Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

#326

15.12.2013 19:32

Ei saa puuttua siihen Evira Keksi jotain muuta,josta hyötyy
Anja Janhonen

#327 Re:

15.12.2013 19:50

#25: Seija Janhonen -  

 Hyvä kun kirjoitit tuosta  HYVÄ

Kyllästynyt potilas

#328 Re: Kommentti

16.12.2013 08:50

#320: Potilas - Kommentti

"Kuten Välimäkikin sanoo, liittyy korkea rT3-pitoisuus esimerkiksi vaikeisiin yleissairauksiin. Tällöin korkean rT3-tason pitäisi olla lääkärille JOHTOLANKA siitä, ettei potilaalla ole kaikki kunnossa. Potilaita, joilla on korkea rT3-pitoisuus pitäisi TUTKIA ja HOITAA muilla keinoin, että saadaan mahdollisesti kytevä sairaus tai muu ongelma asianmukaiseen hoitoon. Valitettavan usein koko asia kuitenkin ohitetaan pelkkänä humpuukina ja potilas lähetetään kotiin ilman mitään tutkimuksia tai toimenpiteitä.

Olen sitä mieltä, että rT3-tason taustalla olevat sairaudet ja muut tekijät tulisi hoitaa. Mielestäni myös T3-monoterapia on yleisesti ottaen puolivillainen ratkaisu koko ongelmaan, mutta todellisuudessa meillä potilailla on aika vähän vaihtoehtoja, jos haluamme kyetä esimerkiksi elättämään itsemme ja perheemme.

Tämä on ongelma, joka endokrinologien pitäisi ratkaista. MIKSI joillakin potilailla on korkeat rT3-tasot ja paljon oireita ja miten heitä kuuluisi hoitaa. RT3-hormonin lakaisu maton ei ole ratkaisu. Keskustelu asiasta ei tule loppumaan, ennen kuin nämä asiat huomioidaan.

Endokrinologien ja Kilpirauhasliiton on turha yrittää torpata lääkäreiden toimet potilaiden auttamiseksi, jos itse eivät ole valmiita tekemään asian eteen yhtään mitään."

Allekirjoitan tämän näkemyksen täysin! Vaihtoehtoja kaipaan minäkin. Odotin kovasti, että Välimäellä olisi ollut Akuutin haastattelussa esittää myös vaihtoehtoinen toimintatapa tilanteeseen, jossa korkea rT3 käytännössä invalidisoi potilaan. Kun T3-lääkitys kerran on niin hengenvaarallinen, eikä sitä hänen mukaansa pidä käyttää. Onko ainoa virallisesti hyväksytty vaihtoehto jäädä vuosikausiksi toiminta- ja työkyvyttömänä sängyn pohjalle makaamaan, yhteiskunnan elätiksi, ja keräillä siinä vuosien varrella lisää johdannaissairauksia yhteiskunnan kustannettavaksi?

Miksi rT3-tutkimusta ei voisi käyttää yhtenä laboratoriotutkimuksena kroonisten sairauksien seulontaan, varsinkin silloin, kun peruslabrat näyttävät normaalia ja potilas oireilee silti kilpirauhasmaisesti? Jos taustalta löytyy joku krooninen sairaus, sen hoitaminen voisi riittää purkamaan tilanteen, mutta tällainen vaihtoehto ei tunnu kiinnostavan ketään. Helpompi ja nopeampi diagnoosi on luulosairaus ja hoidoksi korkeintaan mielialalääkkeet. Ja missäpä rT3:a edes selvitettäisiin kohtuullisin kustannuksin, kun sen tutkiminen on lopetettu vuosia sitten, koska tutkimus on katsottu tarpeettomaksi ja kysyntää ei ole ollut riittävästi. Jos lääkärikoulutuksessa asiasta ei puhuta mitään, ja endokrinologian oppikirjassakin rT3 mainitaan vain tutkimuksena, jolla "ei ole merkitystä käytännön kliinisessä työssä", mitä muuta voi odottaa.

Kurja juttu, potilaiden kannalta, että tästä sopasta on tullut arvovalta- ja kunniakysymys, josta ei näytä olevan joillekin tahoille kunniallista ulospääsyä. Sitä ei vain voi selväjärkinen kansalainen hyväksyä, että jotkut yhteiskunnan varoilla korkeasti koulutetut, hyväpalkkaiset lääkärit tuntuvat tekevän kaikkensa estääkseen potilaita saamasta apua, kun heidän perustehtävänsä pitäisi olla kansalaisten terveyden edistäminen koko yhteiskunnan hyväksi.

