin jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Abidan, Gideonin poika.
25. Sitten lähti Daanin jälkeläisten leirin lippukunta liikkeelle kaikkien leirien jälkijoukkona, osastoittain, ja tätä osastoa johti Ahieser, Ammisaddain poika.
26. Asserin jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Pagiel, Okranin poika.
27. Ja Naftalin jälkeläisten sukukuntaosastoa johti Ahira, Eenanin poika.
28. Tällainen oli israelilaisten liikkeellelähtö osastoittain; niin he lähtivät liikkeelle.
29. Ja Mooses puhui Hoobabille, midianilaisen Reguelin, Mooseksen apen, pojalle: "Me lähdemme siihen paikkaan, josta Herra on sanonut: 'Sen minä annan teille'. Lähde meidän kanssamme, niin me palkitsemme sinut hyvin, sillä Herra on luvannut hyvää Israelille."
30. Mutta hän vastasi hänelle: "En lähde, vaan minä menen omaan maahani ja sukuni luo".
31. Niin Mooses sanoi: "Älä jätä meitä, sillä sinähän tiedät, mihin meidän sopii leiriytyä erämaassa; rupea siis meille oppaaksi.
32. Jos lähdet meidän kanssamme, niin me annamme sinun saada osasi siitä hyvästä, minkä Herra meille suo."
33. Niin he lähtivät liikkeelle Herran vuoren luota ja vaelsivat kolme päivänmatkaa. Ja Herran liitonarkki kulki heidän edellänsä kolme päivänmatkaa etsimässä heille levähdyspaikkaa.
34. Ja Herran pilvi oli heidän päällänsä päivällä, kun he lähtivät leiristä liikkeelle.
35. Ja kun arkki lähti liikkeelle, niin Mooses lausui: "Nouse, Herra, hajaantukoot sinun vihollisesi, ja sinun vihamiehesi paetkoot sinua".
36. Ja kun arkki laskettiin maahan, lausui hän: "Palaja, Herra, Israelin heimojen kymmentuhansien tykö".
1. Mutta ruubenilaisilla ja gaadilaisilla oli paljon, ylen runsaasti,
karjaa. Kun he nyt katselivat Jaeserin maata ja Gileadin maata, niin he huomasivat, että seutu oli karjanhoitoon sopiva.
2. Niin gaadilaiset ja ruubenilaiset tulivat ja puhuivat Moosekselle ja pappi Eleasarille ja seurakunnan päämiehille sanoen:
3. "Atarot, Diibon, Jaeser, Nimra, Hesbon, Elale, Sebam, Nebo ja Beon,
4. tämä maa, jonka Herra on vallannut Israelin seurakunnalle, on karjanhoitoon sopivaa maata, ja sinun palvelijoillasi on karjaa".
5. Ja he sanoivat vielä: "Jos olemme saaneet armon sinun silmiesi edessä, niin annettakoon tämä maa palvelijoillesi omaksi, äläkä vie meitä Jordanin yli".
6. Mutta Mooses vastasi gaadilaisille ja ruubenilaisille: "Onko teidän veljienne lähdettävä sotaan, ja te jäisitte tänne?
7. Miksi viette israelilaisilta halun mennä siihen maahan, jonka Herra on heille antanut?
8. Niin teidän isännekin tekivät, kun minä lähetin heidät Kaades-Barneasta katselemaan sitä maata.
9. Kun he olivat saapuneet Rypälelaaksoon asti ja katselleet sitä maata, veivät he israelilaisilta halun lähteä siihen maahan, jonka Herra oli heille antanut.
10. Ja sinä päivänä syttyi Herran viha, ja hän vannoi sanoen:
11. 'Ne miehet, jotka lähtivät Egyptistä, kaksikymmenvuotiset ja sitä vanhemmat, eivät saa nähdä sitä maata, jonka minä vannoen lupasin Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, sillä he eivät ole minua uskollisesti seuranneet,
12. paitsi Kaaleb, kenissiläisen Jefunnen poika, ja Joosua, Nuunin poika; sillä nämä ovat uskollisesti seuranneet Herraa'.
13. Ja Herran viha syttyi Israelia kohtaan, ja hän antoi heidän harhailla erämaassa neljäkymmentä vuotta, kunnes koko se sukupolvi hävisi, joka oli tehnyt sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä.
14. Mutta katso, te olette nyt astuneet isienne sijaan, te syntisten sikiöt, lisätäksenne vielä Herran vihan kiivautta Israelia kohtaan.
15. Jos te nyt käännytte pois hänestä, niin hän jättää kansan vielä kauemmaksi aikaa tähän erämaahan, ja niin te tuotatte tuhon kaikelle tälle kansalle."
16. Niin he lähestyivät häntä ja sanoivat: "Karjatarhoja me vain rakentaisimme tänne laumoillemme ja kaupunkeja vaimojamme ja lapsiamme varten,
17. mutta itse me varustautuisimme ja rientäisimme israelilaisten etunenässä, kunnes saisimme viedyksi heidät määräpaikkoihinsa, mutta meidän vaimomme ja lapsemme asuisivat sillä aikaa varustetuissa kaupungeissa maan asukkailta rauhassa.
