Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle


Vieras

#376 Re:

11.05.2014 13:12

#375: -

Aika taikuri olet, kun pystyt neliökilometrien kokoisen alueen ruohonjuuritasolla piilottamaan!


Vieras

#377

12.05.2014 08:19

Onko se aivan pakko sinne kaivosalueelle suunnata? Kukaksella ja kellokkaalla on mukava kelkkailla, vaikka hiihtäjät yrittää senki hauskan meiltä viedä

Vieras

#378

12.05.2014 08:54

Uskomatonta, mikäli kelkkailu on sallittua Kellostapulilla. Onko, vai kuulutko näihin, jotka viis veisaavat määräyksistä? Voisit vaikka joutua lumivyöryn viemäksi. Onko sallittua edes Kukaksella?

Nuo jättimontut tulisivat infroineen näkymään tavalla t. toisella myös muille tuntureille, mikäli toteutuisivat! Lopultahan tunturit/tunturialue olisi puoliksi ympäröity kaivosalueilla, mikäli valtauskarttoja katsoo.

Vieras

#379

12.05.2014 10:28

Onko teillä hajua mitä kemikaaleja rautamalmin rikastuksessa käytetään?

Vieras

#380

12.05.2014 10:33

Enemmän kelkkailija tuo rahaa kuin hiihtäjä. Omalla vastuulla niillä ajetaan. Eikä täällä lapissa ole niin nuuka missä sitä kelkalla kurvailee. Höpöhöpö hommaa tulla tänne valittamaan kelkkailusta. Se on eteläläiselle kulttuuri shokki kun joku ajaa kelkala muualla kuin reitillä. Ottaisitta ruotsalaisista mallia. Vähä offtopic

Vieras

#381 Re:

13.05.2014 07:25

#380: -

Offtopic? Tarkoitatko 'off the topic' (=aiheen vierestä) vai 'off-piste' (=merkatun rinteen ulkopuolella)??? Opetellaan tässä vähän Englantia samalla, kun ei näytä sekään menevän ihan niin kuin pitäisi.

Virkavalta saattaa muuten olla hiukan eri mieltä noista kelkalla-ajotottumuksistasi.

Oikeaa tietoa

#382 Re: Ylläksen kaivosalue yleiskaavaluonnoksessa 100km2, Talvivaaran kaivosalue "vain" 65km2

13.05.2014 14:15

Oikeaa tietoa

#383 Re: Kaunisvaaran palvelut: yksi kioskinkokoinen kauppa ja postilaatikko

13.05.2014 14:21


Vieras

#384

13.05.2014 22:30

Ylläksen matkailu ja rinnalle suunniteltu Euroopan suurin avokaivos on mittakaavaltaan ja merkityksellisyydeltään sen suuruinen asia, etteivät sitä pysty ulkopuoliset tai edes kolarilaiset kaivoksen kannattajat käsittämään ilman aitoa perehtymistä. Päätösten teko lonkalta ei tässä asiassa käy.

Jopa monille kylien asukkaille, monivuotisille turisteille ja mökkiläisille todellinen mittakaava on selvinnyt vasta viime vuoden myötä.
Koko kaivosprojektista on paikallis-/alueuutisten lisäksi uutisoitu hyvin vähän tässä tiedonvälityksen vapauden kehdossa ... tilanne jatkuu 20 000 nimeä lähenevästä adressista huolimatta .
Viimeistään tässä vaiheessa itse kunkin on syytä lukea, katsoa ja kuunnella, tutkia, kaikki viimeaikaiset kaivosuutiset, artikkelit, ohjelmat ja niiden lisäksi etsiä linkit kuviin maailman suurimmista kaivoksista, myös Ruotsin kaivoksista. Vasta siten voi saada asian tärkeydestä ja ristiriitaisuudesta edes jonkinlaisen käsityksen, jos ei muuten ymmärrä. Virhepäätöksiä on myöhäistä katua!

