YLE-vero lakkautettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLE-vero lakkautettava.

Maksa vain pakolla,tai sinulta otetaa kaikki pakolla.

#1 YLE-vero lakkautettava

12.03.2013 11:05

Silloin,kun kyseessä on yhteiskunnan vääristymä,tehdään tiktatuuria.On oikein maksattaa kuluttajalla se mitä haluaa,eikä kaikilla,sitä mitä sitten rahoilla hankitaan.Nee keit ja muut pakolaiset saavat palvelun ilmaiseksi.Mutta Suomalaisilla maksatetaan kaikki kalliit Amerikkalaisetkin tappaja,tussari elokuvat,joista sitten nee kerit oppivat rikollisuuden perusteitakin.Tussareiden kanssahan soumesa leikitään,kun se muka on pakolaisista kivaa ajanvietettä,romurallien ohella.
Puuttuu tarkka tuote ja laatu selostus ostetusta tuotteesta.Täytyisi tietää mistä ja minkäverran maksaa,laissa ei varmaankaan ole ylärajaa nostollekaan asetettu.
Ne joilla on sitten valtaa,kylvävät rahat korruptoituneesti globalisesti.

#2 Valtion perimät maksut

12.03.2013 11:27

Kuten kaikki ovat huomanneet,valtion päättäjät ovat tehneet lakeja,kerätä veroja myöskin ilman tuloja oleviltakin.Tässä tapauksessa se perustuu tuloihin.Olisikin naurettavaa,jos suoraan perittäisiin suomalaisilta veroa maahan muuttajapakolaisten aiheuttamistakin kustannuksista,siksi ne peitetään,salaillaan ja kielletää,tai vedotaan kaikkeen muuhun niiten puolesta.Se kaikki kuuluu demokraattiseen,mainittuun nykyjärjestelmään,jonka kaikki kansalaiset sitten tavalla tai toisella joutuvatkin hyväksymään.
Mummu 68 v.

#3 Miksi pitää maksaa turhasta

09.04.2013 13:31

Mielestäni on erittäin väärin, että sellaisiltakin kerätään rahaa moiseen turhuuteen , jotka eivät käytä ylen palveluita. Maksu pitäisi olla käytön mukaan, niin sitten se olisi oikeudenmukainen.
repa

#4

18.02.2016 08:49

ylen anti on epäasiallista,moraalitonta, yksipuolista, hengetöntä, jonkinlainen kunnioitus päättäjiä kohtaan täytyy säilyä, tuo turvattomuutta  jne

Joonas

#5 Nyt on uus adressi pystyssä.

22.02.2016 13:40


Vieras

#6

02.05.2016 00:31

Koska ylevero on lähes yhtä suuri köyhyydessä elävälle ja suuresta varallisuudesta nauttivalle, niin se on hyvin epäreilua, suorastaan köyhän pilkkaamista. Alle 1200 euroa kuukaudessa ansaitseva on suomen hintatasossa köyhä,mutta maksaa lähes saman verran kuin 50,000 kuukaudessa ansaitsevakin.

Vieras

#7 Re: Nyt on uus adressi pystyssä.

02.05.2016 10:14

#5: Joonas - Nyt on uus adressi pystyssä. 

 Joonaksen vinkkaamasta kansalaisaloitteesta "Yle-vero on lakkautettava" kannattaa kertoa toisillekkin.


Vieras

#8 Re: Nyt on uus adressi pystyssä.

03.05.2016 20:29

#5: Joonas - Nyt on uus adressi pystyssä. 

Kansalaisaloite "Yle-vero on lakkautettava" on täyttä asiaa.  


Vieras

#9 Re: Nyt on uus adressi pystyssä.

04.05.2016 18:07

#5: Joonas - Nyt on uus adressi pystyssä. 

 Kansalaisaloitteella on hyvät perustelut. Joonas antoi linkin siihen.

 

Kansalaisaloitteen otsikko

Yle-vero on lakkautettava

Aloitteen päiväys

15.2.2016

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

OM 15/52/2016

Aloitteen sisältö

Eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin, jotta Yle-vero lakkautetaan. Jatkossa Yleisradio voi hankkia rahoituksensa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla. Lähtökohta on, että jos ei halua katsoa Yleisradion ohjelmia, ei tarvitse maksaa. Kun Yle-vero lopetetaan, suomalaisille jää enemmän rahaa käteen.