18. Emme me palaisi kotiimme, ennenkuin israelilaiset ovat saaneet haltuunsa kukin perintöosansa,
19. sillä me emme tahdo perintöosaa heidän kanssansa tuolta puolen Jordanin emmekä kauempaa, vaan meidän perintöosamme on joutunut meille tältä puolelta Jordanin, itään päin."
20. Niin Mooses vastasi heille: "Jos näin teette, jos Herran edessä varustaudutte sotaan
21. ja teistä jokainen, sotaan varustettuna, menee Jordanin yli Herran edessä niin pitkäksi aikaa, kunnes on karkoittanut vihollisensa edestään,
22. ja te palaatte vasta senjälkeen, kuin se maa on tehty alamaiseksi Herralle, niin te olette vastuusta vapaat Herran ja Israelin edessä, ja tämä maa tulee teidän omaksenne Herran edessä.
23. Mutta jos ette näin tee, niin katso, te rikotte Herraa vastaan ja saatte tuntea syntinne palkan, joka kohtaa teitä.
24. Rakentakaa siis itsellenne kaupunkeja vaimojanne ja lapsianne varten ja tarhoja karjallenne ja tehkää se, mitä suunne on sanonut."
25. Niin gaadilaiset ja ruubenilaiset vastasivat Moosekselle sanoen: "Sinun palvelijasi tekevät, niinkuin herramme käskee.
26. Lapsemme, vaimomme, laumamme ja kaikki juhtamme jääkööt tänne Gileadin kaupunkeihin,
27. mutta sinun palvelijasi lähtevät, jokainen sotaan varustettuna, sinne taisteluun Herran edessä, niinkuin herramme sanoi."
28. Niin Mooses antoi heistä käskyn pappi Eleasarille ja Joosualle, Nuunin pojalle, ja Israelin sukukuntien perhekuntain päämiehille,
29. ja Mooses sanoi heille: "Jos gaadilaiset ja ruubenilaiset teidän kanssanne lähtevät Jordanin yli, jokainen varustettuna taisteluun Herran edessä, ja se maa tulee teille alamaiseksi, niin antakaa heille Gileadin maa omaksi.
30. Mutta jolleivät he varustaudu ja lähde teidän kanssanne sinne, niin asettukoot teidän keskuuteenne Kanaanin maahan."
31. Silloin gaadilaiset ja ruubenilaiset vastasivat sanoen: "Mitä Herra on puhunut sinun palvelijoillesi, sen me teemme.
32. Me lähdemme varustettuina Herran edessä Kanaanin maahan, että saisimme omaksemme perintöosan tällä puolella Jordanin."
33. Ja Mooses antoi heille, gaadilaisille ja ruubenilaisille sekä toiselle puolelle Manassen, Joosefin pojan, sukukuntaa, amorilaisten kuninkaan Siihonin valtakunnan ja Baasanin kuninkaan Oogin valtakunnan, maan ja sen kaupungit alueinensa, sen maan kaupungit yltympäri.
34. Ja gaadilaiset rakensivat Diibonin, Atarotin, Aroerin,
35. Atrot-Soofanin, Jaeserin, Jogbehan,
36. Beet-Nimran ja Beet-Haaranin varustetuiksi kaupungeiksi sekä karjatarhoja.
37. Ja ruubenilaiset rakensivat Hesbonin, Elalen ja Kirjataimin,
38. Nebon ja Baal-Meonin, joiden nimet muutettiin, sekä Sibman. Ja he panivat nimet niille kaupungeille, jotka he rakensivat.
39. Mutta Maakir, Manassen poika, lähti Gileadiin ja valloitti sen ja karkoitti amorilaiset, jotka asuivat siellä.
40. Ja Mooses antoi Gileadin Maakirille, Manassen pojalle, ja hän asettui sinne.
41. Ja Jaair, Manassen poika, meni ja valloitti heidän leirikylänsä ja kutsui ne Jaairin leirikyliksi.
42. Ja Noobah meni ja valloitti Kenatin ynnä sen alueella olevat kylät ja kutsui sen, nimensä mukaan, Noobahiksi.
1. Ja Herra puhui Moosekselle Mooabin arolla Jordanin rannalla, Jerikon
kohdalla, sanoen:
2. "Käske israelilaisia antamaan omistamistaan perintöosista leeviläisille kaupunkeja heidän asuaksensa ja antamaan leeviläisille myöskin laidunmaata näiden kaupunkien ympäriltä.
3. Nämä kaupungit olkoot heillä asuntoina, ja niiden laidunmaat olkoot heidän juhtiansa, karjaansa ja kaikkia muita elukoitansa varten.
4. Ja näiden kaupunkien laidunmaat, jotka teidän on annettava leeviläisille, ulottukoot kaupungin muurista ulospäin tuhat kyynärää joka taholle.
5. Ja mitatkaa kaupungin ulkopuolella itään päin kaksituhatta kyynärää ja etelään päin kaksituhatta kyynärää ja länteen päin kaksituhatta kyynärää ja pohjoiseen päin kaksituhatta kyynärää, ja kaupunki olkoon siinä keskellä. Tämä olkoon heillä kaupunkien laidunmaa.
6. Ja niistä kaupungeista, jotka teidän on annettava leeviläisille, olkoon kuusi turvakaupunkia, jotka teidän on annettava pakopaikaksi sille, joka on jonkun tappanut; ja niiden lisäksi antakaa neljäkymmentä kaksi kaupunkia.
