Ruukintie päätös uudelleen käsittelyyn!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ruukintie päätös uudelleen käsittelyyn!.


Vieras

#1

17.09.2013 19:29

Kukaan ei tule kuitenkaan valvomaan nopeuksia tai suojatie käyttäytymistä.
Hidastetöyssyt estävät räikeät "läpiajot" suojatien eteen pysähtyneen vierestä.
Anna äänesi ja vaikuta!

Vieras

#2

17.09.2013 19:35

Seinäjoella on liikenteessä viidakon lait, mikä käytännössä tarkoittaa että 80% autoilijoista ajaa ainakin 10 km/h kovempaa kuin rajoitus sallii. Varsinkin koulujen läheisyydessä tää on iso ongelma. Se että rajoitus pudotetaan 40 km/h:iin vaivaisella 500 metrillä ei paljoa auta. Porukka ei joko huomaa rajoituksen muuttumista tai ei yksinkertaisesti välitä asiasta. Korotetut suojatiet on välttämättömyys jotta autoilijat edes hieman hillitsis kaasujalkaa!

Vieras

#3

17.09.2013 19:39

Myös Kirkkokadulle pitää tehdä jotain. Ainakin koulujen edustoille.
JS

#4

17.09.2013 20:25

Mielestäni paras ratkaisu olisi laittaa tuo 40 km/h rajoitus Siipipyöränkadun kohdalta alkaen seuraaviin liikennevaloihin asti Kivistön S-marketin kohdalle, mutta muuten Ruukintie on sen verran iso ja suora tie(esim. Samburgerin kohdalta), että 50 km/h nopeuskin autolla ajettuna tuntuu hitaalta. Lisäksi Seinäjoen Yhteiskoulun kohdalla olevien suojateiden kohdalle voitaisiin autoilijoiden huomion suojateihin kiinnittämiseksi lisätä suojatiestä varoittavat valot, jollainen löytyy esimerkiksi Framin kohdalta Joupista. Nämä valot voisivat olla toiminnassa arkipäivinä esimerkiksi klo 7-17, kun pyöräilijöitä ja jalankulkijoita eniten alueella liikkuu.

En itse kannata korotettuja suojateitä, koska moni autoilija ylireagoi niihin ja lähestulkoon pysäyttää auton niihin ajaessaan. Tämä aiheuttaa autoliikenteen ruuhkautumisen näinkin isolla ja vilkkaasti liikennöidyllä tiellä.
Alex

#5 Sujuvuus ja turvallisuus...

17.09.2013 22:05

Miksi on niin vaikea saada päähän sitä, että jos edellä ajava auto pysähtyy suojatien eteen, niin silloin siihen pitää itsekin pysähtyä? Kyllä sillä on siihen joku syy että se pysähtyy!

Suoraan sanoen, en varsinaisesti kannata tätä aloitetta. Mitä vielä pitäisi tehdä? 50km/h rajoitus on ok. 40km/h rajoitus aiheuttaa rajoituksen suuremman rikkomisen enkä usko sen auttavan siihen, että autoilijat eivät pysähdy kuten pitäisi. Ei se nytkään ole nopeudesta kiinni. Korotetut suojatiet ovat ärsyttäviä ja johtavat epäekologiseen ajotyylin jarrutusten ja kiihdytysten seuratessa toisiaan.

Ruukintielle vain entistäkin selvemmät merkinnät "tässä on suojatie", vaikka vilkkuvaloilla koululaisten ylityspaikoissa kuten on vapaudentiellä ja Framin kohdassa. Lisäksi ennen suojatietä tiehen poikittain maalattavat heräteraidat.

Ei syy ole liian suuri nopeusrajoitus vaan autojen ratissa olevien ihmisten urpo käytös.
jiji

#6 En allekirjoita

18.09.2013 05:19

Oon vuosikausia seurannut tätä vellovaa keskustelua. Tapahtuuko Ruukintiellä edes keskimääräistä enemmän kevyen liikenteen onnettomuuksia? Eipä taida tapahtua.
Eissu

#7 TöyssytRe:

18.09.2013 05:59

#1: -

Vellamonrinteellä ensimmäiset töyssyt Seinäjoella. Hidastavat ajoa, kuten on tarkoituskin. Ainoa ,mikä toimii. Tai peltipoliisit!


