Pelastakaamme Mainiemen päihdekuntoutus

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastakaamme Mainiemen päihdekuntoutus.


Vieras

#26

27.02.2014 21:03

Tamperelaisena häpeän tätä päätöstä.

Vieras

#27 Re: Kirjeeni ministerille

27.02.2014 22:07

#7: Laura W. - Kirjeeni ministerille

Kiitos siitä, että lähestyit ministeriä kuvaamalla päätöksen valmisteluprosessia. Asia oli ensimmäistä kertaa Lahdessa luottamushenkilökäsittelyssä kaupunginhallituksessa 24.2.2014. Vaadin kh:n jäsnenä asiantuntijana kuultavaksi Mainiemen johtaja Kimmo Mäkelää ennen päätöksen tekoa. Siihen ei suostuttu. Allekirjoittaneen asiantuntemusta pitkän linjan päihdelääkärinä ei noteerattu.  On hienoa, että kansalaisten reaktio asiaan on näinkin voimakas. Uutiskynnys ylellä ylittyi vihdoin. Toivottavasti keskustelu asiapohjalta vielä herää kuntien luottamuselimissä, ennen kuin päätökset ovat lopullisia. Tähän mennessähän on tehty vasta valmistelupäätöksiä. Kuntayhtymän purkaminenhan tapahtuu vasta kunkin jäsenkunnan valtuustojen päätöksillä.

Antti Holopainen, Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän valtuuston jäsen 2009-2012

Lahden kaupunginhallituksen jäsen


Vieras

#28

28.02.2014 00:51

Säästöintoiset päättäjät eivät mieti seurauksia. Aemmin mielenterveyspotilaiden "kotiuttaminen" oli katastrofi. Ihmisiä joutui heitteille.
Anniina

#29 Mitkä kunnat päättää Mainiemen tulevaisuudesta?

28.02.2014 16:13

Tietääkö joku, mitkä kunnat on Mainiemen kuntayhtymän päätöksentekijöitä?
Jos jäsenkunnissa tehdään viimeiset päätökset Mainiemen tulevaisuudesta ja rahoituksesta, niin kuntapäättäjille täytyy saada tarkat taustatiedot päätettävän asian (virkamies) valmistelusta, Mainiemen toimintajatuksesta ja päihdetyön käytännön toteutuksesta.
Jos mistä, niin Mainiemen tulevaisuudesta olisi hyvä pitää infoseminaari.
Niina Helmestä

#30 Nyt allekirjoitusta hyvän asian puolesta!

28.02.2014 16:50

Mielestäni Mainiemi on erittäin hyvä paikka ja olen saanut sieltä paljon tueka ja apua elämääni!
Olisin kuitenkin tarvinnut pidemmän ajan työstää päihdeongelmaani, ja minä sekä hoitohenkilöstö olivat sitä mieltä että ehdottomasti tilaanteeni vaatii pidempikestoista tuke ja he että minä oltiin siihen valmiita.
Mutta kuntani (yksi suurimmista maksajista) ei myöntänyt jatkoja vaan avohoitoon, avohoitoon, joo. Tämä avohoito oli sitten korvaushoito...=(
Jos oisin saanut olla kauemmin Mainiemessä en tiedä oisinko korvaushoidossa, en välttämättä.
Kuitenkin Mainiemen kaltaiset paikat ovat vähissä.
Ja avohoito ei meitä päihdesairaita oikeasti pelasta, ehkä sellaisia joilla se motivaatio on todella korkeella ja pahimmat olot on kärsitty katkolla (johon kans saa jonottaa) selviävät...jotenkin tai ovat korvaushoidossa tai jatkavat käyttämistä.
Olen hyvin pettynyt tähän tähän aikomukseen.
On hyvin selkeetä että yhteiskuntaa ei kiinnosta enää pätkääkään meidän narkomaanien ja alkoholistien kohtalo.
Koska kyllähän siellä tiedetään mitkä ovat avohoitojen tulokset, jaa taas toisaalta kun miettii mitä esimerkiksi korvaushoito tulee maksamaan laitoskuntoutuksen sijaan, onhan siinä merkittävä ero.
Kaikki päihdeongelmaiset eivät kykene huolehtimaan itsestää, heistä moni on menettänyt kaiken ihan totta aivan kaiken.
Ja loppu on selkeä, niinkuin Na 12 askelta sanoo Vankilat,laitokset ja KUOLEMA!
Ja alkaa vain tuntumaan siltä että yhteiskunta nyt haluaa jättää väliin nämä laitokset vallan, koska ne tulee kalliiksi, toisinsanoen me tulemme yhteiskunnallemme kalliiksi.
Myös minä aikanaan menetin kaiken, perheeni ,menin katkolle ja Mainiemeen.
Olen ollut kyseisessä laitoksessa neljä kertaa, eka kertani oli 2kk sitten 2vko intervalli. Sitten tuli ongelmia, eli retkahdus sain maksarin Mainiemeen ja se oli 1kk sain itkemällä toisen mokoman, kuhan saan avohoidon järjestyyn. Sitten meni hetken avossa hyvin, se paikka vain ei ollut minua varten, muin ois pitänyt olla Mainiemessä turvassa, hoitajien kanssa joiden kanssa tein hyvää työskentelyä ja sain otteen ongelmista.
No mut laitettiin paikkaan joka ei ollut hyvä ja sen paikan ideologia ei osunut omaan arvomaailmaan.
No tuli taas se ikävä tapahtuma ja menin mieheni kanssa 2vko Mainiemen Maininkiin, kunta ei suostunut hoidattaan meitä enempää ja tuon jutun jälkeen meidät laitettiin korvaushoitojonoon ja tässä sitä nyt ollaan.
Vaikka meidän kävi tavallaan huonosti, olen Mainiemelle kiitollinen ja arvistan heidän työtään koko sydämmestäni ja itku tuli kun kuulin tämän järkyttävän uutisen!

