Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

#876 Re:

26.07.2017 03:58

#372: -  

 Hei, mitä oireita sinulle jäi thyroksiinihoidon jälkeen?

Yhdistelmälääkitty

#877 Uusia tietoja

15.10.2017 13:37

Kaksi uutta postausta muiden maiden tilanteesta kilpirauhashoidon saralla:

https://hypotyreoosi.wordpress.com/2017/10/11/  ruotsalaisten-kolmas-eduskunta-aloite/
Jos tämä sattuisi menemään läpi, se vaikuttaa varmasti suomalaistenkin tilanteeseen.

Ja entäs Brittein saarilla?
https://hypotyreoosi.wordpress.com/2017/10/11/ iso-britannia-skotlanti-ja-kilpirauhanen/
Siellä potilaat ovat mukana vasta aloitetussa työssä kilpirauhassairauksien hoitosuositusten laadinnan parissa.

Suomessahan potilaat on asetettu statistin rooliin, ei sanaakaan saa sanoa mistään, oli sitten kyse kilpirauhasen vajaatoiminnasta, borrelioosista tai kroonisesta väsymysoireyhtymästä.

Yhdistelmälääkitty

#878 Kyllä T3:a sisältäviä lääkkeitä tutkitaan maailmalla

18.10.2017 08:12

Suomalaiset endokrinologit väittävät itsepintaisesti viranomaisille, ettei muita kilpirauhasen vajaatoimintaan tarkoitettuja lääkkeitä kuin T4, tyroksiini, ole tutkittu, eikä tutkimuksia ole edes käynnissä. Ja viranomaiset uskovat.
tutkimuksia-kilpirauhaslaakkeista


Vieras

#879 Kilppari erittää PALJON T3:a suoraan!

23.10.2017 09:53

Kilppari erittää PALJON T3:a suoraan. Lääkärit väittävät yleensä muuta. Kestämättömin väittein on kilpirauhashoitoja ajettu vikasuuntaan monipuolisesti kohta puoli vuosisataa.

Eräs väärä väite on että terveen kilpirauhanen tuottaa merkityksettömän vähän T3-hormonia. Ristiriitaisista mittaustuloksista on potilasvihamielisesti valittu "kymmenen nanomoolin mantra". Myös toinen Suomen kahdesta osaavasta endokrinologista. Tämän estämättä Suomessa toinen heistä on kertonut suoraksi eritykseksi 29µg ja jotkut eurooppalaiset endokrinologit 20µg.

Asia on niin tärkeä, että Euroopan osaavin tutkimusryhmä kertoo asiasta tutkimusraportissa, jonka pääaihe on muuta ("Kumpi hormoni enemmän vaikuttaa TSH:hon"). Selvästikin noin 25% tarvitusta T3:sta tulee kilpirauhasesta suoraan:
http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2042018817716401

Väärään tietoon nojautuen lääkärit väheksyvät T3:n merkitystä hoidossa.
Väärään tietoon nojautuen(kin) lääketeollisuus ei ole viitsinyt tuoda markkinoille hitaasti vaikuttavaa T3-lääkettä. (Ja mielialalääkkeistä tienaa paremmin.)
- - -
Vajishoitotiedotus tuntuu valuneen Facebookiin. Tässä kuitenkin kaksi avoimessa netissä: 
https://hypotyreoosi.wordpress.com/ 
http://turpaduunari.fi/missa-mennaan-kilpirauhaskiistassa/


Vieras

#880 Kipparitietoa avoimessa netissä

07.11.2017 13:04

> Vajishoitotiedotus tuntuu valuneen Facebookiin. Tässä kuitenkin kaksi avoimessa netissä:  

Hypotyreoosi.wordpress.com'issa on kuukausittainen sisällysluettelo. Verkossa on ulkopuolisen ylläpitämä hyperlinkki-sisällysluettelo. Blogiteksteillä on sisältöä kuvaava nimi ja klikkaamalla pääsee kulloinkin kiinnostavaan.