Sain avun Liothyroninista

#329 #328 Re: Kommentti

16.12.2013 13:14

#328: "Sitä ei vain voi selväjärkinen kansalainen hyväksyä, että jotkut yhteiskunnan varoilla korkeasti koulutetut, hyväpalkkaiset lääkärit tuntuvat tekevän kaikkensa estääkseen potilaita saamasta apua, kun heidän perustehtävänsä pitäisi olla kansalaisten terveyden edistäminen koko yhteiskunnan hyväksi."

Erittäin hyvin sanottu! Endokrinologit eivät ole pelkästään täysin välinpitämättömiä potilaiden terveydestä vaan he aktiivisesti, voimakkaasti ja fanaattisesti yrittävät ESTÄÄ auttavien hoitojen kokeilunkin. Endokrinologit jättävät täysin kylmästi potilaat heitteille ilman mitään yritystä hoitaa potilaita. Lisäksi he yrittävät kaikella vaikutusvallallaan estää myös muita lääkäreitä hoitamasta näitä potilaita. Minkäänlaista ratkaisua potilaiden sairauksiin he eivät edes yritä esittää.

En pysty käsittämään, että Valvira ei puutu endokrinologien toimintaan, vaan päinvastoin Valvira jahtaa muita lääkäreitä.

Painostaako joku taho Valviraa?

Nadja Öström

#330 Svenska petitionen

16.12.2013 21:32

Vi har dragit igång i Sverige, och hoppas vi får samma effekt som ni!
Nadja Öström

#331 Skriv under i Sverige oxå

16.12.2013 21:33

T3-lääkkeellä avun saanut

#332 T3 Kantelijalääkärit

19.12.2013 19:28

VIRALLISEN LINJAN mukaan Thyroxin (T4) lääke on ainoa oikea hoito kilpirauhasen vajaatoimintaan. 12.12.2013 TV-yhden Akuuttiohjelmassa, professori, endokrinologi Matti Välimäki väitti Wilsonin syndroomaksi nimetyn T3-käänteisongelman olevan nettisairaus, jota ei ole olemassa.

T3- lääke on ollut markkinoilla 1950-luvulta asti (siis jo kauan ennen nettiä) ja se on USA:ssa luokiteltu turvallisimpaan lääkeryhmään. Eikä ole siten hengenvaarallinen, kuten Välimäki ohjelmassa väitti. Tunnetuin tällä lääkkeellä hoidettu potilas on tiettävästi Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy.

Väärä hoito ja väärät päätelmät

1980-luvulla endokrinologit yrittivät Suomessa hoitaa käänteisongelmaa yhdistelmähoidolla määräämällä potilaille sekä T4 hormonia (Thyroxin), että T3 hormonia (Liothyronin, Thybon). Tämän vääränlaisen hoidon myötä hoitotuloksia ei syntynyt, mistä lääkärit päättelivät, että käänteisellä T3 hormonilla ei ole merkitystä. Tämän virheellisen tulkinnan myötä syntynyttä väärää päätelmää opetetaan edelleen endokrinologiaan erikoistuville lääkäreille.

Jos endokrinologit olisivat tuolloin ymmärtäneet hoitaa käänteisongelmaa pelkällä T3 hormonilla (T3 monoterapia), olisivat myös he nähneet hoitotulokset. Nyt muutamat endokrinologit ja muut lääkärit
(mm. Matti Välimäki, Esa Soppi, Jyrki Lähde, Samuli Ylitalo, Anu Vanhatalo, Pasi Nevalainen, Annakaisa Reponen)
tekevät kanteluita niistä lääkäreistä, jotka ovat oivaltaneet, että ongelma pitää hoitaa pelkällä T3 lääkkeellä, jotta potilaat tervehtyvät.

Koko juttu löytyy:
http://www.terveysjarjesto.fi/
Laura S.

#333 NIMET ON JULKI!

19.12.2013 21:23

https://www.facebook.com/kilpirauhaspotilaat/posts/256133164541677

Nyt on kaikki nimet julkistettu ketkä on olleet kanteluiden takana. Tässäkin sanotaan, ettei yksikään potilas ole kannellut lääkäristä vaan nämä lääkärit on kannelleet kolleegastaan. Potilaat on olleet tyytyväisiä!!!!!!!
Sain avun Liothyroninista

#334 Re: T3 Kantelijalääkärit

20.12.2013 18:56

#332: T3-lääkkeellä avun saanut - T3 Kantelijalääkärit

"Nyt muutamat endokrinologit ja muut lääkärit (mm. Matti Välimäki, Esa Soppi, Jyrki Lähde, Samuli Ylitalo, Anu Vanhatalo, Pasi Nevalainen, Annakaisa Reponen) tekivät kanteluita..."

Ohoh!