Perustelut

Yle-vero on epäoikeudenmukainen muun muassa seuraavista syistä.

1) Yleisradion palveluiden ylläpito tulee kalliiksi suomalaisille. Yle-vero voi olla yksityishenkilölle 143 euroa ja yhteisölle jopa 3 000 euroa. Tämä on täysin kohtuuton maksu ottaen vielä huomioon ohjelmiston tason.

2) Kun Yle lähettää heikkoa ohjelmistoa, ihmiset eivät voi äänestää lompakollaan ja vaihtaa parempaan palveluntarjoajaan. Vaikka koko kansa ryhtyisi täydelliseen Yle-boikottiin, sekään ei auttaisi, koska rahat otetaan veroista. Koska Yleisradio ei toimi markkinaehtoisesti, sillä ei ole taloudellista pakkoa muuttaa ohjelmistoa vastaamaan paremmin katselijoiden toiveita.

3) Ylen vuoksi kaupalliset maakunta- ja paikallismediat joutuvat kamppailemaan yhä kovemmin selviytymisestään. Monet maakuntamediat jo ilmaisseet huolensa Yleisradion huolestuttavasta asemasta. Näillä toimialoilla on jo muutenkin tarpeeksi haastavaa, joten Yleisradiolle on pakko laittaa jotain rajaa. Miksi tilata maksullista paikallislehteä, jos samat uutiset saa ”ilmaiseksi” Ylen nettisivuilta? Miksi maksaa digilehdestä, jos samat asiat voi kuunnella ”ilmaiseksi” Yleisradion maakuntaradiosta?

4) Yleisradio ei ole poliittisesti sitoutumaton. Yleisradiota johtaa poliittisesti valittu hallintoneuvosto. Lisäksi Yleisradion lakisääteisiin tehtäviin kuuluu monikulttuurisuuden tukeminen, mikä on ristiriidassa uutisoinnin puolueettomuusvelvoitteen kanssa. On kohtuutonta, että ihmiset joutuvat maksamaan veroa siitä hyvästä, että Yleisradio julkaisee poliittisesti väritettyjä uutisia. Lisäksi erityisesti vaalien alla pienpuolueet eivät saa samanlaista kohtelua kuin eduskuntapuolueet, vaikka pienpuolueiden kannattajat maksavat muiden kansalaisten lailla Yle-veroa.

5) Verorahoilla ylläpidettävä Yleisradio on nykyaikana yksinkertaisesti tarpeeton, koska internet, tv ja radio tarjoavat valtavat määrät maksutonta ohjelmistoa ja palvelua. Suomalainen kulttuuri ei ole riippuvainen verorahoin ylläpidetystä Yleisradiosta.

6) Suomessa ei ole myöskään valtiollista sanomalehtitaloa. Hyvin on pärjätty ilman sitäkin, sillä yksityiset yritykset hoitavat niitä tehtäviä. Mihin siis tarvitaan valtiollista radio- ja televisioyhtiötä? Kuluttaja tietää itse parhaiten, millaista ohjelmistoa hän haluaa televisiosta katsoa.


Vieras

#10 Yle-vero on lakkautettava

06.05.2016 18:20

Kansalaisaloitteen puolella!

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818

 

 

 

 


Vieras

#11 Re: Yle-vero on lakkautettava

07.05.2016 11:40


Vieras

#12 Re: Yle-vero on lakkautettava

07.05.2016 18:06

#10: - Yle-vero on lakkautettava 

 Yle-vero on lakkautettava ehdottomasti!


Vieras

#13

19.05.2016 00:52

Vero pois. Uutisointi on puolueellista ja Suomen hallituksen politiikan mukaista tosiasioita pimittävää kuraa. Ehkä tyyli muuttuisi, kun ymmärtävät, ettei YLE ole näkemykseni mukaan tarkoitettu suojatyöpaikaksi. Vaadin avointa ja tutkivaa journalismia. Erityisesti turvapaikkapolitiikasta.

