Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille.

Mies jostakin

#51 En allekirjoita

30.12.2013 20:41

Jos joukossa on muutama törppö joka ei osaa raketteja käsitellä ja ampua oikein niin ei sen takia ei pitäs kieltää kaikilta se ilo. Kerran vuodessa yksi kiva paukuttelu päivä on ihan jees ja hyvin kestää tuon. Samalla syyllä että joillekkin tulee silmävammoja tms. voitas kieltää moni asia tästä maailmasta. Mut hyväää uutta vuotta tän anddressin allekirjottaneille ja muillekkin! Ottakaa se kukkahattu pois päästä edes yheks päiväks vuoden sisällä.


Vieras

#52 Allekirjoitin kyllä.

30.12.2013 22:16

Jos joukossa olisikin vain muutama törppö ja paukuteltais vain sinä yhtenä iltana vuodessa, tuskin tätäkään adressia olisi tullut. Ikävä kyllä näitä törppöjä on enempi kuin muutama ja paukuttelut alkaa juurikin samaisena päivänä, kuin myynti alkaa. Itse pidin myös lapsena/nuorena räiskeestä uutena vuotena, mutta nykyään on meno mennyt holtittomaksi, joten pitäähän asialle jotaan tolkkua yrittää saada. Jälleen vedetään koirat kortille, mutta kyllä niistä paukkeista kärsivät muutkin eläimet kuin vain koirat. Minusta olisi juurikin hyvä idea, jos ammattilaiset pitäisivät näitä näytöksiä uutena vuotena, jolloin edelleen saisi ihastella niitä raketteja, mutta valvotuissa oloissa ja lakiin määrättynä aikana.

Vieras

#53 Re: Allekirjoitin kyllä.

30.12.2013 23:07

#52: - Allekirjoitin kyllä.

Juu, täälläkin on alkanut jo "uudenvuoden vietto".


Vieras

#54

30.12.2013 23:27

Tämän laatija/ laatijat ovat hyvällä asialla.

Vieras

#55 Re:

31.12.2013 04:40

#37: -

Mainitsemasi asiat hyvin usein koituvat vain ko. henkilön kohtaloksi, näillä raketeilla ollaan vaaraksi jo muillekin. Siinä on se ero. Sitä paitsi, en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt mitään JÄRKEVÄÄ perustelua näille raketeille, rahaa kuluu, luontoa kuluu, eläimet ja ihmiset kärsii. Viranomaisten yms. järjestämänä joku näytös voi olla ihan perusteltua uuden vuoden juhlistamista, mutta muuten ei kyllä yhdenkään kännisen urpon saati pikkukakaran tarvis yhtään rakettia paukutella.

Täti 60+

#56

31.12.2013 05:17

Yksityisten ihmisten rakettien ostaminen pitäisi kieltää lailla. Ilotulitukset vain vastuullisten firmojen järjestämiksi. Silloin ilotulituksia voisi todellakin ihailla tarvitsematta pelätä saavansa niskaansa jonkun suutarin! Lisäksi rakettien aiheuttamilta vammautumisilta vältyttäisiin kokonaan! Oletteko te ilotulitteiden ostajat koskaan miettineet haitallisille pienhiukkasille altistumista? Oletteko keränneet luonnosta pois ilotuliteroskat? Oletteko noudattaneet sallittuja aikarajoja ammuksinenne? Nautitteko todellakin siitä kamalasta kärystä ja paukkeesta, mitä rakettien ammuskelusta tulee? Onko teillä todellakin varaa ampua rahanne taivaantuuliin? Jos teillä on varaa moiseen, miksi ette auta rahoillanne vähäosaisia?

Vieras

#57

31.12.2013 06:10

Räiskyntää ja pauketta jokapuolella hallitsemattomina aikoina. Riittäisi, kun olisi yksi tulitus per kaupunki/kylä.
Holhotaan ,holhotaan

#58 Re: Kielletään koirat!

31.12.2013 08:05

#21: kaikki kieltoon! - Kielletään koirat!

Niin samaa mieltä ja samaan syssyyn voidaan kieltää  myös ammatikseen mielensäpahoittajat


Vieras

#59

31.12.2013 09:07

Kielletään vuosittainen perinne, kun ei vanhemmat jaksa/kehtaa/kykene valvomaan ja estämään lastensa rakettien ammuntaa.
Hohhoijaa taas adressienne kanssa..

