Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!


Vieras

/ #36

20.09.2013 11:04

Paremmin ei lapsiaan voisi maailmaan päästää kuin Salon kiireettömän rauhallisessa tunnelmassa ystävällisten kätilöiden avustamana. Neljä lastani ovat Salossa syntyneet, ammattini puolesta olen TYKSin nähnyt. Sinne en koskaan ole vapaaehtoisesti halunnut. Ainoastaan, jos jostain syystä synnytys olisi alkanut vaikka hyvin paljon liian aikaisin, olisin suunnannut Turkuun. Matka meiltä kumpaankin , Saloon tai Turkuun, on sama.
Salossa on paljon panostettu esim. imetykseen, joka on vastasyntyneelle elintärkeää. Ja suositusten mukaanhan jopa 6kk voisi lasta täysimettää. Salossa saa rauhallista, henkilökohtaista neuvontaa imetyksen aloittamiseen ja rohkaisua yrittämään. Koskaan en ole tuntenut olevani vaivaksi henkilökunnalle, kokenut esittäväni tyhmiä kysymyksiä, enkä koskaan ole synnytyksen kestäessä tuntenut, että kätilöillä olisi kiire (vaikka tiedän heilläkin kiirettä olevan).Siellä osataan olla potilaalle läsnä.
Mitään säästöjä en usko Salon synnärin sulkemisesta saatavan. Päin vastoin, jos kaikki tungetaan Turkuun, tulee lisäkuluja siitä, että kiireessä ja tungoksessa komplikaatiot lisääntyvät, taksi/ambulanssisynnytykset myös, ja myöhäisempää kulunkia aiheuttavat esim. varhaisen tukemisen puutteesta johtuvat ongelmat vanhemmuudessa.
Oma lapsilukuni on täynnä, mutta en haluaisi ystävieni, sisareni tai omien lasteni joutuvan synnyttämään Tyksin käytävillä...