Tapanilan ala-aste säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tapanilan ala-aste säilytettävä.


Vieras

#1

17.04.2014 12:08

Koulua ei saa lakkauttaa
mummi

#2 Näpit irti Tapanilan ala-asteesta

17.04.2014 14:36

Ottaen huomioon tehdyt ja suunnitellut investoinnit, rakennusten todellinen kunto, oppilasmääräennusteet, turvallinen kouluympäristö, turvallinen koulumatka, yhteisöllisyys ja ennen kaikkea lasten hyvinvointi ja kasvaminen tasapainoisiksi kansalaisiksi on Tapanilan ala-asteen lopettamisaikomukset järjettömiä.

Tuki ja turva

#3 Alueelle nimenomaan muutetaan kyseisen koulun vuoksi!

17.04.2014 15:11

Koulu on idyllinen pieni koulu ja Tapanilaan nimenomaan muutetaan kyseisen koulun vuoksi! Joka vuosi kouluun eivät edes kaikki halukkaat pääse kun tunkua kouluunottoalueen ulkopuoleltakin on. Koulu on turvallinen alku koulutielle ja niitä harvoja Helsingissä, joissa vanhemmatkin tuntevat toisensa. Tapanila on valittu vuoden kaupunginosaksi 2009 ja yhteisöllisyys on tässä kaupunginosassa erityisen suurta ja Tapanilan ala-aste on ehdottomasti yksi yhteisöllisyyden luojista. Taataan pienille lapsillemme turvallinen alku ja tulevaisuus suuressakin kaupungissa pitämällä koulu pystyssä!

Vieras

#4

17.04.2014 16:04

Lakkauttamisen kriteerit eivät vakuuta. Väestöennuste alueella tulisi tehdä, huomioiden uudet tulevat asuma-alueet. Perheet joutuvat liian nopealla varoitusajalla eriarvoiseen asemaan. Valinnan mahdollisuus ja uusien koululaisten orientoituminen turvalliseen ja tuttuun kouluympäristöön ei toteudu.

Vieras

#5

19.04.2014 15:52

Koulun sulkeminen koskee ystäviäni ja heidän lapsiaan. Kuullostaa hölmöläisten logiikalle hävittää koulu, jonne on paljon tulijoita ja ripotella oppilaat kaukaisiin,pieniin kouluihin näiden pelastamiseksi. En opettajanakaan tätä "säästöpäätöstä" ymmärrä!

Vieras

#6

20.04.2014 03:54

Hyvällä asialla

Vieras

#7

22.04.2014 07:25

Erittäin tärkeä asia!
-Lissu

Vieras

#8

22.04.2014 09:12

On se kumma kun vanhat, hienot, hyvin toimivat, rakastetut ja ihan hyväkuntoiset koulut halutaan lopettaa, vaikka tiedetään, että kohta joudutaan tekemään tilalle noita ankeita ja homehtuvia jättirakennuksia. Vai säästöä?

Vieras

#9

22.04.2014 12:47

Hyvä ja onnistunut remontti kouluun tehtiin, joka valmistui maaliskuussa. 2,8miljoonaa. Toisen siiven kunnostus ei maksaisi yhtä paljoa. Puukoulun yhdessä luokassa katto vuosi viime talvena ja siellä on hajua. Muutoin olisi sisäilma terve. Homeisia kouluja Helsingissä riittää.
isoisä

#10 Lasten parhaaksi

23.04.2014 12:52

Hyvällä asialla addressissa
Lapset Hiidiksessä

#11

24.04.2014 09:26

Hiidenkiven peruskoulu pursuaa jo nyt! Sinne ei todellakaan enää mahdu uusia oppilaita!!! Alueelle rakennetaan koko ajan lisää perheasuntoja, joten mihin kaikki lapset laitetaan, jos Tapanilan koulu lopetetaan?
Raivostunut Iskä

#12 Tapanilan ala-aste säilytettävä

24.04.2014 11:44

Meidän vanhempi poikamme aloitti koulunsa Jäkälän ala-asteella, jolloin luvattiin, että hän saa käydä neljä luokkaa Jäkälässä ja saman opettajan opetuksessa. Koulu lopetettiin kahden vuoden jälkeen ja opettaja vaihtui heti toisena vuonna.
Nyt nuorempi ehti aloittaa Tapanilan ala-asteella ja nyt sitäkin ollaan lopettamassa! Ei voi mennä näin. Ollaan lopettamassa koulua, johon on joka vuosi hakioita, niin että useimpina vuosina kaikki ei mahdu sisään. Mitä tämä on?!!
Aki Raiskio
Vastuutonta toimintaa päättäjiltä

#13 Jätkyttävää verorahojen tuhlausta

24.04.2014 16:13

Koulaisen äitinä ja veronmaksajana on järkyttävää lukea mediasta lapsen koulun sulkusuunnitelmista. Koteihin on jaettu tiedote vain sivukoulun sulkemissuunnitelmista.
Kaupunki korjaa ensin muutamilla miljoonilla koulurakennuksen ja ennen kuin remontoidut tilat on ehditty ottaa kunnolla käyttöön, tulee tieto koulun sulkemisesta. Miten kaupungin päättäjät voivat toimia virkavastuulla näin vastuuttomasti verovarojamme tuhlaten? Kuka kantaa vastuun päätöksistä? Kuka kantaa vastuun lasten ja perheiden huolesta, jos lapsia joudutaan kuljettamaan kouluun kilometrien päähän ilman suoraa joukkoliikenneyhteyttä? Erittäin vastuutonta toimintaa kaupungin päättäjiltä!
tukija