Ylläs ilman kaivoksia - facebookin kautta löytyy helposti paljon asiallista informaatioita linkkeineen. Lisäksi on syytä perehtyä Hannukaisen YVA-lausuntoon, ym. asiakirjoihin mm www.kolari.fi kautta. Sieltä löytyvät n. yva:n puolivälistä alkaen vesistöjä, pohjavesiä, malmissa olevia raskasmetalleja, uraania ym. koskevat tiedot, samoin mm. räjäytyksissä käytettävä kemikaali ja vaikutukset. Selvityset osoittautuvat monissakin kohdin puutteellisiksi, epäselviksi, vaikeasti hahmotettaviksi, ELY:n mukaan.

Huomioiden Talvivaaran, Raahen, Hituran, Kevitsan, Pahtavaaran ym., jopa Suurkuusikon viimeaikaiset tapahtuma ja uutiset ja mitä kaikki oikeasti merkitsee, voisi mieli muuttua. Kaikki uutiset ovat todellisia, tapahtuneita.

Tiedättekö oikeasti, mitä asiaa ajatte? Kuten ylempänä todetaan Talvivaaran kaivosalue on n. 60% suunnitellusta Hannukaisesta. Jokainen kiinnostunut lienee nähnyt, miltä T.vaarassa näyttää. Oletteko todellakin valmiita muuttamaan tämän luonnonkauniin, poikkeuksellisen puhtaan alueen kaikkineen, raiskatuiksi kaivosmaisemiksi, pilatuiksi joiksi ja soiksi, ... teollisuusalueiksi kaikkine rakennelmineen? Hävittämään suokukot, suuret hillasuot, riskeeraamaan niin kalat kuin marjat ja sienet? Vaikka työpaikat ovat tärkeitä, niin ei mihin hintaan hyvänsä, varsinkaan kun vaihtoehto jo on.

Uusin uutinen kaivossaralta: Pahtavaaran kaivosta pyörittävä yritys on hakeutunut konkurssiin (Taloussanomat). Kun kaivokset hakeutuvat konkurssiin tuon tuosta maailmanmarkkinahintojen heilahdellessa, heikkojen malmioiden, rahoitusvaikeuksien yms. vuoksi, herää kysymys, voiko tällainen toiminta olla kaiken mahdollisesti menetettävän arvoista, mitenkään? Ei voi!

Mikäli kaivoksen toteuteussa matkailuyritykset ovat konkussissa matkailijoiden ottaessa jalat alleen, korvaavatko päättäjät menetykset? Vai korvaako kaivosyritys? Kuka korvaisi? Syyllinenhän/syyllisethän tiedettäisiin. Asiakirjojen perusteella kaivokselle lunastettavien alueen asuntojen korvaukset olisivat vain kymmenesosa todellisista arvoista. Siis suunnaton varallisuuden siirto oman maan kansalaisilta ulkomaisten toimijoiden hyväksi, loppujen lopuksi. Vai miten tämä menee?

Kunta- ja muidenkin kannattajapolitikkojen on lobbareiden kuuntelemisen sijasta syytä paneutua asiaan oikeasti. Lehti- ym. tiedot kuntapäättäjien tiedon tasosta ovat osoittaneet heidän käsittämätöntä tietämättömyyttään. Onko edelleenkään tehty kunnollista vertailua, analysointia, matkailun ja kaivostuottojen välillä? Nyt tutkimaan asioita. Tulevaisuudessa ei tulisi käymään vastaukseksi, ettei voitu tietää!




Vieras

#385

15.05.2014 22:01

YLE.fi uutinen, Kaivosyhtiö Northland yhä raskaasti tappiollinen - uutiskuvasta (mm. Ylläs ilman ... facebookissa) näkee hyvin kuinka suuri kone aiheuttaa melkoisen pölypilven. Tällaistahan ei kaivoksen kannattajien mukaan tapahdu ... kaikki hallinnassa, aina. Ja se kannattavuus ... taas, edelleen ongelma.
Miten onkaan, niin usein, että halutaan väittää mustaa valkoiseksi tai päin vastoin, kivenkovaan? Ei vaivauduta ajattelemaan, uskotellaan itselle, että keisarilla on vaatteet!

Päättäjille ihmisyyden palautus

#386 Elämme Laittomuuden rikollisten ajassa

17.05.2014 18:51


Oulussa ilmestyvä Kaleva kirjoitti Talvivaaran liotus murkyt ovat jo Oululaisten
juoma vedessä !
Kuinka paljon on uraania juomavedessä, ?----- sehän kun  on vesiliokoinen ,hajuton,mauton ,tappava myrkky !
Nyt ovat viimmeiset hetket sulkea kaikki kaivokset joissa on Uraania,!


