Nuppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nuppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen.

Eeva-Liisa N.

#76 Adressi ja aloite

28.01.2014 17:25

Vetoomus on toimitettu maanantaina Tuusulan kunnanjohtajalle ja valtuuston puheenjohtajille. Lisäksi tein aloitteen, että Tuusula ryhtyisi kaavoittamaan aseman läheisiä Tuusulan kunnan, Senaatti-kiinteistöjen ja Vr:n maita. Kävin myös VR:ssa Tuusulan virallisen delegaation kanssa. Otettiin hyvin vastaan, mutta perustelu heidän puoleltaan on, että jotta VR saisi enemmän asiakkaita, vuorovälien pitää olla tasan 30 min. Ihmiset kuulema käyttäisivät junaa enemmän, jos kulkuajat ovat helposti muistettavia (siis niillä asemilla, jotka edelleen jatkavat). Eli perimmäisenä kysymyksenä on tuloksen tekeminen. Minusta se ei voi mennä noin. Lopullisen päätöksen tekee liikenneministeri. Adressi on edelleen avoinna, ja toimitetaan vielä liikenne- ja viestintäministeriöön.
anne

#77 Re: Adressi ja aloite

28.01.2014 17:50

#76: Eeva-Liisa N. - Adressi ja aloite

Ei se voikaan mennä noin, sillä selitys on täysin naurettavaa höpöhöpöä. Junan lähtöajan numerot ovat täysin yhdentekeviä ja selityksen antanut henkilö ei taida junailla. Merkitsevää on aina se kellonaika, milloin juna on määränpäässä. Jos vuoroja ei ole kuin kaksi tai kolme ja ne lähtevät joka tunti samoina pysyvinä minuuteilla, vähäjärkisempi oppii ne kyllä muistamaan ulkoa. Kaikkea sitä kuuleekin.

VR tekee parasta tulosta pysymällä aikataulussa, karsimalla puolityhjiä keskipäivän kaukojunia ja leikkaamalla markkinoinnista ja turhanaikuisista kampanjoista (=maksavat enemmän kuin tuovat asiakasvirtojen mukana rahaa). Suurin osa tuloista nimittäin tulee ostetusta lähiliikenteestä, vakituisista kaukoliikenteen työmatkavuoroista (tre-hämeenlinna-hki ja turku-helsinki) sekä loma- ja juhlapyhien sesonkiliikenteestä. Kaikki muu on yhtä tyhjän kanssa.


Vieras

#78

28.01.2014 19:14

Nuppulinnan asema on ehdottomasti säilytettävä. Kulkuyhteydet Helsinkiin hidastuvat olennaisesti jos asema poistetaan käytöstä. t. Maija Leinonen + perhe
järkyttynyt

#79 Junayhteys elintärkeä monelle

28.01.2014 20:32

Kyseiset asemat ehdottomasti säilytettävä! Monella opiskelu- ja työmatkat tehdään junalla. Mitään peruspalveluja alueella ei ole,joten junayhteys ehdottoman tärkeä.

Vieras

#80

28.01.2014 21:17

outoa toimintaa vr.ltä ja hallitukselta joukkoliikennettä pitäisi suosia ja nyt lopetetaan seisakkeita,näillä kulmilla ei ole muu- tenkaan juuri minkäänlaista joukkoliikennettä.
Tuusulan kunta voisi edes yrittää tehdä jotain
hyvän asian puolesta edes yhden kerran !
Sirpa

#81 :0

28.01.2014 21:24

Voi apua taas - Keravalta tiuhaan lähteviä puolityhjiä junavuoroja tässä kannattaisi karsia.
Kiskotkin töihin!

#82 Re:

29.01.2014 12:53

#12: -  

Tärkeätä on päästä Palopurosta, Huikosta, Nuppulinnasta ja Purolasta kiskoja pitkin liikumaan Hyvinkäälle ja Järvenpäähän ja ainakin Tikkurillaan asti, jossa voi vaihtaa oikoradalle ja jatkossa lentokentälle! Saadaanko omat resiinat,vai kuinka VR hoitaaa hommansa eli paikallisliikenteen verorahoillamme?

Pasilan ja Helsingin väliä ei tarvitse mennä H-junalla tukkimaan, jos aikataulut eivät siellä jousta eikä vaihteet toimi.