Vieras

#14 Re: Yle-vero on lakkautettava

20.05.2016 17:03

#10: - Yle-vero on lakkautettava 

 Hyvät perusteet kansalaisaloitteessa.

Huomuomio

#15 Re: Re: Nyt on uus adressi pystyssä.

18.05.2018 12:14

#9: - Re: Nyt on uus adressi pystyssä. 

Hyviä pointteja, mutta ei kaikkia oleellisia.  Mielestäni tuossa pitäisi olla mukana kaksi muutakin huomiota.

 

1. Mihin kaikkeen vastaavaan voisit Yle-verosta säästyneet rahat käyttää. Esim. Useita leffakäyntejä, teatteria, museovierailuja, Ruutu +, Netflix tai HBO yms. vuodeksi katseluun jopa halvemmalla kuin moni maksaa Yle-veroa vuodessa. 

2. Tärkein huomio puuttuu mielestäni. Yle-vero on syrjivä. Osa joutuu maksamaan ja toiset eivät. Eikö kaikkien tulisi maksaa Yle-veroa oman maksukykynsä mukaan? Kyllä jos minulta kysytään. Tulevaisuudessa kun on kaavailtu vieläpä lisättävän Yle-verosta vapautettujen määrää, tarkoittanee se monelle Yle-veron korotusta.

 

Ylelle tulisi lisätä mainoksia kuten SVT:llä on Ruotsissa mm urheilulähetyksissä, jos siten voitaisiin luopua Yle-verosta.

Tarpeetonta

#16 Re: Re: Nyt on uus adressi pystyssä.

31.08.2018 12:08

#9: - Re: Nyt on uus adressi pystyssä. 

Myös seuraava oleellinen pointti on unohdettu aloitteesta. Tämän pitäisi ehdottomasti olla aloitteessa. Yle-Verossa on myös yksi perustavanlaatuinen epäkohta. Yle siirtää yhä enemmän sisältöjä nettiin, mutta Yle-Vero ei kata kansalaisille nettiyhteyttä. Eli maksat Yle-veron ja jos haluat nauttia koko tarjonnasta, joudut maksamaan internetin käytöstä myös.

 

Todella oleellinen asia mikä pitäisi huomioida adressissa. Toki monella on Internet yhteys Ylestä riippumatta, mutta kuten totesin: Ei mielestäni ole okein, että osa Yle-verolla katetusta sisällöstä on katsottavissa/Kuuneltavissa/luettavissa vain netissä ja sitä varten maksat erikseen vielä Internetin käytöstä. Pelkällä Internet yhteyden hinnalla kun näkee jo Katsomosta, Ruudusta, Via Freestä ja netistä ylipäätänsä sisältöjä ja ohjelmia ilman, että sinulta vaaditaan jotain pakollista lisämaksua. 

 

Mikäli nykyinen Yle-vero säilytetään tulisi sillä kustantaa Ylen sisältöjä käyttäville myös samasta summasta Internet yhteys.

Seppo Haavisto

#17 Re: YLE-vero lakkautettava

23.03.2020 14:37

#1: Maksa vain pakolla,tai sinulta otetaa kaikki pakolla. - YLE-vero lakkautettava 

Paljon joutavaa väkivaltaa ja jenkkiläistä pyssynpaukkeen ihannointia. Pahinta on kuitenkin aivopesu, josta siitäkin joudumme maksamaan. Viherkomukat siellä jylläävät ja pikkusen saavat muutkin hallituspuoleet ääntään kuuluviin, mutta oppositio, varsinkin perussuomalaiset ovat kokonaan poispyyhittyjä ohjelmistosta. Pahinta on kuitenkin maailman suurimman valeoperaation "Ilmastonmuutos" markkinointi. Tämän markkinoinnin vauhdittamiseksi ovat G. Soros ja Jeff Bezos lahjoittaneet yhteensä 20 miljardia$ (20 000 000 000) käytettäviksi lahjuksiin. Kyllä Ylen dirikat ovat osansa saaneet, ei muuten markkinointi niin hyvin sujuisi!!

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö seksin myynti kieltää?