Vieras

#387 Re: Elämme Laittomuuden rikollisten ajassa

18.05.2014 05:42

#386: Päättäjille ihmisyyden palautus - Elämme Laittomuuden rikollisten ajassa

Kyllä, kiitos Talvivaaran, täällä Oulussa on oltu huolissaan veden laadusta jo jonkin aikaa http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/talvivaara-on-ajanut-oululaiset-pohjavesiposteille/634695/

Eipä toivoisi tämmöistä kenellekään.


Vieras

#388

19.05.2014 09:08

Lapin kansanedustaja Rundgren kirjoittaa (ks. mm. Ylläs ilman k...-face...), kuinka hieno mahdollisuus myös kotimaisille toimijoille olisi Hannukaisen kaivos kuin myös muut kaivossuunnitelmat siihen päälle.
Apua, hänen kotinsa taitaa olla Väylänvarressa, puolustaa ymmärtääkseni Torniojoen lohta, matkailua pitää tärkeänä. Miten voi samalla ajaa kaivosasiaa? Lienee syy siinä, että on yksi asian alkuperäisistä eteen päin viejistä ... paha perääntyä ...

Odottaisin niin häneltä kuin kuntapäättäjiltä, valtakunnan päättäjiltä, tarkempaa asioiden seuraamista ja todellista perehtymistä. Ymmärtäisivät, ettei tämä yhtälö ole mahdollinen, tähän paikkaan ... riskeerataan liian paljon joka saralla. Matkailijat eivät tule Euroopan suurimman rautakaivoksen vaikutuspiiriin etsiessään Lapin luontokokemuksia, eikä niitä Tunturi-Lapissa pian olisikaan. Puhutaan paljon puuta heinää, vaikka jo terve, jalat maassa -järki todistaa muuta. Eikö Talvivaara ole opettanut mitään?

Kuluneiden muutaman kuukauden aikana koettujen "vedenpaisumusten " vuoksi (Britannia, Ranska, Italia ym.) luulisi päättäjienkin jo heräävän. Nyt tulvat ovat iskeneet Balkanin maihin (kuukausien katastriofi kotinsa, viljelyksensä menettäneille, muutenkin) tavalla, jota ei tiedetä tapahtuneen tuhanteen vuoteen. Vähempikin riittäisi levittämään kaivosten myrkyt ylt'ympäriinsä!
Valitettavasti lehdistömme, koko mediamme puhuvat näistä asioista niin rajoitetusti, etteivät ihmiset ymmärrä lintukodossamme, millaista aikaa elämme. Se, mikä on totta jossain juuri nyt, voi tapahtua myös meillä. ELY:n kommentit Hannukaisen YVA:n suhteen osoittavat , ettei alueen kallioperän käsittely/vesiasiat ole vailla vaaroja.

Jo pidempään on pilkahdellut kommentteja, nyt myös kuva facebookissa, vaahtomöykyistä Muoniojoessa, Kaunisvaaran purkuputken alapuolella. Onko asiaa tutkittu, ei tunnu olevan tiedossa. Talvivaaran seudun järvivedet eivät olekaan muuttuneet vaarattomiksi, käyttökiellot voimassa edelleen ... ym. ym. .

Epäuskoiset, kaivoksen kannattajat, ottakaa hyvät ihmiset asioista itse selvää, kun se on niin helposti mahdollista! Aivojen laittaminen narikkaan on suorastaan rikos tämän asian yhteydessä.


Vieras

#389

20.05.2014 21:33

Idiootit vieläki vertaa hannukaista talvivaaraan. Huvittavaa kuunnella näitä ns.asiantuntijoita jotka ovat lehdistä lukeneet ja televisiosta nähneet. Itse olen käynyt töissä talvivaarassa, rautuvaarassa, kaunisvaarassa, kirunassa, kittilässä, pahtavaarassa, kirkkoniemessä, elijärvellä ja kevitsassa, joten kokemusta kyllä löytyy. Nikkelikaivoskset sotkevat eniten. Talvivaarassa käytetään bioliuoitusta johon tarvitaan kemikaaleja. Rautakaivoksessa se rauta rikastetaan vedellä, ja kun se lasketaan jokeen niin se on varmasti puhtaampaa kuin turistien sonta joka myös pumpataan sinne jokeen.

