Tampere ei saa luopua Ihalan leirialueesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tampere ei saa luopua Ihalan leirialueesta.


Vieras

#51

16.01.2014 06:00

Tässä ne on päättäjät. Parviainen Olli-poika (puheen johtaja) Talonen Minna, Eskonen Lasse, Heilimo Hanna-Kaisa, Johansson Pertti, Jokinen Tarja, Järvelä Ilkka, Kilpinen Lilli, Oksanen Lasse, Rantanen Ilpo, Siren Antti.
Muut paikalla olijat. Savisaari Lauri, Ojala Iina, Rajamäki Aila, Aittala Pauliina.

Vieras

#52 Re: tamperelainen koko ikänsä

16.01.2014 12:55

#1: -

Jokainen varmaankin tietää kaupungin rahantarpeen - säästää pitää.  Ihalan tapauksessa - kuten monissa muissakin kunnan toimissa, hankkeissa sekä investoinneissa tulee verojenmaksajana mieleen onko kaikkia mietitty pidemmälle eteenpäin ? Jos esim. Ihalan tapauksesssa on sen kunnostamiseen ja rakennustoimiin laitettu rahaa noinkin iso määrä, Myyntitilanteessa ei varmasti vaikuta hintaan kovin paljoa. 22 ha:n kokoisen merenrantamaan arvo ei ainakaan vuosien mittaan alene - eikö kaupungilla saa olla arvonsa pitävää omaisuutta? Ylläpitokuluja ko. alueesta tottakai on - keinoja taas niiden pienentämiseen ihan varmasti löytyy - pieni käyttäjämaksun korotus, selkeämpi ja kaupunkilaiset paremmin tavoittava markkinointi ja tiedotus käyttöasteen nostamiseksi .... Olkoonkin että virkistysalueet ovat liikuntaviraston alaisuudessa, kaiken takana viimekädessä on kaupunki ja sen talous. Minkähänlaisista rahamääristä puhutaan esim.Entisen Suomen Trikoon Satamakadulla sijaitsevan kiinteistön myyntihintana ?  Rakennuksen kuntokin pitää ylläpitokulut Ihalaan verrattuna varmaankin jonkinlaisina. Tästä kaupasta voisi kaupungin kassaan tulla vähän enemmän kuin Ihalasta....kai siitä liikuntavirastollekin jotain liikenisi?

Ja onhan se Ihala hankittu KAUPUNKILAISTEN vapaa - ajanviettoalueeksi, ja vapaa-aikaahan kaupunkilaisilla on edelleen, vai mitä päättäjät ?

Ja vielä liik.virastolle vinkki : säästöihin liittyen, esimerkkinä -  kannattaako kentillä pitää valaistusta (esim. eräällä itäpuolen kentällä 12 kpl. huipputehokkaita valaisimia) pitkin yötä. En ole kovin montaa luistelijaa nähnyt klo 22.30: n jälkeen ko. paikalla.....eikös pienistä puroista kasva jotain ?

Petri Klemola

#53 Lokitko asuttavat Ihalaa?!

16.01.2014 15:01

Ihalan kiinteistöjen arvo vähintäin 500 000 - 600 000 euroa. Tämän päälle on tuo 22 hehtaarin kokoinen maa-alue meren rannassa ja metsääkin on melkoisesti. Kysyin paikalliselta kiinteistöfirmalta arviota, mutta pystyneet sanomaan muta kuin paljon! Eli mikään suomalainen firma, yhteisö ja yms ei kykene ostamaan Ihalan leirialuetta tai sitten se annetaan pois pikkurahasta. Tai sitten ostaja tulee Idästä... Kaikista tyhmintä on jättää Ihala tyhjilleen, sillä on siitä menoja joka tapauksessa. On se sitten hienoa, että Tampereen kaupungilla on upea merenrantapaikka ja asukkaina ovat lokit. Jatketaan nimien keräämistä ja eilisestä allekirjoittaneiden määrä on kasvanut noin 150:lla eli nyt elähennellään 1300. Levitetään sanaa ja paperiadressi on edelleen Liisan Leipomon kahvilassa Kauppahallissa!

