Adressi Lappeenrannan musiikkiluokkien säilyttämisen puolesta

Musiikkiluokkalaisen äiti

#51 Re:

18.09.2013 13:58

#49: -

Lapseni on musiikkiluokalla. Luokalla on sekä tyttöjä että poikia. Lapsellani on paljon kavereita ja lapset touhuavat paljon yhdessä myös vapaa-ajalla. Minkäänlaista ylimielisyyttä en ole heissä havainnut, ihan tavallisia lapsia ovat. Toki taitavia ja lahjakkaita musiikin tekemisessä. Mielestäni näille lapsille on suotava mahdollisuus tämän lahjakkuuden kehittämiseen ja käyttämiseen. Ns. tavallinen musiikinopetus (esim. yksi viikoittainen musiikintunti koulussa + yksi viikoittainen soittotunti musiikkiopistossa) EI pystyisi tarjoamaan sellaista musiikillisen yhdessätekemisen riemua, joka on mahdollista musiikkiluokalla. Lapseni on usein kiittänyt minua siitä, että me vanhemmat ymmärsimme tarjota hänelle tämän mahdollisuuden. Hän iloitsee ja nauttii musiikin tekemisestä samanhenkisten ystäviensä kanssa ja kuka tietää, vaikka joku heistä päätyisi tekemään musiikista itselleen ammatin? Todella harmi, että sinulla on musiikkiluokista noin negatiivinen käsitys. Voihan se olla, että jollakin musiikkiluokkalaisellakin on, se ei sitten ehkä ole hänen paikkansa? Minun lapseni ja hänen ystävänsä ovat kuitenkin oikeassa paikassa. Sydämestäni toivon, että tämä mahdollisuus suodaan lapsille tulevaisuudessakin!


Vieras

#52 Re: Re: Mitähän hyvää SaiPa on saanut aikaiseksi?

18.09.2013 14:44

MT

#53 Musiikkiluokkalaisten aiheuttamat kustannukset

18.09.2013 17:54

Kyselin sanomalehden keskustelupalstalla faktoja musiikkiluokkatoiminnan kustannuksista etenkin, kun luokilla on yleensä enemmän oppilaita kuin ns. normaaliluokalla. En tiedä, kuka kysymystäni kommentoi, mutta siteeraan tässä viimeista kappaletta: "Musiikkiluokkalaisia tosiaan on luokassa paljon enemmän, mitä keskimäärin luokassa, joten tilanne saattaa tarkastellessa asiaa tarkemmin kääntyä myös sellaiseksi, että musiikkiluokka on halvempi. On se varmasti halvempi mitä joku kyläkoulu, jossa luokalla on alle 20 oppilasta."

Vieras

#54 Re: Musiikkiluokkalaisten aiheuttamat kustannukset

18.09.2013 19:09

#53: MT - Musiikkiluokkalaisten aiheuttamat kustannukset

Kysehän on ennenkaikkea tuntiresursseista. Mikäli musiikkiluokkalaiset hajautettaisiin omiin ensisijaisiin kouluihinsa, ei kyseisten luokkien/koulujen opetusresurssit kasvaisi laisinkaan (mitkä musiikkiluokilta siis "vapautuisi"). Lopputulos olisi, että yhtä pienellä tuntimäärällä pitäisi opettaa vain suurempia ryhmiä. Tämä koskee kaikkia painotusluokkia sekä Itä-Suomen koulua.


Vieras

#55

18.09.2013 20:00

Ei missään tapauksessa asiaa voi edes harkita. Vuosikymmenien perinne, paljon ansiokasta työtä!!!


Vieras

#56

19.09.2013 10:32

Ihan ensimmäisen musiikkiluokan kasvattina en mitenkään voi hyväksyä, että näin edistyksellinen kasvatusmuoto lopetettaisiin. Itse en ole musiikkityöläinen, mutta monet meistä ensimmäisistä ovat. Kaikkia meitä yhdistää kuitenkin syvä rakkaus musiikin eri ilmenemismuotoihin.
Leena N.

#57 Re: Re:

19.09.2013 10:38

#51: Musiikkiluokkalaisen äiti - Re:

Juuri näin. Myös minä ensimmäisen musiikkiluokan oppilaana olen kiitollinen vanhempieni sivistyneisyydestä ja ymmärryksestä ohjata minut pyrkimään musiikkiluokalle. Olimme kaikki musiikista innostuneita lapsia, mutta kaveripiiriimme kuului kaikenlaisia samanikäisiä. Ylimielisyyteen meitä ei todellakaan ohjattu vaan yhdessä tekemiseen.


