Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle

vieras

#301 Moraaliton valta alistaa ihmiset ,ei kaikki uskalla, pelkäävät asemaansa sekä työpaikansa puolesta.

04.04.2014 16:12


Elämme laittomuuden bisnes Rikollisten kulta- aikaa.
Nyt on laitettava kava kovaa vastaan, vaikk Pieni Bisnes Rikollisjoukko on valmis tappamaan sekä tuhoamaan kaiken elämän Pohjois Suomesta.
vieras

#302 Suomi on kaikkien suomalaisten

05.04.2014 04:32


Kulta on lähes täysi arvoton metalli ,sitä on valtioden kassa holvit täynnä.
Jos joku alkaa myydä sitä suuremmissa määrin hinta romahtaa välttömästi.
Kultakaivokset tulee lailla kietää, sillä niiden tuhojen vaikutukset eivät jää paikallisiksi
vaan seurauksista kärsii meret,sekä kaikki alapuolen vesistöt,kuin myös ympärillä olevat ihmiset.
vieras

#303 Nyt on pahin p,,erkele asialla ,Syaniidilla sekä Uraanilla annetaanko tuhota kaiken

05.04.2014 05:13


Nyt on aika kaikkien kohottaa hätä huuto ilmoille,
ja kutsua kaikki Taivaan alla olevat joukot ,taistoon tätä yhteistä vihollista vastaan.
Lukekaa Kanadasta miten siellä kävi ,Lapinläänin kokoinen alue oli vain Uraanisekaista kivimursketta
tuhotut vesistöt jäljellä,tätä emme saa missäään oloissa Suomessa enää sallia.
Torniojoki sekä Kemijoki näitä tulee suojella kaikin keinoin.
Tämä pieni bisnesjoukko matkustakoon Kanadaan,jatkamaan sinne tuhojaan.
Eikö Ympäristö Rikoksen suunnittelusta jo tulis antaa Kakkua muutama vuosi kymmen ?

Vieras

#304 Re: Oikeasti.

05.04.2014 07:10

#296: Sylvatir - Oikeasti.

Näin ulkopuolisin silmin katsottuna tämä vaikuttaa siltä, että pieni joukko Kolarin kunnan keskustassa asuvia haluaa tuhota äkäslompololaisten elinkeinon. Todella julmaa touhua. Ihmekkös, jos koko muu maa tukee äkäslompololaisia.

Kääntötakki

#305 Re: Re: Oikeasti.

05.04.2014 08:52

#304: - Re: Oikeasti.

Ote kolarilaisen kansanedustajan ja Kolarin kunnanvaltuuston puheenjohtajan julistuksista hänen nettisivuiltaan:

-------------------------------------------

"Aarteet tunturien kätkössä" - Lapin maaperä kätkee sisäänsä valtavat luonnonrikkaudet. Kaivostoimintaa on jo käynnissä monin paikoin, mutta emme ole vielä nähneet, miten suuria mahdollisuuksia tämä elinkeino tulee luomaan lapin yrittäjille ja kaikille ihmisille. Muutamassa vuodessa koko valtakunta on herännyt puhumaan tästä Lapin kullasta. On todella valitettavaa, että Suomalaiset yhtiöt Outokumpu ja Rautaruukki saneerasivat pois toiminnastaan kaivostoiminnan juuri, kun se toimiala oli nousemassa kukoistukseen. Nyt on vain lähdettävä myös suomalaisten rahoittajien, myös valtion toimesta uudestaan liikkeelle. Kolarin Hannukainen tarjoaisi erinomaisen kentän suomalaisille yhtiöille hakeutua mukaan menestysalalle. Tulemme näkemään vielä voimakkaan teollisen kasvun ajan tällä sektorilla.

----------------------------------------

Sama mies Kolarin kirkkoherrana 1980 ja -90-lukujen vaihteen aikoihin oli sitä mieltä, että matkailu pilaa Lapin luonnon. Silloin kaivettiin oja Kesänkijärveltä Ylläkselle ja rakennettiin lumetusjärjestelmää.