Vieras

#60

31.12.2013 09:10

Vähintäänkin yhtä monta koiranpuremaa/hyökkäystä tulee vuoden aikana kuin noita silmävammoja rakettien ammunnassa. Niin että yksi jos toinenkin juttu voitais samalla hölmöllä logiikalla kieltää.

Vieras

#61

31.12.2013 10:17

Kiitos tästä adressista. Kerron siitä myös ystävilleni. Meillä ei ole lemmikkejä, mutta kärsin itse siitä, etten voi nukkua rakettien paukkeen vuoksi, sillä unettomuudesta minulle seuraa aina migreeni, joka kestää 2-3 päivää. En siis todellakaan ryyppäämällä sitä hanki.

Monissa perheissä nukutetaan lapsia, jotka säpsähtelevät hereille rakettien vuoksi.

En näe mitään järkeä siinä, että ammutaan rahaa taivaan tuuliin ja samalla aiheutetaan niin monille ihmisille ja eläimille haittaa, ja roskitetaan ja saastutetaan - puhumattakaan vakavista onnettomuuksista. Jotkut humalaiset ampuvat tahallaan ihmisiä kohti käsistä jotain raketteja - ihan käsittämätöntä touhua. Poliiseilla ei tunnu olevan kapasiteettia puuttua rakettien väärinkäyttöön.

Eikö olisi järkevämpää antaa nekin rahat vaikka hyväntekeväisyyteen?

Voimia ja iloa vuoden vaihtumiseen kaikille! :)

Vieras

#62 En allekirjoita

31.12.2013 10:22

Kielto on tosi radikaali vaihtoehto. Uuden vuoden paukuttelusta on tullut perinne, joka jos yhtäkkiä kielletään kaikilta muilta paitsi ammattilaisilta, niin nämä "älykääpiöt" kyllä keksii keinot tehdä omia paukkuja. Mielestäni se vasta onkin vaarallista kun paukutellaan omatekemiä värkkejä.
Näin kun paukut ovat laillisia yli 18-vuotiaille ja niitä paukutellaan suunnilleen kerran vuodessa, niin myös viranomaisten valvonta on silloin suuri.
Ja oma mielipide on myös, että tyhmä kieltää kaikilta muutaman tyhmän takia tulitukset.

Hyvällä tarkoituksellahan tämä on, mutten kyllä itse lähtisi allekirjoittamaan.
Riitta Salmi

#63 Myyntirajoitus ja luvanvaraisuus riittää minulle

31.12.2013 10:36

Ilotulitteiden suurin ongelma on määräysten vastainen käyttö, kovat paukahdukset ja ilmansaasteet ja roskaaminen. Ehdotan seuraavaa:

1. Pelkkään ääniefektiin perustuvat paukut kielletään kokonaan, samoin isoimmat ja vaarallisimmat tulitteet.
2. Ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille tehdään luvanvaraiseksi niin, että lupaa ostoon on haettava vähintään kaksi viikkoa ennen uudenvuodenaattoa. Luvansaannin ehtona on täysi-ikäisyys, sitoutuminen omien jälkien siivoamiseen jne.
3. Rakettien myynti (tai lunastus etukäteistilauksen perusteella) tapahtuu vain aattona, ei hetkeäkään aikaisemmin.

Vieras

#64

31.12.2013 11:32

Olen sitä mieltä että nuo raketin ammunnat ammattilaisille. Että niitä ei myötäisi kenellekkään muule ku jollenkkin ryhmälle vaan. Todellakin ja saikkialla olis sama kellon aika mihin aikaan ne pommit ja muut paukut ammuttaisiin. eikä yksityisille enään myytäisiin niitä.

Vieras

#65 Re: Re: Kielletään koirat!

31.12.2013 14:44

#58: Holhotaan ,holhotaan - Re: Kielletään koirat! samaan syssyyn voidaan kieltää  myös ammatikseen mielensäpahoittajat

Siinä tapauksessahan sinä ja muut ketkä säännöllisesti pahoittavat mielensä kaikesta "holhouksesta" pitäisi myös kieltää. Kielsit siis juuri itsesi.


Vieras

#66 Re:

31.12.2013 14:48

#59: - kun ei vanhemmat jaksa/kehtaa/kykene valvomaan ja estämään lastensa rakettien ammuntaa.

Vaihtoehtoisesti tehostetaan poliisivalvontaa ja sakot tulevat sitten näiden kykenemättömien vanhempien maksettaviksi. Ehkä alkaisi löytyä kykyä valvoa oman pikku mussukan touhuja kun mussukan laittomuudet käyvät kukkarolle.


