Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta

Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta / Tiedotteet / Helsingin uusi yleiskaava uhkaa Meri-Rastilaa ja Kivinokkaa / Kommentit


Vieras

#1

06.06.2014 12:06

Kiitos tilannetiedoista!

Vieras

#2

06.06.2014 14:58

Kaikki ranta-alueet tulee säilyttää yhteiskäyttöön virkistysalueina.
Rakentamisen tulee olla pienimuotoista, sää- ja kosteusolot huomioivaa.
Rantaalueen+luonnonvaraisen alueen riittävä leveys rauhoittaa asumisviihtyvyyttä.

Vieras

#3

07.06.2014 05:27

On valitettavaa, että kaupungin virkamiehet ovat alkaneet käyttää kaunisteltua virastokieltä ja selvästikin ns. juristimoraalia (lupa valehdella kunhan se tapahtuu lain puitteissa) harhaanjohtaakseen nyt myös poliittisia päättäjiä päätöksentekijöinä. Kenen etuja he siis ajat, kun kaupunkilaisten etujen valvojia tällä tavalla vedätellään? Mielestäni virkamiesten vastuu esiteltyjen suunnitelmien ja niiden pohjalta tehtyjen päätösten totuudellisuudesta eli tässä tapauksessa niiden todellisista vaikutuksista ympäristöön tulisi voida saattaa heidät vastuuseen myöhemminkin. Eli jos käy ilmi, että on annettu harhaanjohtavaa tietoa päättäjille, niin asia voitaisiin viedä vaikka tuomioistuimeen jälkikäteen. Tällainen toimintatapa on niin suuri uhka demokratialle, että oikeuskanslerin pitäisi ottaa siihen kantaa.
Viheralueiden ystävä

#4 Järkyttävää suunnittelua

11.06.2014 15:19

Helsingin kaupunki suunnittelee kaupunkia sellaisissa palasissa, että tavallisen asukkaan on sitä hyvin vaikeaa seurata. "Vanhan" yleiskaavan käyttötarkoituksia ollaan rajusti muuttamassa, mikä tarkoittaa sitä, että aiemmin kaavassa virkitys- puisto- tai kaupunkipuistoalueiksi merkityt alueet muutetaan tonttimaaksi. Olen todella iloinen, että Kivinokan rakentaminen saatiin edes hetkelliseti torpattua, mutten usko ilon olevan pitkäaikainen. Toivon, että me asukkaina voisimme tehdä enemmän. Hyvä, että olette näin aktiivisia.
Haluaisin kiinnittää huomiota myös siihen, että samaan aikaan kaupungin laitamilla, kaukana rannoista tilanne on ihan vastaava. Asukkailta ollaan viemässä viimeisetkin virkitysmahdolliuuden rippeet. Asia pitäisi saada jotenkin visualisoitua, jotta kokonaiskauheus paljastuisi. Helsingistä ollaan rakentamassa aivan hirvittävää slummia.
Hanna-Leena Ylinen
Adressin tekijä

#5 Re: Järkyttävää suunnittelua

12.06.2014 09:05

#4: Viheralueiden ystävä - Järkyttävää suunnittelua

Olen samaa mieltä, viheralueet tulisi säilyttää riippumatta siitä, missä ne sijaitsevat. Kaavoituksessa pitäisi vihdoinkin oppia käyttämään luovuutta ja sijoittaa uusi asuminen jo rakennetuille alueille.


Vieras

#6

18.06.2014 11:19

En kannata tätä, vaikka en asu Helsingissä. Virkistysalueita tarvitaan joka puolela Suomea.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…