Vieras

#58

19.09.2013 14:14

Musiikkiluokkien toiminnan uhkaaminen on kansallinen HÄPEÄ!
Eikö päättäjät seuraa aikaansa? Musiikki on nuorisomme henkisen hyvinvoinnin voimavara aikana jolloin työttömyys ja syrjäytyminen uhkaa niin monta nuortamme. Musiikkiluokat tarjoavat mahdollisuuden kaikille nuorille riippumatta taloudellisista tai henkisistä lähtötilanteista. Kyseessä ei ole eliitin
kulttuuria vaan yhteistä hyvää.

Timo Hietala
säveltäjä sovittaja
emeritus lehtori Sibelius-Akatemian musiikkikasvatusosasto

Vieras

#59

19.09.2013 14:49

Moni lappeenrantalainen maailmalla menestynyt muusikko tai laulaja on saanut musiikki-innostuksensa ja alkuopintonsa juuri Alakylän musiikkiluokalla

Vieras

#60

20.09.2013 15:20

Ja melkein kaikki Lappeenrannasta kotoisin olevat menestyneet muusikot myös muistavat aina mainita haastatteluissa aloittaneensa musiikkiopintonsa Alakylän musiikkiluokalla. Ei siis mikään merkityksetön paikka.
Ari Kähärä (KÄDE)
Vieras

#61 Musiikkiluokat säilytettävä

20.09.2013 19:11

Ari Kähärä X-Lappeenrantalainen musiikin luoja ja harjoittaja.

On kaupungin päättäjien suunnalta suoranaista idiotismia lopettaa asioita, joilla on pelkästään kaupunkia ja sen imagoa tukevia aspekteja. Päättäjillä on selkeästi nuotit hukassa jos moisiin toimiin ryhtyvät. Otan henkilökohtaisesti yhteyttä oman viiteryhmäni edustajiin ko. asian suhteen.
Vanhana Lappeenrantalaisena ja musiikkia luoneena koen, että musiikki on yksi tärkeimmistä nuorisotyömuodoista, joita kunta voi tarjota asukeilleen.


Vieras

#62

21.09.2013 14:04

Musiikin merkitys jopa terapiana on oivallettu, niin surullinen ajatus musiikkiluokkien lopettaminen!!!

Vieras

#63

22.09.2013 09:13

Musiikkiluokalla ensin tulee YHTEISÖLLISYYS, vasta kaukana perässä itsensä toteuttaminen. Jos tähän maahan ja tähän maailmaan saadaan jollakin keinolla lisää ihmisiä, jotka osaavat toimia yhdessä muiden kanssa, siihen saa käyttää minun vaatimattomat veroeuroni.

Vieras

#64

22.09.2013 13:14

Musiikkiopetusta on peruskoulussa melko vähän, siksi on erittäin tärkeää, että mahdollisuus musiikkipainotteiseen koulunkäyntiin säilyy. Musiikkiluokkalaisille muodostuu vahva yhteishenki ja yhteisiä onnistumisen kokemuksia. Nämä ovat vahvoja hyvinvointi-tekijöitä.

Vieras

#65

23.09.2013 05:07

Minusta adressi on vähon mitä musiikkiluokkien säilyttämisen puolesta on tehtävä. Tässä asiassa myöskin kansalaiskapina ja muuta näkyvää protesttointia suunnitelmaa vastaan on syytä saada aikaan, koska, jos musiikkiluokat lopetetaan, ei niitä tulevaisuudessa enää uudelleen perusteta. Musiikin merkitys ihmisen hyvinvoinnille on aivan elintärkeää sekä jo lapsuudessa, jolloin luodaan pohja sen rakastamiselle ja varsinkin vanhuudessa, jolloin esimerkiksi aivohalvauspotilaiden kunotuttamisessa musiikki on osottaunut erinomaiseksi keinoksi halvauksen aihettamien vaurioiden korjaamiseksi.
Hujane

#66 Re: Re:

23.09.2013 17:17

#10: seppo - Re:

Seppo taitaa olla "rääkyvä lapseton poikamies"