Vieras

#54

16.01.2014 19:30

UUDENMAAN LEIRIALUE PITÄÄ PYSYÄ TAMPERELAISTEN KÄYTÖSSÄ.
Petri Klemola

#55 elokuuhun saakka

17.01.2014 14:54

Tänään saadun virallisen tiedon mukaan Ihalan leirialueen toiminta jatkuu elokuun loppuun saakka. Lopettamisen perusteina käytetään edelleen sitä, että käyttäjämäärä on liian vähäinen, eikä kaupunki ei voi alkaa markkinoimaan sitä. Ja vaikka markkinoisi, niin se ei auttaisi. Yhtenä perusteena on se, että se ei ole kaikkien tamperelaisten paikka. Vuotuiset kävijämäärät vaihtelevat 300-15000 välillä, riippuen kuka kertoo. Mutta adressit ovat edelleen voimassa nimiä on yli 1300. Adressit luovutetaan maanantaina kaupunginhallitukselle saatekirjelmineen ja valokuvineen. Kuvat on otettu syksyllä ja näin kaupungin edustajat näkevät, mitä ovat myymässä.

Vieras

#56

17.01.2014 17:31

pitäiskö laittaa näitä kommentteja myös mukaan sinne adressin kanssa... tietäisivät mitä kansan suusta kuuluu...

Vieras

#57

17.01.2014 18:23

Ihalako on ainoa kaupungin omistama paikka, mikä ei ole kaikkien tamperelaisten käyttämä paikka. Onhan se tämäkin selitys. Entäs pulesjärvi. Koskaan en ole siellä käynyt, ei ole minun paikkani. Jos siellä on esitteen mukaiset 14 sähköpaikkaa, niin mitä tehdään, jos Ihalasta vedetään 21 vaunua sinne ja kesäkävijät lisäksi. Saattaa käydä niin, että kaikki halukkaat eivät paikkaa saa. Tämäkö se on kaikkien tamperelaisten paikka. Näitä tiloja/paikkoja löytyy Tampereelta hakemattakin, mitä kaikki tamperelaiset eivät käytä. Laitetaanko kaikki myyntiin. Jokainen ihalassa kävijä täyttää majoituskortin, ei luulisi olevan vaikeata löytää varma tieto vuotuisista käyttäjistä. Kesällä puhuttiin valvojan kanssa, että nythän on kävijöitä ollut ihan hyvin. Valvojan vastaus oli, ettei vuotuiset kävijämäärät paljoa vaihtele, että saattaisi sekin tieto löytyä, jos tahtoa riittäisi. Ei aukene minulle, mistä se säästö syntyy, jos alue jätetään tyhjilleen. Täytyyhän Ihalaan joku talkkari jättää joka tapauksessa.
Petri Klemola

#58

17.01.2014 19:36

Kommentit meni jo edelliseen johtokuntaan ja menee myös kaupunginhallitukselle. Mutta kuten eräs virkamies vastasi, ettei adressin nimillä ollut mitään merkitystä. Katsotaan onko maanantaina!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

17.01.2014 21:22



Vieras

#60

18.01.2014 04:45

Mihin perustuu väite, että Ihala ei ole kaikkien tamperelaisten paikka. Kuka on käännytetty portilta. Jos retkeilyalue pistetään myyntiin sillä perusteella, että joku ei ole kiinnostunut juuri tästä aiheesta, niin otetaan esimerkiksi vaikkapa Vuoreksen liikuntapuisto. 5 milj.€ Onko nyt aivan varma, että tämä alue on KAIKKIEN tamperelaisten paikka ja kaikkien tamperelaisten käytössä. Miten on, jos joku porukka ei vaan ole kiinnostunut jostain urheilupuistosta, pitäisikö jättää rakentelematta. Näkyy olevan aika pieni tuo porukka, joka päättää siitä, mikä kaikkia tamperelaisia kiinnostaa niin paljon, että juuri siihen kohteeseen aletaan lykätä euroja.
Miten pikaratikka, jos se painelee hervannasta lentävänniemeen, niin palveleeko se KAIKKIA tamperelaisia, vaikka siinä matkalla jokunen mutka tehtäisiinkin.

Vieras

#61

18.01.2014 11:04

Tuo 300 kävijää on kuulemma Parviaisen arvio. Oikea lukema on 9000-11000 käyntiä/ vuosi. Eikä näitä lukuja ole mitenkään erikoisen vaikea tarkistaa. Tuo 300 kävijää kun esitetään kokouksessa, niin yhtään en ihmettele päätöstä.

