Vaadin Älä alistu! -kampanjan lopettamista

Perustuslaki koskee arkkipiispaakin

/ #20 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: älä alistu???

25.03.2011 16:24

#19: Juha Miettinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: älä alistu??? Kiitos, meidän arkkipiispallemme Kari Mäkiselle, siinä on ihminen oikealla paikallaan.

 Kyllä, jos sarkastisesti ajattelee tai on valmis rajoittamaan mistä saa puhua ja minkä puolesta vaikka osoittaa mieltään. Sananvapaus tässä sai kolauksen, yllättäen liberaalien toimesta. Tai tarkemmin vain kirkon toimesta. Jos Kari Mäkinen tai kirkko on virallisesti puuttunut kirkon järjestöjen toimintaan tai järjestöt ovat puuttuneet nuorisojärjestöjensä toimintaan, olisi hyvä selvittää, ollaanko puututtu uskonnonvapauteen, sananvapauteen, kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen tai vaali- ja osallistumisoikeuksiin.

Koska kampanja ei ole rikkonut lakia, kiinnostaa kuinka se kiellettiin. Jos se on oikeasti kielletty tai lopetettu yhdistysten aikaisempien päätösten vastaisesti, kuuluisi asia oikeasti oikeuskanslerille.

"Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan." "Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä." "Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin. Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan." "Julkisen vallan tehtävänä on edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon."

Euroopan ihmisoikeus sopimus ilmaisee asian vielä selkeämmin ja sen pohjalta tehdyt ratkaisut: "Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta." "Sananvapaus ei pelkästään kata sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa. Tätä vaativat tuomioistuimen mukaan moniarvoisuus, suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus, joita ilman ei ole kansanvaltaista yhteiskuntaa."