 

Satunnainen matkailija

#83 aikataulut osataan

29.01.2014 14:53

Tuokin malli H-junalle kuulostaa hyvältä. Siis H-juna edestakaisin välille Kerava-Hyvinkää, esimerkiksi. Nykyisenä tietokoneaikana lisäksi aikataulujen järjestely luulisi olevan suoraviivainen optimointiongelma. Joskus aikoinaan VR:n aikataulupalaveriin kutsuttiin mukaan henkilö, jonka harrastuksena oli aikataulut. Hän osasi ne  kaikki ulkoa. 

Kyllä täällä Nuppulinnassa hallitaan  nykyiset aikataulut.  Hesassahan se tietenkin on mainiota, että ratikka kulkee 10 min välein. Nykyisen H-junan aikataulu on useinkin hankala Hesaan mennessä, jos sinne on  tultava johonkin tilaisuuteen tasatunnin kohdalla.

Tietenkin yhden junan myöhästyminen sotkee muidenkin kulun. Maksaa kyllä sekin ainakin menetettynä työaikana, kun täysi junalasti ihmisiä myöhästyy yhden tunnin. On olemassa myös tilanteita, jolloin ei yksinkertaisesti saa myöhästyä; vaikkapa jatkoyhteyden menettäminen.

Aikatauluissa pysyvä junayhteys olisikin varmistettava, vaikka se maksaakin. Lisäksi vaikkapa tekstiviesti käyttäjille, junaliikenteen häiriöstä ja viivästymisistä.

.


Vieras

#84

29.01.2014 17:41

Julkista liikennettä olisi edistettävä niin että voitaisiin paremmin käyttää
Santtu

#85

29.01.2014 18:12

Nykyisillä aikatauluilla Helsinkiin tulevien ja sieltä lähtevien H ja R junien väli on 29 ja 31 minuuttia. Mielestäni aika lähellä Aron vaatimaa 30 minuuttia. VR:lle ei edes ole suuria kuluja näistä Purolan ja Nuppulinnan pysähdyksistä. Jos lasketaan pelkästään junan lähtökiihdytyksessä tarvitsema sähköenergia, kyseessä on n.2€/pysähdys. Laiturien kunnossapitokin on liikenneviraston tehtävänä, ei VR:n. Kaiken lisäksi liikenneministeriö maksaa vuosittain VR:lle yli 9M€ pääkaupunkiseudun ulkopuolisen lähiliikenteen hoidosta. Tämä sopimus on voimassa v 2015 loppuun.
Kukkonen

#86 järvenpää

29.01.2014 18:49

Tästä se lähti, Järvenpään päättäjät haluavat kaksi kertaa tunnissa pysähtyvän junan myös Saunakalliossa ja Kyrölässä, jolloin R tunnuksin ja H tunnuksin olevat junat pysähtyisivät
myös näillä seisakkeilla puolen tunnin välein.Nuppulinnan ja Purolan pysähdykset sekoittavat aikataulun.Ajattelevat mitä nehän ovatkin Tuusulan seisakkeja mitä niistä.

Miksi ei
Helsingistä Keravalle jäävä K tunnuksin oleva juna voisi jatkaa Saunakallioon ja takaisin
Helsinkiin,näin Järvenpääläiset saisivat lisäuoron Saunakallioon ja Kyrölään.


asukas Purolasta

#87 Järki käteen

30.01.2014 06:29

Vuosia on puhuttu että Pasilasta pitää tehdä se oikea keskustan pääte- ja vaihtoasema ja nythän asema on remontoitukin tätä silmällä pitäen viihtyisäksi ja paljon toimivammaksi. Pasilasta vain tiheä junien vaihtoyhteys Helsinkiin ja muut junat stop Pasilaan.
Tämä säästää oikeasti aikaa ja mahdollistaa tiheämmän junaverkoston. Asemiahan pitäisi päin vastoin lisätä radan varrelle. Pääkaupunkiseudulla väestö ja rakentaminen siirtyy aaltoliikkeenä kohti pohjoista, hyvät yhteydet ovat siinä avainosassa. Jos nyt Purola ja Nuppulinna lakkautetaan, seisakkeita ei ikinä kyetä palauttamaan. Suunnitelma on aivan järjetön ja yleisen kehityksen vastainen.