#14 Tsemppiä

24.04.2014 20:13

Olemme täällä Espoossa myös taistelleet pienen idyllisen kyläkoulun puolesta vuodesta toiseen. Toimintatapa näyttää olevan sama- nopeasti, hieman salassa vanhemmilta tehdään ei mihinkään perustuvia päätöksiä. Vaatii vanhemmilta todellista taistelutahtoa. Meillä on se onni, että lautakunta on ollut puolellamme, mutta johtava virkamies kaikin keinoin yrittää saada koulun kiinni vaikka kaikki mittarit osoittavat yksikön edullisuuden laadusta ja tyytyväisistä käyttäjistä puhumattakaan.... Taistelkaa!

Vieras

#15

27.04.2014 06:14

Tapanilan ala-asteella ja Helsingin opetusvirastossa työskennelleenä ihmettelen, miksi hallintokuluja ei karsita perusopetuksen sijaan. Kaikukadulla virastossa on järjettömästi erilaisia konsultteja yms sekä pahimpana täysin näköalaton opetustoimen johtaja. Linja puuttuu, opetusvirasto ei arvosta eikä tarvitse kouluja pyörittääkseen omaa pikku sirkustaan. Surullista, mutta totta, käykää vaikka katsomassa Kaikukadun touhua.

Vieras

#16

28.04.2014 07:07

Alakoulun huonosta kunnosta puhuminen todellakin vaikuttaa läpinäkyvältä tekosyyltä! Se on perinteinen puutalo joka on rakennettu silloin kun vielä osattiin tehdä laadukasta jälkeä, ja ihan hyvässä kunnossa, olen käynyt siinä useasti. Ellei alakoulua ehdoin tahdoin jätetä rapistumaan, se on terve rakennus vielä kauan sitten sen jälkeen kun useat uudemmmat koulut on purettu homevaarallisina!
Broileritehtaita lisää Pohjois- Helsinkiin

#17 Re: Hävetkää poliittiset edustajamme !

28.04.2014 08:37

#16: - On täysin käsittämätöntä että valtuutetut ehdottavat opetuslautakunnalle tällaista !

Sekä vihreiden, kokoomuksen ja muut valtuuston edustajat saisitte hävetä ehdotuksianne. Lisää broileritehtaitako haluatte, joissa sekä henkilökunta että oppilaat voivat huonosti ? Isojen koulujen ongelmia ei ratkaista yhdellä koulukuraattorilla tai psykologilla ? Tämäkö on vastauksenne koulujen pahoinvointiin ?

Kunnioittakaa ihmisten ja äänestäjienne valintoja Tapanilassa . He ovat valinneet asuinpaikkansa nimenomaan siksi, että alueella on pienet koulut, lyhyet koulumatkat ja vähän koulukiusaamista.

Herätys hoi !


Vieras

#18

30.04.2014 12:49

Paljon puhutaan lasten ja nuorten pahoinvoinnista. Tapanilan alueen lapset voivat suht hyvin, eikä isoja ongelmia koulussa ole. Mutta sepä näyttääkin olevan ongelma! Sen sijaan että tuetaan tätä työtä jatkossa, se halutaan nyt sulkea ja hajottaa, eiköhän tapanilankin lapset ala siten voimaan huonosti ja tule ongelmakäyttäytymistä... Haloo, järki käteen ja antakaa koulun olla ja toimia!
Poika pellonreunasta

#19

06.05.2014 08:05

Vanhana mosalaisena sanon, että kohdallani alkoi kouluvaikeudet sirryttyäni isompiin kouluihin ja keskuksiin. Myöhemmällä iällä valitsin itselleni ja perheelleni vanhan ja hyvän hirsitalon, jossa ihminen voi hyvin. Sellainen oli myös ensimmäinen kouluni, Tapanilan ala-aste vuonna 1965.
Jos ihmiset valitsevat itselleen oikean ympäristön, kenellä on oikeus se riistää?
Asiassa on loukattu ihmisoikeuksia ja valinnan vapautta.

Poika pellonreunasta

#20

06.05.2014 08:29

Jos koulua ei tarkoituksella päästetä rapistumaan eli kylmilleen ja sitä kautta kosteaksi, se säilynee vielä muutama sata vuotta pystyssä. Jos on ollut vesivuoto, sen aiheuttaja täytyy tutkia ja korjata, jonka jälkeen kosteus ja mahdollinen homeen kasvu pysähtyy. Tuollainen pikkujuttu ei taloja ole kaatanut enneenkään, mutta ilkeällä politiikalla voidaan kaataa vaikka koko maailma.

Vieras

#21

16.05.2014 20:22

Liian suuret kouluyhteisöt eivät tue lapsen tervettä kasvua ja kehitystä. Yhteisöllisyys ja toisesta huolehtiminen ovat tärkeitä tässä kehitysvaiheessa ja massakouluissa kaikenlainen epäterve pääsee helposti esiin ja vallalle.