Turpaduunari.fi. Turpaduunarin eli filosofian tohtori Christer Sundquistin entinen blogi Iltalehdessä oli harvempiin teksteihin jaettu, mutta uudessa blogisivustossa on useita kirjoituksia ja siis myös useita kommenttiketjuja. Vanhan ja uuden sisällysluettelo.


Vieras

#881 kommentille 875 vastapainoa

08.11.2017 18:25

kilpirauhasliitto on mummokerho, joka joka käänteessä vinkuu, että "me ei tiedetä mitään" ja tällä verukkeella puolustaa vainovirasto valviran ja sen "asiantuntijoiden" toimia.

kilpirauhasliiton asta tirronen sivulla 9 lehdessään 3-2014 erityisvoimalla puolusti valviraa

asta tirronen viimeksi joulukuussa 2016 esiintyi maakuntalehdissä (Aamulehti, Kaleva, Turun Sanomat) vainovirasto valviran säestäjänä.

kilpirauhasliittolaistenkin sietäisi muistaa, että hyvin usein Thyroxin vuosien kuluttua lakkaa toimimasta ja hekin saattavat tarvita oikeasti osaavia lääkäreitä ja T3-lääkettä. Kannattaisi ajoissa vahtaa siihen toiseen potilasjärjestöön, jossa mm. osaaminen, uusien tieteellisten tutkimusten tuntemus ja ulkomaiset yhteydet ovat kunnossa. Ajoissa liittyen olisi solmittuna arvokkaita henkilökohtaisia kontakteja sitten kun niitä tarvitsee.


Vieras

#882 Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa

10.11.2017 08:49

Niin paksua puppua että lukijakommenteja tietysti alkoi tulla.
Kommenttien määrästä ei saa selvää kun niitä jatkuvasti poistetaan.
Eilen iltamyöhällä oli 24, tunti sitten 23 mutta tuorein varttitunnin vanha.
Copypeistatessa yksi tuhoutui, nyt on tallessa 25 kpl, mutta ei tuota uusinta.
Siis uusin ehti olla näkyvillä vain varttitunnin.
On olevinaan pääkirjoitus, toivottavasti johtaa oikeustoimiin

http://www.savon sanomat.fi/paakirjoitukset/Arvelu ttavaa-hoitoa-tieteen-harm aalla-alueella/

Systeemi on sekava. Vaihteleva määrä kommentteja on sinisen"kuplan" takana


Vieras

#883 Re: Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa

10.11.2017 11:11

#882: - Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa 

Erityisen ahkerasti, monesti päivässä poistuu tieto lääkäreiden pilkkaavasta Facebook-ryhmästä:

" Nimimerkki “Lääkäri itsekin” kirjoitti alla olevan kommentin, jonka toimitus poistaa kerta toisensa jälkeen. (Miksi sensurointi? Kyseessä on asiallinen kirjoitus).

Hyvällä syyllä voi kysyä, että hyväksyykö Suomen Lääkäriliitto kommentissa esiin tuodun käytöksen ja kuinka yleistä se on? Lääkärien eettisissä ohjeissa puhutaan mm. siitä, että lääkärin tulee suhtautua potilaaseen kunnioittavasti ja käytöksellään vaalia ja edistää kollegialisuutta sekä ylläpitää lääkäreihin kohdistuvaa arvostusta ja luottamusta. Tässä jos missä olisi todellinen kantelun paikka.

“ " Tähän asiaan ei ole kommentoitavaa. Kaikki oleellinen on tullut jo edellä. Potilaat ovat fiksuja.

