KANNA VASTUUSI HAUSJÄRVEN KUNTA!!!

Vesa Toivanen

/ #2 Koulutoimenjohtaja

23.07.2013 12:39

#1: -

Meillä Hausjärvenkunassa on koulutoimenjohtaja jo useita vuosia hoitanut virkaansa. Eskonkoulu Hikiä on hieno esimerkki miten tätä virkaa ei kuulu hoitaa. Lasketaan vaan säästöjä ja unohdetaan ne kustanukset, jotka vääristä päätöksistä syntyy. Nyt tämä Koulutoimenjohtaja suunittelee sulkevansa Karankoulun. Laskelmissa on monta hienoa lukua, jotka kertovat huimista säästöistä. Lukujen perusteella Karankoulusta siirettävät oppilaat eivät tarvitse ruokaa eikä lämitystä Ryttylän koulussa. Ne ovat uusia syntyviä kustanuksia. Niitä ei kuntalisille laskelmissa kerrota. Kuka haluaa lähettää lapsensa kouluun talvella kovilla pakkasilla? Kouluun, jossa ei tarjoita ruokaa eikä lämitystä. Koulutoimenjohtaja tietysti on yhden säästön tässä unohtanut. Lapsien ei tarvitse enää mennä ulos luistelemaan, kun lattiat ovat pakkasen takia jäässä ja luistelu sujuu hienosti myös sisällä parakissa.

Karan koulu on Koulutoimenjohtajan mukaan huono ja hirveä koulu, kun lapsille ei ole edes suihkua voimistelu tunnin jälkeen käytettäväksi. Mitenkäs täläinen Koulutoimenjohjtaja voi vielä olle virassa, kun on tämän kaltaisen epäkohdan lakaissut maton alle? Tämähän on jo koululaisille heitteille jättö.Koulutoimenjohtaja unohtaa kuitenkin, että tämä Karankoulu on rakennuksena terve ja hyväkuntoinen.  Miksi se siis täytyy lopettaa? Saako siitä sulkia hattuun? Väärillä laskelmilla?

Olisikohan aika kuntalisten alkaa heivaamaan tuo Koulutoimenjohtaja pois virasta? Koulutoimenjohtaja tekee päätöksiä, jotka aiheuttavat ylimääräisiä kustanuksia kunassa. Myöskin Karankoululaisten useita vuosia Koulutoimenjohtajan siunauiksella ollut suihku puute on ollut koululaistyen terveys riski.Vai onko se suuri riski? Koululta löytyy yksi suihku, jota tarvittaessa oppilaat voivat käyttää. Eli sekin oli Koulutoimenjohtajan virheellinen uhkakuva mitä jakeli yleisesti kunassa. Siis (minun mielestä) valehteli päin näköä kuntalaisille). Uusimpana suunitelmana uudet parakit Ryttyllään (nekin maksaa) uusille koululaisille ja nekin jätetään siivoamatta ja lämittämättä (perustuu Koulutoimenjohtajan säästö laskelmiin).Tämä on suuri uhka terveydelle.

Luulisi Koulutoimenjohtajan olevan riittävän koulutettu ja oletettavasti riittävän pätevä laskemaan etukäteen kustanukset jotka muutoksista syntyy. Aina kun tehdään jotain muutoksia ne aiheuttaa myös kustanuksia ei pelkkää säästöä, kuten meidän kunnan Koulutoimenjohtaja esittää. Hausjärveläiset eivät ole tyhmiä, kuten Koulutoimenjohtaja osoittaa näillä laskelmilla luulevan.

Karankoulu on yritetty jo lopettaa yli 100 vuotta. Koulutoimenjohtaja yrittää nyt taas siirtää lapset toimivasta terveestä koulusta parakki kouluun raennustyömaan keskelle. Koulutoimenjohtaja kuvittelee kaiketi saavansa lapsille loistavan virikkeellisen ympäristön koulun käyntiin siellä sorarekkojen ja muun rakennus touhun keskellä.

Eiköhän nyt ala olla jo riittävästi mokia tehtynä Koulutoimenjohtaja? Siirtyisit jo muualle sotkemaan asioita ja jättäisit meidät Hausjärveläiset rauhaan.

Niin siis kenen pitää kantaa vastuu Koulutoimenjohtajan suunitelmista ja mokista? Kuntalaisten rahapussi on väärä vastaus. Olisiko aika tehdä asia oikein ja lopettaa nuo virheelliset laskelmat?

Vesa Toivanen

 

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…