Synnytystoiminta pitää säilyttää Vammalan aluesairaalassa


Vieras

#26

29.05.2013 19:27

Laulun sanoin, pikku hiljaa vähän kerrallaan...

Vieras

#27

30.05.2013 04:11

Ehdottomasti pitää saada takaisin koko viikkoinen synnytysten vastaanotto takaisin Vammalan Aluesairaalaan. Itse en olisi aikoinaan ehtinyt 7 km:n päästä sitä pidemmälle. Tyttäreni syntyi 12 min. sen jälkeen, kun olin VAS:n ulko-ovella. Sitäpaitsi hoito siellä on omaa luokkaansa! :)

Vieras

#28

30.05.2013 07:12

VAMMALA ON ERINOMAINEN PAIKKA.Nyt otettava järkikäteen.
Onko asiaa mietitty siitä kulmasta, että jos Tays:laa kohtaa onnettomuus(vesivahinko, suurpalo tai tautiepidemia. Missä varapaikka? Keskittaminen on liian vaarallista!

Vieras

#29

30.05.2013 09:00

Kaksi lasta Vammalassa synnyttäneenä tahdon sydämeni pohjasta, että synnytystoiminta jatkuu VASissa. Kätilöt, hoitajat ja koko henkilökunta on siellä kuin kutsumustyössä, ja työyhteisönä vaikuttaa ihanan lämpimältä ja jäseniään tukevalta. Toivottavasti tällainen rikkaus ymmärrettäisiin PSHP:ssä positiiviseksi asiaksi ja säilyttämisen arvoiseksi.

Vieras

#30

30.05.2013 15:13

todellakin kannatan tätä vammalan jatkuvuutta ettei tays "ylikuormitu"ja sielläkin olisi edelleen turvallista synnyttää (meillä on la syskuussa)
Ihmettelijä

#31

01.06.2013 17:18

Vammala on varmasti ihana ja mukava ja kaikin puolin kiva paikka synnyttää. Mutta ihmiset hyvät ottakaa nyt järki käteen. Jos sairaalassa on alle 500 synnytystä vuodessa niin se ei ole enää turvallista. FAKTA on, että 1 synnytys sadasta päätyy tilanteeseen, jossa lasta joudutaan jopa elvyttämään. Tämä tarkoittaa, että sairaalassa missä synnytyksiä on alle 500 vuodessa, että siellä näitä OIKEASTI tiukkoja tilanteita tulee vastaan harvemmin. Tällä kaavalla keskimäärin n joka toinen kuukausi. Sairaala, missä synnytyksiä on yli 5000 vuodessa kohtaa näitä tiukkoja tilanteita keskimäärin kerran viikossa. Näissä tilanteissa pitää jokaisen osata toimia ja vastasyntyneelle pitää olla kaikki mahdollinen tuki LÄHELLÄ. Vammalasta pääsee Tampereelle ambulanssilla varmaan 30 minuutissa, mutta lähtö kestää AINA hetken, joten apua tarvitsevaa lasta ei saada asian mukaisen hoidon piiriin ikinä alle tunnissa. Välillä minuutit ja jopa sekuntit ratkaisevat lapsen kohtalon. Yksikin lapsi, joka saa elinikäisiä vammoja siitä syystä ettei hoitoa ole lähellä on turha. Saati sitten, että yksikin lapsi kuolee, koska tarvittavaa apua ei ole saatavilla tarpeeksi nopeasti. Totta on, että lapsia kuolee jokaisessa sairaalassa, mutta uskon monelle vanhemmalle siinä tilanteessa merkitsevän paljon se, että kaikki mitä ikinä on mahdollista tehdä on tehty.

Miettikää niiden lasten turvallisuutta ennen kuin omaa kivaa kokemusta!

Itse olisin valmis synnyttämään vaikka retkisängyssä, jos se takaisi sen, että lapselle on kaikki mahdollinen apu tarvittaessa tarjolla.

Vieras

#32

01.06.2013 19:42

Ihmettelijä voi kaikessa rauhassa siirtyä tutustumaan TAYSin "ammattiapuun" ja "hyvään hoitoon" seuraavassa linkissä, TÄMÄ VAUVA NIMITTÄIN KUOLI TAYSin RESURSSIPULAN VUOKSI! Resurssipulaa ei olisi jos matalan riskin äidit synnyttäisivät Vammalassa ja eivät rasittaisi TAYSia.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201094219904520&set=o.359346510838181&type=3&theater
Ihmettelijä

#33

02.06.2013 18:22

Pahoitteluni vauvansa menettäneen omaisille. Kumminkin on ihan pakko kysyä, että kuvitteletko todella, että tämä vauva olisi selvinnyt syntymällä Vammalassa? Myös niissä matalanriskin synnytyksissä tulee yllätyksiä ja juuri silloin sitä ammattitaitoa tarvitaan. Ikävä kyllä ei ole olemassa yhtäkään sairaalaa missä ei koskaan menetettäisi yhtään vauvaa. On kumminkin niitä paikkoja missä turhaan menetetään vauvoja ja sairaalat missä on liian vähän synnytyksiä ovat juuri tällaisia.

Vieras

#34

03.06.2013 10:17

Edelleen ihmettelijälle... Olisi suotavaa ottaa selvää asioista, ennekuin levittää noita mutu-tuntuma juttuja. Hätäsektio saattaa tulla yllättäen, mutta siihen pitää olla resurssit AINA! Vammalalla on kaikki valmiudet hätäsektion tekoon heti kun päätös hätäsektiosta on tehty... joten kyllä... Tämä vauva olisi selvinnyt (riskiraskaudesta huolimatta), koska menehtymisen syy oli se, ettei leikkausta ruuhkan vuoksi tehty heti.