Vieras

#390

21.05.2014 14:13

Paljon olet kiertänyt #389. Eikö kaivos takaa pysyvämpää työpaikkaa?

Vieras

#391

21.05.2014 15:04

Reissuhommia. Son mukava kulkea ko on hyvä porukka. Kyllä mie lompololaisia ymmärrän, mutta tämä menee jo aivan liioitteluksi tietyissä asioissa. Tietämättömyyttä. Jos hannukaiseen suunniteltaisiin nikkelikaivosta niin olisin ehdottomasti vastaan. Se olisi sitä ehtaa hulluutta.

Vieras

#392

22.05.2014 05:53

Ei hannukaisesta tule ikinä euroopan suurinta kaivosta. Esim Kirunan ja kirkkoniemen rautakaivokset on toiminut sata vuotta, hannukainen 20 vuotta. Hannnukaisen tuleva sivukivikasa on 50 kertaa pienempi kuin edellämainittujen vastaava.

Vieras

#393 Re:

23.05.2014 08:15

#392: -

Kaivosyrittäjän itsensä mukaan Hannukaiseen on suunnittelilla Euroopan suurin avolouhos. Mikä tuossa lauseessa on niin vaikeaa uskoa tai ymmärtää?


Vieras

#394

23.05.2014 13:15

Pinta-ala voi olla suurin, ei se siitä suurinta tee. Kanta x korkeus x syvyys. Ne sivukivet sieltä eniten tulevat näkymään. Niistä saapi sitten hyviä talon pohjia ja teitä.

Vieras

#395 Re:

25.05.2014 09:57

#394: -

No juurikin niin! I rest my case!


Vieras

#396 Re:

25.05.2014 09:59

#394: -

Eipä tartte mökkiteitä ja mökkien pohjia Ylläkselle niistä kivikasoista enää tehdä, kun pilaatte ihmisten halun sinne tulla ja rakentaa.


Vieras

#397

31.05.2014 13:08

1 kaivosmies vastaa 52 etelänpelleä. etelänpelle käväsee täälä yhen viikon vuodenaikana.

Vieras

#398 Re:

31.05.2014 13:24

#397: -

Täytyy surukseni taas kerran tunnustaa, että tyhmyys ja tietämättömyys ovat maailman vahvimpia voimia - niitä vastaan on lähes mahdotonta taistella ! Kaivoksen kannattajat eivät kykene lainkaan järkevään argumentointiin eivätkä näe asioita omaa napaa laajemmalle, myös jonkilainen kostohenki tuntuu heitä riivaavan.

Keille he kostavat ja mitä, sitäkö että ovat jääneet siinä ensimmäisessä arvonnassa nopen osille vai mitä ? Säälittävää porukkaa, joka ampuu omaan jalkaansa vain että saavat pitää päänsä. Tiedon puute on myös järkyttävää luokkaa - he ilmeisesti pelkäävät, että jos asiaan perehtyisi kunnolla, niin he kääntäisivät takkia ja joutuisivat tunnustamaan olleensa väärässä.

Miksi he vielä tietoisesti vääristelevät kaikkien tiedossa olevia tosiasioita. Muistuttaa hyvin vahvasti sitä propagandaa, jota suuressa itänaapurissa koko ajan harjoitetaan asiassa kuin asiassa.  Vaikea uskoa, että eletään vuotta 2014 Suomessa !

Ylläs on arvokas

#399 Yllästä ei raiskata

01.06.2014 15:13

Lappi on jo osittain raiskattu mutta Yllästä ei ahneet puoluepamput raiskaa!!!

Tai sitten lähtee meidän pesue muualle 5000-; vuosikulutuksella (Äkässport, Jullis, K kaupat ja muut)

Vieras

#400 Re:

08.06.2014 06:25

#380: -

Niin, että se on ihan ok ajaa kelkalla kansallispuistossa, vaikka se on laissa kiellettyä? Tuolla asenteella ymmärrän kyllä kaivoksenkin kannattamisen. Mitäs muista, kunhan vaan mulle.