7. Kaikkiaan olkoon kaupunkeja ja niiden laidunmaita, jotka teidän on annettava leeviläisille, neljäkymmentä kahdeksan.
8. Ja niitä israelilaisten omistamia kaupunkeja, jotka teidän on annettava, otettakoon useampia siltä sukukunnalta, jolla niitä on paljon, ja vähemmän siltä, jolla niitä on vähemmän. Kukin sukukunta antakoon leeviläisille kaupunkejaan saamansa perintöosan mukaan."
9. Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
10. "Puhu israelilaisille ja sano heille: Kun te olette menneet Jordanin yli Kanaanin maahan,
11. niin valitkaa itsellenne kaupunkeja turvakaupungeiksenne. Niihin paetkoon tappaja, joka tapaturmaisesti on jonkun surmannut.
12. Ja nämä kaupungit olkoot teillä turvapaikkoina verenkostajalta, niin ettei tappajan tarvitse kuolla, ennenkuin hän on ollut seurakunnan tuomittavana.
13. Ja kaupunkeja, jotka teidän on määrättävä turvakaupungeiksi, olkoon teillä kuusi.
14. Kolme kaupunkia teidän on määrättävä tältä puolelta Jordanin, ja kolme kaupunkia teidän on määrättävä Kanaanin maasta; ne olkoot turvakaupunkeja.
15. Israelilaisille ja teidän keskuudessanne asuvalle muukalaiselle ja loiselle olkoot ne kuusi kaupunkia turvapaikkoina, joihin voi paeta jokainen, joka tapaturmaisesti jonkun surmaa.
16. Mutta jos joku rauta-aseella lyö toista, niin että tämä kuolee, on hän tahallinen tappaja; sellainen tappaja rangaistakoon kuolemalla.
17. Jos joku ottaa käteensä kiven, jolla voi lyödä kuoliaaksi, ja lyö toista, niin että tämä kuolee, on hän tahallinen tappaja; sellainen tappaja rangaistakoon kuolemalla.
18. Tahi jos joku ottaa käteensä puuaseen, jolla voi lyödä kuoliaaksi, ja lyö toista, niin että tämä kuolee, on hän tahallinen tappaja; sellainen tappaja rangaistakoon kuolemalla.
19. Verenkostaja ottakoon sellaisen tappajan hengiltä; hän ottakoon hänet hengiltä, milloin vain hänet tapaa.
20. Ja jos joku vihassa iskee toista tahi heittää häntä jollakin murhaamisen tarkoituksessa, niin että tämä kuolee,
21. tahi vihaa kantaen lyö häntä kädellään, niin että hän kuolee, rangaistakoon lyöjä kuolemalla, sillä hän on tahallinen tappaja; verenkostaja ottakoon sellaisen tappajan hengiltä, milloin vain hänet tapaa.
22. Mutta jos joku vahingossa, vaan ei vihassa, satuttaa toista tai heittää häntä jollakin esineellä, millä hyvänsä, ilman murhaamisen tarkoitusta,
23. tahi jos hän kivellä, jolla voi lyödä kuoliaaksi, huomaamattansa satuttaa toista, niin että tämä kuolee, eikä hän ollut hänen vihamiehensä eikä tarkoittanut häntä vahingoittaa,
24. niin seurakunta ratkaiskoon tappajan ja verenkostajan välin näiden säädösten mukaan.
25. Ja seurakunta päästäköön tappajan verenkostajan kädestä, ja seurakunta antakoon hänen palata turvakaupunkiin, johon hän oli paennut, ja siellä hän asukoon pyhällä öljyllä voidellun ylimmäisen papin kuolemaan asti.
26. Mutta jos tappaja menee sen turvakaupungin alueen ulkopuolelle, johon hän on paennut,
27. ja verenkostaja tapaa hänet ulkopuolella hänen turvakaupunkinsa aluetta ja verenkostaja surmaa tappajan, niin ei hän joudu verenvikaan;
28. sillä hänen on asuttava turvakaupungissaan ylimmäisen papin kuolemaan asti. Mutta ylimmäisen papin kuoltua tappaja saa palata perintömaallensa.
29. Ja tämä olkoon teillä oikeussäädöksenä sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin.
30. Jos joku lyö toisen kuoliaaksi, surmattakoon tappaja todistajien antaman todistuksen nojalla; mutta yhden todistajan todistuksen nojalla älköön ketään kuolemalla rangaistako.
31. Älkää ottako lunastusmaksua sellaisen tappajan hengestä, joka on tehnyt hengenrikoksen, vaan rangaistakoon hänet kuolemalla.
32. Älkääkä ottako lunastusmaksua siltä, joka on paennut turvakaupunkiin, ettei hän ennen papin kuolemaa saisi palata asumaan omalle maallensa.
33. Älkääkä saastuttako sitä maata, jossa te olette, sillä veri saastuttaa maan. Ja maalle ei voi toimittaa sovitusta verestä, joka siihen on vuodatettu, muulla kuin sen verellä, joka sen on vuodattanut.
34. Älkää siis saastuttako sitä maata, jossa te asutte ja jossa minäkin asun teidän keskellänne, sillä minä, Herra, asun israelilaisten keskellä."

