Lakimuutos löytöeläinten käyttämisestä koe-eläiminä pysäytettävä


Vieras

/ #76

23.04.2013 07:12

Nro 55 täällä hei. Olen itsekin ollut koe-eläinten kanssa töissä, tiedän millaista se on. Mielestäni on melko kärjistettyä kuitenkin sanoa, ettei kokeet olleet ollenkaan tarpeellisia tai hyödyllisiä. Lupa eläinkokeeseen on aina haettava eettiseltä toimikunnalta, joka ei lupia tuosta noin vain myöntele "kidutukseen". Todellisuus Suomessa tehdyissä eläinkokeissa ei ole sitä, mitä olette joissakin propagandakuvissa nähneet. Eläinten kipua, tuskaa ja kärsimystä on vältettävä kaikin keinoin, eläinten on tutkimustulosten luotettavuudenkin vuoksi elettävä kokeen kannalta mahdollisimman hyvissä oloissa. Tottakai, välillä ollaan tilanteessa, jossa eläinkokeen tulokset eivät välttämättä johtaneetkaan mihinkään, ja eläimet ovat kokeneet kärsimystä turhan takia. Eläintenhoitajan näkökulmasta kokeet varmasti vaikuttavatkin epäinhimillisiltä, tuskin kukaan eläintenhoitaja on ammattiinsa hakeutunut joutuakseen tuottamaan hallaa eläimille huolenpidon sijaan.

Kaiken kaikkiaan, eläinokeiden tarkoituksena on ihmiskunnan hyvinvoinnin lisääminen. Edelleen painotan sitä, että ihmisten on helppo kylillä huudella ei eläinkokeille, miettimättä sen suurempia. Kuitenkin suurin osa on varmasti tullut käyttäneeksi jotakin eläinkokein testattua hyödykettä. Vakavan sairauden uhatessa suurin osa ilomielin ottaa vastaan parantavan avun, tässä kohtaa se oma napa sitten yhtäkkiä onkin tärkeämpi kuin niiden eläinten. Pysykää ihmeessä sanojenne takana,mutta toimikaa silloin myös niiden mukaan.

Älkää käsittäkö väärin, minunkin mielestä olisi aivan mahtavaa, jos emme tarvitsisi eläinkokeita yhtään mihinkään, mutta en vain usko sen olevan mahdollista. Vaihtoehtomenetelmien kehitys on suotavaa, ja kokeet, joissa eläimiä käytetään vain ihmisen turhamaisuuden tähden, eivät missään tapauksessa ole hyväksyttäviä. Kosmetiikan testaaminen eläimillä ei enää EU-alueella ole sallittua, onneksi. Kaikkia eläinkokeita tuskin silti pystytään korvaamaan vaihtoehtomenetelmillä.