Vieras

#306

05.04.2014 11:47

Useissa viesteissä on verrattu matkailun aiheuttamia tuhoja kaivosten seuraamuksiin. Samoin pohjoisen lehtien nettikeskusteluissa. Kyllä pitää katsoa yksisilmäisesti, jotta pystyy pitämään näiden kahden aiheuttamia tuhoja samanarvoisina. Tai on ... tietämätön. Sanovatko sanat arseeni, uraani, radon, kadmium, sulfaatti, pienhiukkaset, vesitalous, rikastamo ym. ... mitään?

Matkailua paikanpäällä sisältä, sivusta, omakohtaisesti ja muiden kautta, lähempää ja kauempaa seuranneelle kunnan toiminnan ristiriitaisuudet seuraamuksineen ovat olleet iät ja ajat ikävää katsottavaa. Matkailu huimiin lukemiin, kaivos samoin ?

Nyt kaivoksen puolustajat moittivat paikallisten tuhonneen luonnon matkailulla. Olisivat rehellisiä ... Kunnan päättäjät (yleensä ei tunturialueelta), joista osa päättäjinä nykyisinkin, ovat laatineet ja runnoneet läpi kaavat (keiden myötävaikutuksella). Kaavat, joita alunperin varmaankaan kukaan paikallinen ei halunnut eikä uskonut tällaisina tuleviksi. Joita moni vastusti.
Monet kulku-, maisemalliset- ja ympäristölliset haitat ovat saaneet olla korjaamatta, kenenkään puuttumatta, mutta lisää tontteja, infraa pitää saada.
Valtion Metsähallituksen aluejohdon, Laatumaan etc. toimin on vuokrattu maat ilman ilmeisesti mitään rajoitteita rinneyrityksille. Tontteja yritettiin jopa huutokaupata jossain vaiheessa, tunturinjuurelta, tunturimetsistä. Kaikkea tonttisuunnittelua ei ole tehty lainkaan maisema ja ympäristö ykkösenä huomioiden. Taustalla, mikä idea?
Ylläs ilman kaivoksia -face book'in kuvasta näkyy kuinka Ylläksen lieveuomaston puustoisesta osasta on viety vuosien varrella aika pala, muokattu koneilla.

Adressi - ei Röhkömukanmaan kaavalle - kertoo, mitä on suunnnitteilla kansallismaisemaan tuhoamaan vielä yhtenäinen metsämaisema, muutaman kymmenen tontin vuoksi. Samalla tuhoten tien levennyksillä, suuremmalla risteyksellä Kellokasta vastapäätä, muulla infralla, koko alueen näkymät, rauha, luonto ja reitit! Kunnassa päätettyä sekin.

Matkailuun liittyville asioille on sentään mahdollista tehdä paljonkin maisemoinnilla, ohjeistamalla, rakennusten sijoittelulla, valaistuksen vähentämisellä, ... mikäli halutaan . Supistettu ympäristöviranomaisten toiminta niin kunnassa kuin ELY:ssä taitaa olla sellaisella tasolla, että eivät rahkeet riitä tarttumaan mihinkään. Uskallusta ja halua pistää rajat on tainnut puuttua jo paljon aiemmin, kun näkee, mitä kaikkea on sallittu.

Miten nykyinen viranomaisjoukko pystyisi pitämään tulevan mahdollisen kaivoksen aisoissa? Ei ole pidetty muuallakaan. Huikean mittaakaavan kaivosalue tulisi koskettamaan kaikkia alueen ihmisiä ja myös muuta Suomea.
Kansanedustan ja muiden alueen päättäjien olisi hyvä miettiä asioita myös omalta kotipihaltaan katsoen. Pölyt eivät tulisi pysymään sillä 1 km suoja-alueella. Vertailun vuoksi, uutiset kertoivat Saharan hiekan kirvelevän silmiä ja kurkkuja Lontoossa!

Ihmettelijöille ... eivätkö nämä allekirjoittajat ole juuri niitä, jotka sen leivän alueelle, kunnalle, siis joillekin teistäkin tuovat? Jos meitä, heitä, ei ole tulossa jatkossakin, on Kolarin kunta vailla työtä. 48 % kunnan tuloista on turismista liitännäisineen.
Nyt Kevitsasta näkyy kaivostoiminnan epävarmuus ja se millaisesta pelistä on kyse. Kerran käynnissä, ja "määräysvalta" ei enää suomalaisissa käsissä, vai onko ... ?
Sellaisenko varaan kunta ja myös alueen/monet muut kansanedustat haluaisivat saattaa alueen ihmiset, tuhoten nykyisten yritysten toimeentulon, pilaten samalla yhden Euroopan hienoimmista luontoalueista? Eikö tuo olisi jo synti ja väärin teko?

