Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Anna-Stiina Mäkinen

/ #405 Re: Vastakommentti muutamaan kohtaan

10.05.2011 20:08

#7: Elsa Pohjalainen -

Juuri viimeksi katsomassani jaksossa Cesar sanoi omistajalle että ensin sinä ovesta ulos ja ensin sinä rappuset alas. Hän nimenomaan painotti omistajien koulutusta tämänkin koiran suhteen eikä vain koiran. Eli hänelle on tärkeä myös laumanjohtajuuden ilmaiseminen kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Aika monet koirat ohjelmassa ovat lopetusuhan alla tai omistajat ovat siinä tilanteessa että ovat luopumassa koirasta ilman Cesarin apua.

En välttämättä ole täysin samaa mieltä kaikesta Cesarin kanssa, mutta hänen jokaisessa jaksossa painottamansa liikunta, kuri ja hellyys ovat kyllä ehdottomasti hyvä yhdistelmä koiran kanssa eläessä.

Mitä alistamiseen tulee siitä ollaan monta mieltä ja oman koiran kohdalla ainakin totesin, että ei ollut tehokas keino. Enkä kyllä ole nähnyt Cesarinkaan monen koiran kohdalla sitä käyttävän, vain kaikkein dominoivimpien jotka eivät ole alistuneet muuten.

En kyllä voi hyvällä omalla tunnolla allekirjoittaa tällaista adressia. Cesar ei ole mielestäni eläinrääkkääjä. En ole missään jaksossa nähnyt hänen käyttävän väkivaltaa ja se täytyy ottaa huomioon tosiaan näissä sähkö/piikkipannoissa että Amerikassa on erilaiset lait ja joissakin paikoissa on lain mukaan tietyn rotuisilla koirilla esim. pitpull pakko olla jompi kumpi. Mielestäni Cesarin filosofiaan ei kuulu väkivalta vaan hän painottaa oikeanlaista energiaa ja olemusta, ei peloittelua, rankaisua tai uhkailua.