Jos teillä siellä toimituksessa on kontakteja lääkäreihin niin kysykääpä mitä kirjoitellaan lääkäreiden salaisessa Facebook-ryhmässä. Voin antaa vihjeen. Siellä pilkataan ja solvataan kollegoita. Siellä nauretaan potilaiden kustannuksella. Siellä kohotetaan egoja. Ylemmyydentuntoiset pätevät ja kyykyttävät. Tulee tunne, että lääkärikunnassa on paljon narsistisia piirteitä omaavia. Siinä ilmapiirissä on vaikea lähteä tukemaan kollegoita, jotka ovat esim. Valviran kynsissä, koska joutuu itse naurunalaiseksi. Moni pelkää, että ura on sitten siinä. Valviran pelko on todellinen pelko. Kollegiaalisuus on ymmärretty täysin väärin.

Tässä kiistassa vahvana vaikuttajana on tietty klikki. Klikin lonkerot ulottuvat huipulle asti.” "


Vieras

#884 Re: Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa

11.11.2017 11:24

Yhdistelmälääkitty

#886 Re: Savon Sanomat sensuroi vastineita

17.11.2017 23:20


Vieras

#887 Re: Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa

19.11.2017 19:07

#882: - Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa 

Tässä kokoelma tiedonmurusia eli tekstiä, linkkejä, ruutukaappauksia, yksi äänitiedostokin tästä monirönsyisestä hyökkäyksestä


Vieras

#888 endot rahastavat

03.12.2017 08:27

€ndokrinologien ilmiantokampanja on ollut rahallisesti hyvin tuottoisa.

Eräs alalla avainasemassa työskentelevä potilas (hoidattaa itsensä ulkomailla) kertoi tietämästään endokrinologista, jolla ennen valviralta tilattuja kostotoimia oli vapaita vastaanottoaikoja joka päivä. Nyt on kuukausien jono.

Kunnollista hoitoa vastaan hyökänneessä Duodecimin kirjoituksessa alkuvuonna 2016 tilannetta varmistettiin hullulla TSH-tavoitearvolla "keski-ikäisellä 1½...3". Varmasti tulee lisää käyntejä vastaanotoilla kun ei yritetäkään poistaa oireita.

Mainittu kirjoitus hyökkää kokeneita endoja (Ilvesmäki, Välimäki, Toft...) vastaan. Molemmat suomalaiset puhuvat väljästi että "TSH oltava alle viitealueen, joskus mittaamattoman matala". Skotti Toft uskaltaa kertoa tyypillisen alueen 0.2...0.5 jolla potilas on oireeton.


Vieras

#889 Re: Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa

05.12.2017 18:49

#882: - Herjapääkirjoitus Savon Sanomissa 

https://villepontynen.blogspot.fi/ on Villen uusi blogisivusto. Tällä hekellä kolme kirjoitusta. Kaksi ensimmäistä Villen opinnoista ja syistä perustaa oma lääkärikeskus "Lupaus paremmasta hoidosta"

Kolmannessa on vastikekirjoitusta valviralle. Puistattavaa luettavaa. Kahdesta sadasta sivusta asiakirjoja valvira on heittänyt valtaosan roskiin ja tilannut suoranaisia valheita esittäviä endokrinologien lausuntoja. Kaikessa merkillisiä ristiriitoja.

Toivottavasti Ville saa taakseen riittävästi juristivoimaa saattaakseen oikeudelliseen vastuuseen vaviran henkilöt, jotka monipuolisesti vahingoittavat potilaiden oikeuksia.

(Tästä blogista ei saanut kertoa suomi24:n kilpirauhasalueella.)


Vieras

#890 TSH lääkittävä hyvin alas

09.12.2017 08:19

Kilpirauhaspotilaiden sairaanapitoyhdistys ("endokrinologiyhdistys") vastustaa kokeneimpien endokrinologien Matti Välimäki ja Vesa Ilvesmäki hoitolinjauksia, joilla potilaan oireet poistuvat. €ndokrinologiyhdistys selkeästi ymmärtää että oikeilla TSH-tavoitearvoilla potilaat paranisivat ja kalliiden vastaanottokäyntien määrä romahtaisi.