Kova on endokrinologian oppialan painostus, todella kova. Oma kunnia kyseessä. Ovat vuosikymmeniä tehneet surkeaa tiedettä ja noudattaneet selvää THS - harhaoppia. Nyt ei pokka kestä myöntää tätä harhaopin noudattamista. Kärsijöinä potilaat ja oikeaa hoitoa yrittävät lääkärit.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito on otettava kokonaan pois endorinologeilta! Kokonaan. Endojen harhaoppi ei muuten häviä.

amelieamande

#335 THYROXIN POIS MARKKINOILTA

23.12.2013 14:54

Jahas, täällä onkin herkullinen paikka kilpirauhaspotilaille ja muillekin. Onhan tämä yhteiskunta menossa aika sairaaksi kun valvirakin aikoo estää lääkkeen joilla moni ihminen ON VÄLTTÄNYT eläkkeen ja noussut melkein haudasta! KyLlä suututtaa. Minulla thyroxin ei auttanut mitään, menin vain huonompaan kuntoon ja lisämunuaiset menivät vuosien varrella P:KSI kun minulle syötettiin vuosikausia srri- eli psyykelääkkeitä tushaan ja sanottiin että liikkumisongelmat ovat psyykkisia, nIinpä uskoin kaikkia ja liikuin väkisin vuosia hirveässä olossa ja lopputulos on nyt se että lio hoito ja kortisonihoito meneillään ja olen tulossa kuntoon lähemmäs kymmeneen vuoteen. VOI HELVETTI EN VOI MUUTA SANOA. OLEN SUOMEN TERVEYDENHUOLTOON TODELLA PETTYNYT, JA LUOTAN AINOSTAAN ENÄÄ ITSEENI, EN YHTEENKÄÄN LÄÄKÄRIIN. EN KENEENKÄÄN, VARSINKAAN NÄIHIN TK-RUNKKAREIHIN. PARDON!!
ameliemande

#336 ...

23.12.2013 15:00

Lääketiede on muuten mennyt sairaaksi. Olen ikuisesti vihainen niille ihmisille jotka lihottivat minut psyykelääkkeillä 50 kiloa katsoen sitä vierestä. Jos kilpirauhasogelma olisi heti hoidettu olisin jo palannut työelämään. Tässä väkee myös tämän eimerkiksi tuo Matti Välimäki, siis mitä väliä oli millasia "arvo" nimiä tahansa ja kenellä, silti ihmiset ja lääkärit voi olla p.a.s.k.a.n puhujia. HYI. OKSETTAA.
jldkfjslfjdsss

#337 Kyllä nää tunnetaan

23.12.2013 20:58

Valvira, THL, Evira teidän maineenne ei ole hääppöinen täällä kansan keskuudessa, kannattaa olla tarkkana ettei mene loputkin. Länsimainen lääketiedekin menettää pian uskottavuutensa, sillä sen tarve dominoida ja tuhota muut hoitomuodot on jo kauhistuttava.
Liolla työkykyinen

#338 Lääketiede on pysähtynyttä

23.12.2013 23:05

Koska uusia hoitomuotoja ei saa kehittää (= lio only -hoito). Perinteiset p ... ka arvauskeskuslekurit ovat päättäneet että kilpirauhasen vasta-aineet (jos sattuvat vahingossa ne mittaamaan TPOAb) pysyvät koholla kun ovat kerran kohonneet. Toisin kuin lääketieteeseen laajemmin perehtynyt funktionaalinen lääkäri (lääkärikoulutus + funktionaalisen lääketieteen opintoja USA tai saksa) yrittää etsiä syytä ja parantaa että oma elimistö ei tuhoaisi kokonaan kilpirauhastani, mutta tätä ei saa harjoittaa suurimmassa lääkärikeskusketjussa ollenkaan; samassa joka rajoittaa lääkäreiden ammatinharjoittamisen lopettamaan kun täyttää 70 vuotta, hyvä esimerkki että työuria pitäisi pidentää no lääkäreiden osalta se on kielletty poistamalla ammatinharjoittamisoikeus ja potilailta oikeus tulla kuntoon koska lääketiede on ko paikassa pysähtynyttä vain vanhan kaavan mukainen hoito sallitaan !!!
Lion käyttäjä

#339 Re: Lääketiede on pysähtynyttä

24.12.2013 10:58

#338: Liolla työkykyinen - Lääketiede on pysähtynyttä

Minulla oli TPOAb-vasta-aineet koholla yli 20 vuotta ennen tyroksiinihoitoa ja sen aikana. Mutta Lion ja gluteenittoman ruokavalion aikana ne ovat pudonneet viitteisiin.


Vieras

#340

29.12.2013 08:16

Onko Valvirakin ehkäisemässä ihmisten parantamista,parantumista ja terveyttä?

Vieras

#341

30.12.2013 10:28

Kyllä ihmisten pitää saada juurikin sitä hoitoa mikä todellakin toimii, olkoon THL ja muut "virallistieteelliset" tahot mitä mieltä tykkäävät. Jokaisella on oikeus määrätä omasta hoidostaan ilman ilman auktoriteettien vääränlaisia ohjauksia.
Amanda

#342 Re: Sopen valinta on katastrofi!