Uraani on ja pysyy vesiliokoisena Tappavana myrkkynä

#307 Ympäristö Rikosta valmistelevat hehkilöt ovat rikollisia jotka tulee tuomita !

05.04.2014 14:15


Pieni piiri on valmis omien "Mafian verkoston tukemana tuhoon viemään kaikki elämän perus edellytykset
Nämä Ympäristö Rikosta suunnittelevat henkilöt,ovat jo nyt rikollisia ,vain tuomio puuttuu.
Kyseiset henkilöt tulee poistaa kaikesta päätöksen teosta,heillä ei voi olla eikä saa olla mistään
minkäänlaista päätösvaltaa. Jo Ympäristö Rikoksen suunnittelu sekä sen valmistelu on rikollista
toimintaa,josta seuraa ragaistus ,jo tässä elämässä.

Epätoivoinen

#308 Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

05.04.2014 15:02

,mutta valitettavasti se siltä näyttää ! Suomi on pahin kehitysmaa tässä suhteessa, että lainsäädäntö sallii ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden vallata kansallisomaisuutta ja muutaman täysin ymmärtämättömän kolarilaisen kunnallispoliitikon siunauksella tuhota ainutlaatuisen luonnon ja kasvavan matkailuelinkeinon.

Eihän voi olla demokratian mukaista, että pieni kolarilainen vassariporukka saa tehdä näin kauaskantoisia ja peruutamattomia päätöksiä, jotka koskevat ihmisiä ja luontoa paljon laajemmalti kuin vain Kolarissa. Samalla tuhoutuu se satojen miljoonien arvoinen omaisuus, jonka muualta Suomesta olevat Lappia rakastavat ihmiset ovat investoineet loma-asuntoihin. Kuka korvaa tämän menetyksen ? Kuka korvaa paikallisten matkailuyrittäjien ja työntekijöiden menetykset ja elinkeinon tuhon ? Kolarin valtuuteut eivät ota tästäkään mitään vastuuta.

Tämän suuruusluokan päätökset täytyy olla valtakunnantasoisia päätöksiä eikä niitä saa tehdä pikkukunnan pikkupoliitikot, sillä asia on heille aivan liian iso ! Eivät kolarilaiset kunnanvaltuutetut omista Ylläksen alueen luontoa, joten heillä ei voi olla valtuuksia päättää sen tuhoamisestakaan !

Asia vaan on niin, että matkailu ja kaivostoiminta eivät sovi yhteen ! On käsittämätöntä, että jotkut vielä kuvittelevat, että kaivostoiminta tuo lisää vaurautta Kolariin ja samalla matkailua voidaan kasvattaa. Se on nollasummapeli ja itse asiassa vielä huonompi, sillä, jos, kaivos avataan, niin matkailu kuihtuu lopullisesti eikä paluuta ole. Eikä kaivos edes työllistä kolarilaisia, vaan työntekijät tulisivat Puolasta ja Tsekeista yms. eikä Kolariin jäisi kuin tuhottu luonto ja hävitetty tulevaisuus. Verotuloja kaivoksesta ei tule kuten monissa kaivoskunnissa jo on jouduttu toteamaan !

En vieläkään jaksa uskoa, että Suomen eniten matkailusta riippuvassa kunnassa tehtäisiin näin järjettömiä päätöksiä. Asetelma tuo väistämättä mieleen neukkulan toimintatavat, joita nytkin voi seurata parhaillaan tiedotusvälineistä. Kun demokratiaa oikeasti ei ole, niin lopputulos on tuhoisa ! Toivon loppuun asti, että suuren vastustajajoukon ääni kuuluu, mutta samalla pelkään, että ne muutamat tietämättömät ja ymmärtämättömät jääräpäät toimivat juuri päinvastoin vaikka vain osoittaakseen, että heillä on valtaa ! Mutta Kolarin valtuutetut myös muistakoot, että valta tuo mukanaan myös vastuun ja se ei tässä tapauksessa ole kevyt kantaa, jos kaivoksen tulon hyväksytte ! Nykyiset ja tulevat sukupolvet tulevat kiroamaan teidät  alimpaan helvettiin, jos  hyväksytte kaivoksen tulon ja siten syyllistytte Ylläksen luonnon ja kokonaisen elinkeinon tuhoamiseen ! Toivottavasti nukutte yönne hyvin, jos tuon järjettömyyden teette !