Moni asia on itsestä kiinni, varmaan ja onkin minunkin puhtaana pysyminen, mutta uskon että jos oisin saanut olla kauemmin siellä asiat voisi olla toisin, paremmin kuin nyt. Minäkin oisin halunnut olla puhdas.
No minulla on hyvä mies, ja kaksi ihanaa lasta ja saan olla heille äitinä ja olla heidän kanssaan.
Mutta edessä on se päivä kun olen heille puhdas Äiti....

Eihän ne päättäjät varmaan tiedä mitä ovat tekemässä ja viemässä ihmisiltä, osalle sitä viimeistä paikkaa missä voi saada itsensä kuntoon ja ne silnmät aukenemaan.
Mainiemessä on ihanaa kun siellä on naistenyhteisö helmi, se on ihana paikka ja ihana henkilökunta, mitä on kyllä koko mainiemessä!

Toivon koko sydämmestäni että asiaa harkitaan vielä VAI LEPÄÄKÖ YHTEISKUNNAN HYLKIÖIDEN MUISTO VAIKKAPA RANTATUNNELISSA?
TÄLLÄINEN ON KANSSA SYRJINTÄÄ KUN IHMINEN EI SAA SELLAISTA HOITOA KUN TARVITSEE.
Ja jos joku väittää että kun kysyntä on vähentynyt, asia ei varmaan ole niin, kun EI KYSEISTÄ HOITOMUOTOA ENÄÄN TARJOTA TAI SE EVÄTÄÄN (niinkuin minulle kävi)

Kiitos Mainiemi!

Päättäjät miettikää, siellä on joidenkin lasten vanhempia, siellä on paikkoja perheille se on auttanut niin monia, niin monia!
Antakaa tämän hoitomuodon jatkua, antakaa se mahdollisuus....

Vieras

#31

28.02.2014 17:01

Suomen päihdehoito (hoitamattomuus) on katastrofaalisessa tilassa. Toipujille syötetään lääkkeitä, "lapset" laitetaan korvaushoitoon (siirretään sivuun, pois näkyvistä).
Tarvitsemme hyviä lääkkeettömiä hoitopaikkoja, joissa ihminen saadaan psyykkisesti kuntoon, jotta hän voi jatkaa elämäänsä. Toki fyysinen ja sosiaalinen kuntoutus ovat tärkeitä mutta psyyke on ehdottomasti tärkein pitkällä juoksulla.

Markku Lahtinen
Päihdetyöntekijä, lähihoitaja sekä erityisesti
päihdekuntoutuja ollen irti päihteistä yli 9 v.

Vieras

#32

02.03.2014 15:34

Kannatan Mainiemeä enkä rahankeruuta.

Vieras

#33 Hyvä!

02.03.2014 20:13

Sairaita pitää hoitaa hyvin.

Vieras

#34

05.03.2014 16:22

Hyvän asian puolesta kannattaa aina taistella. Käytämme niitä keinoja, mitä meillä laillisesti on käytettävissä. Päättäjien olisi hyvä pysyä faktoissa eikä tehdä päätöksiään tunteella ja jopa valhein höystettyinä.

Vieras

#35

06.03.2014 13:40

Käsittääkseni päihdehuoltokaan ei ainakaan vielä ole (eikä ikinä pitäsi ollakaan) voittoa tuottava julkisen sektorin palvelu. Tässä voisin kirjoittaa erittäin raastavan ja rasittavan tekstin, mutten siihen lähde. Perustelen tässä kuitenkin faktoja. Halutaanko Suomessa lisää rikollisuutta, vankeja tai psyykesairaita tietoisesti vähentämällä päihdehuollon laitospaikkoja. Siihen se johtaa valitettavasti tällä menolla. Kaupunkiemme kadut ovat jo nyt täynnä sellaisia persoonia, jotka tarvitsisivat parempaa hoitoa ja heti.

Mie romahan..

Vain yhteistyössä ja yhteisöissä on voimaa.