Vieras

#8 Ruukintien nopeusrajoitus ei auta

18.09.2013 10:17

Ei se nopeuden rajoittaminen auta millään lailla, lujempaa vaan ajetaan.... Ne hidasteet (kunnolliset) olisivat parempi ratkaisu ja muutenkin Ruukintien valvontaa täytyy tehostaa. Olen asunut Ruukintiellä vuosia, Kivistön koulun lähellä, ja henkensä uhalla koululaiset ja muutkin jalan/pyörällä kulkevat....

Vieras

#9

18.09.2013 10:20

#4: JS -

Ei tartte roikkua toisen puskurissa, ei ruuhkaudu jos turvaväli pidetään edellä olevaaan...

SMT

#10 Seinäjokinen ruuhka...

18.09.2013 10:46

...lienee melko vaatimaton käsite. Jos muutaman kilometrin matkalla vähän matkantekoa hidastetaan, paljonko se loppupeleissä haittaa keitään muita kuin niitä, jotka tuolla päästelevät vailla mitään järkeä? Isommissa kaupungeissa naurettais meidän "ruuhkille".

Vieras

#11 Konkretiaa

18.09.2013 17:46

"Tästä syystä vaadimme, että Seinäjoen kaupungin tekninen lautakunta ottaa Ruukintien turvallisuuden parantamisen välittömästi uudelleen käsittelyyn ja aloittaa pikaisesti toimenpiteet, joilla taataan turvallinen Ruukintien ylitys kevyelle liikenteelle"
Mitkä ovat nämä konkreettiset toimenpiteet millä liikenneturvallisuutta lisätään ( Ruukintiellä ja muualla)? Mielestäni ainut keino on liikenneasennekasvatus, jota eivät hidasteet kasvata. Olen lähes viisi vuosikymmenen ajan seurannut Ruukintien ja Seinäjoen liikennekäyttäytymistä, olen toki saanut seurata sitä myös muissa kaupungeissa ja yleinen väliinpitämättömyys on Seinäjoen ongelma niin kevyellä liikenteellä kuin autoillakin. Täällä ajetaan miten minulle itselle on parasta, "Moon oikias soot vääräs"-asenteella. Ennakointi ja toisten huomioiminen liikenteessä ei näy millään lailla, pyörällä tullaan suojateille, kun minulla on siihen oikeus ja autoillessa pätee sama itsekkyys, kun minulla on kiire tai oikeus mennä ei minun tarvi antaa tilaa ohituksessa. Ruukintielle on välillä laitettu keskikorokkeita ja välillä otettu niitä pois, välillä on ollut kaksi kaistaa maalattuna ja nyt taas ei. Tulos on ollut vähäinen jos ei olematon. Liikennevalvonta on ainut uhka, jonka avulla voidaan vaikuttaa sekä nopeuksien pientymiseen että suojatien eteen pysähtymisen lisääntymisenä. Myös pyöräilijöiden liikennekäyttäytymisen valvontaa ja ohjausta on syytä lisätä Seinäjoella kaikkialla. Näillä sakoilla voidaan palkata Seinäjoelle ihan oma järjestyspoliisi, jos ei kahta. Asennemuokkaus vie vuosia ja se lähtee meistä jokaisesta tienkäyttäjästä itsestä!

Vieras

#12 Re: Konkretiaa

19.09.2013 09:21

#11: - Konkretiaa

Järkevin vaihtoehto Ruukintien turvallisen ylittämisen parantamiseksi olisi asentaa tietyin välimatkoin liikennevalo-ohjattuja suojateitä. Tällöin myös osa liikennevaloitta jääneistä Ruukintien ylittävistä suojateistä voitaisiin poistaa, osa jopa risteysalueilta. Ruuukintiellä tuntuu olevan suhteellisen paljon suojateitä ja tiuhaan.