Sairaanhoitopiirin sivuilta lainattu koskien VAS:aa:
"Yksikössämme on jatkuva gynekologi- ja anestesiapäivystys, joka mahdollistaa ympärivuorokautisen kivunlievityksen ja sektiovalmiuden."
http://www.pshp.fi/default.aspx?contentid=22880
Ihmettelijä

#35

03.06.2013 16:57

Yhtä hyvin myös Vammalassa saattaa olla useampi hätäsektiota tarvitseva yhtä aikaa, joten tilanne ei olisi ratkennut synnyttämällä Vammalassa. Todennäköisesti jopa hitaammin saataisiin Vammalassa tehtyä useampi sektio samaan aikaan sitä tarvitseville.

Vieras

#36 Re: t

03.06.2013 19:06

#1: -  

 


Vieras

#37 Re: VAIN LASTENLÄÄKÄRI PUUTTUU !!!!

03.06.2013 19:13

#34: -  

 


Vieras

#38 .Tervettä ajattelua synnytystapahtumaan.

04.06.2013 09:03

Raskaus ei ole mikään sairaus,vaan elämään kuluva tapahtuma.Terveet ihmiset synnyttävät lapsia.
Vammalassa on jo vuosia tiedostettua luonnollinen synnytys ja hoitoa on kehitetty enenmissä määrin äiti-lapsi ystävällisemmäksi.Ammattitaitoinen henkilökunta,vierihoidot,imetystukiryhmät y.m.ovat äidin ja lapsen parhaaksi.Komplikaatio tapauksissa on erikoishoito paikallaan,mutta vain erittäin harvoin sitä tarvitaan.Suurimman osan synnytyksistä Vammalassa osataan hoitaa.
Synnytysosato on pidettävä Vammalassa !!!
Ihmettelijä

#39

05.06.2013 09:47

Syntymä on lapsen kannalta yksi vaarallisimmista hetkistä ensimmäisten vuosien aikana. Ja kuten edellä todettiin niin Vammalassa ei ole lastenlääkäriä. Silloin kun kaikki menee hyvin niin Vammala ok paikka. Mutta YHDESTÄKÄÄN synnytyksestä ei voi etukäteen sanoa ettei mitään ongelmia tule. Jälkeen päin on helppo sanoa, että kaikki meni hyvin.
Mitä tilaa

#40 Sitä saa

15.06.2013 18:49

Keskittävät voimat hakevat suuryksiköiden kautta tuottavuutta.Voisin luetella satoja keskittämisen esimerkkejä ja voisin kertoa, mitkä voimat politiikassaovat keskittämisen kannalla. Niitä ovat perinteiset kokoomus, sosiaalidemokraatit ja vihreät.. Poliittinen linja on selvä ja se tulee olemaan vaikutuksiltaan ennen näkemätön ja kansalle raskas kantaa.Sama välinpitämätön kanta ja toimintapolitiikkamurtaa kunnallista itsehallintoa, kunnallista demokratian perinnettä ja osaamista . Kuntauudistus jasosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ovat läheisyhteiskunnan, lähipalvelujen ja välittämisen yhteisön vastaista poliittista toimintaa joka loukkaa syvästi Suomen kansaa ja sen yhtenäisyyttä

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.06.2013 18:51


Ajateltava vastasyntynyttäkim

#42 Re: Re: Rahaa?

18.08.2013 05:23

#16: HUOH! - Re: Rahaa? 

 

Vammalassa EI ole lastenlääkäriä saatavilla. Vastasyntynyt on hätätilanteessa siirrettävä ambulanssilla Taysiin!

Vieras

#43 Re:

26.08.2013 06:32

#35: Ihmettelijä -

Hyvä nimimerkki "Ihmettelijä".

Uskoakseni sinulla on kaksi mahdollisuutta edetä -joko jatkat ihmettelyä syvällä sisälläsi tai otat asioista selvää.

Kommenttisi ovat pöyristyttäviä - suppeita ja mastavalkoisia. Uskoakseni et ole työskennellyt koskaan muualla kuin keskussairaalassa. Vammalassa varmasti otetaan sinut ystävällisesti vastaaan, kannattaa käydä tutustumassa synnytyksen hoitoideologiaan ja hoitokäytäntöihin. Samalla sinulle selviää, että aluesairaalan henkilökunta hallitsee vastaasyntyneen elvytyksen. Jos sinulla on mahdollista tutustua Valviran tilastoihin, niin kannattaa käydä katsomassa nekin. Tulet yllättymään iloisesti - sektiopäätös voidaan myös tehdä ajoissa, jolloin vastasyntyneellä ei ole hengenvaaraa ja kas,kas - huomaat, ettei vastasyntyneiden tarvitse kuolla Vammalassa.

Ja kyllä. Hilma ei olisi kuollut Vammalassa.

Ihmettelijä

#44

19.09.2013 05:21

No nythän saadaan Vammalan pätevät kätilöt sitten toimimaan Tampereelle, kun synnytyksen nyt loppuvat Vammalassa. Jos Vammalan kätilöt ovat niin äärettömän päteviä niin nythän ei sitten enää yksikään perhe joudu kohtaamaan vastaavaa tragediaa, kun Vammalan kätilöt hoitavat synnytykset myös Tampereella.