T. KSS LAHTI
tytteli

#36

06.03.2014 22:13

mainiemi on ihan jees mutta on yksi pieni ongelma henk. naisten latvat on lahonnut ja haarat ovat homeessa siihen auttaa ddt sisäisesti nautittuna

Vieras

#37

07.03.2014 18:45

Mainiemen päihdekuntoutus laitoksen nykyisen kaltaista ja nykyisellä toiminta mallilla tarvitaan ehdottomasti.Toivon sydämestäni että toiminta voi jatkua.tv.vastaava päihdetytekijä Timo Räihä ,.Lahti
Vesi yllä pitää elämää ,ilman puhdasta vettä ei ole elämää

#38 Tulkaa kaikki mukaan Adressiin

21.03.2014 13:15


Vesistöjen Puolesta -Stop Talvivaara !
Ympäristö Rikolliset on tuomittava -Uraanikaivos Talvivaarassa !
Kiitos !
Terroristien aika on ohi .tämä tarina on tosi

#39 Ympäristö rikos on rikoksien äiti

24.03.2014 16:30


Politiikot eivät välitä enää muusta,kuin raha sekä lahjonta on heidän tauti.
Nyt elämme rikollistden kulta aikaa,politiikot ovat mukana siksi rikolliset uhkaa mukaan haikaa.
Ympäristö Rikos on rikoksien äiti,Uraani kaivos kaiken käytit,tuhosit elämän ja vielä kaikille näytit
kuinka Uraani tuhoaa ja tappaa kaiken, jälje jää vain mie.li haikee.
Laura Welin

#40 Ministerin vastaus kirjeeseen

27.03.2014 18:53

Ministeri Huovinen vastasi kirjeeseeni näin:

"27. maaliskuuta 2014 11:38
Hyvä Laura Welin,

Kiitos kirjeestänne, joka koskee Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän omistajakuntien päätöksiä päihdehuollon palvelujen järjestämisestä. Kirjeessänne tuotte esiin huolenne päihdehuollon tulevaisuudesta Hämeen alueella.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa päihdepalvelujen toimivuudesta. Ministeriö määrittelee palvelujen kehittämisen suuntaviivat, valmistelee lainsäädännön ja ohjaa uudistusten toteuttamista.

Kunnat vastaavat palvelujen järjestämisestä. Laki sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionavustuksista määrittää, että kunnat voivat järjestää sosiaali- ja terveydenhuollon alaan kuuluvat tehtävät monin eri tavoin. Kunnat voivat hoitaa toiminnan itse, tai sopia toiminnasta yhdessä muun kunnan tai muiden kuntien kanssa, tai olla jäsenenä toimintaa hoitavassa kuntayhtymässä, tai hankkia palveluja valtiolta, toiselta kunnalta, kuntayhtymältä tai muulta julkiselta taikka yksityiseltä palvelujen tuottajalta. Kunnat voivat myös antaa palvelunkäyttäjälle palvelusetelin. Palvelusetelillä kunta sitoutuu maksamaan palvelun käyttäjän kunnan hyväksymältä yksityiseltä palvelujen tuottajalta hankkimat palvelut kunnan päätöksellä asetettuun setelin arvoon asti.

Kansallisessa mielenterveys- ja päihdesuunnitelmassa esitetään mielenterveys- ja päihdetyön kehittämislinjaukset vuoteen 2015 saakka. Mielenterveys- ja päihdeongelmien yleisyyden vuoksi on välttämätöntä, että ne tunnistetaan ja hoidetaan peruspalveluissa samassa määrin kuin muitakin sairauksia tai sosiaalisia ongelmia. Avohoitopainotteisen ja siihen suuntaan edelleenkin kehittyvän päihdehoidon hoitovalikoimassa tarvitaan silti myös laitosmuotoista kuntoutusta. Sillä voidaan mahdollistaa katkaisuhoidon lisäksi pitkäaikaisempi toipuminen ja kuntoutuminen ja avohoitoa vahvempi tuki päihteettömyydelle. Päihteetöntä laitoskuntoutusta tarvitaan myös päihderiippuvuuteen liittyvien vakavien sairauksien ja kuolleisuuden vähentämiseksi.

Siitä riippumatta, millä tavoin kunnat järjestävät palvelunsa, niiden on päihdehuoltolain perusteella järjestettävä päihdehuollon palveluja siinä määrin kuin kunnassa esiintyy tarvetta. Kunnan järjestämien palvelujen laatua valvovat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ja aluehallintovirastot.

Hyvää kevään jatkoa toivottaen,

Susanna Huovinen
peruspalveluministeri"

Vieras

#41 Re:

03.08.2014 20:34


Vieras

#42 Re: Re:

03.08.2014 20:43


Vieras

#43

19.04.2015 12:16

Päihdekuntoutuslaitosta ei pidä lakkauttaa,
ihmisten tulee saada laadukasta hoitoa silloin kun he sitä tarvitsevat.