:(

#88 Vääryys

30.01.2014 09:48

Tässä ei toteudu mikään tasa-arvo tai tasapuolisuus ihmisille, jotka asuvat taajamien ulkopuolella. Kaikki palvelut lakkautetaan julkista liikennettä myöten. Olen todella pettynyt liikenneministeriöön ja VR:n, jos lakkautus toteutuu. Ja kun se ei edelleenkään auta jos joku huutelee, että muuttakaa sieltä korvesta pois. Kun kyse on ihan siitä, että haluaa asustaa väljemmin ja muutenkin ettei huutelijoiden kaltaiset kyylänaapurit olisi rasitteena.
niinpäniin

#89 Kysyttävää

30.01.2014 09:54

Että tällaista kusetusta... Voisiko joku valtion virkamies perustella, miten allaoleva lainaus LVM:n sivuilta sopii näihin tuleviin mahdollisiin seisakkeiden karsimisiin??

"1. Liikenne- ja viestintäministeriön tehtävä

Liikenne- ja viestintäministeriö vastaa rautatieliikenteen lainsäädännön valmistelusta sekä kotimaassa että Euroopan unionissa. Hallitusohjelman mukaisesti ministeriön erityisen huomion kohteena on raideliikenteen lisääminen ja palvelutason parantaminen."
Satunnainen matkailija

#90 rehellisyyttä kaivataan

30.01.2014 11:10

Selvää on, että sopeutettaessa (=leikattaessa) palvelutasoa heikennetään. Sääliksi käy päättäjiä, jotka muuta julistavat. Kun ei saada sopua leikkauskohteista, niin pistetään juustohöylä töihin. Kaikki kärsivät, ainakin teoriassa tasapuolisesti.

Kun kaikki sujuu demokraattisesti, enemmistö päättää leikata pienistä kohteista kuten Nuppulinna ja Purola.Toimitaan ns. pienimmän vastuksen mukaan.
Veronmaksuun kyllä heidätkin kelpuutetaan.

Vieras

#91

30.01.2014 15:19

juuri näin!

Vieras

#92 ei me yksin olla...

30.01.2014 15:49

Rantaradalla on yhtä tuulista... annetaanko ääni heidänkin liikkumisen puolesta?

http://www.adressit.com/y-juna_karjaalle_ja_inkooseen_sailytettava
Eeva-Liisa Nieminen
Adressin tekijä

#93 Lvm ensi tiistaina

30.01.2014 19:50

Vielä voi allekirjoittaa! Vetoomus luovutetaan liikenne- ja viestintäministerille ensi tiistaina. Olen myös vertaillut H- ja R-junien aikatauluja. Koska H-juna kulkee jopa niillä osuuksilla, joissa R ja H eivät kumpikaan pysähdy, yhteensä 4 min hitaammin kuin R, aikataulut olisi mielestäni mahdollista tehdä niin että H pysähtyy edelleen Nuppulinnassa ja Purolassa, ja R Kyrölässä ja Saunakalliossa, ja ne saataisiin melko tavalla tasaiseen vuoroväliin, jopa täysin.

Vieras

#94 tsemppiä

31.01.2014 05:36

Hyvä Eeva-Liisa!