30.12.2013 10:49

#302: Eroan Kilpirauhasliitosta - Sopen valinta on katastrofi!

Hyvä huomio, ei kilpirauhasliitto senkummemmin kuin mikään muukaan liitto aja sairaiden asioita vaan törkeästi omia etujaan. Ei kannatakkaan olla niiden elättäjänä. Pois vaan kaikista "virallistieteellisistä," ja myrkkylääkekeskeisistä hoidoista.

Amanda

#343 Re:

30.12.2013 11:23

#259: -

No kuule valvira ja muut senkaltaiset tahot hääräävät lääketehtaiden renkinä ja saavat sieltä myös perstaskuunsa tuohta mitä enemmän renkinä hääräävät. On suorastaan häpeä olla tällaisen maan kansalainen jota nuo mustat enkelit johdattelevat kuolemanporteille harhaisilla opeillaan ja suurella tyhmyydellään. On aika jo hylätä moisten "tirehtöörien" määräysvalta ja ottaa ohjakset omiin käsiinsä.


Vieras

#344

30.12.2013 16:12

Lääkäri hoitaa kilpirauhasvaivaani tosi hyvin eikä siihen saa Valvira puuttua.
Sain avun Liothyroninista

#345 Re: Onko Valvirakin ehkäisemässä ihmisten parantamista,parantumista ja terveyttä?

05.01.2014 19:01

#340: -

Kyllä on Valvira tyhmyyttään mukana tässä. Valvira ei itse osaa aiheesta mitään, vaan Valvira on ollut täysin Endokrinologiyhdistyksen narutettavana.

Endokrinologiyhdistys yritti alussa huiputtaa Valviraa uskomaan, että Endokrinologiyhdityksen kannattama koulukunta olisi jotenkin Käypä Hoito mukainen suositus. Mitään Käypä Hoitoahan ei ole, ja Endokrinologiyhdistys kirjoittikin "käypää hoitoa", eli pienellä alkukirjaimella. Yrittivät huiputtaa Valviraa, ja olisivat tietysti onnistuneetkin, mutta Funktionaalisten lausunnossa tämä harhautusyritys paljastettiin.

Ja tämä oli vasta huiputuksen alkua. Toivottavasti, voi toivottavasti, tämä kaikki päätyisi joskus sekä televisioon että oikeudenkäynteihin! Voitaisiin julkisesti perata koko Endokrinologiyhdistyksen likainen pyykki ja paljastaa Valviran osaamattomuus.

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.01.2014 11:03


Kiitos artikkelista :)

#347 Satakunnan Kansa kirjoittaa rT3 dominanssista!

16.01.2014 11:41

Satakunnan Kansa on kirjoittanut hienon artikkelin rT3 dominanssista. Otsikkona on "Vuosi elämästäni oli unta".
Käykääpäs kaikki lukemassa ja kirjoittamassa kommenttejanne. Kertokaa omasta sairaudestanne ja miten siihen saatiin hoito. Tai vain kiittäkää hienosta artikkelista :)http://www.satakunnankansa.fi/Kolumnit/1194867604104/artikkeli/vuosi+elamastani+oli+unta.html
Sain avun Liothyroninista

#349 Jess voitto tuli!

19.01.2014 18:50

Lääkäri, josta kateelliset endokrinologit kantelivat, on saanut takaisin oikeuden hoitaa kilpirauhaspotilaita! Hän sai oikeutensa takaisin hallinto-oikeudessa. Hallinto-oikeus kumosi Valviran koko kesäkuisen päätöksen.

Näin siis saatiin ensimmäinen oikeuspäätös tähän Valviran sekoiluun. Jatkossa tulee korvausoikeudenkäyntejä: ainakin kanneltu lääkäri voi hakea korvauksia Valviralta menetetyistä ansiotuloista. Samoin toivottavasti! potilaat jaksavat hakea korvauksia viime kesän tapahtumista. Valviran takia potilaat jäivät täysin heitteille, tästä täytyy tulla oikeudenkäyntejä ja Valvira täytyy saattaa vastuuseen aiheuttamastaan vaarasta potilaille!


Vieras

#350

20.01.2014 08:30

Ja kuinka ollakaan, kilpirauhasliitto (=soppi ja kumppanit) eivät kommentoi oikeudenkäynnin tulosta mitenkään sivuilaan. Näin TAAS nähtiin kuinka liitto on jäsentensä asialla.
On tämä kaikinpuolin järkyttävää, että OIKEUSTEITSE pitää tässä maassa saada potilaiden hoitoaan. Kertoo hyvin paljon koko kilpirauhassairauksen hoidon tilanteesta.