Toivon, että Kolarin kunnallisvaltuutetuille annetaan faktatiedot tämänhetkisestä Kolarin kunnan elinkeinorakenteesta, kaivoksen aiheuttamista todellisista vaikutuksista ja sen aiheuttamista uhkista sekä matkailuelinkeinon kehityksestä ja talous- ja työllisyysvaikutuksista viimeisten kymmenen- kahdenkymmenen vuoden aikana sekä sen kasvupotentiaalista.

Valitettavasti kaivosyhtiön palkkaaman konsultin tekemä YVA-selvitys ei ole lainkaan objektiivisesti laadittu, vaan selvästi tilaustyö, jossa vähätellään tai on täysin ohitettu kaivoksen aiheuttamat ilmiselvät haitat. YVA-selvitykseen viittaaminen jonkilaisena todisteena kaivoksen vaikutuksista on valitettavasti tosiasioiden ja asioita ymmärtävien ihmisten avointa pilkkaamista !

Takapihan kissa

#309 Ei vaan pysty tajuamaan

05.04.2014 16:34

Samaa mieltä epätoivoisen kanssa.

Mikä eniten hämmästyttää, päätöksiä tehdään näköjään jollain omituisella kateuskortilla tyyliin "hähhähhää nyt saavat nuo matkailuihmiset tur piinsa ja me kunnon palkkaa ja eläkettä". Lähteköön vaan muualle olemaan olevinaan rikkaiden turistiensa kanssa! Mehän emme ole niin tehneet, vaan uskollisesti kortistossa odotelleet, että joku kantaa työpaikan kotiovelle ja nyt on meidän vuoro! Työläiselle kunnon työtä eikä mitään toisten passaamista ja luonnonarvoista horisemista ja vielä ulkkomaan kielillä! Luonnonvarat on luotu meidän tuhlattaviksemme, että saadaan komea talo, kallis auto ja thaimaan matka ainakin kerran vuodessa, siellä kun tajuavat pitää hinnat alhaalla ja kaikki palvelut saatavilla meille tavallisille, rehellisille ihmisille.

Miksi ei nähdä mitä tässä on oikeasti tapahtumassa? Ehkä valtuutettujen omat talot sijaitsevat kunnan eteläpäässä, jonne ei kaivos näy eikä kuulu ja josta on mukava ajella kaivokseen töihin. Siellä on tosi helppo olla sitä mieltä että kaivos ei haittaa. Ei minuakaan suoraan haittaa Talvivaara, Sokli tai Kevitsa, mutta osaan silti olla surullinen luonnon tuhoamisesta.

Miksi Etelä-Suomessa asuva ei voisi ilmaista mielipidettään? Jos kuka niin tällainen henkilö näkee, mitä seuraa kun ympäristö tuhotaan. Ja jos joku ajattelee, että Lappi on vain jonkinlainen turistireservaatti ei kyllä näytä tajuavan ollenkaan, että täällä on hyvä myös lappilaisen asua. Ainakin minusta. Arvostan Kolarin upeaa luontoa, mm. erittäin hyviä terveyspalveluja ja puhdasta ilmaa. Jaksan palvella matkailjoita, jotka tulevat yhä uudelleen ja uudelleen luonnon ja laadukkaiden palvelujen takia. Jättävät myös tänne tukun euroja siinä sivussa, joiden avulla voimme asua täällä. Miksi ihmeessä pitäisi tehdä samat virheet yhä uudelleen ja uudelleen?

Totta kai olen valmis muuttamaan myös pois täältä jos/kun työpaikka menee alta ja ympäristö tuhotaan, kyllä maailmassa mukavia paikkoja riittää. Muistan kyllä tarkistaa kaivosvaltaukset siltä alueelta, ennen kuin sijoitan mitättömät rahani sinne. Se ei ole mikään ongelma, kun täältä pääsee pois tietä pitkin, junalla ja lentokoneella.