Jos Ruukintielle asennettaisiin liikennevalo-ohjatut suojatien esimerkiksi pesäpallokentän, Ruukintien R-kioskin ja Petäjäkujan tai Kaisanraitin paikkeille, niin todennäköisesti nopeusrajoitusta ei tarvisi pudottaa, eikä tietä kaventaa. Jos kevyen liikenteen valot vaihtuisiva vain napin painalluksella, niin se vaikuttaisi huomattavan vähän myös autoliikenteen joustavuuteen ja pelättyyn ruuhkautumiseen.

Liikennekasvatuksellisesti suurin osa vanhemmista taas voisi katsoa peiliin....

NmM

#13 Todellakin allekirjoitan

20.09.2013 12:12

Asuin Seinäjoella 10 vuotta, kolmessa eri osoitteessa, aina Ruukintien varrella. Kuljin pääasiassa fillarilla, ja Ruukintie on kyllä vaarallinen kevyelle liikenteelle. Autot eivät pääsääntöisesti pysähdy suojatien edessä ja vauhti on kova. Kotipizzan kohdille tuli nopeusnäyttö, mutta ei sekään juuri tunnu liikennettä hidastavan.
Toivottavasti pahimpiin kohtiin saataisiin töyssyt, jolloin vauhtia on pakko hidastaa. Toinen vaihtoehto olisi liikennevalot.

Ent. Ruukintien asukas

#14 Suojatiet ja rekkaliikenne

22.09.2013 15:11

Törnävän päässä olevasta liikenneympyrästä Shellin risteykseen matkaa on noin 2 km ja siinä matkalla on 20 suojatietä. Suojatieiden vähentämisellä saataisiin turvallisuutta ruukintielle.

Rekat kulkee Ruukintien kautta törnävälle ja siitä tampereen tielle, koska björkenheimintien risteyksessä on helpompi päästä kääntymään vasemmalle kuin Sahalammin risteyksessä. Sahalammin risteykseen lisäämällä myös nuolivalot vasemmalle helpotttaisi rekkojen liikennettä törnävän suuntaan kun ei tarvitsisi väistää vastaantulevaa liikennettä sairaalan suunnasta.

Vieras

#15 Kummallinen korjaus

10.10.2013 18:29

Itse olen liikkunut entiselle työpaikalleni montavuotta juuri ruukintietä. Kyllä vikaa on kaikissa osapuolissa eikävain autoilijoissa! Lisäksi on typerää että kun joku ajaa ylinopeuetta niin ratkaisu on rajoituksen alentaminen.

-Koululaiset jotka viimetipassa (tai vähän myöhässä)menivät kouluun ajavat surutta päin punaisia ja ovat kuin pellossa. Pää ei edes kääntynyt kun he pyörällä suhauttivat ajaen ruukintien yli autojenedestä. Mopolauma on kuin varpusparvi joka saattaa hyökätä mihin tahansa suuntaan.
-Välillä ruukintien ja kivistöntien risteyksessä olevat liikennevalot olivat siinä tilassa että vihreät paloivat 1,5 sek kerrallaan. Siinä yksi auto ehti melkein vihreillä... Asennevamma liikennevalovastaavalla?
-Poliisia en nähnyt 6 vuoden aikana kuin kerran ratsaamassa. Sensijaan 4 kaistaisella tiellä oli resursseja pitää 0-toleranssiratsioita. Toivottavasti LP:n lopettamisen jälkeen resurssit kohdennetaan viisaammin eikä vain merkityksettömien tilastomerkintöjen keräämiseksi.
-Autoilijat eivät pysähdy rinnalle suojatieneteen. Toinen ongelma on pysäköinnin salliminen ruukintien reunaan. Se aiheuttaa rajuja kaistanvaihtoja ja liikenteen tökkimistä. Sensijaan 6v aikana kovat ylinopeudet olivan havaintojenimukaan harvinaisia.

Ainut toimiva ratkaisu on kadun kaventaminen suojateiden kohdalta ja/tai liikennevalot ylityspaikoissa jotka vaihtuvat vain painikkeesta tilaamalla ja muuten autoilijoille aina vihreänä. Samoin pysäköintikielto ruukintien varteen välittömästi voimaan! 50km/h rajoitus takaisin!