Vieras

#62

18.01.2014 23:51

Ja ihmeellinen ajatus päättäjillä että kaikista vapaa-ajan vietto alueista, puistoista ja rannoista pitäisi tehdä urheilu alueita... Ei kaikki pelaa jalkapalloa ja jääkiekkoa. Tarvitaan muutakin virkistystä elämään. Niinhän ne suunnitteli iidesjärven rantaankin jalkapallo kenttiä... KETÄ ne palvelee??? Ei ainakaan todellakaan "kaikkia" tamperelaisia"
Ehkä semmosta mikä palvelis kaikkia ei ole olemassa, mutta IHALA voi palvella kaikkia ketkä vaan haluavat, ikään, kokoon, sukupuoleen tai väriin tai harrastukseen katsomatta!!

Vieras

#63

19.01.2014 00:02

Porukalla vaan sitte maksaa veroja naapurikuntiin, jos kerran kaikki virkistyspaikat hävitetään. Toiminta alkaa olee samanlaista, kuin työpaikoilla, ei mitään etuja enää työntekijöille. Hävetkää päättäjät, menkää nyt edes kerran viikoks Ihalaan !!!! Kausipaikka vaunuilijatkin ajetaan hinnoitteluilla muualle, tainnut olla sitä kuuluisaa alasajoa pikkuhiljaa :( .

Vieras

#64

19.01.2014 00:39

Minä tuskin ikinä tulen kayttämään vuoreksen liikuntapuistoa perheeni kanssa vaikka lähellä asun,Ihala on ollut meidän perheen ihana kesänvietto paikka pitkään kauniimpaa ja sopuista paikkaa emme varmaan tule koskaan tule löytään...Tampereen olisi pitänyt mainostaa vaunulijoille lapsiperheille koska aivan ihana paikka on,mahtava henkilökunta kiitos heille :)

Vieras

#65

19.01.2014 03:14

Minun mielestäni täällä on totuttu Tamperelaisten kuuluvan Ihalaan!

Vieras

#66 Re: elokuuhun saakka

19.01.2014 07:22

#55: Petri Klemola - elokuuhun saakka

Oltiin lauantaina paikalla, kun aamulehden väki kävi tekemässä juttua ja siinä tuli puheeksi tuo kävijämäärä. Tuo 300 on Parviaisen hatusta vetämä luku, oikeat kävijämäärät vaihtelevat 9000 ja 11000 välillä. Määrät voit tarkistaa Pekalta. Pekka on "kesälomalla", mutta vastaa varmasti omasta puhelimestaan.


Vieras

#67 Onneksi

19.01.2014 11:09

Rahaa riittää tunneliin, menee kaupungin investoinnit rakennusyhtiöiden tuotoksi. Alkaa oleen Putinin Sotshi meininkiä.

Todella harmi jos Ihala myydään, tuote jonka arvo nousee koko ajan. Jos sitä ei kyetä ylläpitämään voitollisesti ei sitä myöskään voida myydä. Nimittäin jos noin hienoa paikkaa ei kyetä markkinoimaan kaupunkilaisille, ei sitä kyetä tässä taloustilanteessa markkinoimaan myöskään ostajille jotka maksavat siitä järkevän hinnan. Kesäisin kyseinen paikka on tupaten täynnä, ongelma on tietysti talviaika jolloin tuote ei tietenkään kiinnosta ketään. Ratkaisevia aikoja on kevät sekä alkusyksy jolloin siellä olisi potentiaalia käydä, esim. alennetuilla hinnoilla varmaan riittäisi kävijöitä. Olisiko Paavolan kaverit ostamassa Ihalaa alihintaan vai miksi sitä myydään?

Vieras

#68

19.01.2014 14:17

Mistä mahtaa se säästö syntyä, jos alue jätetään tyhjilleen. Tonttimaksut on ja pysyy, vaikkei alueella muuta liikettä olisikaan, kuin rusakoitten ja kettujen kisailua. Jos tässä säästetään alueen valvojan liksat, niin mahtaneeko se niin suuri menoerä olla, että se pahemmin taloutta heilauttelee, mutta juttu kun alkaa levitä, että alue on tyhjillään, niin uskoisin, että rakennukset saa purkaa, jos mitään purettavaa on, ennen kuin aluetta kukaan ostaa. Tämä se on sitä kaupungin omaisuuden hoitoa.
virkamies

#69 Re: Re: elokuuhun saakka

20.01.2014 08:55

#66: - Re: elokuuhun saakka

300 ja risat on varausten määrä. Avecit, lapset ja päivävierailijat jne eivät näy siinä luvussa. Kaupungin budjetin kannalta vain sillä määrällä on merkitystä.