Kaikkein hämmästyttävintä on, että olen aina kuvitellut että vasemmisto on ns. pienen ihmisen asialla. Pitää tarkistaa käsityksiä, koska oikeasti he ovatkin ylikansallisten yritysten juoksupoikia ja -tyttöjä, jotka mielellään tuhoavat suurkapitalistiset lilliputtipienyritykset matkailualalta ja niiden työpaikat. Vai onko valtuutetut kenties ostettu?

Onko syynä se, että on helpompi palvella isäntää, joka ei ole ikivanhojen kaunojen takia vihattua sukua eikä se ärsyttävä naapuri, vaan Luxemburgissa sijaitseva postilaatikko? Onko mitään käsitystä näiden yritysten toimintatavoista? Saattaa tulla muutama yllätys, mutta onneksi muualta tuleva työvoima ei ole varmaan ihan niin pilkuntarkka työläisten oikeuksista.

Tulkaa nyt hyvät jäärät jo viimein tälle vuosituhannelle!


Vieras

#310 Re: Re: Re: Oikeasti.

06.04.2014 06:04

#305: Kääntötakki - Re: Re: Oikeasti.

Mahtaa Urkki kääntyillä haudassansa seuraillessaan, miten jälkipolvien keskustalaiset raiskaa hänen rakastamaansa lappia!


Vieras

#311 Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

06.04.2014 07:24

#308: Epätoivoinen - Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

Täysin samaa mieltä! Näin valtavan ison asian ei pitäisi olla pelkästään Kolarin kunnanvaltuuston päätettävissä.


Vieras

#312

06.04.2014 08:07

EI KAIVOSTA!!!!! Eikö asialle voi käytännössä oikeasti tehdä mitään? Jääkö teot pelkkinä mielipiteinä tänne adressin sivuille tai sanomalehtien palstoille? Onko olemassa henkilöitä, jotka vievät asiaa eteenpäin Kolarin ja erityisesti koko Suomen päättäjille? Odotetaanko tässä kädet ristissä Kolarin kunnanvaltuutettujen ensi syksyn päätöksiä?????

Vieras

#313

06.04.2014 10:18

Se on sitten Kolarin keskustan kunnallisjärjestö päättänyt pistää oman mökkinsä Hannukaisesta myyntiin. http://www.tori.fi/lappi/Mokki_lahella_Yllasta_10202235.htm

Myyntilauseina esitellään mainioita luontomatkailumahdollisuuksia. Kiva yllätys ostajalle, kun takapihalle kaivetaankin Euroopan suurin kaivosmonttu.

Vieras

#314

06.04.2014 10:28

Moni on tainnut yrittää saattaa asiaa koko kansan tietoon, ja pitkään. Moni on havainnut t. havaitsee asiaa ajateltuaan, etteivät suurimmat lehtemme ole olleet hanakoita kirjoittamaan kaivosten ikävistä puolista. Vähäistä asian tärkeyteen, kaivoksen suuruuteen, nähden myös TV:ssä.

Hesari kirjoitti vasta äskettäin, vasta asian ollessa näin pitkällä , tietääkseni ensimmäisen kerran, tästä kaivoksesta. Moni on yrittänyt saada lehtitoimittajia kiinnostumaan, jo pitkään, mutta tuloksetta. Kirjoitukset eivät taida läpäistä jonkun seulaa. LK on julkaissut parhaiten, jos jolla kulla on mielipide. Onko ihme, että face book'ssa joku ilmoitti kuulevansa asiasta vasta nyt. Sama koski parin vuoden takaisen Dilacom - tutkimuksen (Metla) turisteina vastanneita.

Ketkä lienevät lobbareina vaikuttamassa korkemmalla tasolla, jotta uutisointi on näin vähäistä? Tätä tämä meidän maailman vapain lehdistömme ja demokratiamme on. Luulisi edes tässä vaiheessa olevan mediaväellekin selvää, että kyse on mittakaavaltaan Talvivaaraa vastaavasta asiasta! Katsokoot adressien, netti ja Jounin Kauppa, nimien määrää. Yhteen laskettuna pitkälle toistakymmentä tuhatta! Paikallisten ja mökkiläisten lienee syytä pistää pystyyn kunnon mielenosoitus, jospa uutiskynnys silloin ylittyisi. Vai ylittyisikö?