Vieras

#13493 Re: Re: Re: Re: Kuulepas, "veritas"

13.05.2013 14:48

#13491: veritas - Re: Re: Re: Kuulepas, "veritas"

 

 

Mikähän sairaus sinua oikein vaivaa? Tajuatko, miten tyhmää käytöksesi on?


Vieras

#13494 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 14:52

#13484: p.. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Wikipediassa on Aleksandrian kirjaston sivulla - katso myös kohdassa: Kesarea, Palestiina, suuri varhaiskristillinen kirjasto.

Sitten löysin tällaisen:http://www.tieteessatapahtuu.fi/998/frosen.htm

http://fi.wikipedia.org/wiki/Origenes, haulla Kesarean kirjasto löytyy muutakin. Tänne saa lähettää vain 2 linkkiä, joten eikun hakemaan lisää.

Molemmissa linkeissä puhutaan samasta henkilöstä:Origenes, en vielä tiedä liittyykö hän juuri siihen kirjastoon, jota tarkoitat.

 

 


Vieras

#13495 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

13.05.2013 15:00


Vieras

#13496

13.05.2013 15:11

Tällä keskustelupalstalla käydään keskustelua avioliittolaista, johon keskusteluun olennaisesti liittyy toisen osapuolen homoseksuaalisuus. Ei se voi olla vaikuttamatta keskusteluun.
Kannatan naisen ja miehen julkista liittoa.

Vieras

#13497 Re:

13.05.2013 15:15

#13496: - Kannatan naisen ja miehen julkista liittoa.

 

Tuotako sanot keskusteluksi? Perustelut?


Vieras

#13498 Re:

13.05.2013 15:21

#13496: -

Mitä tarkoitat toisella osapuolella? Itse olen ollut keskustelussa mukana jo pitkään, sillä puolella, joka kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Silti en ole itse homoseksuaali vaan ihan umpihetero ja perheenäiti. Joten miten tässä mikäkin vaikuttaa keskusteluun?


Vieras

#13499 Re: Re:

13.05.2013 15:22

#13497: - Re:

Kommenttihan se!


Vieras

#13500

13.05.2013 15:41

Lukekaahan raamattua