Tapanilan ala-aste säilytettävä

Opetusvirasto esittää Tapanilan ala-asteen sulkemista 27.5.2014 pidettävässä opetuslautakunnan kokouksessa. Perusteena opetusvirasto käyttää alueen laskevia oppilasmääriä ja koulurakennusten erittäin huonoa kuntoa.

Ala-asteen koulurakennusten kuntoa ei ole kartoitettu päätöksen pohjaksi ja koulun toiminnan lakkauttamisen perusteet on esitetty ilman tutkittua tietoa. Viimeisin kuntokartoitus on valmistunut vuonna 2006, ja Veljestenpiha 7:n kunto on tuolloin todettu tyydyttväksi sekä vastaavan hyvin käyttötarkoitustaan.Alakoulu on arvioitu nyt erityisen huonokuntoiseksi, kun takana on vasta yksi käyntikerta koulun tiloissa.

Tapanilan ala-astetta on korjattu suurilla summilla vuosina 2013-2014 (mm. koko pohjakerroksen peruskorjaus, käyttöönotto syksyllä 2014) ja koulu on päässyt mukaan kaupungin investointisuunnitelmiin. Nyt nämä aiemmin tehdyt päätökset on päätetty perua.

Tapanilan ala-aste on Helsingin suosituimpia ala-asteita. Omalla oppilaaksiottoalueella asuvista koululaisista yli 95 % tahtoo käydä ala-asteensa omassa lähikoulussaan. Luku on Helsingin korkeimpia.

Tapanilan alueen väestöennusteet osoittavat alueen olevan vetovoimainen asuinalue. Alueelle on kaavoitettu uusia asuntoalueita. Oppilaiden määrä ei tulevina vuosina tule laskemaan, vaan positiiviset väestöennusteet tulevat nousemaan jo tehdyistä kasvuennusteista.

Ala-asteen lähellä sijaitsevat muut koulut eivät pysty vastaanottamaan Tapanilan ala-asteen oppilaita, vaan lapset tultaisiin ripottelemaan ympäri Koillis-Helsinkiä.

Me allekirjoittaneet vaadimme Tapanilan ala-asteen säilyttämistä!