Puoluepoliittisesti, ketkä ovat suurimmalla joukolla asian takana? Kuka osaa vastata?
Mainittu kansanedustaja kunnasta, on keskustalainen.


Vieras

#315 Re:

06.04.2014 10:44

#314: -

Pääsiäisenä voisi mielenosoitukseen saada hyvin mukaan porukkaa. Vieläkö ehtii järjestää???


Vieras

#316

06.04.2014 11:16

Ei tiedä ITKEÄKKÖ vai NAURAA, on tää niin surkuhupaisaa :( Eli käykö tässä lopulta niin kuin meillä suomalaisilla monesti on tapana: hiljaa hyvää tulee. Tässä tapauksessa olen kyllä varma, että tällä menolla saadaan aikaan järkyttävä KATASTROFI!!!!!!
vieras

#317 Pieni Ympäristö Rikollisjoukko ,upotettava vaikka uraaníkaivosten altaisiin

06.04.2014 11:24


Nämä Roiston omaiset bisnes henkilöt eivät kunnioita mitään.
Vesistöt ,porot ,joet, järvet,sekä valtavat maa-alueet
ollaan tuhoamassa käyttö kelvottomaksi.
Avolouhosten kannattajat menkää vaikka ,Kanadaan tai Australiaan katsomaan uraanilouhosten tuhoja.
Uraani on edelleen ja aina ,vesiliokoinen tappava myrkky,joka leviää myös tuulien tuomana satojen
kilometrien päähän.
Henkilöt jotka ovat suunnittelemassa sekä ovat myötä vaikuttamassa ,ajamassa näitä Ympäristö Rikoksia ,tulee myös  tuomita
Ympäristö rikosten valmistelusta ,välittömästi !

vieras

#318 Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

06.04.2014 11:35

#308: Epätoivoinen - Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin 

Tällaisilta Moraalittomilta politiikoilta valta pois välittömästi,nämä voitais asettaa Sylky kupeiksi Markettien eteen .


Vieras

#319 Re:

06.04.2014 16:21

#313: -

Mutta tässähän on heille joiden mielestä kaivoksesta ei ole mitään haittaa mahdollisuus hankkia oivallinen mökki ja rentoutumispaikka! Menee varmaan nopeasti kaupaksi. Miksiköhän mökki on myynnissä, kun on niin hienossa luontoharrastuspaikassakin ja Ylläksellekin on niin lyhyt matka?

 


Vieras

#320 Re: Re:

06.04.2014 16:23

#315: - Re:

Kyllähän sitä mielenilmausta muutama vuosi sitten yritettiin. Hyvä ettei tuo kourallinen rohkeita joutuneet kivitettäviksi.


Vieras

#321

06.04.2014 18:33

Älytön kaivoshanke. Kai Talvivaarasta jotain voisi ottaa opiksi.

Vieras

#322

07.04.2014 07:34

minullakin on mökki Äkäslompolossa jossa vietän suurimman osan vapaa-ajastani.näillä sivuilla näyttää kirjoittelevan aika paljon sellaisia ihmisiä joilla ei ole minkäänlaista tietoa kaivostoiminnasta 2000luvulla.usein viitataan talvivaaran ongelmiin.siellä on sellaiset liuotusmenetelmät jota ei lienee missään euroopan kaivoksissa ei ole käytössä.talvivaaran ongelmat ei ole vaikuttaneet miinusmerkkisesti sotkamon matkailuun. siellä matkailu on nousupainotteinen.elinkeinoelämän on oltava mahdollisimman monipuolinen. tervetuloa kaivos hannukaiseen
j

#323 Re: Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

07.04.2014 07:38

#318: vieras - Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

höpö,höpö.täällä ne etelän pellet kirjoittelee omiaan.pitäisitte mölyt mahassanne kun teillä ei ole tietoa näistä asioista.


#324 Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

07.04.2014 07:46

#308: Epätoivoinen - Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

joka ei pysty matkailuammattiaan harjoittamaan kaivoksen rinnalla täytyy siirtyä muihin hommiin.näin ihmiset ovat tehneet vuosisatoja.ei matkailuala ole mikään pyhälehmä.sielläkin RAHA RATKAISEE.


Vieras

#325 Re: Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

07.04.2014 19:19