Pakilan siirtolapuutarhan lisärakentaminen on estettävä

päivittäinen lenkki

/ #120 Ulkoilija kommentoi

26.05.2013 09:34

Hei,

Myös se useaan otteeseen mainittu virkistyskäyttäjä eli alueella ulkoilija haluaa nyt ilmaista mielipiteensä. Tässä on maltillisempikin välimuotoratkaisu olemassa, ilman uusia teitä vaativaa laajamittaista ratkaisua tai totaalista torppaamista.
Minulla ei ole mitään arvo- tai omistusintressiä asiassa, kommentoin ainoastaan ulkoilijan näkökulmasta.
Mielestäni kaikin mokomin saa ja pitää ottaa käyttöön ne aidatut, käyttämättömät alueet ( entiset viljelystarhat?) siinä Klaukkalanpuiston kupeessa - niistä ei nykyisessä muodossaan ole iloa kenellekään.
Lisäksi monet siirtolapuutarhatontit ovat erikoisen suuria yhdelle mökille, jos verrataan esimerkiksi Kumpulaan. Ihan varmasti riittää jaettavaa maata.

En missään nimessä kannata laajentamista Lystikukkulalle, en uusien teiden rakentamista enkä historiallisesti tai luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaiden alueiden alistamista tälle laajennusprojektille.

Se ei ole tarpeellista, eikä se ole järkevää.

Mitä tulee vähävaraisiin, vanhojen siirtolapuutarhamökkien hinnat ovat päätähuimaavia, eli kannatettava ajatus olisi arpoa ne uudet. Tarkoitus ei kai ole kartuttaa sijoitusomaisuutta, vaan tarjota mahdollisuus kaupunkilaisille rentoutua ja viljellä lähellä luontoa, sekä ulkoilla alueella.