Oireet poistavassa hoidossa TSH on 0...0.5. (Terveiden henkilöiden valtaosan arvo on 1.1...1.2 mutta tyroksiinilääkitys hämää aivolisäkkeen alentamaan TSH:ta aiheettomasti.)

http://www.rcpe.ac.uk/sites/default/files/jrcpe_47_4_toft.pdf  on kokeneen skottiendo Anthony Toftin potilasmyönteinen lehtikirjoitus kilpirauhashoidon surkeasta tilasta.

Siinä mm. selkeästi kumotaan Suomessakin levitetty valhe, että matala TSH merkitsisi aina liikatoimintaa. Tosiasiassa aniharvoin merkitsee ja näkyy T3v:n nousuna yli viitealueen.

”... [tutkimuksessa] it was difficult to increase serum T3 into the hyperthyroid range with LT4 unless serum free T4 concentrations were markedly elevated at around 35–40 pmol/l.”
”This was an elegant demonstration that exogenous subclinical hyperthyroidism was a different entity from endogenous subclinical hyperthyroidism, even although serum TSH was suppressed in both conditions. In other words, a low serum TSH concentration in patients taking LT4 did not necessarily indicate overtreatment”

ASR

#891 sensuuri e-yhdistyksen asialla

11.12.2017 14:22

Tänään ma 11.12 iltapäivällä suomi24 poisti toisenkin Villen blogista kertovan aloituksen, jossa päähuomio oli viidennessä postauksessa 9.12. jossa €ndokrinologi satu vehkavaara valehtelee ummet ja lammet, itsensäkin kanssa ristiriitaisesti

https://villepontynen.blogspot.fi/2017/12/yl lattavaa-vaaristelya-valviran.html 

eljii

#892

12.12.2017 15:53

Ville pöntysen blogin  https://villepontynen.blogspot.fi/   mukaan on valviran inkvisiittorien kokous 18.12.2017. Harmillisesti vasta tammikuussa on tulossa huipputason tiedelehteen Euroopan ykköstutkijoiden tiimiltä mielenkiintoinen yhteenveto monien vuosien tutkimuksista. Erittäin tervetullut, koska tiimillä ei ole omaa nettisivustoa kuten Biancolla.

Eräs tutkijoista kertoo kirjoituksesta näin:

”,,,shows a) in control and expression of thyroid activity everyone is an individual – so that mere placement of values in or out of range is not diagnostically helpful or appropriate. b) TSH is unsuitable for monitoring thyroid hormone therapy, especially T4-only. All parameters TSH, FT4 and FT3 must be used in diagnosis c) the response of a person to thyroid dysfunction is unique and needs therefore unique individual treatment and control of treatment modalities. d) all Randomized Clinical Trials attempting to assess i) preferences for combined T4-T3 treatment over T4-only, and ii) those trying to show correlations between suppressed TSH and atrial fibrillation and osteoporosis are as a class wrongly devised and cannot demonstrate satisfactorily the phenomena they are studying. This comes about from a statistical error that all the studies have made in using nonselection in choosing their patient panels.”

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fendo.2017.00364/abstract on linkki yhteenvetoon

Yhdistelmälääkitty

#893 Ville Pöntysen käsittely siirtyi hamaan tulevaisuuteen

13.12.2017 11:24

Eilen Ville Pöntynen sai Valviralta sähköpostia, jossa kerrottiin että Valvira ei käsittele Pöntysen asiaa valvontalautakunnan kokouksessa 18.12. Rohkeus kannattaa! https://m.youtube.com/watch?v=8XpOjvooCbU&feature=youtu.be


Vieras

#894 Re: Uusi kirjallinen kysymys kilpirauhasista!

14.12.2017 02:40

#861: uusi.kk.kilpirauhasista - Uusi kirjallinen kysymys kilpirauhasista! 