santtu

#95

31.01.2014 20:37

Moi
Oli kai selvää, että VR:n johdon kanssa ei mitään keskusteluyhteyttä olisi mahdollista saada. Siellä on asiat jo päätetty. Uskoisin, että Arolla ja VR:n ylimmällä johdolla on mielessä vain mahdollisimman hyvä tulos, joka myös vaikuttaa johdon tulospalkkioon. Aron yli ½ miljoonan vuosipalkkaan tekisi tulospakkio luonnollisesti mukavan lisän. Luulen, että edellisten vuosien huonojen tulosten johdosta (johto ei saanut bonuksia) päälliköille on annettu määräys kustannusten karsimisesta. Tämä on tietysti saanut kaikki herraa pelkäävät keksimään mitä omituisempia tapoja pitää pallinsa. Tämä liikennepaikkojen vähennys kai kuuluu niihin. Yhteiskunnan kannalta ei varmaankaan jonkun johtajan ilo ole tärkeämpää, kuin koko yhteisön hyvinvointi?
Viime aikoina on tullut lisää tietoa VR:n enemmän tai vähemmän sekavista toimista. Rakennusliitto on saartanut VR:n työmaat!
Sähköliitto on riidoissa VR:n kanssa!
VR on palkannut luottamusmiehet?
Selvitykseksi: Normaalisti työntekijät valitsevat luottamusmiehensä.
VR:llä näiden luottamusmiesten yläpuolella ovat VR:n palkkaamat liiketoimintaluottamusmiehet, jotka hyväksyvät VR:n tarjoamat sopimukset, jos luottamusmiehet eivät niitä hyväksy! Etelä-Amerikassa tällainen tominta on täysin moraalitonta, mutta suomessa se hyväksytään?
Luonnollisesti VR hyväksyy vain ”oman” ammattiliittonsa ja esim. sähköliitto on täysin boikotissa.
VR-Track:ssa on jatkuvasti YT:neuvottelut käynnissä ja kuitenkin n.70 virolaista odottelee lumisadetta helsingin alueella. Ovat lähes kympin/h halvempia, kuin suomalaiset. Tosin näitä suomalaisia voitaisiin käyttää muuhunkin, kuin vain lumisateen odotteluun. Ja pelkään, että jos se kunnon lumimyräkkä helsingin alueelle saapuu, voi ratapihalta löytyä useampikin raato.
Tiedän henkilökohtaisesti, ettei paikka ole niitä kaikkein mukavimpia.
Ja mitä tämä kaikki vaikuttaa meidän pyrkimykseemme säilyttää Purolan ja Nuppulinnan seisakkeet? Ei mitään, mutta , kumpi on tärkeämpää Yhteiskunnan hyvinvointi vai yksilön (Aro) vaurastuminen?
Liikenneministeri varmaan voi kokemuksellaan ja yhteiskunnallisella tietämyksellään päättää ovatko kansalaisten vai ylimystön tarpeet tärkeämmät!

Santtu


Sinua parempi

#96 Re: -

02.02.2014 19:02

#40: Tietäjä - -

Keppihelvettiin? LOL... Haloo, asut Jokelassa :D:D:D


Vieras

#97 Useamman kerran vuodessa

03.02.2014 17:18

Nuppulinnan asema on kävelymatkan 2,5 km päässä ja hienoa päästä junalla Helsinkiin nopeammin kuin autolla. Olen ihmetellyt pitkään Tuusulan päättäjien kaavoituspolitiikkaa. Eikö nimenomaan pitäisi hyödyntää asemanseudun tontit asuntotuotantoon. Jos nyt asemat häviävät, eivät ne tule enää koskaan takaisin. Ja asemat on vasta uudistettu 15 vuoden sisällä. Taistellaan asemien puolesta!
Juna-auto yhdistelmää käyttävä kyröläläinen

#98 Onnittelut

04.02.2014 17:11

Onnittelut tuusulalaisille, kieltämättä lopetuspäätös olisi ollut kohtuuton nykyisille käyttäjille tällaisessa aikataulussa. Palvelutasossa on kuitenkin huomattava epäsuhta, kun tuhannet Saunakallion ja Kyrölän aseman käyttäjät saavat nykyisellään kehnon palvelutason kymmenien Purolan ja Nuppukallion käyttäjien takia.

Vieras

#99 Re: Onnittelut

05.02.2014 11:37

jäkeläiset ei ole sen parempia

#100 Re: Onnittelut

05.02.2014 18:06

#98: Juna-auto yhdistelmää käyttävä kyröläläinen - Onnittelut

Olisitte käyttäneet G-junaa ahkerammin. Ja pääradan ongelmat johtuvat siitä, että siellä on aivan liian monta puolityhjää (=jäätynyttä ja hajoilevaa uudenuutukaista) kaukojunaa töpeksimässä pahimpaan ruuhkahuippuun. Lisäraiteet ovat jääneet rakentamatta siltarumpupolitiikan eli mm oikoradan ja monen kerran päivässä liikennöidyn rataosuuden takia...

Väännetään nyt ratakiskosta: pääradan syöttökyky on yhtä hyvä kuin vanhan Tuusulantien.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…