Vieras

#70 Entinen kunnan muurari

20.01.2014 10:05

#69: virkamies - Re: Re: elokuuhun saakka

Sehän onkin sitten kokonaan toinen juttu, mielestäni tässä on vedottu koko ajan liian pieneen käyttäjämäärään . Jokainen ymmärtää asian, että kun mökki varataan , niin mökistä menee sama maksu, on siellä porukkaa sitten enemmän, tai vähemmän. Pari vuotta takaperin kuulin sellaisenkin jutun, että jokainen alueella yöpyjä maksaa kunnalle 3500 € vuodessa. Sen mukaan,  mitä vähemmän kävijöitä, niin sen halvemmaksi kunnalle tulee, vai mitä.

Petri Klemola

#71 Re: Re: Re: elokuuhun saakka

20.01.2014 12:25

#69: virkamies - Re: Re: elokuuhun saakka

Joku virkamies on saattanut puhua varauksista,  mutta yksi kaupungin virkamies on sanonut, että Ihalassa käy vuosittain noin 300 henkilöä. Vaikka puhuttaisiin varauksista, niin se tarkoittaisi sitä, että jos lasketaan yhteen varauksern keskimäärin 4 henkilöä,  niin se olisi noin 1200 henkilöt vuodessa. Jotta päästään Pekka P Paavololan julkisuudessa (Aamulehti 17.1.14) esittämään 9000-14000 henkilöön vuodessa,  siinä tapauksessa esimerkiksi yhdessä mökissä olisi kerralla 30-50 henkilöä! Ihalan mökit eivät ole suunniteltu aivan näin isoiksi. Olisi erinomaisen tärkeää, että asioista puhuttaisiin niin kuin ne ovat. Tällöin päättäjät ja kaupunkilaiset saisivat oikeaa tietoa. En väitä, että tässä tapauksessa olisi tietoisesti annettu väärää tietoa,  mutta on hyvä tarkistaa asioiden toden peräisyys, kerrotaan niistä kenelle tahansa.


Vieras

#72 Re: Re: Re: Re: elokuuhun saakka

20.01.2014 17:28

#71: Petri Klemola - Re: Re: Re: elokuuhun saakka

Tässä puhutaan nyt vain mökeistä. Onko huoneet otettu laskuun mukaan, entä vaunualue, telttailijat. Jokainen alueella yöpyjä täyttää lapun. Niistä selviää käyttäjät ilman arvailuja. Alueen valvojan mukaan käyttäjä määrä on vuodessa 9000-11000. Tuntuu minustakin isolta lukemalta, lienee helppo tarkastaa, jos haluja on.

Petri Klemola

#73 Re: Re: Re: Re: Re: elokuuhun saakka

20.01.2014 18:07

#72: - Re: Re: Re: Re: elokuuhun saakka

Uskon, että Pekka P Paavola on virkansa puolesta antanut Aamulehdelle oikeat luvut. Eiköhän ne laput joku hänen toimistossaan ole laskenut.

Petri Klemola

#74 Odotettu päätös!

21.01.2014 15:19

Kaupunginhallitus teki sitten odotetun päätöksen. Mutta me anna periksi! Olen ollut yhteydessä joidenkin poliitikkojen kanssa ja myös he kannustavat jatkamaan projektiamme. Myös Aamulehti on ottanut asian omakseen ja siellä jatketaan kirjoittamista kun aihetta ilmenee. Ihalalle ei ole tällä hetkellä ostajaa ja on todennäköistä, ettei sellaista ihan heti löydy. En jaksa uskoa, että paikkaa jätetään tyhjilleen ja jos niin kävisi, niin asiaan puuttuisi moni muukin. Keskusteltuani muutaman poliitikon ja Ihalan henkilökunnan kanssa, päädyin siihen, että jatketaan nimien keruuta. Nettiadressi on auki ja paperiadressit ovat edelleen Kauppahallissa Liisan Leipomon kahvilassa sekä Ihalassa. Kannustakaa ihmisiä ottamaan kantaa Ihalan puolesta! Lämmin kiitos kaikille allekirjoittaneille ja poiketaan Ihalassa! Mikäli joku tuntee jonkun kiinteistövälittäjän/arvioitsijan ja jokavvoisi vähän auttaa, niin otatko yhteyttä minuun: pete57k@gmail.com. Hyvää kesän odotusta kaikille!
Petri Klemola

#75 1376

21.01.2014 15:23

Niin, tärkein meinasi unohtua! Meitä on tällä hetkellä 1376 allekirjoittajaa!