Tuskin Suomessa on aidosti sitoutumatonta selvitysmiestä. Tai ainakaan häntä ei valittaisi selvitysmieheksi. Suomessa kun korruptio ilmenee juuri tämän kaltaisissa asioissa. Ulkomaalaiset taas "eivät kykene tietämään yhtä hyvin kuin suomalaiset". Tai luonnollisestikin hänet pitäisi valita "oikein". Kuka valinnan saisi tehdä?!

Valvira on varsinainen terminaalivaiheen syöpä. Tai olisikin terminaalivaiheen. :)

En ole lukenut tuota Jalosen kirjallista eduskuntakysymystä. Käsitteleeköhän 99%:sti vain kustannuksista valtiolle.


Vieras

#895 Re: Re: Uusi kirjallinen kysymys kilpirauhasista!

15.12.2017 15:22

#894: - Re: Uusi kirjallinen kysymys kilpirauhasista! 

> Tuskin Suomessa on aidosti sitoutumatonta selvitysmiestä.

Sitten pitäisi tunnustaa kahtiajako ja valita selvittäjät fifty-fifty molemmilta puolilta.

Potilasmyönteisin endo on Vesa Ilvesmäki. Matti Välimäen painolastina on terveen kilpirauhasen T3-erityksen törkeä vähättely. Molemmat onneksi hoitavat oireet poistavasti TSH:n tarpeeksi alas eli arvoihin 0...0.5 ja tarvittaessa T3-lisällä

Potilaskielteisin on "kilpirauhaspotilaiden sairaanapitoyhdistys" eli "€ndokrinologiyhdistys" ja ruoskanheiluttamisessa viimeksi kunnostuneet Pasi Salmela ja Satu Vehkavaara

Yhdistelmälääkitty

#896 Re: Re: Re: Uusi kirjallinen kysymys kilpirauhasista!

17.12.2017 00:46

#895: - Re: Re: Uusi kirjallinen kysymys kilpirauhasista! 

Aivan viimeisin ruoskanheiluttaja on Salmelan seuraaja Ebeling. Kirjoitti outouksia T3:n käytöstä Lääkärilehdessä.


Vieras

#897 ruoskanheiluttajat

19.12.2017 19:52

> Aivan viimeisin ruoskanheiluttaja on Salmelan seuraaja Ebeling.

Mitenkähän saisi mm. Satu Vehkavaaran ja Tapani Ebelingin tietoon, että valhe ei muutu totuudeksi, vaikka väittäjä olisi "endokrinologi" tai "ylilääkari" tai "dosentti" tai muuta komealta kalskahtavaa. Joka edes ei julkisuudessa uskalla tutkimusviittein perustella omituisia väittämiään ja keskustella vasta-argumenteista.

Fysiologisesti oikea yhdistelmälääkitys T4+T3 suhteessa 4+1 pitäisi ottaa käyttöön kaikkea vajaatoimintaa hoidettaessa. Pelkällä T4:llä biomarkkerit jäävät luonnottomiin arvoihin, minkä pitkäaikaisvaikutuksista jo tunnettu pieni osa on huonoja. Esim. pubmed 27700539.

Käytännössä hyvin toimivaksi todetun yhdistelmälääkityksen käytön laajentamista on naurettavaa viivytellä "odottaen että vielä toiset kymmenen RCT:tä osoittavat tehon".

Kilpirauhashormonien toimintaa ei edes dejodinaasien osalta tunneta niin hyvin että koelääkitysten käyttöä olisi perusteltua rajoittaa. Toimiva lääkitys on potilaalle oikea.


Vieras

#898 Lääkärilehti tammikuussa 2018

12.01.2018 12:10

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.01.2018 15:00



Vieras

#900

17.01.2018 15:19

Myös YLE pistetty levittämään €ndokrinologiyhdistyksen valheita:

https://yle.fi/uutiset/3-10023372

Kaikkein törkeintä että Ville (ja tämä adressi) puoltaisivat T3-monoterapiaa. Toivottavasti tulee palautevyöry ja valheet oikaistaan.