Vieras

#67 Re: En allekirjoita

31.12.2013 14:52

#62: - En allekirjoita

Täällä päin paukuttelu alkoi jo pari päivää sitten ja tänään on aamuvarhaisesti paukkunut. Viime yönä heräsin kahden-kolmen aikoihin paukutteluun ja tämä vapaapäivä meni myös täysin reisille. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin viimeisiä paukkuja ammutaan vielä kolme-neljä päivää tästä eteenpäin.

Niin kyllästynyt

#68 Kaikki eläimet kärsii

31.12.2013 15:14

Tähän on nuo puolestapuhuvat vetäneet vain koirat mutta räiskeestä ja saasteesta kärsii myös jokainen villieläin sekä myös esim hevostallit joissa teidänkin "paukuttelijoiden" pikku lapsukaiset käyvät ratsastustunneilla. Esim hevonen voi luoda (keskemeno) varsansa tms. Paukut kunnille, seuroille yms ja yksityiset paukuttelijat hijaiseksi. Mikä oikeus on ihmisellä vallata maapallo?
uudenvuodenjuhlija ja koiranomistaja

#69 Keskittykää mielummin johonki hyödylliseen

31.12.2013 15:40

Siis mitä ihmettä? Koska Suomessa ei oo jo tarpeeks tyhmiä lakeja? Muualla maailmassa voit ostaa ilotulitteita vaikka lähiruokakaupasta mut ei Suomessa tähtisädetikut on K18. Miettikää nyt vähä! Vai oks suomalaiset sit vaa jotenki tyhmempii ku muut ihmiset ku ei osata käyttää muutamaa paukkuu ja tulitikkuja oikein? Eli siis uutta vuotta on turha juhlia koska se on "vaarallista". Mut siis joo kielletää ilotulitteet nii voi sit ite rakennella paljon turvallisempia räjähteitä. Ei oo taas vissii mietittyy ihan loppuun asti.. Sen kyllä ymmärrän että v**uttaa kun ihmiset ei osaa ampuu niittä sillon ku pitäs ja ittellääkin koira joka niitä tänää ensimmäistä kertaa näkee nii saa nähä, mutta kuitenki jotai rajaa.
KGege

#70

31.12.2013 16:07

Joo'o, täytyy sanoa, että osa asiasta on totta, mutta mietitään nyt sitäkin, että tässä on yks tapa saada hurjat rahat valtiolle. Jos esimerkiksi laitetaan raketit pois, siinä tulee todella paljon tappiota valtiolle, tässä puhutaan kummiski useammista tuhansista euroista viikossa... Yks tienesti poies = nousee verot tai jotain muuta naurettavaa nää idiootit keksivät aivan varmasti. Kyllä tää touhu on menossa niin naurettavaksi, viiminen tikki oli nuo langattomat mikrofoonit.

Vieras

#71

31.12.2013 20:46

Todella hyvä adressi !

Vieras

#72

31.12.2013 21:37

Aivan liian isoja pommeja myydään jokapojalle, ei taida päättäjät ymmärtää??? tai sitten ovat kauppiaitten intressit tärkeämpiä heille kuin ihmisten terveys ja ympäristöhaitat ja muu häiriö jota tämä ilotuliteterrori aiheuttaa!!!
turhaa !

#73 turhin lakialoite...

31.12.2013 23:40

Muiden iloa ei tarvitse lailla kumota jos se tapahtuu vain kerran vuodessa, pysykoon ihmiset jotka eivat pommeista tykkaa niin kodeissaan pumpulia korvissa. jos on selvitty jo tahankin asti ni ei kielleta muiden iloa!
Valitse nimimerkki

#74 Otsikko

31.12.2013 23:42

Antaa ihmisten nyt juhlia, kaikkea iloa ei saa vieda meilt pois!


Vieras

#75 Re:

31.12.2013 23:51

#57: -

ei oteta ihmisten iloa pois, kaikilla on oikeus juhlistaa vaihtuvaa vuotta. Ei kaikissa kaupungeissa ja paikkakunnilla ole varaa/aikaa/intoa yhteiseen rakettipaukutukseen, aivan todella surkea adressi, keskittyisitte ihmiset oikeisiin ongelmiin! parin urpon humalaisen uusivuosi pommipaukkeet ei pitas olla syy siihen et muiden ilo otetaan pois. miettikees ny taas!

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…