Raivostunut

#67 Re: Re: Re: Re: rääkyviä lapsia ja lätkää

23.09.2013 18:50


Vieras

#68

25.09.2013 20:55

Olen Lappeenrannan musiikkiluokan kasvatti 70-luvun puolivalista alkaen. Musiikkiluokkien antama vaikutus lapsiin, kuten minuun, kantaa heita lapi elaman; kaikista ei toki tule muusikkoja, mutta se into ja usko, joka meihin tarttui lahjakkaiden opettajien valityksella vuosien mittaan (musiikkipainotteinen opetus jatkui myos Armilan yla-asteelle ja lukioon) antaa meille evaita erilaisiin ammatteihin ja elaman kuvioihin. Olin pettynyt, kun kuulin etta Lappeenrannan poliitikot ovat paattaneet lopettaa musiikkiluokat. Kenen luvalla? Mina haluan etta tama paatos kumotaan. Vaadin intoa ja uskoa lapsiin, ja ymmarysta etta Lappeenrannan musiikkiluokkien avulla heista kehittyy aktiivisia, ajattelevia, empaattisia aikuisia.
Nina

ps. anteeksi, etta puuttuu kaikki vokaalien pilkut; asun Englannissa, ja kone sen mukainen.


Vieras

#69 Re: Musiikkiluokkien puolesta

25.09.2013 21:21

#20: Tuulikki Närhinsalo - Musiikkiluokkien puolesta

Olen samaa mielta kanssasi, Tuulikki. Helkio oli opettajani Alakylan ala-asteen musiikkiluokalla. Hanen taitonsa ja sympaattisuutensa olivat meille oppilaille suuri energian lahde. Emme tietenkaan silloin nain sita anlysoineet...

Mielestani Lappenrannan musiikkiluokkien lopettaminen olisi luopumista ja lahjakkaiden lapsien energian tuhlaamista.

Nina

St.Ippolyts

England

JK

#70

26.09.2013 12:48

Musiikki yhdistää ihmisiä ja musiikin avulla voi ilmaista tunteita ja synnyttää iloa.
Musiikinopiskelu tuo iloa opiskelevalle - kun kehittyy se kannustaa eteenpäin. Olen itse aikoinani ollut Savonlinnassa musiikkiluokalla ja vaikka minusta ei soittajaa koskaan tullutkaan, opin kuuntelemaan musiikkia monipuolisesti, myös klassista musiikkia. Nuotit osaan vieläkin ja Suuret musiikkimiehien elämänkerrat tulivat tutuiksi musiikkiluokalla - Mozart, Beethoven, Grieg jne.
Tyttäreni on käynyt myös musiikkiluokan ja sama hänellä - mielestäni hänellä on erittäin laaja ja ennakkoluuloton asenne erilaisia musiikkigenrejä kohtaan. Myös lauluyhtye syntyi musiikin opiskelun edetessä.

Monipuolinen musiikin opiskelu pienestä pitäen antaa sellaisia eväitä elämään että vaikka kuinka joskus elämä satuttaisi - musiikin kautta löytää lohdutusta.

En ole kuullut koskaan vielä musiikkia opiskelevasta koulukiusaajasta. Musiikin positiivisia vaikutuksia ihmisen kasvuun ja kehitykseen ei voi kukaan kai kieltää. Kyllä nuoren itsetunto kasvaa ja voimistuu kun opiskelu edistyy ja musiikkia oppii vaikka itse tuottamaan kuka milläkin soittimella tai laulamalla tai tekemällä itse omia lauluja.
Musiikkiluokat kuuluvat Lappeenrantaan - ehdottomasti.

Myös viimeaikoina hyvin suositut musiikkiohjelmat ovat tuoneet esille paljon lapsia ja nuoria jotka ovat saaneet intoa opiskeluun ja musiikinopiskeluun juuri MUSIIKKILUOKILTA!!!

Vieras

#71

29.09.2013 10:28

Oma tyttäreni aloitti musiikkiluokalla Alakylässä vuonna 1980 ja on ollut tyytyväinen kun on saanut käydä sitä ja siitä musiikkiopistoon. Musiikista hän on saanut paljon lisää "työkaluja" valmistut-tuaan työnsä ohessa jo kolmanteen ammattiin. Musiikkiluokat on ehdottomasti säilytettävä. M.K.H

Vieras

#72

29.09.2013 15:36

Olipa täysi sali musiikin ystäviä tänään.

Vieras

#73

29.09.2013 15:45

Kaupungintalosta piti tulla kahden salin talo, jossa nykyisen salin päälle vielä paljon suurempi. Paikka pakkolunastettiin aikanaan Peltolan mökkiläisiltä. Eiköhän nyt olisi jo aika toteuttaa se toinen sali nykyisen katolle, niin että kaikki musiikin ystävätkin mahtuisivat istumaan ettei kävisi kuten 29.9 klo 16?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.09.2013 17:06


Vieras

#75 Mahtavat esiintyjät, sali täynnä ja tunnelma katossa tänään!

29.09.2013 17:09