Takahuhdin koulu - ei enää yhtään suuremmaksi

Pia Nieminen

/ #7 Nyt kannatetaan oppilaille parasta vaihtoehtoa, jota kaupunki ei tarjoa

23.04.2013 04:05

#6: -

Olen pyytänyt oppilasmäärä tiedot lukukaudelta 2012-2013 ja niiden mukaan Takahuhdissa on oppilaita 791 ja Tammerkoski-Klassillisessa 776 joten toistaiseksi Takahuhti on kuitenkin suurin. En tiedä paljonko tuossa 776ssa on atalalasta kulkevia. Tällä hetkellä Atalan yläluokilla on tietojeni mukaan oppilaita 44+44+44.

Nyt haluttiin kyseenalaistaa kaupungin ratkaisut. Lähin koulu on tietenkin paras vaihtoehto mutta halutaanko Tampereelle todella liki 900 oppilaan koulu, jollaiseksi lisäluokat sen nostaisi.

Kaupunkin selkeästi sulkee tai yhdistelee alle 400 oppilaan kouluja, joten tähän pitäisi vanhempien reagoida. Sampolan lakkauttaminen, Tammerkosken-Klassillisen yhdistäminen ja pian kaikki yläkoulut ovat yli 700 oppilaan yksiköitä. Juuri Sampolan lakkauttaminen ja Tammerkoski-Klassillisen yhdistäminen ahdisti Kaleva-Tammelan aluetta, joten ymmärrän että atalalaiset eivät halua keskustaan.

Mielestäni asiaan pitäisi siis kaupungin suuntaan reagoida, tätä menoa seuraavaksi on häätölistalla Hatanpää ja Pyynikki, joissa molemmissa on selkeästi alle 400 oppilasta.